reklama

Vypadavanie vlasov

Beata , 02. 05. 2007 - 23:07

reklama

Mala niektorá mamina po pôrode problém s vlasmi?Vedela by mi poradiť ??Strašne mi po pôrode padajú,ale ešte stále dojčím.Ďakuj:-} em!


reklama


reklama

Kamila, St, 02. 05. 2007 - 23:18

Po každom pôrode som mala ten problem, asi tri mesiace. Raz prestali. :-D Brala som multivitaminy pre tehotne a dojciace matky.

Amalka, St, 02. 05. 2007 - 23:37

Je to prirodzene, tak ako vlasy v tehotenstve zvyknu zhustnut a nabrat na kvalite, po porode ide ich krasa prudko dolu. A to doslova. Tiez som zazila vypadávanie po kazdom porode, pri prvych dvoch asi po mesiaci az dvoch. Tiez som kojila. Po poslednom porode mi vsak vlasy vobec nepadali. Presli asi styri alebo pat mesiacov a uz som si myslela, ze mi vypadavat ani nebudu. Ale potom sa to zacalo. BRUTALNE vypadavanie, doslova plne hrste vlasov. Pri ich umyvani sa mi stavalo, ze kolko som potiahla, tolko vypadlo. Boli ako gumene, korienky v pokozke vobec nedrzali. Poriadne ma to vystrasilo. Aj kadernicku som musela najskor upozornit, aby sa nezlakla. Uz som pomyslala ist na kozne, ked to priserne vypadavanie razom prestalo. Postupne mi vlasy dorastli a opat zhustli.

som v papradí

Beata, St, 02. 05. 2007 - 23:39

To beriem aj ja Calibrum Mami ale nepomáha.

monika, Št, 03. 05. 2007 - 08:01

vydrz, prejde to. moze sa to upravit az ked prestanes kojit. ja som na vlasy po porode aj reghaar tablety a vlasovu vodu ale nemala som pocit ze by to pomohlo, potom som mala take ampulky migliorin -zdalo sa mi ze zabralo, no bolo to zaroven v case, ked som prestavala kojit.
nejde mi vlozit link :-( mozes si to pozriet na www.ilekaren.sk ...vlasy a nechty.. vlasove kury.

Gitka S, Št, 03. 05. 2007 - 08:34

Tiež som mala problémy s vypadávaním vlasov, po štvrtom som nekojila a aj tak mi vlasy liezli v chumáčoch, vtedy som si vlasy ostrihala úplne na krátko a to doslovne, ale nech Ťa aj poteším, spamätajú sa len to chce čas, keby to trvalo dlho môžeš navštiviť kožnú, ja som tiež vybrala injekcie, myslím .že to bol panthenol.Tak len vydrž.

apolienka, Št, 03. 05. 2007 - 08:37

A ja som nikdy nechapala, preco sa vsetky matky davájú ostrihať na krátko.
Naši si tiež museli zvyknúť na to, že nepotrebujeme perzský koberec, stačilo sa mi raz očesať a mali sme ho na zemi. :-)

Mira-Mária, Št, 03. 05. 2007 - 10:19

Aj mne padali presne ako píše Amálka s jej výrazom: brutálne - mala som doslova diery na hlave, najsmiešnejšie to bolo po dorastaní najmä nad čelom taká štica o veľkosti detskej dlane. No horror. Začalo mi to padať presne štvtý mesiac po pôrode, asi preto, že som prestala brať materské vitamíny, lebo som mala veľmi veľa mlieka. Bola to chyba, v budúcnosti určite neprestanem brať vitamíny do ukončenia kojenia. Všetkým je jasné čím si sladím rannú kávu, tak sa nebudem po stý krát opakovať, iba toľko asi, že po ďalších asi troch mesiacoch to prestalo a dokonca mi začali rýchlejšie rásť po ostrihaní vlasy. Vraj je to fáma - ale to iste bude tou celkovou hormonálnou premenou v organizme. Veď aj v puberte robia hormóny divy. Tak čo tam po vlasoch - veď dorastú a stejne s nimi je máloktorá spokojná. Hlavne že sme zdravé!!!

kefara, Št, 03. 05. 2007 - 15:44

Baby radostné ... u každej sa to prejavilo po pôrode. ale čo ja úbohá, ktorá začala pĺznuť zo stresu ???? A tiež brutálne !! Od zinku som prešla cez orálny pantenol, revitalon, alpicort F a ... takmer nič ... Stres som dostala pod kontrolu, ale za ako dlho dorastú tie vypadané kruhy ??? Ak niekedy dorastúúúúúú :-O :-O :-O

eifelovka, Št, 03. 05. 2007 - 16:51

Ja ani deti nemam, ani tehotna nie som a vlasy mi padaju a padaju.. plznem :-D a kedze su to blond a dlhe vlasy, tak ich priatel najde vsade :-D zatial ich poctivo zbiera zovsadial a vyhadzuje a ja cakam kedy ho to prestane bavit :-D minule uz zahlasil, ze ich bude zbierat a v buducnosti mi z nich da urobit parochnu :-D

Ranná rosa... (bez overenia), Pi, 04. 05. 2007 - 00:17

kefara, poznám ženu, ktorá mala tento isty problém...komplet zmenila životosprávu a vlasy jej dorástli...pokiaľ to teda nie je genetika, alebo hormonalne problémy...skús prípadne pozrieť, či je na SK dostať od firmy Rausch tinktúru a šampón...

Mne keď počas kojenia vypadávali vlasy, tak mi doporučili brať Priorin (netuším, či je dostať na SK), tabletky vyrobené z pšeničných klíčkov a prosa (česky jáhly)...v podstate vraj stačí, keď sa tým človek denne kŕmi...a dorastenie vlasov môže trvať až 15 mesiacov...

vlasom zdar! :-}

***...na bosých nohách, v pravej ruke dúha, v ľavej lotosový kvet...***

simona, Št, 03. 05. 2007 - 22:09

Po mojom prvom pôrode mi vlasy padali , tak som si nasadila zinok a pomohlo .No vtedy som nekojila tak neviem ci to s tym suviselo . Lebo teraz kojim , vlasy mi tak isto na zaciatku vypadavali tak som si zasa nasadila zinok a pomohlo .Ale teraz zistujem /maly ma rok a pol/ a spustilo sa to znova , tak som si nasadila calibrum pre mami a beta karoten lebo mi asi blbne zrak . Tak uvidim ci to zaberie. :-)

nicebosorka, Št, 03. 05. 2007 - 23:33

hmmm...čítam, že sme tu viaceré, čo majú tento problém. Tiež už neviem čo robiť, čo mi tak padajú vlasy :-( Tiež mi už presvitá pokožka hlavy nad čelom.
A to som už fakt dlho po pôrode, ale nikdy sa mi to nezlepšilo, asi to bude všetko aj z nervozity a zo stresu.
V pondelok som si kúpila v lekárni Revalid tabletky, tak som zvedavá či zaberú. Na skúšku som si ich kúpila len 30 kapsúl, reku, ak by mi nerobili dobre na žalúdok, tak nebudem banovať cenu (231 sk) Taktiež som si kúpila šampón Capillan QS a vlasové tonicum Capillan QS. (obe po 101 sk)
A keďže som sa až včera v jednom časopise dozvedela, že ten Revalid dostať nie len v kapsuliach na vnútornú výživu, ale aj na vonkajšie použitie - šampón a aj kondicionér, tak ich potom chcem vyskúšať, až miniem ten Capillan (škoda len, že mi to v lekárni hneď neponúkli). Ináč, tiež som už brala všetko možné a nič extra nezaberalo (Alpicort F, injekčne B12-stky, zinok..) Tak dúfam, že toto trochu pomôže. Počula som, že niektoré kožné lekárky majú taký hrebeň (tuším laserovy, či aký) tak sa asi budem informovať, či aj tu vo ZV je niečo také. Tiež rozmýšľam, že ak dostať ešte hennu na farbenie vlasov, tak prejdem na ňu, lebo viem, že ani to farbenie mi neprospieva, ale mám strašne veľa šedín, až to nie je pekné :-(
...no nič, zase som sa rozpísala...ak mi bude zaberať ten liek, tak vám dám vedieť...zatiaľ všetkým prajem veľa zdaru a málo vypadaných vlasov

lobelka, So, 28. 02. 2009 - 10:51

Revalid je super, mne velmi pomohol, ale zastavilo sa to az po tretom 30-tbl. baleni. Potom som to na doporucenie dermatologicky brala este pol roka.
Ale pri kojeni sa nesmie brat, uz som si to overovala v lekarni, lebo teraz po 3. porode zasa plznem ;-( .

Beata, Št, 03. 05. 2007 - 23:56

Ďakujem maminky za rady:-O

kefara, Pi, 04. 05. 2007 - 15:26

Aj ja ďakujem! Ešte pripájam najčerstvejšie tipy od svokrinej kamošky z lekárne:
Chronostim - vlasové tonikum
Anastim - ampulky
Anaphase - šampón
Anacaps - kapsule - výživový doplnok

- ampulky vraj možno vynechať, ale tobolky,šampón a tonikum sú údajne super. Treba ich užívať a používať poctivo 3 mesiace. No, na mesiac to vyjde cca 2 200,- Sk, je to produkt dermatologických laboratórií Ducray v Paríži.

Keby som vedela, že s určitosťou pomôžu ... neváham ... ale asi mi nič iné neostáva:-O

Ranná rosa... (bez overenia), Ne, 06. 05. 2007 - 12:39

Ešte ma napadla jedna vec, Ayurveda, podľa nej napríklad deťom komplet vyholia gebulky a natierajú im ich olivovým olejom asi tri mesiace a potom nechaju rásť, ak treba, procedúra sa opakuje...vraj sú z toho zdravšie a pevnejšie vlasy...nechceš vyskúšať? :-) ;-)

***...na bosých nohách, v pravej ruke dúha, v ľavej lotosový kvet...***

kefara, Po, 07. 05. 2007 - 20:06

už som nad tým uvažovala, čestné slovo ... ale tuším by som skolabovala pri prvom pohľade do zrkadla:-D

adena, St, 16. 05. 2007 - 10:46

Dosť pomáha aj vlasová voda Reghaar, ktorú kúpiš v lekárni. Moja švagriná si to pôrode dávala a pomohlo

kefara, Ut, 18. 09. 2007 - 16:17

Prácne som si vyhľadla tento príspevok, aby som s odstupom času, plná nadšenia a spokojnosti oznámila, že som zasa takmer absolútne KRÁSNA !!!;-) :-P :-)

Moje vlasy už viac neboli ako boli ... tri vypadané ložiská, veľké ako detská pästička, zvyšok oslabnutý a biednejší ako biedny ... :-O
A ten biedny zvyšok mi zakázali farbiť ... po 20-tioch rokoch som sa dožila svojej pôvodnej farby... napodiv, bez šedín, ale ten odtieň ... myšacia sivá ... Človek by neveril, čo spraví zdevastovaná koruna krásy... A ako prudko klesne aj tak chabé sebavedomie:-(

Kožná lekárka sa tvárila dosť pesimisticky, ale kázala mi absolvovať vyšetrenia: zubné, ženské, endokrinologické...

a poradila výživový doplnok EPICRIN. Od Kamky som mala tip na Hair booster, nuž som užívala oba naraz. K tomu si postihnuté miesta natierala alpicortom f. Poctivé 4 mesiace som brala spomínané tabletky a ... JE TO TU !!!
Vlásky spevneli a hlavne dorástli !!! Nechala som si ich zafarbiť maximálne šetriacou farbou, do toho trošku melírovej avangardy - a ... zas je krajšie na svete !

V príbalovom letáku písali, že regenerácia vlasov trvá 5-10 mesiacov, tak radšej naďalej poctivo papkám spomínané medikamentíky a ... šírim dobrú skúsenosť ďalej.

Len na okraj dodám, že na endokrinológii mi prišli na podozrivo zvýšený kortizol (stresový hormón)... absolvovala som ešte 3 kontrolné odbery a každý bol čoraz lepší ... nuž ... chcem byť aj naďalej v kľude, pohode a ... ako - tak k svetu ... ;-)

Kamila, Ut, 18. 09. 2007 - 20:03

Teším sa spolu s tebou. (y) (y) (y) :-D

Zuzana, Ut, 18. 09. 2007 - 21:54

Kefi,
ja som Ti povedala, ze urcite sa to prelomi a bude lepsie!!!!!!!!!!!!!(y) ;-)

klička, Ut, 18. 09. 2007 - 22:26

Kefara, z toho kortizolu by si mi mohla trochu nadeliť, ja totiž nemám žiadny.
Na oplátku ponúkam trochu z mojich hustých vlasov. Dohodneme sa? :-D

kefara, St, 19. 09. 2007 - 18:39

Oki, spichneme sa v Žiline pri hypertescu a učiníme čenč ... ;-) :-} :-D
Klička, a ... máš nejaké problémy kôli tomu kortizolu ? Lebo ma nenapadlo pýtať sa, čo sa deje pri opačnom extréme ...

klička, St, 19. 09. 2007 - 18:42

Stretko dohodnuté. ;-)
Kortizol užívam v tabletkách, takže žiadny stres ma nepoloží. :-D Normálne som ale nevedela, že pre telo je stres aj viachodinový nákup, návšteva zubára, horúčka..

kefara, Št, 20. 09. 2007 - 12:53

No ale ČO by sa dialo, keby si ho neužívala ?:-O

klička, Št, 20. 09. 2007 - 19:13

Nevládala by som fungovať a nad horším ani nerozmýšľam. Ale nemám s tým veľa skúseností, lebo hneď po operácii som nemala žiadny, alebo len minimálny a na počudovanie lekárov som bola v pohode.

kefara, Št, 20. 09. 2007 - 20:12

- nech žijú chemické náhrady v tabletkách !

Inak na to stretko som náchylná ... keby aj ty, daj vedieť, hodíme kúsok reči pri káve a koláčiku ... ;-)

Mira-Mária, Ut, 18. 09. 2007 - 19:55

K trpezlivosti, ktorá v tomto prípade vlasy a nie ruže priniesla BLAHOŽELÁM a držím palec!:-D (y) (y)

zuzu19, Ne, 24. 08. 2008 - 11:32

ja som nekojila ale vlasy mi strasne padali mam sampon revalid je dobry pouzivam ho stale a vlasy nepadaju:-D

masa, Pi, 26. 09. 2008 - 02:03

aj ja mam problem s vypadavanim vlasov po pôrode mi zacali pomaly vypadavat a teraz mam tolko vlasov ze by sa dali aj spocitat co ma velmi trapi uz som rozmyslala ze si dam transplantovat vlasy je to dost drahe a neviem sa rozhodnut co mam robit ma niekto s tym nejake skusenosti nech poradi budem sa tesit(hug) :-D (flower)

majkakusnir, St, 01. 10. 2008 - 19:12

Ahojte ja som 5 mesiacov po pôrode a príšerne mi vypadavajú vlasy a obcas mam strach ze ostanem lysa lebo su vsade a najhorsie je to ked si ich umyvam, a kojim tak neviem ci je nieco co by mohlo pomôct:-(

fetka, Št, 02. 10. 2008 - 11:33

Ahoj, ja mam 4 mesiace po porode a je to zufalka. Vlasy mi zacali vypadavat na zaciatku tehotenstva. Asi v siestom mesiaci sa to upravilo a mala som skoro povodne haro. ALe teraz... Kojim, uz sice pomenej, ale chuchvalce na zemi ma privadzaju k sialenstvu. A rpi umyvani vlasov mi je do placu. Kupila som si zatial Revalid sampon a kondicioner, teraz s nimi len zacinam, tak potom sa podelim s vysledkom.;-(

Kamila, Št, 02. 10. 2008 - 12:08

Urcite by som k tomu pridala nejake vitaminy, najalpesie na prirodnej baze, aby si mohla brat aj pocas kojenia. Bez vyzivy z vnutra, vypadavanie podla mna tak skoro nezastavis. Ale asi je to uplne bezny jav, po tehotenstve.:-(

zuzu19, St, 05. 11. 2008 - 16:28

Revalid sampon je velmi vyborny mala som dva a vlasy uz nepadaju uz ho ani nepouzivam ale mala som aj homeopatika:-)

Mortisa24, So, 28. 02. 2009 - 08:23

mne nastastie po porode vobec nepadali vlasy, ale raz asi tak pred par rokmi mi z nicoho nic zacali padat, ale az tak ze sa mi hrubsie pramienky vlasov dali lahko vytiahnut z hlavy. Moja skusenost, najlepsia je klasicka lopuchova vlasova voda cca 1 euro, kazdy vecer si s nou masirovat hlavicku, ale ak by bolo padanie extremne, tak v mojom pripade vtedy pomohli pantenolove injekcie, ktore ti moze naordinovat kozna lekarka, 1 kura je 10 injekcii....aj moja mama to mala a rok potom mas aj krasne vlasy....

NIA123, So, 28. 02. 2009 - 10:37

ja som po prvom porode brala revalid a absolutne mi nepomohol.doktorka mi predpisala pyridoxin,aj ked stale nechapem aky ma suvis s vlasmi,no pomohol.mozno skor pomohol proti stresu a tak prestali vypadavat,neviem.a po druhom stacil len zinok a kadernicka mi odporucila urobit silny zihlavovy caj a natierat si korienky po umyti.tak to tiez pomohlo a vlasy som mala take krasne jemne

sherron007, Št, 12. 03. 2009 - 20:47

Prosim Vas som zufala.Padaju mi vlasy a to som v 6.mesiaci tehotenstva padali mi este pred tehotenstvom.Uz neviem co si pocat,z nadhernych hustych vlasov sa stali jemnucke a uplne riedke.Velmi ma trapi to ze mne v tehotenstve padaju a ostatnym zenam vobec...Kazdy chvali tehotenstvo zeny maju v priebehu, krasne vlasy a ja mam opacny problem.Po porode zevraj padaju ale ked si predstavim to malo vlasov a este po porode tak mne neostanu na hlave ziadne....Na svoje vlasy som bola hrda ...Prosim poradte mi co mam robit...

monica.p, Po, 05. 10. 2009 - 11:49

Mne osobne pomohli čisto bylinné doplnky stravy. Dobré je, že ich môžu užívať i kojace a nastávajúce mamičky. Brala som tieto výrobky na moje migrény a jednou ranou som odstránila dva problémy aj keď som sa na vlasy vtedy nezameriavala /Ale padali strašne. Kaderníčka povedla, že mám len nejakú tretinu zo svojich vlasov./
Cca 4 mesiace som bez migrén a prestali mi padať aj vlasy. Dokonca sa zlepšila ich kvalita a tým, že mi tak nevypadávajú a rastú nové, zdá sa, že zhustli.(sun)
Poradím, kde ich nájdete a ako si ich zadovážiť so zľavou. mputzov@gmail.com, 0911/696 646

skAnk, St, 22. 04. 2009 - 07:05

Prosim Vas o malu radu :) mam 18 a zacali mi vypadavat vlasy co s tym?? pouzivam aj tonikum a Revalid lieciky,ale niaky efekt som ¨nezaregistroval :((...co s tym??

Sona1, St, 22. 04. 2009 - 15:26

ak mozem poradit, tak na vlasy je velmi dobry BIOSIL PLUS... je to dostat v lekarni, ale nie v kazdej... je velmi dobry nie len na vlasy, ale aj pokozku a nechty... nechcelo sa mi studovat celu debatu, tak neviem ci tu uz nebol spomenuty... vrele odporucam ;-)

skAnk, St, 22. 04. 2009 - 18:13

a vsak to je pre krasne vlasy :D nie proti vypadavania :))ci?

Sona1, St, 22. 04. 2009 - 18:15

je to pre rychlejsi rast a aj proti vypadavaniu;-)

kefara, Št, 23. 04. 2009 - 18:54

prečítaj si moju vyššie uvedenú odpoveď (18.9.2007)

Zopakujem - mne veľmi pomohol Epicrin a Hair booster. (y)

cocalero, So, 24. 10. 2009 - 16:20

Mne pomohol Dermal Roller. Je to taky hreben s ihlickami. Z tych vsetkych pripravkov co som vyskusal je to este to najlepsie. Ani sa mi vlasu uz tak nemastia. Tie sampony a vodicky na hlavu su obycajna sprostost.

MaryJane87, So, 15. 01. 2011 - 23:18

ahojte som 7 mesiacov po porode.v tehotenstve mi krasne zhustli vlasy a narastli do dlzky o akej som vzdy snivala.po zadok.asi posledne 4 mesiace mi hrozne padaju,hlavne ked sa cesem.ked si umyvam tak nepadaju.ja som kojila dcerku dokopi asi 3 tyzdne.nevsimol si vsak nikto,ze by som mala vypadane kruhy na hlave,skor mi raste vela malich vlaskou,aj na cele.no hrozne sa bojim,ze to neprestane a ja pridem o moje vlasi.velmi zredli.som s toho vo velkom strese,viete mi poradit?bola som na svoje vlasy velmi hrda,kazda mi ticho zavidela,co mala kratke.prosim pomozte mi.vopred dakujem.

georgina, So, 15. 01. 2011 - 23:22

MaryJane, prosím ťa, ak sa chceš o niečom poradiť, radšej si založ vlastný blog (na zelenej lište hore klikni na "Pridaj obsah". Otvorí sa ti ponuka, z ktorej si vyberieš "Príspevok blogu." Klikneš a otvorí sa ti okno, kde už priamo píšeš svoj blog - nadpis, text, odošleš...). Ak sa totiž len "prilepíš" do cudzieho, a navyše starého blogu, moc odpovedí nedostaneš.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama