reklama

Špinavé nechty

Pridal/a Amalka dňa 06. 09. 2010 - 14:02

reklama

Naše najstaršie dietko (9r.) reve ako tur vždy, keď nadíde čas ostrihať mu nechty. Vraj ho to bolíííííííí... Čo ho na tom bolí netuším, lebo sa snažím byť jemná a nestrihám ich do hĺbky. A tak je strihanie nechtov jednou z nemála oblastí, v ktorých proti sebe bojujeme.

Tentokrát sa kdesi záhadne podeli manikúrové nožničky spolu so štikačkou na nechty (taktika?) a to, čo má náš mladý muž na rukách sa rozhodne nedá nazvať ozdobou, zvlášť, keď sa mu dá za nechty už aj repa sadiť, také sú špinavé.

Už tri dni kôli ich likvidácii vedieme slovné prestrelky. Dnes som naňho zrúkla: "nehanbíš sa chodiť takýto medzi ľudí? Čo si môže pani učiteľka pomyslieť, že čo to máš za mater, keď ťa takého pustím do školy!"

Dostalo sa mi chladnokrvnej odpovede: "To vôbec. Veď sa nehovorí - aká mater, také nechty..."

Len som sa zhlboka nadýchla a nasadila vážnu tvár, ale mala som čo robiť, aby nezbadal ako veľmi sa mi chce smiať.

Nepovedala som nič. Veď načo aj. Dnes som totiž našla zapatrošené nožničky... ;-)


reklama

reklama

eva m, Po, 06. 09. 2010 - 14:20

:-D :-D :-D :-D :-D
sikovnz to chlapec - vynaliezavy:-D
inac, aj moje deti strihanie nechtov "boli";-) , najma malickov(giggle) a to im ich tiez nevystrihavam do uplna.
Eva (sun)

Amalka, Po, 06. 09. 2010 - 14:27

hej Evka, náramne šikovný, lapoce viac ako ja a má kus mojej povahy, čiže na seba narážame, okrem toho je to malé baranča, ktoré by vytočilo aj svätého. Chytá sa ma z neho zúfalstvo. :-|

eva m, Po, 06. 09. 2010 - 14:37

nestrati sa vo svete, neboj:-D
Eva (sun)

ena74, Po, 06. 09. 2010 - 14:25

to oznám tiež. Už od malička máme s týmto problém syn má 7,5 roka. Kým bol maličký riešila som strihanie nechtíkov počas jeho spánku. To chodila "nechtíková víla"(giggle) (giggle) (giggle) . Teraz je to už o trošičku lepšie, ale tiež je okolo toho rečí. Občas keĎ je to už neúnosné tak príde v noci "nechtíková víla" a ráno do školy sú nechty ostrihané.

desina40, Po, 06. 09. 2010 - 14:41

So staršou som nemala problemy, tá si vedela ohrýzť nechty hádam aj na nohách. Mladšia si v tom veku strihala nechty sama, myslim že použivala ten štikač... to je ale spisovne slovo(giggle)

Ariesa, Po, 06. 09. 2010 - 15:22

:-D ... toto uz nejaku dobu nepoznam, vypiekla som so strihanim nechtov. toto robi tatuch, zjavi sa tak raz za dva tyzdne, to na strihanie nechtov uplne postacuje. dostane do ruky kliestiky a zatvaram dvere do izby. mini riskovi, som to robila ja, teraz sa uz zacal branit(doteraz len nariekal a horekoval, teraz uz ani ruku nedrzi ale sibrinkuje) a z tatucha je furt este cely paf ;-)

helus72, Po, 06. 09. 2010 - 20:29

Ccc ... aj vaše deti to bolí????? :-D Som si myslela, že len toho môjho :-D ... Mišinovi strihám zásadne pri reklame na deluxe music, vtedy drží a drží....nuž ale tá ide len 2 min., aj to zriedka;-)

fidorka, Po, 06. 09. 2010 - 21:39

neviem,čo je na tom divné,chudiatka deti,aj mňa to vždy bolelo,keď som bola malá (blush) a ani reklamu mi pri tom nepúšťali :-(

adus, Po, 06. 09. 2010 - 21:46

Strihanie nechtov asi bolí všetky deti - aj tie moje bolelo ;-) a veru som musela neraz aj dosť drastické metódy používať, keď som chcela túto procedúru realizovať. Na nohách to bolo vždy o kus horšie ako na rukách.
Ale inak pokiaľ ide o vtipné výroky detí, dnes som ráno cestou do práce počula jeden v rozhlase.
Akési dietko vraj povedalo, že nemôže ísť do škôlky, lebo NEMÁ ČAS ;-) (giggle) (giggle) (giggle)

Amalka, Po, 06. 09. 2010 - 22:35

no čo ja viem, ešte mu ani ruku nedržím a už ujúúúka. Heh, a keby ste videli ako... Normálne herecký výkon na Oskara (rofl) Minule som mu pustila ruku, kukla som naňho - reku chlapče, čo tu šalieš, veď ti nikto nič nerobí ;-) aj sme sa zasmiali nakoniec.
A mladší dvaja sú v tomto smere úplne v pohode. Dnes mi po napísaní tohto blogu brnkla inšpirácia - nemusíš si ich strihať, nemusíííííš... Ale v tom prípade ti ich idem nalakovať! ;-) Viete si predstaviť aká bola reakcia :-P (giggle)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama