reklama

Cisarsky- co potom?

Rabaka , 07. 10. 2010 - 23:06

reklama

Mile mamicky,

ako vzdy mam na Vas zopar otazok.

Som uz 4 tyzdne po cisarskom.
Mliecko mi uz bohuzial uplne odislo, akokolvek sa snazim odsajem si ledva 20ml a maly Samko ked sa prisaje mi po 10 minutach place od hladu :(
Prosim neodsudzujte. ( aj ked sa isto strhne velkaa diskusia na temu dojcenia)
Chcem sa preto opytat kolko podla Vas ma spapkat take mesacne babo? Ja mu robim tak stovku ale vypije mi priblizne 80.
V poslednych dnoch ale strasne grcka, neviem ci od toho ze pije strasne rychlo ( to ma po ockovi nevie tiez jest pomaly :-) )ale sposobuje mi tym predcasne starnutie.
Dalej sa chcem opytat, ako dlho ste po cisarskom krvacali, ja mam totiz este na nohavickach obcas taku jasnu krv, ako ked sa porezete. Vraj sa mam uz len cistit a ma to byt tmave ale moja je jasna cervena.
V noci uz nekrvacam a cez den je toho tiez malo uz si nemusim davat vlozku staci intinka a v noci uz vobec nic.
Dost ma bolia aj krize, pri porode som mala pocit ze mi odletia a teraz ked sa kusok nahnem tak to iste, v posteli potom ked si lahnem tak predychavam tak to boli. Je to normalne?
A brusko ste mali ako dlho este velke? Ja som pocas tehotenstva pribrala 21 kil a schudla som uz asi 10 ale brusko mam ako v 5 mesiaci. Mam problem na seba kupit nohavice, uz ma riadne komplexi v obchode sa mi tisnu slzy do oci ked take 10. rifle skusam a nic. Bud ma tlacia na jazve alebo ich zapnem na bruchu ale su mi na nohach siroke :-|
A s tym... no viet cim...(blush) ste kedy zacali?
Ja som to nemala od takeho 7. mesiaca, moj priatel sa uz bal, tak som rada ze sa mu chut vratila.
Ja mam mensiu traumu z porodu lebo ma kazdu chvilu kontrolovali ci sa neotvaram a z toho ako do mna kazdy doktor pchal nasilu prsty a neviem co este mam doteraz mindrak. bolelo to este viac asi ako samotne kontrakcie :-(
Takze sa dost toho bojim ( pripadam si ako panna :-D )
Popravde ked sme sa minule sprchovali tak som sa trochu az zlakla tej velkosti a to priatel nie je rozenberg (rofl)

mam este vela otazok ale pocas pisania mi vapyli z hlavy, priebezne ich sem budem pisat ak mozem.

Zatial ak viete prosim odpovedzte na tieto :-)


reklama


reklama

vietnamka, Št, 07. 10. 2010 - 23:15

Rabaka, tak po poradi:
- nasa Dorka je na nutrilone, a ked mala 4 tyzdne jedla zhruba 80 na jeden sup, postupne pocas druheho mesiaca 90, v siedmych davkach denne
- grckanie je vraj v pohode, pytala som sa lekarky. Treba sledovat ako grcka. Je to iba decentny grck, alebo riadna supa? Skus to odhadnut, ci v nom aj nieco zostane, alebo ide vsetko von.
- brusisko som mala az do konca sestonedelia :-). A este stale trosku mam.
- krize ta mozno bolia od zohybania sa a od nosenia babatka. Ak mas velke brucho, je velka aj maternica, a ta ti moze tlacit na krize zvnutra.
- so sexom sme zacali az po sestonedeli, dovtedy iba muchlovanie
Ak budes mat este nieco, na co budem vediet odpoved, napisem :-)

Rabaka, Št, 07. 10. 2010 - 23:24

No v noci mi hodil riadnu supu a cez den este jednu tiez :-|
Nutrilon som mu teraz rozrobila len 70, len neviem ci davam dobry pomer toho prasku dala som mu 2 odmerky.
A to muchlovanie... to moze aj on mna muchlovat, ci len ja jeho. Tak sa spytam...((blush) jaaj ja na take veci hanbliva )ked sa ja urobim tak si tym uskodim?

aerdna, Pi, 08. 10. 2010 - 07:33

treba to odsledovať a ak bude aj naďalej vracať viac, zrejme je na príčine nedoliehavý vrátnik žalúdka. My sme so synom mali tiež ten problém. lekárka nám predpísala sirup Prepulsid a ten som mu dávala vždy pol hodiny pred papaním. Pomohlo, negrckal tak veľmi a aj vrátnik časom dorástol a problém sa stratil.

vietnamka, Pi, 08. 10. 2010 - 07:29

Nutrilon ma velmi presne pravidla, ako treba mliecko zarabat. Na kazdych 30 jedna odmerka, cize ty si mu spravila prilis riedke mliecko.
Problem moze byt tiez v cumli, taketo male babatko ma mat cumel s oznacenim jedna (ak pouzivas avent), nie 2.
A ty sa mozes urobit :-)

eva m, Pi, 08. 10. 2010 - 00:06

Rabaka,
4 tyzdne po sekcii je este kratka doba. Ak sa necitis fit, je to prirodzene. Brusko sa postupne upravi, neboj sa, daj tomu cas a nestresuj sa. V sestonedeli je to v poriadku, ak sa este stale cistis, ale ak sa ti nieco nezda, zajdi k lekarovi - pre tvoj klud.
Krize aj mna dost dlho boleli, postupne sa to upokojilo. Pokus sa pohybovat tak, aby si ich co najmenej namahala - tazke, viem...
Co sa tyka fyzickej lasky, urcite je to individualne, uskodit by ti to nemalo, naopak, prijemny pocit z fyzickej blizkosti by ta mohol povzbudit. Skus tomu nechat trosku volnosti, nezivit v sebe strach dopredu, nie je na to dovod.
Neboj sa, postupne sa veci vratia do normalnych kolaji(hug) (hug)
Eva (sun)

Adinka, Pi, 08. 10. 2010 - 07:04

Ahoj, mala som tri cisárske, niekedy podobné pocity. (hug) Čistenie môže pretrvávať až do konca šestonedelia, dovtedy sa ti uľaví. Neviem či ste v nemocnici po cisárskom cvičili a či ti ukázali ako, pomáha to na kríže aj na bruško, je to mierne bolestivé v začiatkoch, ale aj je všetko v poriadku, rýchlejšie sa dá všetko do normálu. Tiež pri dojčení sa to rýchlejšie upraví, to síce nechceš riešiť ako píšeš, ale aj tak ak máte v okolí by si mohla skontaktovať laktačnú poradkyňu. ;-)
A s tým sexom by som tiež počkala po šestonedelí, Keď sa lekár vyjadré, že je naozaj všetko v poriadku.
pri Kubovi som bola na izbe s maminkou, ktorej muž nevydržal, a mala po 10 mesiacov druhého chlapčeka. (sun) Bola ale veľmi vysilená. Tiež som bola s komlikáciami raz v nemocnici a bola tam maminka so silným zápalom a infekciou, keĎ tiež nevydržali šestonedelie ... dostávala infúzie a kadečo - nebolo to príjemné. (flower) (sun) (sun) (sun)

-, Pi, 08. 10. 2010 - 09:43

Ahojky:-) No ja som krvácala (myslím aj takéto farbenie) dlho, myslím, že celých 6 týždňov a asi po 3-4 týždňoch nato som začala znova- ale to utíchlo po týždni a ako som po mesiaci pochopila, bol to začiatok klasického cyklu.
Nohavice- netráp sa a neskúšaj- veď jazva ťa nebude už dlho bolieť, 4 týždne sú naozaj málo:-) Zvonku sa už zahojená môže zdať, ale zvnútra to ešte chvíľu potrvá:-) Dovtedy kľudne nahoď tehu nohavice z toho piateho mesiaca:-D Ja som mala také ľanové, navrchu sa dva krát prekladali a bola to taká jemnulinkáááááá pružná gumička. Ani nevyzerali ako tehotenské. Pokiaľ jazva bolela, nosila som ich preložené, čiže to boli pekné bedráče a niiiič ma neťahalo, krásne sa prispôsobovali zmenám postavy a keď som sa cítila už úplne fit a prestala sa mi meniť konfekčná veľkosť z mesiaca na mesiac, nabehla som do obchodu:-)
Milovanie... bolo poprvé ako poprvé:-) Bála som sa ja aj on:-) Ale to hneď prešlo:-) Asi by som ešte chvíľu počkala, lebo keď je jazva bolestivá zvonku a na stlačenie, bude aj na "stlačenie" zvnútra. Čiže by som ju nechala ešte zahojiť, kým sa nebudeš SAMA cítiť fit:-)

fantika, Pi, 08. 10. 2010 - 10:39

ja som tiez krvaacala celyych 6 tyyzdnov..jazva ma uz ale nebolii,aj ked brusko maam furt..a vyzeraa to ze mi aj ostane(giggle) kedze som po cisaarskom uz 3 mesiace..:-P a co sa tyyka sexu,radsej no comment..bolii to a nemaam na to chut..:-(

-, Pi, 08. 10. 2010 - 11:29

(hug) (hug) (hug) to prejdeeeee(hug) Musí sa aj vnútro poriadne zahojiť, chce to čas a jemný prístup:-) Pre mňa bolo možno vykúpením, že som strávila takmer 3 mesiace v nemocnici. A dodnes pri určitej fáze cyklu (keď sa určitým spôsobom otočí maternica) sú nárazy na ňu trošičku bolestivé. Musíme brať ohľad na to, že to naše telo bolo poškodené. Zašili, ale jazva zostala- to nie je klišé:-) (hug) (hug) (hug)

mnnaaauuu, Pi, 08. 10. 2010 - 21:58

no v prvom rade treba mať chuť :-P keď tá nie je, tak ani zdravé telo nepomôže (giggle) (giggle) (giggle)

Iwa, Pi, 08. 10. 2010 - 11:09

Krvacala som tiez 6 tyzdnov a poriadne :( Na bolave krize a aj jazvu som musela nosit taky stahovaci pas po operacii brucha, dostat kupit v zdrav. potrebach a pomohol. Mne sestricka povedal, ze je to preto, lebo maly je dost tazky (ved sa narodil mal cez 4 kg, ako mesacny skoro 5 kg) a kvoli este velkemu brusku sa velmi prehybam v krizoch, ked ho drzim. A okrem toho som este obcas zdvihala aj starsieho, ktory mal asi 12 kg. Netehotenske rifle som si kupila az po troch mesiacoch, este mas cas, budes mat viac vianocnych darcekov.

magdarka, Pi, 08. 10. 2010 - 12:52

Sex po cisarskom,myslela som ,ze je menej ,,stresovy,,ako po vaginalnom porode:-O Ved dieta neslo posvou,tak by tam nemali byt bolesti,nie?Citala som vela clankov,kde zeny pisali,ze po cisarskom zacinaju so sexom skor ako tie druhe:-O
Ja som rodila 2x [vaginalne]a veru som mala chut uz v sestonedeli.Pockala som,kym prestanem krvacat a sli sme na to(blush)
Sice som sa bala,ale bolo to v pohode.Vlastne to bolo strasne milene,lebo obaja sme sa bali [no hrozne sme to chceli]a manzel bol opatrny ako po prvy raz.....

mnnaaauuu, Pi, 08. 10. 2010 - 13:27

Po cisárskom ma jazva bolela dosť dlho a doteraz - prešli dva roky - mi je na dotyk dosť nepríííííííííííjmená :) nemám ju rada (giggle) takže rifliam som sa aspon dva mesiace vyhýbala, som teplákový tip a tepláky nosím rada..... krvácala som asi 4 týždne - posledné dva týždne asi tak, ako opisuješ ty... nič nič a naraz jasnočervená krv, ktorá ma tiež ľakala , no doktor povedal, že je to OK... ked som prestala krvácať, začali sme s milovaním... takže som si dala iba také "štvornedelie"...
brušák som si trúfla urobiť po roku a tri dni som chodila ako invalid... takže tak (giggle) :-)

ivana3333, Ut, 13. 07. 2021 - 14:13

Skusali ste nejaky ochranny podporny pas?

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama