reklama

Gulickovky

mandy , 22. 12. 2010 - 15:48

reklama

Moj syn dnes uz po druhy krat prisiel domov s placom, ze po nom vonku strielali chalani z gulickovych zbrani. Tato "hracka" mu sposobila niekolko cervenych raniek po tele. Totalne nastvana, vidiac moje uplakane dieta som tym chlapcom vonku trochu vycistila zaludok.
Len neviem, ci som spravila dobre. Ked zo mna opadol ten hnev, uvedomila som si, ze je v prvom rade o zodpovednosti rodicov, ake hracky kupia svojim detom. Pytam sa, patria tieto "hracky" do ruk 7 - 8 rocnych detí????? Nemaju sa nahodou pouzivat LEN pod dohladom dospelych? Preco rodicia kupuju detom taketo zbrane, ktore mozu niekoho zranit? NECHAPEM


reklama


reklama

slawi, St, 22. 12. 2010 - 16:04

:-O A veru si spravila dobre,ja by som tie deti este aj schmatla a isla za rodicmi.Ked tie deti strielaju uz teraz na seba tak co budu robit za par rokov.:-O

julita, St, 22. 12. 2010 - 22:19

;-( Syna bolí určite každá rana od tej hračky,ale našťastie sa to rýchlo zahojí. No keď ho /aj iných/ náhodou trafia do očka, to je potom iné kafe. Videla som pár ľudí s odlúpnutou sietnicou po úrazoch oka tupým predmetom, napr. zátkou od šampanského, ale takáto "strela" má ešte väčšiu razanciu.:-( Viem, že sú to totalitné nedemokratické spôsoby, ale takéto "hračky" by som jednoducho zakázala vyrábať, dovážať, predávať a hlavne kupovať nerozumnými rodičmi deckám, ktoré sa mnohokrát nevmestia do kože a môžu spôsobiť tragédiu. Lenže ani niektorí dospelí mnohokrát toho rozumu nejako extra nenabrali.:-P Tvojmu chlapcovi prajem, aby sa to rýchlo zahojilo a aby pri "liečení" bol nápomocný aj Ježiško.Spokojné Vianoce Tebe aj rodine!!!(hug) (hug) (hug)

lydusha (bez overenia), St, 22. 12. 2010 - 22:34

Ked som bola mala, mali sme aj my zbrane, hrali sme sa na "nemcov" a na "partizanov" a strielali sme po sebe skobky ci kamene. "Mečovali" sme sa palicami, neskor strielali gulicky prakom. Mavala som odrate kolena a lakte, byvala som doskriabana od ruzovych krikov a obita po padoch z bicykla a zo stromov.
Lucia "zbrane" nemala,nemala ani barbiny, mala vela knih a skladaciek, handrove babiky, drevene hracky.....a mlatila sa rucne. Kazdu chvilu mala monokel, skrabance, pokrivene okuliare.
Netreba z deti vychovavat padavky, za ktore chodi von uradovat mama.
Mali sme aj take mdzi sebou...ale nik nemal ufnukane zalobaby rad.
Tato doba prinasa svoje "zbrane" , nevravim, ze to mas nakupit synovi aj ty, ale nauc ho branit sa inac, nauc ho, ze aj toto je v zivote "bezne", aj taki ludia su medzi nami aby si do buducna vedel spravne vyberat a spravne sa rozhodovat.
Uplnou ignoraciou zbrani a agresorov ho pred nimi aj tak neochranis a aneochranis ho ani vtedy, ked budes za neho riesit konflikty.

julita, St, 22. 12. 2010 - 23:04

Škrabance, monokle, rozbité všemožné partie tela patria samozrejme k detstvu, veď ako sa na to krásne spomína, aj na súboje stručne-ručne, ale tu, myslím si, ide o trošku nebezpečnejšie zábavky, ktoré sa v budúcnosti môžu skončiť situáciami, kedy pubertiak, od malička naučený bez akýchkoľvek obmedzení používať také nebezpečné hračky, vtrhne do školy so skutočnou zbraňou a strieľa do spolužiakov, učiteľov, na všetkých okolo. Veď predsa nikdy nebol padavka, ufňukaná žalobaba, mamka nikdy za neho vonku neúradovala.On si aj teraz vybaví všetko sám.Poznáme niekoľko takýchto prípadov zo života, nielen z krvákov V tomto je problém, ktorý myslím trápi Mandy, a nie detské odreniny a iné boľačky.

lydusha (bez overenia), St, 22. 12. 2010 - 23:37

A co ked ten chalan vyrastie na biatlonistu ci ineho frajera v strelbe lukom, kusou, revolverom, bude z neho policajt, vojak, ochranka?
preco hned vidiet to najhorsie?
sami si tvorime svet.
Ked budes takto rozmyslat tak to aj tak vyzera....
Sami sme navine mohemu co sa tu naokolo deje , svojim vnimanim a svojim vecnym pchanim hlavy do piesku...nevidim zlo- tak nie je, zavrem oci, bubak zmizne...
Aj to najlepsie vychovane dieta moze sklznut na sikmu plochu.
A este mi vysvetli o co je moj prak lepsi ako plastoa pistolka s plastovymi gulickami?
Ja som strielala kamene. Keby som trafila tak je to tiez riadne rozbita hlava.
Otazka jedna- preco som netrafila- nahoda?
Otazka dva- som vrah co striela po ludoch?
....najlepsia vychova je nechat detom - a vobec ludom okoloseba- slobodnu volu a jemne kocirovat, nie tahat za opraty a mlatit bicom ci dychat na chrbat a ofukovat kamienocky z cesty po ktorej kraca...

Valle, St, 22. 12. 2010 - 23:24

prepáč mandy,ale súhlasím s lydushou,aj moji chlapci majú tie pištolky,ale o to ide ako sa stým hrajú.My sme im ich nekúpili,našporili si peniažky a kúpili si ich sami,keď sme im to chceli zadrhnúť a odporúčali im kúpiť si knižky tak sme boli najhorší rodičia.Tak sme išli na to s tej druhej stránky "dobre tak si ich kúpte,ale viete ako s nimi narábať?!",a tak to skončilo dobre,hrali sa s nimi,ani nie tak dlho,prešlo ich to,či kvôli tomu že sa postrielali a bolelo to trošku,alebo prišli na to,že to nemá žiadny zmysel,to Ti už nepoviem,ale proste tak to dnes funguje,musia to vyskúšať.Vieš niekto sa učí na chybách iných a niekto na svojich,ale deti ešte určite na svojich,rozum im jednoducho nedáš,kým to oni nechcú.Podľa mňa by si to mohla v kľude vy-diskutovať s rodičmi tých detí,ale možno ešte Ty budeš okrýknutá,že čo sa staráš,neviem aký sú ale aj taký sa nájdu.My sme mali určite šťastie že sa hrali deti rozumne a nikomu sa nič vážne nestalo,ale keď sa má stať tak sa stane,či od guličkoviek či .....,pravdaže nedaj bože.

lydusha (bez overenia), St, 22. 12. 2010 - 23:48

Valle, nemusis sa vobec obhajovat, ono ide aj o to, ze napriklad auto je ovela nebezpecnejsia zbran ako plastova gulickovka. Chalan zapichol spoluziaka stetcom v skole....pi nahanacke jeden druheho potkol a nabodol si ruku na klucku na dverach....pri zbere gastanov spadol zo stromu....isli zo strkovca a udrel do nich blesk....a nemusime mat ani zbrane...
Niekto chory na rakovinu sa vylieci, o tyzden ide so smetami a zrazi ho auto...co koho caka, to ho neminie....a stane sa len to, co sa stat ma. Pokial clovek zije v neustalom strachu a nervoch- o seba, o blizkych- co ma zo zivota?

mandy, Št, 23. 12. 2010 - 12:16

Nuz, ja nechcem zo syna vychovat zalobabu ani nejaku babovku. Pravdaze aj on chodi von, splha sa po stromoch, tu odrie koleno, tam sa posmykne, roztrhne gate. To patri k detstvu. Vtedy ho ani nenapadne stazovat sa, ze ho nieco boli. Myslim si ale, ze teraz ho viac ako telo bolela jeho detska dusicka, pretoze dve deti po nom zlomyselne strielali, s cielom trafit ho.
Moj nazor je, ze tato hracka je nebezpecna - a nepatri do ruk detom.
Ked sa naozaj niekomu stane nieco zle, pototm uz bude neskoro na zamyslenie.
Nie nadarmo je na kazdej krabici upozornenie, ze sa smie pouzivat len pod dohladom dospelych. Kto to dodrziava? Ved naco? Ved su to len deti, ktore sa hraju......

fidorka, Št, 23. 12. 2010 - 12:42

Vieš mandy,že ľudia sme rôzni,nikoho nedonútiš,aby robil niečo inak ako je zvyknutý,aj keď je to podľa teba správne,to čo od neho očakávaš.Keby to nikto nekupoval,nikto by to nevyrábal...myslím,že nič iné nezostáva ani tebe,ani iným rodičom,ktorým sa toto nepáči,aby učili svoje deti brániť sa,tak ako ti už aj Lyduška napísala.
Ono každý z nás stretáva po celý život takýchto "zloduchov" s guličkovkami,čo nám občas kladú polená pod nohy a musíme s tým zápasiť.Každý si musí nájsť svoje miesto v spoločnosti,najlepšie sám.A čím skôr sa to naučí,tým lepšie pre neho.
Na druhej strane myslíš,že keby tieto "zbrane" aj prestali vyrábať a predávať,myslíš,že tie deti,ktoré ich vedome používajú na to,aby ublížili druhým si nenájdu inú podobnú zábavku?To máš ako v práci,keď ti šéf nechce dať odmeny,tak ti ich nedá a bude život strpčovať koľko mu budú sily stačiť,prostriedky si na to nájde vždy.

mandy, Št, 23. 12. 2010 - 14:24

Fidorka,
napisala sa si to pekna a vystizne. Moj syn je vsak trochu inej povahy. Takej detsky krasne naivnej. On sa nebude branit. Doslova sa riadi heslom: Kto do teba kamenom, ty donho chlebom. /aj ked pochybujem, ze to pozna (giggle) / Uplne to vsak vystihuje jeho povahu.

fidorka, Št, 23. 12. 2010 - 14:44

dúfam,že si na to patrične hrdá,že je taký ? ;-)
A že sa nebráni?Kto vie,možno ho to jedného dňa prestane baviť a zistí,že to vie,alebo mu to vydrží celý život,ako mnohým iným a žijú si spokojne (sun)

andrej841, St, 25. 01. 2012 - 19:03

a nevel zdrhnut alebo sa ubranit takmu traba .
nech si kupi gulickovku ,neni to ani velmi drahe .
a ked ich strtne nech ich vistriela a zdrha(giggle)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama