reklama

Najväčšie detské lotroviny

Amalka , 22. 09. 2007 - 09:58

reklama

Len pred malou chvíľkou moje deti, pardon, opravujem... naši chlapci (lebo sa hovorí, že niekto má deti a niekto chlapcov, čo je pravda pravdúca) usporiadali čosi ako preteky. S veľkou chuťou sa zahrýzali do bombičiek určených na plnenie atramentového pera. Tlak zubov spôsobil, že bombička praskla a jej obsah vyprskol navôkol. Nuž máme detskú izbu - steny, skrinky, podlahu, detské veci... proste takmer všetko, ošpricované atramentom. Po návrate z práčovne som ZMERAVELA, zachovajúc pomerne chladnú hlavu ich vyhodila z izby von a dostali zákaz priblížiť sa k počítaču. Najradšej by som im strčila do ruky handru a nechala ich tú spúšť vyčistiť, včera som však s touto metódou pochodila zle. Daniel v obývačke na nový nábytok nakreslil mega veľké voskové auto. Pekné umelecké dielo, škoda, že na nevhodnom podklade. Nafasoval handričku a príkaz kresbu zmyť (nešlo to dvakrát najľahšie). Medzitým som umývala podlahu a Kristián sa činil pri riadoch. Keď ich doumýval, zavolal ma na pomoc s oplachovaním. Zatiaľ čo sme sa v kuchyni pasovali s riadmi, Dano v obývačke nechal kresbu kresbou, vrhol sa na vedro s vodou a nádherne otapetoval stenu mokrými dlaňami. Narobil pri tom poriadnu potopu a presvedčil ma o jeho kvalitách tajného agenta. V pohode by ním mohol byť, pretože som bola od neho vzdialená asi tri metre, dvere na obývačke boli dokorán a ja som nezačula ani žblnknutie. Takýchto výčinov zažívam dennodenne habadej. Ako ste na tom vy? Akú najväčšiu lotrovinu vyviedli vaše deti? Akú najväčšiu galibu ste v detstve vyparatili vy?


reklama


reklama

Kamila, Ne, 23. 09. 2007 - 20:31

:-D No zazitky s kobylkami mas urcite neopakovatele.

tanka, Po, 24. 09. 2007 - 09:52

No máš to s tými tromi chlapmi veselé. Ale poteším ťa. Nie si sama.
Ja sa skoro denno denne pýtam, čo som komu urobila, že ma tak tresce. Moji tiež robia lotroviny v jednom kuse. Ideme spolu von, vravím zastavím sa ešte v tomto obchodíku, niečo vám kúpim, počkajte ma. Ale jeden červík jednoducho bol mysľou už niekde inde. Keď som o chvíľu vyšla z obchodíku, stáli tam len 2 moje deti. Tretieho nikde. Som si pomyslela, že už je asi na ihrisku, šli sme skratkou, ale pozerala som aj dokola, či ho niekde nezbadám. Nevidela som ho, to ma utvrdilo, že je už na ihrisku. Už som si v duchu premýšľala, ako ho potrestám, že utiekol. Na moje prekvapenie na ihrisku nebol. Tak som nechala deti kamoške a vybrala som sa okružnou cestou z ihriska /tú používame keď sme motorizovaní na kolobežkách alebo korčuliach/. Cestou som stretla suseda, no trapas. Že ja sa flákam tu a syna mám tam :-D, Tak som priam letela ho dobehnúť. Dobehla som až pred dom, a jeho nikde. Stojím pri bráne, počujem rev veľmi pripomínajúci kvílenie môjho krpca. len som neveda odkiaľ to ide, najprv že zo schodiska, ale potom som zistila, že od parkoviska. Za ním je totiž taký trávnik s množstvnom stromov a kríčkov. A tak môj krpec urevaný tam ziape a bliaka skrčený pod kríčkom, že mamááááááááááááá
A ja som v tom momente nevedela čo mám robiť. Najradšej by som ho do samej zlosti roztrhla. Mi vyčítal, že prečo som mu utiekla!!! Ja?????????????

Unbelami (bez overenia), Po, 24. 09. 2007 - 10:23

My sme este nemali nic extra, co by nas polozilo do kolien. Naviac sa mi pacilo, ze sme sa pytali kto je toto(macko) odpoved bola "ako pu"(macko pu). Potom som sa jej spytal, kto som ja. A nasa humoristka povedala, ze Macko PU. Toto bol prvy priamy a evidentny humor :-D.

Ja viem ze pre vas nic extra, pre mna super :-}

svetlana (bez overenia), Po, 24. 09. 2007 - 11:27

teda Amalka, ja ziram ... :-) mas to doma teda vesele.
ten atrament sa dal umyt ?

my inak tiez nic moc, trochu popisane steny, parkety, pravidelna potopa v kupelni, spotreba jedneho sprchoveho gelu na kupanie (ked nedam pozor). Akurat syn sa zvykne castejsie niekde "nabit", asi najhorise bolo, ked sa chcel gulat po velkej gymnastickej lopte a napalil to v plnej rychlosti celom o parkety. To mal taku hrcu, ze mne bolo nevolno, ked som sa na neho pozerala.
A dostal teraz na narodky auto s ovladacom (take robusne pre male dietky, fakt soms a snazila, aby bolo nepokazitelne), len sme im zabudli povedat, ze take auta sa neumyvaju vo vode! Hrali sa s nim vonku a asi ho komplet okupali v bazene, lebo bolo spinave. No mohla som im nadavat ? Ved mu chceli dobre ! Tak dufam, ze to rozchodi, schne sa. Uz to u nas rozchodili ine veci ... raz sa kupali s malym radiom ;-) A manzel si dokonca okupal iPod ... hmmm ... vo WC (on s nim chodi vsade :-)).

siza, Po, 24. 09. 2007 - 13:59

Moja dcera (terau 10 r.) ked mala taky 1 rok - ochutnala vianocnu gulu - ledva to chodilo, skvrna jedno, a uz sa na snehulienku zahrala (ta gula bola cervena ako jablcko) - rozkusla ju, ale nastastie sa jej nic nestalo.
No a synator asi ak 2 rocny mi zdrhol z obchodu a isiel sam domov (esteze byvme na dedine a obchod bol cez take tiche ulicky) - ako sialena som utekala a hladala ho - kde je. A on tak prekvapene na mna pozeral - ze co jancim, ved on len domov chcel ist.
No a ten treti -vzhladom na vek (dnes 2 mesiace) este nedokaze nic moc vyparatit (ak nepocitam cerstvo vymenena plienka o 3rano - a on sa do nej vykadi - ale ten pohlad, ked nevie, co skor, ci tahat z prsnika alebo tlacit - to stoji za to:-D :-D :-D )

Takym tym atramentovym a voskovym pohromam sme sa nejakym zazrakom vyhli.;-)
ale predsa - spominam - cerstvo vymalovana stena u mojej mamy - a na nej prekrasna kresba mojho - vtedy asi 1,5-rocneho synatora:-}

Pekny den:-}

tanka, Po, 24. 09. 2007 - 14:26

No to moje deti dali našim stenám tiež poriadne zabrať. Dedo krásne, vymaľoval halu /na bielo, ĺahko sa prekrýva:-D /, a na druhý deň piesková capka na stene pri kúpeľni. Dedo skoro od jedu praskol.
Tak to na tej stene okolo vypinača vykachličkoval, že aby bolo čisto a mal už pokoj od malovania B-] . Ledva to dokončil, už boli capky a čmuhy pod kachličkami :-D , no chudák dedo, to nechcite vidieť, ako vyvádzal.

A ma ešte napadla jedna lotrovina. krpci keď mali asi 2 roky, si neviem prečo /dovtedy ich to nezaujímalo/ zobrali škatuľu s krémom a kefami na topánky. Boli bez dozoru asi 5 minút, ke´d mi došlo, že sú nejak podozrivo ticho. tak som šla za nimi. A ten pohľad stál za to. Ke´d sa ku mne otočili, tie previnilé kukuče, krásne do detailu natreté čiernym krémom, len tie zelené a modré očká im svietili. Som nevedela, či sa mám smiať alebo plakať. Tak som spustila to prvé, a smiala som sa aj tie dve hodiny, čo som sa to z nich pokúšala zmyť :-)

Ajula, Po, 24. 09. 2007 - 19:40

No ja mám doma takmer 5 ročného syna. Momentálne si ale nespomeniem na jeho výčiny okrem pokreslenej steny v jeho izbe a oškrabanej steny nad gaučom v obývačke....
Ale mám o 14 rokov mladšiu sestru. Teraz je to už pubiška jedna radosť, ale keď mala tak 3 roky dokázala tiež narobiť kopec hlúpostí... Raz bola tak ticho a keď ju mama načapala skoro chytila infarkt. Sestra niekde našla tuš a celú jednu nohu si natrela načierno (na druhú už nevyšlo...;-) ). Keď sa jej mama opýtala prečo to urobila odpovedala že chcela byť černoška. Rozumný dôvod. No nie?
Alebo vonku zima -20 a ona sa vyzliekla do kraťasov a tielka a promenádovala sa po byte. Keď mama na ňu kričala nech sa okamžite prezlečie, povedala že nemôže lebo je na pláži. Tak toto ja si pamätám. A že chlaci...:-D

Mira-Mária, Po, 24. 09. 2007 - 20:19

...aj ja- aj ja mám doma špecialistu na lotrovinky: napríklad pri pomoci so žehlením mi ako dvojročný nasypal kryštálový cukor do nádržky s vodou v naparovačke:-O :-O

MajkaV, Ut, 25. 09. 2007 - 11:39

No, steny sme síce pomaľované nemali - tak sme zaprataní, že k stene je problém sa dostať :-D , ale zato lotrovín moja staršia povyvádzala. "Najlepšiu" spomienku mám na obdobie, keď mala asi 4-5 rokov. Boli sme same dve na kupku, ja v pohode vyvalená na schodíkoch, ona sa čaborila vo vode, keď prišla za mnou, že ona sa pokakala :-O . Hrôza a des ma chytili, do dnešného dňa som nepochopila, ako sa jej to podarilo. Viete si predstaviť, bol to pohľad pre bohov - zelené priesvitné plavky a na zadku hnedú vypuklinu. ...Nevedela som ani, čo s tým urobiť. Ale vybrali sme to, poumývali, poutierali...a mám "krásnu spomienku", ako sa mi 5 ročné dieťa poseretenkovalo....
A pred tromi rokmi (mala 9 r) nám k výročiu s manželom nachystala sviatočnú večeru. Boli sme na koncoročnom firemnom posedení, vrátili sme sa po 23.00 hodine. Napodiv - svokra pri nich nebola a ony samé kuchtili. Okrem volského oka sa pokúsili pripraviť nám čokoládové pukance...prhorela vám už niekedy čokoláda v hrnci? Smrad ako v carihrade....a kastrólik skončil v koši....:-D

vinka, Ut, 25. 09. 2007 - 12:02

Moja 3 rocna este velke lotroviny nevyvadza, ale s napatim cakam co pride :D, lebo je to dost velky vymyselnik. Ja som oproti nej bola kludne dieta a aj to som parkrat vysrstila "pohromy", na ktore moja mama do dnes spomina (blush)... Tak napriklad: Nasi kupili novu rohovu lavicu do kuchyne vycalunenu cervenou kozenkou (v tom case velka moda a stala majland na tie roky)... Ja som ju tak obdivovala, ze som na nej prelezala cely 1. vecer a pritom som po nej skrabkala hrebenom - ved pri tom tak krasne menila farbu do ruzova...;-) Na druhy den mama skoro zinfarktovala, ked na nej objavila hnusne cierne skrabance na celej jedenej strane sedacej casti... A par mesiacov na to sme sa hrali so seternicou a vyliali sme na operadlo tejto lavice fialovy lak na nechty, ktory bol nedopatrenim v nasom dosahu... Po tejto 2-naosbnej katastrofe pomohlo iba nove calunenie...:-O (blush)

lydusha (bez overenia), Ut, 25. 09. 2007 - 13:30

Ahojte, moja dcera ma teraz šestnásť, ale zato s kreslením po stene máme aj my skúsenosť......
mali sme krasne štruktúrované, biele tapety v obývačke....v tých časoch boli tapety hit :-) Moja trojročná Lucinka mi nakreslila nad gauč sloníka....velké kolesko, male kolesko, čiarku namiesto chobota a ďalšie štyri ako nohy....tak som jej povedala že jej obrázky su krajšie na papieri, ale kľudne môže kresliť aj na steny.....odvtedy boli steny nezujiíavé...veď boli dovolené.....:-)

majas, Ut, 25. 09. 2007 - 16:14

Nuž veselo je s detvákmi, veselo, jeden sa nenudí, my máme pokreslené všetko, steny, dvere, schody, drevený obklad. Až tohto roku som našla odvahu čo to premaľovať, stále nachádzam nové "obrázky na dverách", zažili sme už vysypané a vyliate kade čo, ale na atrament nemáme :-} , našťastie. Raz sa najmladšej podarilo otvoriť, doteraz nikto nevie ako zaváraninovú fľaštičku s ríbezľovým džemom, somozrejme z čiernych ríbezlí, ešte aj dnes je na koberci pamiatka.
Minule som sa pobavila, keď syn vysával svoju izbičku, poctivo dal všetky krabice na posteľ a pri tom prekrikoval vysávač pesničkou Pehy "Spomaľ".
To aby ste rozumeli, on je spomalený dosť aj bez pesničky, ale snaží sa :-) .

simona, Ut, 25. 09. 2007 - 20:11

moj synator vtedy asi mal 2 roky (teraz ma 6/ si sadol na nocnik a tak som ho nechala nech tlaci , a ked som prisla a uvidela som ho ako tam stoji s holou ritou a rukami a az po lakte zababrane hadajte od coho ........a keby len to ale ustedril to aj komplet celej stene :-/ vam poviem nevedela som ci plakat ci sa smiat a co prve ratovat ....;- ........a zo sucastnosti tak v lete aj so susedovym chlapcom rozkladali ohen za nasou stodolou , ale nastasie nanic mami zasiahli / suseda a ja cele sme boli ufulane / , nastastie iba tlelo a zacitili sme dym , a hned sme vedeli co sa deje za toto boli vinnici aj potrestany a tiez dostali prednasku ....

natalka, Pi, 28. 09. 2007 - 21:32

hm,moja mala (3roky)mi urobila radost dnes.Kym ja som upratovala spalnu,ukradla mi z nachystaneho vedra s vodou handru a isla mi "pomahat" tak,ze mi poumyvala okna a sklo na sekretari.samozrejme,kym som si to vsimla,uz bola voda zaschnuta a mohla som lestit este raz.a aby mi nebolo luto,zacala utierat z cd-ciek prach.samozrejme na tej strane,kde je napalene...B-] ale inak ona je nastastie este v pohode.
spominam si,ze ked som mala asi 8rokov byvali sme v rodinnom dome na dedine a kupelna bola v takej pristavbe.no a ja som tam raz do vane naukladala papier a chcela som sledovat ako hori(neviem preco,ale chcela som,len tak...).tak som ho zapalila...moja mama ma skoro zabila...a musela kupit novu vanu.ale inak som bola dobrucke dieta:-)

rosa (bez overenia), Pi, 28. 09. 2007 - 22:18

:-D Amalka, atrament pouzivali nase stare mamy na bielenie zaclon ;-) srandisti su tvoji chalani, ale ver, ze moje baby by sa uplne v pohode pridali, od pocmaranych stien, zrkadiel, odpadavajucich dvierok na kuchynskej linke (sa na nich dobre hojda), urvany drziak na sufliku (vhodne ako schodiky), ak neorbim dozor, tak zubna pasta nova je v ten vecer stara, lebo ved pastou sa najlepsie cisti vodovodna bateria a vari sa zasadne s mydlom a samponom... :-)

r.r.

Amalka, Po, 01. 10. 2007 - 09:57

rosenka, mam silny citak, ze keby sa tie nase ratolesti stretli, sadli by jeden druhemu na notu. haha, kalamitaaaaaa :-D

som v papradí

Gitka S, Po, 01. 10. 2007 - 09:53

Poznám, veru dobre poznám

Zuzana, Po, 01. 10. 2007 - 12:48

Dievcence,
tak aby sme neohovarali len malych nasich, tak pridavam aj jednu svoju lotrovinu z detskych cias:-)
Sedeli sme v izbe vrchnej sestry na oddeleni a sedela som si tam so synom pani primarky z infekcneho oddelenia...mena neuvadzam, lebo jej syn je dnes vazeny clovek:-) a ako si tak sedime...mali sme asi 4-5 rokov, tak si sedime a zbadali sme noznicky a rozhodli sme sa, ze ked postrihame moje krasne vzorove zimne puncochacky, slecialne zateplene kvoli tomu, ze boli k suknicke, tak budu omnoho krajsie:-)....
Kedze sme boli ako spravne deticky ticho, ked konaju nieco ...zle, tak nas zistili nase maminy a ....radost bola velika:-O .... a ja som uz nemala tie krasne puncosky:-(

Tilina, Po, 01. 10. 2007 - 15:06

My sme s bratom rozlomili poschodovú posteľ, následne sme ju zalepili žuvačkou, vylomili dvierka na novom sekretári v detskej izbe, zlomili dve stoličky, prerezali koženkovú rohovú lavicu /červenú, ohromný hit v socializme/. Okrem toho sme pravidelne pred vianocami "prelašovali" celý byt a ponachádzali všetky vianočné darčeky /a naši na to vždy prišli/, porozlievali mlieko na koberec v kuchyni /nikto neuverí, ako neskutočne to smrdí a koľko sa to musí čistiť/, škrečok nám prehrýzol dieru do ďalšieho koberca, lebo bratovi ušiel z akvária... Vyliali sme akvárium s rybičkami, všetky pokapali, vylomili sme zámku na záchode, x-krát sme stratili kľúče a tatino musel meniť vložku a raz sa brat skoro obesil na šnúrke od kľúčov a zlomil si ruku na výťahovej kabíne. Prežili sme to obaja v zdraví a naši sú tiež normálni.

Zuzana, Po, 01. 10. 2007 - 22:30

Som rada, ze si sa pridala:-)

vinka, St, 03. 10. 2007 - 15:28

No vidim, ze nie len ja som bola nadsena z novej cervenej rohovej lavice(blush) (y) , ako som pisala vyssie :-D

vikinka012345, Ut, 30. 12. 2014 - 10:09

ja som rozbila vázu a zrkadlo ;-( :-( :-| :-O (brokenheart) (giggle)

vikinka012345, Ut, 30. 12. 2014 - 10:11

haha ani sa mi to nechce písať :-) (giggle) :-D (rofl) :-P (blush) ;-( (heart) (y) (hug) (brokenheart)

vikinka012345, Ut, 30. 12. 2014 - 10:12

:-) (giggle) :-D ;-) (rofl) ;-) :-P :-* (blush) :-| :-( ;-( :-O B-] (clap) (y) (heart) (brokenheart) (hug) (flower) (sun) (cake) (beer) tak tak

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama