reklama

Tvarohovo-broskyňové rezy

Pridal/a Adrianka dňa 01. 01. 2011 - 17:31 - Recepty Adrianka
Tvarohovo-broskyňové rezy, Zákusky, recept, Adrianka

Adrianka | Tvarohovo-broskyňové rezy


reklama

Veľmi chutný zákusok, šťavnatý korpus a ľahký krém.

Ingrediencie
250 gramov polohrubá múka
200 gramov kryštálový cukor
1 balík vanilkový cukor
1 balík prášok do pečiva
5 kusov vajce
3 polievkové lyžice kakao
150 millilitrov olej
150 millilitrov mlieko
Plnka:
1 kus broskyňový kompót
500 gramov tvaroh
1 balík želatínový stužovač
200 gramov kyslá smotana
50 gramov práškový cukor
250 millilitrov smotana na šľahanie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: 1/2 dávky cukru a celé vajcia vyšľahať, pridať zvyšok cukru a šľahať do hustej peny. Pomaly pridávať olej, mlieko a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Ja pečiem pri 175°C cca 20 min.

Broskyne nakrájať na plátky a rozložiť na korpus.

Krém: Tvaroh, kyslú smotanu a práškový cukor vyšľahať do hladka. Postupne primiešať želatínový stužovač a hneď natrieť na broskyne. Dať do chladničky stuhnúť aspoň 2 hodiny.

Na vrch rozotrieť vyšľahanú ššahačku. Ja som spravila na tento zákusok aj karamelové nite. Bol fantastický! Ale treba ich tam dať tesne pred servírovaním, pretože sa rozpustia!

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

NIA123, Ut, 04. 01. 2011 - 15:00

toto vyzera skvele..hned by som si dala :-)

evikav, So, 08. 01. 2011 - 19:49

Dakujem za tip. Uz som ho upiekla a hned bolo po nom.:-)

ajkapp, Pi, 11. 01. 2013 - 08:55

Vyzerá a určite aj chutí fantasticky :-P . Len sa chcem opýtať, je nutné dávať tam aj ten stužovač? Nebude to držať aj bez neho?

melisa, Pi, 15. 02. 2013 - 15:57

Chcela by som Vás poprosiť, nepoznáte plnku z broskyňového kompótu a práškovej šľahačky? Čítala som to na stránkach naničmamy. Neviem to nájsť. Ďakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama