reklama

O (ne)úspechu

Pridal/a Amalka dňa 03. 09. 2010 - 10:30

reklama

Ahojte dievčatá.

Zvalcovali ma prázdniny, valcuje ma rýchlosť času, ktorý beží, ale ja zostávam uviaznutá kdesi mimo neho. Týždne mi letia ako hodiny, dalo by sa povedať, že "nestíham" žiť a predsa mám pocit, že práve teraz skutočne žijem.

Dnes druhý deň statočne debordelizujem poprázdninový mrdník v dome s pocitom, že nič neodbúda, ale naopak pribúda. Bábätko konečne zaspinkalo (potecha mojich dní), nuž som si zaliala kávu a prisadla na kratučký okamih sem k vám, do kruhu naničmám :-) .

Kamkin príspevok o úspechu a jej krásne vyznanie sa mi pohladili dušu a donútili ma zamyslieť sa, dokonca aj napísať tieto riadky.

"nemá zmysel bojovať s tým, čo sa nám nedarí, na čo nemáme predpoklady" - práve táto veta vo mne hegla :-D . Paradoxne som si práve všimla, že toto je hlavná myšlienka spomínanej knihy. Nuž, ja si dovolím nesúhlasiť.

Musím uviesť dva pojmy - ÚSPECH a NAPĹŇANIE. Lebo môj život je presne o nich. Pre mňa je úspech práve, keď prekonám sama seba. Keď dokážem zvládnuť to, čo sa mi nedarí, to, na čo nemám predpoklady. U mňa je to napr. obyčajný poriadok zôkol vôkol, ktorý drvivá väčšina ľudí zvláda ľavou zadnou.

Niečo iné je však napĺňanie. Napĺňa ma, keď urobím niečo, z čoho majú iní radosť. Ak sa im páčia moje fotky, básne, torta alebo hocijaká iná záležitosť, ktorou dokážem na okamih vyčariť v ich duši príjemno a usmievavo. Vtedy mám pocit zadosťučinenia, ale úspechom by som to nenazvala.

Úspech je v mojich očiach zhrnuteľný do jednej vety, ktorou budem citovať moju učieľku angličtiny: "No vidíte, zvládli sme to!"

Takže predpokladám, že autor knihy mi chce ukázať iný uhol nazerania na skutočný úspech, ktorý ja nazývam napĺňaním duše.

Howgh, idem prebaľovať, bábätko mi nakakalo na moju filozofiu a vrátilo ma do reality. Bude úspech, ak dnes navarím obed :-D .

(hug) (hug) (hug) (hug) (hug)


reklama

reklama

Kamila, Pi, 03. 09. 2010 - 11:35

Amalka vitaj spat. (heart) Ono zase mne, z prvotneho stretnutia sa so silnymi strankami, ostalo, ze ak mame moznost robit to co nas naplna, ci uz vramci naplne prace, alebo pomimo napriklad starostlivosti o deti, jednoduchsie alebo menej bolavo zvladneme aj veci, ktore nam vobec ale vobec nesedeia, al e niekto ich spravit musi. Ale to "musim", ide ovela jednoduchsie ak mame moznost vyuzit svoje tvorive schopnosti, v akejkolvek pre nas zaujimavej oblasti.
Jasne, ze je vyzvou zvitazit nad neporiadkom, ked mas dom plny deti a travis v nom vsetko svoj cas .... (ja osobne radsej bordel statocne ignorujem, zvacsa) Amalka srdecne blahozelam, ze tebe sa podarilo skrotit neporiadok, mas moj velky obdiv. Ale napriklad v pracovnom zivote,ak mas moznost, ci uz si vybrat pracu, alebo len pokracovat v dalsm vzdelavani, tam je namieste, hladat svoje silne stranky, vlohy prepdoklady. Ja stale spominam tie americke testy, lebo oni silne stranky vedeli tak velmi uzko vyspecifikovat.
Zase o mne, za mladi zasnivana deva, nemala som problem so skolou, okrem jazykov mi slo skoro vsetko, ale nevedela som po gympli kudy kam, skoncila som na elektrotechnickej fakulte, z ktorej som mala velke depky, aj ked som ju zvladla bez problemov. Dodnes si pamatam, poznamku mojho triedneho, velmi zasadovy clovek a pritom ja a zasady, pravidla naozaj nemusim, povedal, ze mam organizacny talent ... Musela sa som prezit dalsich 20 rokov svojho zivota, aby som prisla nato, ze chod domacnosti sice zorganizovat neviem, ale zorganizovat ine srandy, pre mojho otca napriklad nanicmamam bola dlho total blbost, sa mi dari bez problemov.

Amalka, Pi, 03. 09. 2010 - 12:20

Kami, mne sa neustale potvrdzuje, ze sme akoby nas jedna mater mala :-D S neporiadkom sa mi dari raz vyhrat dva razy prehrat, ale s organizaciou inych blbosti problem nemam. Z toho vyplyva, ze chyba bude inde, nie v nas :-D :-D :-D (stale vykrikujem, ze so mnou doma nikto nespolupracuje, keby sa zapojili do mojich napadov, vsetko by bolo tip top - moja scifi predstava, ktorej verim) (hug) (hug) (hug)

ivet36, Pi, 03. 09. 2010 - 15:59

:-D :-D :-D ...Kami, si mi pripomenula moju mamu....:-D
Ze: Hluposti.....tie Ti isli vzdy najlepsie,co?!
Ale aby Ta napadlo nieco normalne, to teda nie.....koniec citatu.

A teraz sa venujem psychoterapii, aby som svojej matke tieto slova v duchu odpustila a venovala so vsetkemu, co ma len napadne....lebo vraj tade vedie moja cesta podla mojej psycho.....(rofl)
No mame to my fakt tazke.....(giggle)

ivet;-)

lienka, Pi, 03. 09. 2010 - 11:46

Amálka som rada že si sa nechala "vyprovokovať" a napísať aj zopár písmenok
(hug) (y) (heart)

sofhia, Pi, 03. 09. 2010 - 12:13

clap) (clap) Amalka, super prispevok. celkova specifikacia "uspechu" je velmi roznoroda. pre niekoho je uspech byt na cele firmy, pre ineho vobec najst pracu, ci priviest na svet dieta, alebo najst si vhodneho partnera.

som sa potesila, ze nie sme jedini, ktori bojujeme s poriadkom (a to sme zatial bez deti, pes sa rata ciastocne, predsa len na tych labkach sa nanosi spina(giggle))

Kamila, velmi dobru temu si dala, tesim sa jej.(hug) Prosim ta, odkial beries tie testy? su aj niekde na nete?

-, Pi, 03. 09. 2010 - 13:06

amááááálka, všetko naj naj najlepšie k narodeninááááááááááááááááám(heart) (heart) (heart)
A krásna úvaha(clap) (clap) (clap)

balalajka, Pi, 03. 09. 2010 - 13:17

(heart) vyludzujes mi usmev a rovnovahu v mojom svete. Tvoje pismenka su pre mna balzam. Za ne este raz dakujem.
a tiez este raz vsetko naj(heart) (heart) (heart)

Amalka, Pi, 03. 09. 2010 - 14:48

dakujeeeeeeeeem!!! baby jagy :-*

babka Betka, Pi, 03. 09. 2010 - 15:26

Amálka, pekne ťa zdravím.Akurát včera som ťa mala na rozume,reku ako sa máš, ako malá Evulka..(flower) (sun) (flower) (sun) (flower) (sun) (flower) (sun) (flower) (sun) (flower) (sun) (sun)
a nemala som Vás s Kami ja??píšeš ,že jedna mater mala...ja tiež bojujem s poriadkom po mojích babách... všade kopec bábik, papierov,farbičiek a podobne.V izbe kopec krabíc pre nevestu,ktorá teraz dokončieva maľovanie.Dúfam, že behom týždňa ,budem aj ja bývať už normálne.Ešte dobre, že mám takého manžela...Prajem ti veľa šťastia a zdravia,(flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) radosť z krásnej dcérky a vlastne z celej rodinky... a je dobré ak ti tvoje bábo, okaká tvoju filozofiu... horšie by bolo ak by to okakal niekto cudzí ale to ty nedopustíš,že?? (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug)

ivet36, Pi, 03. 09. 2010 - 16:04

Amalka...aj tvoje tieto slova su pohladenim duse viacerych frustrovanych zienok na materskej....(rofl)
Malu do narucia a sup castejsie za pc....ivet;-)

adus, So, 04. 09. 2010 - 09:43

Ej, ja pozerám, že ani nebudem mať vo svojom súťažnom príspevku o čom písať - čo si nenapísala ty, napísala mamamaťa - veď ja by som sa už len opakovala (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama