reklama

spánok cez deň

julianna , 18. 02. 2011 - 14:01

reklama

je prosím vás normálne, že jedenásťmesačné dieťa spí len raz cez deň - cez obed pol hodinu? a to ledva som ho uspala...


reklama


reklama

annie, Pi, 18. 02. 2011 - 14:08

Sú deti, ktoré nespia cez deň vôbec a sú deti, ktoré v tom veku dokážu spať aj 3x za deň. Je to individuálne. Nie všetky deti potrebujú veľa/málo spánku. Ty musíš poznať svoje dieťa. Ja napríklad dieťa neuspávam. Zaspí kedy chce, spí ako dlho chce. Ak nechce spať celý deň, tak nech nespí. Ak chce spať poobede 6 hodín vkuse, tak ho nechám nech spí. Neriešim. Riešila som to pri prvom dieťati a nemá to žiadny význam. Dieťa vie, koľko spánku potrebuje. Dôležité je, aby bolo spokojné.

diantha, Pi, 18. 02. 2011 - 17:26

mam tiež 11mes. a donedavna spavala 2x,za posledne 2tyždne už len 1x,ale to už na nej vidim že treba isť hají,,,ale spi niekedy pol hodku a niekedy aj dve hodinky,zaleži na nej,včera sused vrtal a ani sa nepohla až som kukala či dycha a ona si spala:))každe dieta je ine niektore su vyslovene spači a niektore naopak,,,a zaleži aj kedy ide večer spať,ked dosť zavčasu a prespi ti v noci tak asi mu to cez den stači:))

julianna, Pi, 18. 02. 2011 - 19:17

Ďakujem, myslela som si to...ano, je normalne, ze dieta nespi v noci, furt sa budi, nespi cez den...ale nie je normalne ked dospely clovek nespi cez noc a potom cez den tajne dufa, ze aspon cez obed si co i len polezi...no to ja stihnem akurat tak spratat bordel z obeda, ist na zachod a ked si sadnem, mozem naratat do troch a kolotoc ide od zaciatku...nuz co uz mam skratka take dieta:( ja mam smolu, on je ok. len dufam, ze ked bude starsi a bude spavat normalne, bude mat este mamu...

annie, Pi, 18. 02. 2011 - 19:50

Viem presne ako sa cítiš, prvé dieťa som mala také. Zaspal a o 15 minút reval. Znovu som ho uspala a znovu o 15 minút reval. Tiež som si naivne myslela že keď celú noc buntošil, tak cez deň dospím. Cez deň spal ešte menej, alebo spal len v kočíku, s ktorým som samozrejme musela chodiť ja. Tiež som mala pocit, že to trvá večnosť, každý deň mi pripadal dlhší ako týždeň....pamätám si na to obdobie môjho života a nebolo to veľmi príjemné. ;-( Držím ti palce a v rámci možností sa pokús byť čo najkľudnejšia. Mne to vtedy nemal kto poradiť a moja nervozita sa len stupňovala a stupňovala a dieťa spalo menej a menej....ale prežila som to. Odhodlala som sa mať druhé dieťa. Druhý syn bude mať o pár dní 8 mesiacov. Od narodenia spí každú noc bez pípnutia, spí aj 2-3x za deň. Vynahradil mi toho prvého nespáča. Máš asi náročnejšie dieťa, presne ako som ja mala prvé. Neboj sa, naučí sa spinkať. Viem že to znie teraz neuveriteľne, ale aj môj sa naučil. Už si nepamätám ako to presne bolo, ale prišlo to a už je čo sa týka spania kľud. Cítim kľud pri druhom bábätku. Pri prvom som bola neskutočne nervózna. Ale to som si uvedomila až s odstupom času. Nepresviedčaj samu seba že nie si nervózna, keď tvoje vnútro hovorí niečo úplne iné a dieťatko to cíti. Nemôžeš požiadať niekoho o pomoc? Zavolaj si niekoho cez deň nech ho trošku zabavia - hodinku, dve a ty si pospi. Kým budeš nevyspatá, tak je to ťažké byť v pohode. :-| :-| :-| Neviem inak poradiť. (hug) (hug) (hug)

julianna, Pi, 18. 02. 2011 - 20:19

Ďakujem, veľmi pekne si to napísala, takéto slová ma moc potešili. je dobre to počuť od niekoho. tiež túžim po druhom babatku a viem, ze to druhe bude spat lepsie, vsetko pre to urobim a veeela veci budem robit inak uz po jeho pocati...ma to vplyv urcite ta nervozita, pracujem na tom, snazim sa, bojujem...hadam to pojde, kazdy novy den, je nova nadej, viem, ze treba len vydrzat, chce to cas, musi z toho vyras, ja to musim "prezit"...dakujem este raz...

annie, Pi, 18. 02. 2011 - 20:35

mávala som také stavy od vyčerpania a nespania, že keď som vonku chodila s kočíkom, počas chôdze mi klipli oči a narazila som do niekoho, tak som sa ospravedlňovala a až potom som zistila že to bola pouličná lampa....doma som mala večne otlčenú hlavu lebo som narážala do zárubní alebo do steny, spala som aj postojačky ;-( kľudne mi kedykoľvek pošli mail ak sa budeš chcieť porozprávať (hug) (hug) (hug) veľa síl želám (hug) (hug) (hug)

julianna, Po, 21. 02. 2011 - 12:21

Ďakujem annie! keď zas dorazí stav núdze, napíšem ti! tento víkned mi zas neskutočne pomohol môj manžel a dobila som si "baterky" na ďalší boj:-) ďakujem ešte raz za povzbudenie, tiež mi pomohlo!

valentinka11, Po, 02. 05. 2011 - 20:06

AHOJ MAMICKY!

MAME 2.5 MESACNU DCERKU A NEVIEM SI RADY. CEZ DEN JU NEMOZEM PORIADNE ULOZIT SPAT JE TO AKO ZACAROVANY KOLOTOC:-( . PRESPI NAJVIAC 10-15 MIN. NEMOZEM NAJS ZIADEN DOVOD KTORY BI JU TRAPIL JE NAPAPANA KOJIME, PREBALENA ODGRGNUTA AJ SA POHRAME ALE NAKONIEC STALE KONCIME PLACOM OD UNAVY.TAKTO TO IDE CELY DEN KOJIME KAZDU CHVILKU NOSIME NA RUKACH HOJDAME V SEDACKE AJ KOLISKE MASIRUJEME. V NOCI SPI OK AJ KED SA ESTE 2 KRAT BUDI NA PAPANIE ALE JE TO V PORIADKU. PROSIM PORADTE NIEKTO JA NESTIHAM DOMACNOST ANI DETI. BABY PROSIM RADTE.;-(

dulka, Po, 02. 05. 2011 - 21:37

Valentínka, keď Ti dcérka prespí takmer celú noc, zrejme jej to stačí a cez deň už toľko spánku nepotrebuje a možno je len vystresovaná z toho, ako ju "nútite" spinkať :-) . Ja osobne by som Ti poradila nosiť ju cez deň v šatke. Malá bude cítiť Tvoju blízkosť, bude spokojná a Ty si stihneš porobiť viac okolo domácnosti :-)

P. S.: ten caps lock je trocha nepríjemný ;-)

pe, Ne, 29. 05. 2011 - 14:52

mne lucka tiez doma nespi ktovieako, najlepsie si pospi v kociku, na prechadzke, na cerstvom vzduchu, je to trosku otrava, takto sa furt prechadzat, navyse doma si uz fakt nic neporobis, ale za pokojne dietatko to stoji a casom sa to mozno zmeni a bude pekne spinkat v postielke a vonku sa pojdete uz len hrat...:)

lydusha (bez overenia), Po, 02. 05. 2011 - 21:44

Od veci, ale mne sa "paci" to mamickovske: koji-me, papa-me, kaka-me, cika-me, nosi-me, idu nam zubky, ucime sa lozit, chodit a td...kolki? :-D

akalenkak67, Po, 02. 05. 2011 - 23:59

A spíme.Starkú som už uspala.(rofl)

lulu29, Pi, 13. 05. 2011 - 19:38

mam takmer 11-mesacneho synceka a ten spi cez den aj 5-krat(giggle)
Vecer zaspava kedy ako-no väcsinou okolo tej 21.00(heart)
V noci sa budi tak 2-krat a kojime..
So zaspavanim problemy nemame-pri kojeni pekne zaspinka(rofl)
No starsi syn nespal 2 roky-takmer v kuse reval;-( ;-( ;-(
Aj v noci aj cez den..

majka2222, Pi, 23. 03. 2012 - 18:14

moja mala cez den spinka malicko ale v noci spi celu noc(sun)

Romana 116, Ut, 15. 04. 2014 - 10:16

Ahojte,
mam 10 mesacne dieta, ktore spi celu noc ale cez den doobeda doslovne reve v postielke 20 minut kazdy jeden den kim zaspi :-((.. vecer so zaspavanim problem nieje vobec. Davam ho spavat kazdy den o 10,00, vidim ze je unavene ale napriek tomu stoji v postielke a reve ako keby ho vrazdili :-(((... ak zaspi tak uplne vynervovane a vycerpane... a to len na 30 minut :-(... desim sa kazdeho doobeda uz :-( .. spat s nim na posteli je nemozne... nezaspi vobec len po mne lozi a je uplne mrzute a mrnci.. ist von s kocikom aj doobeda a aj poobede nie je pre mna riesenie..
vie mi niekto poradit ako ho naucit zaspat bez placu??
dakujem

Lili007 - Maria S., Pi, 01. 04. 2016 - 10:39

Moj syn spaval aj po roku 2x za den ale dcerka uz presne ako pisete, okolo 11mesiaca spavala uz len 1x za den cca 1,5hodiny. Deti su vnimavejsie, zvedavejsie a hlavne kazde ine. Kym niekomu dietatko spi aj 4hodiny, inemu do 1hodiny. Mozno sa uz prerezavaju aj prve zubky, takze ten spanok nie je kludny. 

gastanko2016, Št, 02. 06. 2016 - 12:12

môj syn mal tiež také obdobie okolo desiateho mesiaca, že spal jeden až dva krát za deň okolo pol hodiny max 45 minút. Teraz má už len jeden spánok, ale potiahne okolo dvoch hodín. Ono sa to pri detičkách často mení.

Lili007 - Maria S., So, 11. 06. 2016 - 10:41

Prekvapenie Bohužiaľ je to normálne Úsmev
...aj naša malinká oproti bračekovi, ktorý ťahal 4 poobedné hodinky spala len 1 hodinku... 
Kým som sa najedla, umyla riad a uvarila si kávu, bolo po spánku, skoro som odpadávala od únavy. Ale zlepšilo sa to. Dieťatko okolo jedného roka je čulejšie, zvedavejšie. Časom sa ale upokojí. Začne chodiť, spoznávať svet a bude unavenejšie. 

gabona1, Ut, 13. 09. 2016 - 13:19

Ahojte, hľadám niečo o poobednom spánku, pretože náš malý tiež spinká len raz a to niekedy veľmi krátko. Má 13 mesiacov, v noci spinká perfektne, zaspí už o 19.00 a spí niekedy aj 12 hodín. Myslím, že ho to dobre nasýti, lebo sa dobre naje vareného a potom ešte vypije mlieko pri zaspávaní. Cez deň to však neplatí. Ako tu tak čítam, tak asi je to povahou dieťaťa a môžem byť spokojná, že spinká v noci:-)

lenka_samorin, Št, 18. 05. 2017 - 15:11

naše deti spávali v tomto veku myslím ešte dvakrát denne a aj dnes, majú 5 a 3 r poobede spia. Ale napríklad kamarátkine deti spali v jednom roku už len krátko cez deň a v 2 r už nespia cez deň vôbec. Asi to netreba siliť, keď je dieťa na pohľad aktívne a nie je na ňom vidieť znaky únavy.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama