reklama

Strojcek na zuby

Ajka1979 , 15. 12. 2010 - 12:18

reklama

Dobry den mile nanic mamicky volam sa Ada mam 31rokov a byvam v okrese Trencin.Vopred sa ospravedlnujem za pismo este som sa nenaucila poriadne pisat na klavesnici.Mam dve deticky dceru ktora ma 10rokov a syna 7rocneho.Chcela by som Vas poprosit o radu ohladne strojceka na zuby.Totiz bola som s mojim synom u zubarky a ta my povedala ze moj syn bude musiet asi nosit strojcek na zubky tak nas objednala k inej doktorke ktora to ma na starosti aby sa ta vyjadrila k tomu ci je to nutne alebo nie tam mame ist po sviatkoch.A ja by som potrebovala vediet ak nahodou niektora z Vas by to vedela kolko asi stoji taky strojcek a ci nieco doplaca aj poistovna.Momentalne sme v takej situacii ze asi ako kazdy ratame kazde euro ktore minieme.Vopred dakujem za informacie.


reklama


reklama

Aja1, St, 15. 12. 2010 - 12:37

Na strojček ti sumu povie lekárka hneď pri prvej konzultácii,ja som dcére na horný strojček platila 150€+ za každú výmenu drôtiku ktorú treba občas robiť som platilo 20€.A taktiež pred prvým osadením strojčekaje treba spraviť komplet renten churupu.A pokiaľ budeš chodiť k doktorke v poliklinike,priprav sa že budeš aj dve hodiny čakať kým sa dostaneš dnu.

PaBe, St, 15. 12. 2010 - 12:39

A ako dcérka znáša strojček?syn je strašne háklivý na svoj výzor,bojujeme s okuliarmi,kým je doma,tak ich má,no v škole to neustriehnem...ale keby mal aj strojček,tak neviem,neviem...:-(

Aja1, St, 15. 12. 2010 - 14:04

No neviem,ono to asi záleží od toho ako gestikuluje pri rozprávaní,dcére prišli spolužiačky až po roku na to že má strojček,vôbec jej ho nevidno.
A zo začiatku kým sa chrup začínal upravovať ju to veru bolelo tak,že si dávala tabletky od bolesti.Neskôr ju to bolievalo pri výmene drôtika asi deň-dva.Teraz už máva iba nočný a keď si ho zabudne jednu noc dať,už cíti že ho ten raz nemala.
Hlavne treba dodržiavať aby ho mal v poriadku.Dcérine spolužiačky si z toho robili strandičky a nenosili ho tak ako mali a po roku im ho musela doktorka dať znovu napevno.

lýdia k (bez overenia), St, 15. 12. 2010 - 15:49

Aja(sun) ty si platila aj za výmenu drôtika????My sme neplatili nič:-O .

Aja1, St, 15. 12. 2010 - 16:32

Áno,veru aj za výmenu drôtika.:-(

lýdia k (bez overenia), St, 15. 12. 2010 - 16:56

Tak to som šokovaná,synovi dobre strojček držal,dcére často drôtiky menila,tak to by som sa nedoplatila:-O ,potom jej už zakázala jesť jablká a rožky ale ani to nepomohlo:-|

PaBe, St, 15. 12. 2010 - 12:37

Ahoj.V cene ti neporadím,len viem,že to nie je lacná záležitosť...aj môjmu synovi(11) navrhla zubárka strojček,no povedala,že to má čas,kým mu nedorastú niektoré trvalé zuby...a môžme si vybrať,či na noc strojček,tie sú vraj lacnejšie,či stály,tie sú drahé,len syn taký ani nechce...tak som zvedavá na ďalšie komenty...

zara15, St, 15. 12. 2010 - 12:48

Ahoj, nás strojček vyšiel na cca 110 EUR, bolo mi vysvetlené že je to za vstupnú kontrolu, odtlačky, ďalšiu kontrolu a strojček, potom sa chodí na kontroly po 2 týždňoch, po mesiaci a teraz raz za dva mesiace, malý strojček znáša dobre, vobec mu nevadí, vysvetli sme mu, že bez neho by mu možno hrozila oprerácia keby sa to zhoršovalo, to ho trochu vystrašilo, tak je zodpovedný a má ho na noc + na 2 hod cez deň. Dr. mi povedal aj to že keby ten nasúvací veľmi nepomohol, tak neskôr by musel dať stály a ten je vraj ešte drahší, tak aj ja dohliadam aby ho nosil, už ho máme pol roka a už je vidieť zlepšenie aj Dr. chváli, ale hovorím že fakt to nosenie treba dodržiavať. papa

lýdia k (bez overenia), St, 15. 12. 2010 - 15:48

Ajka(sun) moja dcéra mala napevno strojček na horných zuboch,dávala jej to asi v 15-tke,nemala problém pri rozprávaní,ako píše hore Aja1(sun) zo začiatku kým začal chrup pracovať tak troška pobolievajú zuby.
Syn mal tiež a obom sa zuby krásne vyrovnali,pani doktorka im potom dala len nočný strojček.Syn už nemusí nosiť ,ale tak si zvykol,že si ho dáva stále.Len ťa chcem upozorniť ,že treba dohliadnuť na čistenie zubov,treba také dôkladnejšie čistenie;-) .

Ajka1979, St, 15. 12. 2010 - 16:24

Dakujem za odpovede potom sa ozvem co nam povedali ja som si myslela uz davnejsie ze bude musiet asi nosit strojcek ale myslela som si ze to ma este cas kedze trvale zubky ma len dva jeden hore a druhy dole mne sa ani nezdaju ze by mu rastli krivo akurat ich ma strasne velke a zubarka povedala nieco take ze ma malu sanku a ma ju tusim vsunutu dovnutra tusim nejako tak to povedala a ze ked nebudem s tym nic robit tak bude vyzerat ako zajacik.

Aja1, St, 15. 12. 2010 - 16:35

Ono nemusia byť ani zuby krivo narastené,dcéra mala pomerne rovné zúbky,ale potrebovala hlavne upraviť čelusť ktorú nemala zosúladenú so spodnou.Ona mala na jednej strane zuby zodrané a na druhej zasa nemala ani len dotknuté.

lýdia k (bez overenia), St, 15. 12. 2010 - 16:54

Aja(sun) máš pravdu ,niekedy nemusia byť zuby ani strašne krivé.
MM(heart) chcela dať strojček hlboko po 40-tke a to kvôli skusu,pýtala sa ho či ho nebolieva hlava,vravela tiež,že aj zuby majú vplyv na migrenu,že má pacientky ,ktoré po nosení strojčeka prestala bolieť hlava.Ono asi všetko so všetkým súvisí.

Aja1, St, 15. 12. 2010 - 22:31

Známa mala tiež v štyridsiatke strojček a to kôli tomu že jej vyskakvala sánka.Nemohla si ani zívnuť,nieto že by sa zasmiala,už bola sánka vykĺbená.

MarikaM, St, 15. 12. 2010 - 18:59

Mám tri dcéry. Všetky začínali so strojčekmi na noc. Strojček na noc stojí cca 50 eur.
Dve menšie (teraz majú 13 a 14 rokov) nosia strojček už druhý rok. Horný stál asi 150 eur-
Obe si veľmi dobre zvykli. Dva dni trvalo kým pominul tlak na zuboch. Bola to bolesť, ktorá po paralene ustúpila. Ja za výmenu drátikov a ani za kontroly neplatím. Závisí to aj toho s kým má zubárka podpísané zmluvy a ktorá poisťovňa jej dá aký limit.
U jednej z dcér musela lekárka čakať na dorastenie trvalých zubov. Avšak zatiaľ jej dala zámky na tie zuby na ktoré mohla.
Najmladšej pred mesiacom dala dole všetky zámky, lebo už strojček nepotrebovala, ale spravila jej nočný strojček, ktorý bude musieť nosiť. Ten stál 57 eur.
Staršej 14. ročnej dcére dokonca musela dať aj na spodný chrup a tam som tiež platila cca 150 eur.
Viem, je to veľká suma. Ale moje dcéry budú mať krásny chrup.
Vidím na oboch veľkú zmenu. Staršia dcérka mala zuby v dvoch radoch ako žralok. (giggle) Teraz je radosť na ňu pozrieť.
Najmladšia mala celý horný chrup vykrivený do boku a krivý. Teraz je z nej parádna slečna.

Nie je to bolestivý zákrok. Keď jej dáva nové zámky, v ten deň nevarím a ani nejedia nič tvrdé, lebo ich to bolelo.
Dá sa to však vydržať.
U strednej dcéry som mala obavy, pretože je ťažký introvert, všetkého sa bojí. Mala problém ísť do školy so strojčekom. Nebola v triede sama a dokonca spolužiaci jej povedali, že je so strojčekom veľmi zlatá.
Vydýchla som si. Moje dcéry majú krásne zuby a budú to veľké fešandy. (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (y) (y) (y) (y)

lýdia k (bez overenia), St, 15. 12. 2010 - 19:14

Marika(sun) našej slečne zubárka povedala:R...a ked sa ti budú smiať povedz aké ste hlúpe,v Amerike si to dávajú robiť samé filmové hviezdy;-) (giggle) ,tak isto jak ty píšeš našlo sa ich v triede viac čo mali strojček tak sa nikto nikomu nesmial....snáď len doma brat si ju doberal ked bola búrka:R...a utekaj sa skryť lebo ti blesk šľahne do pusy(giggle)

darinka krivosikova, Pi, 15. 05. 2015 - 16:05

Marika to je velka suma? nam dok.povedala hore dole 1300 plus osetrenie a otlacky 100eur a pri kontrole nejaku 20 a to pokazde...

aramana, Pi, 15. 05. 2015 - 19:55

Ak je to pre dieťa, treba zavolať do poisťovne nech povedia koho maju zazmluvneného a viac ako 200 eur so všetkým nezaplatíte.Len sa netreba nechať, treba volať na poisťovňu.

MarikaM, St, 15. 12. 2010 - 19:27

U nás bolo dobre to, že strojčeky mali naraz obe. (clap)
Dokonca mali tak úzky horný chrup, že im musela dať na podnebie vystužovací oblúk aby im zväčšila vrchnú sánku.
Smiali sme sa, že im zväčšuje ústa. (giggle) (giggle)

Áno, zuby majú veľ súvislosti s našimi chorobami a to veľa ľudí nevie.
Som rada, že mám pre deti veľmi dobrú čelustnú zub. lekárku aj zubárku.
Najviac som polepená asi je pri vŕtaní zubov. (giggle)

n.e.l.i.n.k.a, Pi, 15. 05. 2015 - 20:34

Aj my momentalne riesime strojcek. Ale v 7r sa strojcek urcite nedava. DR nam povedala, ze ak su krive zuby, strojcek sa dava az ked vyjdu sedmicky zuby. Ak je predkus moze uz okolo 10-11r.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama