reklama

Dojčenie,cvičenie,chudnutie

janažofka , 07. 01. 2011 - 17:24

reklama

Vie mi niekto poradiť?Syn sa mi narodil 12.12.2010 a chcela by som začať chudnúť alebo aspoň na tom popracovať je to ešte za času ale von s ním chodím máličko pretože väčšinou je stále zima pod -5. Takže som s ním bola vonku zatial len 2 krát a s toho raz na prechádzke a raz u lekárky ked bolo pekne.Čo sa týka cvičenie nerada by som stratila mlieko alebo aby mi ostalo kyslé.Tak neviem.
A ešte jedna vec malinký má problém uchopiť si bradavku, pretože keď sa mi prsia nalejú tak mi bradavky zapadnú alebo sa zaoblia a neuchopí ich. Tak ho kojím z klobúčikmi je to niaky problém? Nepoškodia sa mu tak ďasienka alebo niečo také?
Cez deň mi robieva aj také veci napr.že,poťahá 10-15min potom zaspí na prsníku dám ho odgrgnúť za 5-10 min sa zobudí potom plače a tak dokola.
Ďakujem


reklama


reklama

Martina79, Pi, 07. 01. 2011 - 18:14

Skús si pred kojením prsník pomasírovať, a trochu odsať (vytlačiť). Aby si ho nemala taký plný. Niekde som o tom čítala. S klobúčikmi skúsenosť nemám.
Diéta sa neodporúča. Skôr sa skús zdravšie stravovať. Napr. vynechať sladké (ja o tom len píšem....tiež by sa zišlo). A napr. rýchla chôdza s kočíkom. Alebo nejaké cviky doma.

DIEVCATKO NENE, Ut, 01. 02. 2011 - 16:50

ahoj. aj ja si musim najprv odsat mlieko a potom to ide bez problemov ale predtym si ho umyjem v teplej vode

DIEVCATKO NENE, Ut, 01. 02. 2011 - 16:50

ahoj. aj ja si musim najprv odsat mlieko a potom to ide bez problemov ale predtym si ho umyjem v teplej vode

DIEVCATKO NENE, Ut, 01. 02. 2011 - 16:50

ahoj. aj ja si musim najprv odsat mlieko a potom to ide bez problemov ale predtym si ho umyjem v teplej vode

janažofka, Pi, 07. 01. 2011 - 19:37

Ďakujem aj keď mi z prsníkov odsaje aj tak mi potom moju bradavku nechytí.Klobúčik mu vyhovuje a ja som rada, že vôbec papá......
Nad dietou som nerozmýšľala skôr nejake tie cviky alebo čo...ved uvidím ale ďakujem Martina79

Veron, Pi, 07. 01. 2011 - 20:27

S kojením ti môže poradiť aj laktačná poradkyňa skús sa popýtať v pôrodnici kde si rodila alebo skús pogoogliť.Časom si určite aj ty aj malý zvyknete na aký taký režim.Ja som počula že cvičenie nie je veľmi vhodné hne´d po pôrode a z vlastnej skúsenosti viem že popri kojení pôjdu kilečká dole ani sa nenazdáš a pohybu budeš mať tiež dosť pri drobcovi.No ak ti veľmi chýba cvičenie tuším odporúčali v tv začať pomaly cvikmi aké cvičia mamičky v predpôrodnej príprave a pilates je vraj tiež vhodný.Držím palčeky pri kojení a gratulujem k bábatku (flower)

janažofka, Ne, 09. 01. 2011 - 15:06

No na nete som našla nejake tie poradkyne aj som jej písala mail no zatiaľ nič veď uvidím.Dúfam,že s tými kilečkami máš pravdu a pôjde to dolu.len aby sa oteplilo a bolo teplo nech môžme chodiť von..
Ďakujem veľmi pekne

Adinka, Pi, 07. 01. 2011 - 21:34

KOpírujem ti sem svoj príspevok z predchádzajúcej otázky :
"mlieko ti neskysne :D NEboj. Cvičiť môžeš šo sme popísali, sú aj na dvd cvičenia s bábatkami, na fitlopte, ja som napráklad aj po porode cvičila pilates pre tehulky, a cvičenia pre tehulky, boli tam aj cviky v šestonedelí, a niektoré boli aj dosť náročné .
Cvičiť sa môže, len nepreháňať. (sun) (sun) (sun) Ale to zas závisí podľa toho, ako kto cvičil predtým. pre niekoho je niečo nad jeho sily a to isté pre druhú maminu môže byť len také "šulichání" (giggle)
K tým klobúčikom - tie sú vyrobené ako "protéza" za bradavku, ak naozaj nie je možné ináč dojčiť. Neodporúčajú sa iných prípadoch, kvôli mnohým rizikám ako je častý výskyt kandidózy, zmätenie dieťaťa a neskoršie odmietanie prsníka, nie dostatočný kontakt bradavky s ústočkami - kde potom nedochádza k prenosu informácií medzi matkou a dieťaťom - v 90 percentách sa po čase začne znižovať tvorba mlieka, či iné nežiadúce účinky.

Preplnené prsníky riešime viacerými spôsobmi, a to napríklad ako ti písala Martinka (flower) jemen si vytlačiť kúsok mliečka, aby dvorec zmäkkol a potom prisaj bábo (blush)
Prípadne v polohe na boku nechať mliečko voľne vytiecť a potom prisať.
Neodporúča sa ale veľa odsať na začiatku, ak máš veľa mliečka, aby sa ti príliš nezvýšila tvorba a nebol problém s nadprodukciou - a tým znova problém so zlým prisatím :D
Záleží aj od iných okolností, možno ešte popíš viac, alebo prevolaj. Prípadne ak máte nejakú poradkyňu v okolí, môže ti s tým pomocť osobne, čo je najlepšie, možno ti ukáže fintu ako sa ti ľahko dieťatko prisaje
...

K tomu spinkaniu - detičky reagujú zaspinkávaním na pomalší tok mliečka, čiže kým z preplneného prsníka tečie bez väčšej námahy poctivo pijú a potom keDˇuž majú viac ťahať, pospávajú ... Tu pomôže lepčie prisatie /väčšia časž dvorca v pusinke - tým viac sinusov dieťatko stláča a tým viac mliečka mu tečie a nezapáva/, alebo ešte stláčanie prsníka - tu ti pridávam link :
http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/pomoc-pri-dojceni-2/pomoze…

Môžeš si tam popoozerať aj iné článočky, ak by ti to pomohlo ... POzdravujem drobca :D Držte sa (heart) (hug) (flower) (sun) (sun) (sun)

janažofka, Ne, 09. 01. 2011 - 15:34

Ďakujem počkám kým sa malinký zobudí a hneď to vyskúšame dúfam, že sa chytí.To by bolo najlepšie mala by som to všetko bez roboty aj v noci iba zoberiem malého dám ho na prsník a je to...
Tak ti zatiaľ ďakujem veľmi pekne

janažofka, Ne, 09. 01. 2011 - 16:14

Adinka tu v okolí som žiadnu poradkyňu nenašla teda našla na nete ale tá mi ešte stále neodpísala. Tak uvidím.Ja sa posnažím vyskúšať čo si mi poradila potom ti napíšem ako to dopadlo o.k.?Ale inak som rozmýšľala, že ti dnes zavolám ale veď je nedela nechala som ťa odpočívať.A ak to nepôjde tak 18.1 idem s malým do poradne ku lekárke tak sa opýtam jej či nevie a niake laktačnej poradkyne ktorá by ku mne prišla.Keby som vedela , že mi pomôžu s týmto aj v nemocnici na detskom tak tam idem za niakou tou poradkyňou.
Dobre teda držte palce mi bude skúšať:-) (rofl) (y)

Adinka, Po, 10. 01. 2011 - 12:30

Ak napíšeš odkiaľ si, skúsim ti zohnať, teraz prebieha znovu školenie, ale aj keD ešte možno nerobili skúsšky, určite sa nájde mnoho ž šikovných poradkýň, možno aj z tvojho okolia, ak si nezohnala. Ja som za Detvu , Zvolenskú Slatinu a niekedy aj Zvolen. Pa zatial.
Adina

janažofka, Po, 10. 01. 2011 - 18:09

adresu som ti už poslala do mailu.
díky moc :-) (flower)

Adinka, Pi, 07. 01. 2011 - 21:44

ešte ak chceš, môžem ti poslať tie dvd cvičnia pre mamičky , nie sú na chudnutie ale spevňujú :D

ešte k tým klobúčikom - ak sa ti dá, prosím ťa zruš ich čo najskôr, mávame naozaj veľké problémy potom so správnym prisatím a znovupreučením na prsník :D Samozjrejme sú aj výnimky, ale načo to skúšať, ak sa dá ináč (blush) (hug) (flower) (sun) (sun) (sun)

janažofka, Ne, 09. 01. 2011 - 15:11

áno tie dvd cvičenia mi môžeš poslať a tie klobúčiky sa teda bude snažiť vylúčiť.
ďakujem :)

Adinka, Ne, 09. 01. 2011 - 16:30

Ok, pošli adresu. :D

Fany1000, So, 08. 01. 2011 - 20:51

Janažofka, tvoj synček nemá ešte ani mesiac...Užívaj si jeho vôňu, prítulnosť. Váha pôjde dolu, len to chce čas. Moja skúsenosť je aj tak taká, že som schudla, až keď som prestala kojiť. Diety? No neviem, možno som stará škola, ale myslím si, že to bude poznať na mlieku. A neviem, čo je lepšie. Mať niekoľko kíl do času naviac a spokojné "bejby", alebo mať postavu a uplakané dieťatko. A ja som kojila syna s klobúčikom a je tu, má trinásť rokov a je zdravý. Ja som klobúčik po prvých minútach odložila, keď sa mlieko pustilo a aj bradavka sa uvoľnila. Držím palce. Prežívaš nádherné obdobie, len si to možno teraz neuvedomuješ.

janažofka, Ne, 09. 01. 2011 - 15:13

Na diety nepomýšľam. Skôr ostanem sem tam pri tých cvikoch keď bude čas. No lenže ja tu bradavku mám počas celého kojenia.Skúsim to tak ako to opisuješ. Najskôr mu ju na chvíľu dám a potom ju dám dole uvidím či si poradí.
Ďakujem

magdarka, Ne, 09. 01. 2011 - 19:49

Janazofka aj ja Ti z vlastnej skusenosti radim,rychlo sa zbav klobucikov!Mne ich poradila sestricka v porodnici pri prvom dietati,ked som ako prvorodicka nevedela o dojceni ani prd.Tiez sa mi prsia nalievali privelmi,az mi dvorc ,,stuhol,,a dcera sa nevedela prisat.Sestricka sa na mna pozrela len na pol oka odo dveri a ,,poradila,,mi klobuky.Takze sme z porodnice odchadzali s klobucikmi a mala sa uz bec nich prisat ani nechcela.Po 2,5 mesiaci takehoto dojcenia,ked sme sa trapili aj ja aj ona,som o mlieko prisla...
Pretoze,ked sa dietatko prisaje na ,,nahy,, dvorec,jazykom si vlastne mliecko posuva.A cez klobuk musi len tahat a tahat...
Este dnes mi je uzko,ked si spomeniem ako sme sa trapili;-(
Pri druhom dietati som klobuk ani do ruky nechytila.Ked som mala priliz tvrde dvorce,rucne som si trosku odstriekala,dvorec zmakol a maly sa v pohode prisal...Dojcenie sme si uzivali obaja rok a bolo to najkrajsie obdobie mojho zivota(heart)
Prajem Ti vela radosti z babatkom,bezproblemove dojcenie a dostatok mliecka...(heart)

janažofka, Po, 10. 01. 2011 - 18:17

Ahoj ďakujem za radu no odkedy mi Adinka napísala aby som sa ich zbavila tak som to vyskúšala.Malý sa chytil síce to bolý jak sviňa ale to nevadí pije len 10 -15 min potom zaspí na chviľu ale tak čo mám robiť.Jedna známa mi povedala že on si zvykne a keď bude mať 2-3 mesiace tak bude piť ani nebudem vedieť, povedala, že on sa za 10min napapá. A keď je hore tak skôr ako za 1hod mu cicík nedám aby si nezvykol lebo by som sa potom z toho mohla zblázniť keby mu dávam cicík každú chvíľku to by som potom nerobila nič iné iba cicik mu dávala celý deň chápeš nie?.
Aj ja už chcem aby ma ciciky neboleli a malý pekne papal do sýtosti. Mlieko mi tečie preto lebo veľa pijem , že mám ubrať a tak 2 litre denne mi stačia.Snažím sa papť tak aby malému chutilo. Keďže som klobúčiky odložila tak nie je dôvod prísť o mlieko tak ma nestraš.Ja by som pre toho môjho okatého krpčeka urobila naozaj hocičo..
Tak Ďakujem veľmi pekne(heart) (heart) (y) (y)

renka, Ne, 09. 01. 2011 - 20:02

moja osobná skúsenosť s klobúčikmi je dobrá, dokonca tvrdím, že aj vďaka nim som malého kojila 2 roky a 3 mesiace;-) mne pomohli prekonať obdobie, keď som mala veľmi citlivé a ubolené bradavky ( malý papal často, málo spal a v podstate som mu "slúžila" namiesto cumlíka, ktorý od začiatku odmietal)
synček nemal absolútne problém s prechodom na kojenie bez klobúčikov, dokonca si ich dal sám dole a viac ich už nechcel:-P
malý bude mať 5 rokov a zúbky má pekné rovné a hlavne výhoda, nemuseli sme sa ťažko odúčať od dudla(y)

janažofka, Po, 10. 01. 2011 - 18:19

Ja tiež asi ako väčšina som nebola klobúčikmi nadšená ale som bola rad, že mi vôbec jedol nechcela som aby hladoval. Ale teraz keď viem , že sa dokáže najesť bez nich som rada hovorím len keby ma tak veľmi bradavky neboli.....:-)

renka, Po, 10. 01. 2011 - 18:27

naozaj treba len vydržať, postupne sa to upraví(flower) ja som si medzi kojeniami ošetrovala bradavky kalciovou mastičkou alebo špeci mastičkou na bradavky s lanolínom z DM drogerie, obe pôsobia hojivo, dokonca tá lanolínová sa nemusela ani umývať pred kojením;-) len môj malý si vyžadoval mliečko veľmi často, tak v podstate bradavky ani nemali čas na regeneráciu a oddych...ale vydržali sme a nakoniec v dvoch rokoch som mala pocit, že sa ani neodstavíme hádam do 10-tich rokov(giggle)

sofhia, Po, 10. 01. 2011 - 07:56

Janazofka, moja rada - ja som 2 mesiace po porode, cez tehu som pribrala 12 kg, a uz som na vahe ako pred porodom, dokonca pred vianocami som bola este o 1.5 kg lahsia... a ako?
- jest primerane, nezrat (giggle)
- nejest sladkosti a bielu muku

teraz chcem zacat konecne aj cvicit kalanetiku, a tancovat si doma trosku na zumbu, a chcela by som chodit plavat...len to je horsie kvoli vzdialenosti plavarne kam mam permanentnku, totiz ja kojim kazde 2 hodky.

drzim palce... je to naozaj o mnozstvach prijatej potravy, inak ja jem vsetko..moje oblubene ranajky: kakao a ceralna zemla s maslom a medom.(sun)

janažofka, Po, 10. 01. 2011 - 19:24

No ja som počas tehu pribrala 20 kg a to je čo povedať a to som nežrala. V stredu to bude mesiac čo som po porode a schudla som 12.5kg.Takže by nebolo od veci keby som schudla ešte aspoň 10kg.
Ja nemám žiadne tie cviky na dvd ktoré by som doma cvičila.Ale pokúsim sa zohnať zumbu,kalanetiku a pilates ....
ahojky a dík :-)

Adinka, Po, 10. 01. 2011 - 20:40

Pilates som ti už nachystala, chceš aj zumbu ?

janažofka, Ut, 11. 01. 2011 - 18:47

Jasné :ďakujem Adinka:-) :-*

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama