reklama

Povinne ockovanie a ockovanie vobec - tyka sa to nas vsetkych

sofhia , 26. 02. 2011 - 08:53

reklama

Mile zienky,

nepozeram TV ale kamoska ma upozornila na relaciu Reflex na Markize, po jej vzhliadnuti som sa spolu s muzom pustila do skumania tejto problematiky.
nie, nenecham sa ovplyvnit 1 relaciou ci videom...
a napriklad toto sme nasli:
http://www.slobodavockovani.sk
http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=391
http://www.blip.tv/file/2224472/

pozrite si a spravte si svoj nazor.

Tie, ktore sa ohradia nemam cas... uvedomte si kolko casu venujeme na zaciatku napr. vyberu detskeho kocika...tvrdime, ze svoje deti milujeme, tak to pre ne spravme.

Nasa malinka uz nebude mat ziadne ockovania, stacilo tie 2 co mala, aj to strasne lutujem, ze ma to nenapadlo skor.


reklama


reklama

aditn, Ne, 27. 02. 2011 - 05:26

A ešte dodatok k tomu, Polárka :

"A hlavne rozmýšľam či by si bola schopná obdobne svoje slová interpretovať adresne, matke, ktorá prišla po očkovaní o svoje dieťa."

Predstav si, že mám kolegyňu v práci, ktorá chodí zapaľovať sviečky svojej dcére na cintorín kvôli infikovanej vakcíne. Trvalo roky, kým sa finančne pozviechala na kúpu náhrobného kameňa pre svoje nebohé dieťa. Prečo asi? Kam išli všetky financie??? Pre záchranu dieťaťa urobila úplne všetko. Nik nebude v takej chvíli pozerať na peniaze. Lenže "aj najväčší mešec má svoje dno". Určite rozhovor s ňou by ti pomohol pochopiť, prečo sa domáhala finančného odškodnenia za smrť svojho dieťaťa. Chcela dať urobiť malej krásny náhrobný kameň, lebo si to jej dcérka zaslúžila. Neodišla z tohto sveta dobrovoľne ... Pravdy sa nedovolala, len obrovský pocit krivdy zostal a prázdne miesto v srdci ... ;-(

lydusha (bez overenia), Ne, 27. 02. 2011 - 13:25

Prepac, ked chcem kupit nahrobny kamen, kupim ho ...ked na to nemam, nekupim ho. Kupovat ho na ukor "zivych" je luxus. Inak veta "zasluzila si nahrobny kamen" u mna mometnalne vedie. Strasne co vsetko ludia v lutosti a sebalutosti vyslovia.
Okrem toho, kazdy jeden clovek ma cas na tomto svete odmerany....niekto sa vylieci z rakoviny,niekto umrie na chripku...niekto na infikovanu vakcinu, niekoho zrazi auto, ked ide so smetami...nevie ni, kde je jeho koniec a preco male deti umieraju. Aj mnohe choroby su viac dar ako trest. A mnohe choroby maju uplne inu pricinu ako sa javi na prvy pohlad.

aditn, Ne, 27. 02. 2011 - 18:04

Lydusha, kúpiš ho, pokiaľ na to máš. Lenže tá kolegyňa použila všetky finančné zdroje na liečbu dieťaťa, ktoré jej povinnou vakcináciou usmrtil štát. Najprv musela posplácať dlhy, ktoré mala voči banke. Potom posplácala dlhy, ktoré mala u príbuzných. Nikdy si nebola v takej situácii a prajem ti, aby si sa nikdy nemusela pozerať na dieťa, ktoré ti zmrzačia, keď ti vinou rozhodnutia niekoho iného, kto drží ruku nad trhom s vakcínami a vďaka tomu sa váľa v neskutočných peniazoch a nenesie pritom žiadne riziko spojené s vedľajšími účinkami očkovacej látky, najprv chradne pred očami a nakoniec oň prídeš v tom najhoršom prípade, ako to je v prípade mojej kolegyne a dobrej priateľky.

lydusha (bez overenia), Ne, 27. 02. 2011 - 18:46

Nerozumies mi, pre mna nie je pomnik na hrob na rebricku hodnot ako top cislo jedna. Umrel mi otec, nie je to dieta, ale je to tiez tazke niest...no pomnik som riesila ako poslednu vec...to som ja, ini to beru ako "povinnost"- mat novy, krasny pomnik- co by povedali ludia, ja nie.
A toboz ked si ludia doslova odtrhaju od ust, len aby mohli kupit pomnik.

Polárka (bez overenia), Ne, 27. 02. 2011 - 18:56

Aith
na svet sa pozeráme úplne inými očami. Mám diametrálne odlišné priotity - nie lepšie či horšie, ale iné. My dve sa nedohodneme, a ja nemám prečo s tebou rozvíjať akúkoľvek ďalšiu debatu, lebo si nastvená IBA odsmečovať späť. Ok aj to je štýl debaty. Len mne sa nechce zbytočne hádzať hrach na stenu a svoj čas viem využiť aj lepšie.

PS: očkovať nedám, citové vydieranie na mňa vôbec nefunguje - vyvoláva vo mne skôr ironický úsmev, a peniaze sú posledná vec, na ktorú myslím, ak je niekto u nás chorý + doma sa neliečime konvenčne, ale alternatívne a všetko si hradím z vlastného vrecka :-P

PS: ok tie tvoje reči o zodpovednosti beriem, ale nech si potom liečbu hradia aj všetci fajčiary, narkomani, alkoholici a spol :-P ;-)
potom to bude spravodlivé, o čom hovoríš B-]

dulka, Ne, 27. 02. 2011 - 19:31

Polárka, ja len k Tvojmu poslednému odstavcu. Fajčiarov a alkoholikov nikto nenúti, aby si zdravie ničil - robia to dobrovoľne. Na druhej strane zaplatia nemalé dane tomuto štátu za svoje neresti, takže si vlastne "odkladajú" peniaze na svoju budúcu liečbu.
Ale keď dieťa ide na povinné očkovanie a tým sa mu preukázateľne poškodí zdravie, to je o niečom inom. Adtin má podľa mňa pravdu, že keď sa niečo také stane, malo by tam nastať nejaké finančné odškodnenie, nie preto, aby si finančne polepšil, ale preto, aby ľahšie znášal náklady na liečbu - napr. keď rodič nemôže nastúpiť do práce, lebo dieťa vyžaduje celodennú opateru, atď.
Ešte by možno bolo celkom dobré, keby aj odvody do zdravotnej poisťovne boli dobrovoľné. Kto chcel, ten by peniaze odvádzal a následne by mal lekára a lieky hradené tak ako doteraz. Kto nie, mohol by si peniaze šetriť a hradil by si náklady na liečbu sám. To by zas bolo určite výhodnejšie v Tvojom prípade, keďže sa liečite alternatívne a teda Ti zdravotná poisťovňa na liečbu neprispeje. Ale to som skočila do úplne inej témy :-)

Polárka (bez overenia), Ne, 27. 02. 2011 - 22:24

Dulka,
komentáre Adith som pochopila tak, že liečbu nezaočkovaného dieťaťa má hradiť rodič, ktorý ho očkovať nechcel. To sa mi nezdá fér !
Ak som to pochopila zle, a Adith to myslala, ako píšeš - súhlasím. Aj to by mohla byť jedna z pák, ako si "vymôcť" kvalitnejšie očkovanie. Ale stále nerozumiem jednej veci. Prečo je to nutnosť a povinnosť. Kto je zaočkovaný sa predsa báť nemusí. Jedine, že by to s tým očkovaním bolo úplne inak. Ale toto nechcem rozvíjať.

PS : Mne by bolo celkom lepšie, keby poisťovne mali plastickejšie smernice. Jednoducho dať limity, a v rámci tých limitov uhradiť liečbu, ktorú si pacient po konzultácii s odborníkom (homeopatom, lekárom) vyberie. Takže mne nerobí problém prispievať do systému. Skôr vidím problém v tom, že systém je jednostranne naklonený.

glloria17, Ne, 27. 02. 2011 - 22:46

tiež som to tak pochopila

dulka, Ne, 27. 02. 2011 - 22:54

Polárka, žiadne očkovanie nechráni na 100%, v niektorých prípadoch len zmierňuje priebeh ochorenia. Takže nezaočkované deti môžu nakaziť aj tie očkované.
Ale viem, že v tomto sa nezhodneme, tak je zbytočné to stále dookola rozoberať, nevadí :-) .
S tými poisťovňami súhlasím (flower)

Polárka (bez overenia), Ne, 27. 02. 2011 - 22:57

:-) :-) (sun)

dulka, Ne, 27. 02. 2011 - 23:07

"Rovnako som za odškodnenie pacientov s následkami povinného očkovania (preukázateľné vedľajšie účinky očkovania doložené lekárskymi odbornými vyšetreniami) ... prečo mám ja znášať náklady na liečbu??? ... tým nechcem povedať, že som proti povinnému očkovaniu ... má svoj význam aj napriek tomu, že sa u istého percenta detí objavujú vedľajšie účinky ... len nech sa nájde ten zodpovedný, ktorý ponesie finančné riziko povinnej vakcinácie, keď my, rodičia, rovnako riskujeme, keď nechávame svoje deti očkovať "

Tu som si ešte dovolila citovať Adthin - z toho myslím jasne vyplýva, že to myslela tak, aby boli odškodňovaní pacienti, ktorí boli poškodení povinným očkovaním.

aditn, Ut, 01. 03. 2011 - 10:38

ďakujem za podporu, dulka (flower) (sun)

dulka, St, 02. 03. 2011 - 19:43

(sun) :-)

aditn, Ne, 27. 02. 2011 - 00:21

Zdravím vás, dievčatá. Chcem sa s Vami podeliť aj o našu skúsenosť s očkovaním. Náš malý mal reakciu na očkovanie proti tuberkulóze(deti očkujú krátko po narodení). Vyvolala ju 2. dávka hexavakcíny, ktorú deťom naočkovávajú v 6. mesiaci. Mali sme vedľajšie účinky, čoho následkom boli 2 lekárske zákroky v BA (pľúcne oddelenie v P. Biskupiciach). Tam sme ležali v nemocnici. Pod pazuškou sa mu vytvorila hnisavá hrčka. Diagnóza bola akútna lymfagenitída hornej končatiny, čiže zápal lymfatickej uzliny pod ľavou pazuškou. Obyčajne hnis vytečie rankou po očkovaní na ramienku ruky. Nám sa tak nestalo a hnis sa zhromaždil v uzline. Následkom očkovania sa uzlina naplnená hnisom zapálila a začala rásť. Pri prvom zákroku v nemocnici v P. Biskupiciach, kde sme ležali, odstránili hnis. Už sme si mysleli, že bude pokoj. Lenže prišlo očkovanie 3. dávkou hexavakcíny a všetko sa zopakovalo. Museli sme sa tam vrátiť a vybrali mu celú uzlinu. V BA sme boli každé 3 týždne od jej objavenia a pokračovalo to aj po zákrokoch. Neviete si predstaviť tie finančné výdavky s tým spojené! Lenže s takom prípade človek na peniaze nepozerá. Ordinačné hodiny pre prípady, akým sme boli my, tam mávajú každý deň medzi 12.-13. hodinou, čo znamenalo 11 pacientov denne. Tam sme prišli na to, že nie sme rarita, ale takýchto detičiek s vedľajšími účinkami po očkovaní proti BCG (označenie tuberkulóznej vakcíny) je neskutočné množstvo. Tam bola možnosť stretnúť sa s rodičmi, porozprávať sa v čakárni a tento stav sme začali po psychickej stránke znášať oveľa ľahšie. Celé to hrozné obdobie trvalo asi pol roka. Malý bol nastavený na silnú 2 a polmesačnú chemoliečbu antituberkulikami (benemycínom). Mal v tom čase 10 mesiacov a začínal samostatne chodiť. Všimli sme si,že nám prepadáva na ľavú stranu, nožička ho neniesla. Absolvovali sme preto neurologické vyšetrenia u nás v TN. V krvi mal zvyšené svalové enzýmy, čo nasvedčovalo na hypotonický syndróm ako následok predošlej liečby. Absolvovali sme taktiež EMG v BA a toto vyšetrenie zasa akéjkoľvek neurologické ochorenie svalstva vylúčilo. Našťastie ... Čo sa vlastne vtedy stalo? Liek spôsobil nechutenstvo, to vyvolalo nedovyživenie kostí. Nesmeli sme medikamentóznu liečbu prerušiť !!! Malému sa začali kriviť dlhé kosti dolných končatín. Teraz opäť chodievame do BA na detskú ortopedickú kliniku (našťastie raz za štvrťrok), lebo benemycín vyvolal deformovanie nožičiek priamo pred našimi očami. Je to tragédia. Prečo sa to muselo stať akurát nám?! Na noc mu dávame ortézy, ktoré mu siahajú až po rozkrok. Nožičky má v nich vystreté. Sú s tým spojené obrovské psychické následky. Malý nám začal zaostávať v psychickom vývine oproti rovesníkom. Takže ešte v 23 mesiacoch máločo rozumie, nerozpráva, len džavoce a čo vedel, zabudol. V takejto situácii sa mu nedá nič vysvetliť a tak liečba moc úspešne nenapreduje. Každý, kto sa na neho pozrie, okamžite zaregistruje jeho ortopedický problém. Nevzdávame sa však predstavy, že aj náš drobec bude hrávať futbal tak ako ostatní chlapci. Je to trápenie. Zakaždým, keď zaspí, musím mu dať na nožičky ortézky, poobede aj v noci. Vydrží ich mať také 2 hodinky a potom sa budí. Takže v noci nespávame. Aj keď ich dáme dole, sníva sa mu o tom. Cez deň nosí predpísané ortopedické topánočky vyrobené na mieru. Plače, lebo sa mu v nich zle chodí. Po hodine a pol mu ich musím dať dole, lebo už nevládzem počúvať jeho prenikavý plač. Každú chvíľu nás posielajú na nejaké odborné vyšetrenie.
Lekári nám dávajú nádej, že sa náš malý o také 2-3 roky vylieči. Chce to hlavne trpezlivosť a pozitívny prístup k liečbe. Som síce magistra psychológie, ale boli chvíle, ktoré som absolútne nezvládla. Vtedy som bola len mamina chorého dieťaťa.
11. marca budeme oslavovať 2 rôčky :-) Tešíme sa, že už máme takého veľkého mládenca. Čakali sme na neho 11 rokov !!! Máme ešte 13-ročnú dcérku a pri nej sme ani nezbadali, ako nám rýchlo a hlavne bezproblémovo vyrástla. Deti sú našim zmyslom života. Nech nám len všetkým budú zdravé, aby mohli rozdávať úsmev (sun) Krásny deň vám prajem

dulka, Ne, 27. 02. 2011 - 01:26

adtin, prajem Tebe aj Tvojumu synčekovi veľa síl, trpezlivosti a hlavne, aby Vám to všetko dobre dopadlo.

aditn, Ne, 27. 02. 2011 - 03:17

dulka, veľmi pekne ďakujem za tvoje slová ... aj ja ti prajem všetko dobré, nech sa s negatívami v živote stretávaš čo najmenej a pokiaľ by k tomu aj došlo, nech vždy nájdeš dosť síl prekonať ich a ísť ďalej :-)

dulka, Ne, 27. 02. 2011 - 13:49

:-) (sun) (flower)

Petot, Ne, 27. 02. 2011 - 10:08

aditn, Tvoj príbeh je strašný. Takých príbehov sú na Slovensku stovky. Ak chceš, prosím kontaktuj Iniciatívu pre uvedomenie si rizík očkovania (rizikaockovania.sk), zhromažďujeme príbehy komplikácií po očkovaní, pretože naše zdravotnícke autority sa na verejnosti tvária, akoby takéto prípady ani neexistovali!

manof, Po, 28. 02. 2011 - 01:08

Ak by ste bola ochotná napísať svoj príbeh ako článok (v zásade by stačilo zobrať tento text a rozdeliť na odstavce, prípadne doplniť o ďalšie podrobnosti), rád by som ho uverejnil medzi ostatnými očkovacími príbehmi zo života tu:
http://www.slobodavockovani.sk/pribehy/

To platí aj pre všetkých ostatných, čo si "užili svoje" po očkovaní svojho dieťaťa.

* * * * * * *

Pozývam tiež všetkých na besedy o očkovaní v Novom Meste nad Váhom (1.III.2011 o 9:30), Bratislave (1.-3.III.2011) na spolu 5 miestach, Leviciach (8.III.2011 o 17:00), Žiari nad Hronom (9.III.2011 o 17:00), Banskej Bystrici (10.III.2011 o 17:30), Bánovciach nad Bebravou (15.III.2011 o 16:30), Prievidzi (16.III.2011 o 17:00), Martine (12.IV.2011 o 17:00)... a priebežne pribúdajú ďalšie mestá. Môže pribudnúť aj to vaše, ak sa podujmete zorganizovať besedu.

Prehľad besied tu:
http://www.slobodavockovani.sk/news/besedy-o-ne-ockovani-v-januari-a-fe…

Návrhy na besedu vo vašom meste posielajte na adresu:
sloboda.v.ockovani@gmail.com

Polárka (bez overenia), Ne, 27. 02. 2011 - 00:41

Len jedna otázka.
Kto pozeral ten tretí link ?
Teraz mi došlo, že som sa nikdy nezamyslela AKO sa očkovacie látky vyrábajú. Automaticky ma napadlo - synteticky (veď hádam aj tie zvieratá patria minulosti).
Ale práve v tom treťom dokumente sa hovorí o "výrobe" očkovacích látok prostredníctvom zvierat (ok, toto dokáže akceptovať asi väčšina ľudí), ale čo ma zarazilo, citujem :
"Potom existujú očkovacie látky vyrobené na usmrtených ľudských plodoch". Vraj táto cesta je výhodná lebo, opäť citujem "Východzí materiál sa dá ľahko zohnať".
Uff....

diid, Ne, 27. 02. 2011 - 04:59

V USA je moznost dieta nezaockovat. Je na to viac dovodov, od zdravotnych problemov, nabozenstvo a par inych dovodov. Moje deti boli ockovane prvy krat asi ked mali 1 mesiac. Tu je moznost dat zaockovat jednu davku na 3 krat ,cize po tretine davky v mensiom mnozstve ak by boli nejake vedlajsie ucinky. U lekara sa da aj vypisat letak ockovacej latky, precitat zlozenie a vedlajsie ucinky. V 9 mes. som ale prestala davat ockovat a teraz zvazujem co dalej. Urcite predtym ako budu mat 2 roky nedostanu nic. U dr. som podpisala papier ze odmietam ockovat. Okrem nachladuntia a zapalu ucha neboli chory, priemerne tak, ako ockovane deti. Tusim, ze v Japonsku ockuju deti az od 2r. lebo vtedy je imunita silnejsia. Dr. tlaci aby deti boli ockvane, ale nasilu nemozu nic.

Zaujimave bolo ked minule dr. vravela ze mam ich dat zaockovat proti chripke (lol nikdy v zivote som proti chripke nebola ockovana ani ju nemala. Znama sa ockuje kazdy rok a ju aj mava. Ked bola prasacia chripka tak bol nedostatok vakciny a nukal mi ju dr. "akoby po znamosti' pretoze mame male deti. Ako niekto uz spominal, tych vakcin bolo vyrobenych vela,a nepouzili sa, dodali tam par inych latok, a teraz ich pouzivaju na bezne chripky) .
Ja dr. na to ze dnes nie, su este chory, a mozem ich zaockovat aj v potravinach, farmaciach atd., ona na to aby som prisla k nej ich ockovat (jasne, ved ma z toho nejake percento) proste biznis je biznis.
Zvazujem hlavne to, ze v us je vela ludu z roznych krajin s roznymy chorobamy, tak mozno dam tie zakladne, ale na sk tych cudzincov tolko neni, a ak by bola moznost, nedala by som ockovat. Deti ktore dostali cukrovku po ockovani poznam, sused, chodi s inzulinom do skoly, a per inych, aj na webe sa da vyhladat zoznam a pribehy deti ktore mali vazne reakcie. Citala som ze vakcin pridavaju aj hormony aby ludia boli neplodny, to im dava biznis aby chodili do reprodukcneho centra, injekcie na stimulaciu vajecnikov su nehorazne drahe, a dalsiou pricinou toho je , ze Zem je preplnena, chcu aby sa rodilo menej deti.

sofhia, Ne, 27. 02. 2011 - 08:43

vcera mi prisiel mail od dobrej kamaratky, kt. cestuje po juznej amerike, co ju poznam, zaockovat sa nenechala - musim to preverit. pisala, ze dobrovolnicky pracuje v materskej skolke, kde su najchudobnejsie deti,ktore maju strasne vela chorob, a oni im poskytuju co najviac lasky...cize s nimi prichadza do priameho fyzickeho styku.musim sa jej spytat kolko chorob uz dostala. inak ma 30 r, a ockovana bola naposledy asi na TBC v 12tich. vychadzajuc z toho, ze ucinnost vakciny je max 5 rokov, tak by uz mala mat vsetky choroby...

zienky, vy si naozaj myslite, ze tuto antiockovaciu kampan zacal niekto, kto chce aby sme vsetci vymreli? ved kto plati studia lekarov, vyskumy??? vacsina studii je hradena farmaceut. firmami, ako aj lekari.

inak nasla som jeden dokument - oficialny o ockovani hexa - kt. je podavane babetkam 3x do 1.roku zivota,a tam boli velmi caste dost zavazne vedlajsie nasledky. okrem ineho to moze zapricinit aj nahle umrtie, niekolkohodinovy nekontrolovatelny plac a naslednu smrt,vyrazky, poruchy dychania, srdca... hm, ake prekvapenie ze mi nasa lekarka pred tyzdnom nic o tom nepovedala... a ten hlinik, ktoreho sucastou je tato vakcina je tam preto, aby oslabil telicko dietatka, aby malo teplotu a lahsie prijalo obsah vakciny...

luluba, Ne, 27. 02. 2011 - 13:05

ahojte,
ja som so svojimi detmi absolvovala vsetky povinne ockovania i ked pri tej predstave co im davaju do tela ma oblieval studeny pot...ale ako k tomu pridali pneumokokov to bolo na mna uz privela,...nastastie nasa detska lekarka bola natolko citliva ze nedavala malickemu babatku hexu spolu s pneumokokmi, potom mal mensie virozy, takze sa ockovanie presuvalo a tak sa stalo, ze mal maly dostat svoju prvu pneumokokovu vakcinu skoro ako 1,5 rocny...Sestricka uz vytahovala vakcinu, ked ma zcista jasna napadla otazka A naozaj ho musim dat zaockovat??? Lekarkina odpoved ma prekvapila,... Nie, nemusite, ak nechcete uplne Vas chapem,..takze tak

teresa, Ne, 27. 02. 2011 - 23:03

Pre mna je teda velmi take sa v tejto otazke zorientovat, na forach sa dozvedame informacie, ktore su nepodlozene, nikto nevie, ci ten prispievatel je skutocny odbornik, alebo len "scitany " otecko ci mamicka. Infosky sa potom rozne pozmenuju a nafukuju, az je z toho velka bublina, pravda je asi niekde uprostred. Aj dvaja lekari vam niekedy daju roznu odpoved na vasu otazku. Ja som ´dcerku ockovat dala, mame vsetky povinne ockovania, hepatitidu, a pneumokoky ... ale napr rotavirusy, a kiahne som nedala .. predsalen su to choroby, ktore sa doma zvladnut daju.
Nasla som taketo infosky od odbornikov, lekarov ... ja verim skor lekarom teda, aj ked ich vela ludi oznacuje za sluhov biznisu.

www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-o-ockovani/ZZ

Prajem vsetkym rodicom len spravne rozhodnutia
(sun)

Polárka (bez overenia), Ne, 27. 02. 2011 - 23:11

Môžeš íst na besedu o očkovaní, ktorú vedie odborník s faktami, ktoré vie doložiť ;-)

Polárka (bez overenia), Po, 28. 02. 2011 - 11:03

:-) :-) ;-)

tedy, Po, 28. 02. 2011 - 18:30

Odborník??? Myslím, že tieto besedy by boli vierohodnejšie, keby proti proti sebe sedeli epidemiolog a " odborník". Vtedy by boli uspokojené obe strany ;-) Vychádzam z toho, že očkovanie je náplnou epidemiologa......

Polárka (bez overenia), Po, 28. 02. 2011 - 23:39

Definuj čo pre teba znamená odborník :-) ? Bola si na tejto konkrétnej besede ? Vieš kto ju vedie, a aké má vzdelanie ?
Inak pokiaľ viem, epidemiológ skúma ľudské choroby (a nie zloženie vakcín)
http://sk.wikipedia.org/wiki/Epidemiol%C3%B3gia

dulka, Ut, 01. 03. 2011 - 12:37

Tedy, súhlasím.

Delli, Ut, 01. 03. 2011 - 12:54

tedy, ale na tie besedy sú odborníci volaní, ale najčastejšie nepríde nikto, alebo príde a pod tlakom faktov a otázok rodičov postihnutých detí predčasne odchádzajú z besedy.

qahtr, Po, 28. 02. 2011 - 15:44

Mile mamicky, zdravotnici casto nemaju ani sajnu, co sa nachadza vo vakcinach. Zdravotnici roznych odborov sa ucia kvanta veci o roznych temach a velmi malokedy sa ucia kvanta o vakcinach. Ja osobne ako student medickych vied na velmi dobrej zahranicnej univerzite akurat pisem pracu ohladne tejto veci (istej latky pridavanej do vakcin), cize veci si zistujem sama z vedeckych databaz a davam suvislosti dokopy. Ale keby som sa mala spoliehat len na to, co sme poculi na prednaskach, bola by som velmi ovplyvnena. napr. nam ukazovali grafy, ze aha, ako sa rozne choroby vdaka ockovaniu vytratili. LENZE tie grafy ukazovali trend od nasadenia ockovani a vobec nam nebolo povedane, ze trend poklesu bol uz dano predtym a ockovacie latky boli nasadene, ked dane choroby boli uz velmi na ustupe.
vacsinou su nam informacie podavane velmi vedecky a fundovane. zahadou pre mna zostava, preco sa pri temach ako ockovanie, virusy, epidemie atd. zrazu meni styl prednasky na typ "prisiel medvedik, mal teplotu, kacicka mu dala liecik a uz je fajn'no takze tak. daju nam plno informacii, lenze nejdu do hlbky, vsetko je to len take ze prrsk tu jedna info prrsk tu dalsia.

bigmama, Po, 28. 02. 2011 - 23:59

tak som si pozrela, ako je to vlastne tu s ockovanim, viem ze v Anglicku nebola mala ockovana proti TBC, ked sme prisli sem, tak sme museli davat ockovat, lebo by ju nezobrali do skolky, to uz mala 3 roky, aj ked sa jej to hojilo takmer pol roka, mali sme to bez vaznejsich komplikacii, maly sa mi narodil vo Francuzsku a ockovany nebol proti TBc a uz to nie je ani povinne ockovanie, MMR (ROR) nie je povinna, je na rozhodnuti rodica, zatial som nedala ockovat, maly maval casto teploty kvoli zubkom, takze rozmyslam, inak mam vakcinu doma, lebo lekar mi ju predpisal a pozerala som zlozenie, okrem ineho ma v sebe fosfaty, nitridy, ak by mal niekto zaujem, mozem pozriet presne zlozenie, toto je len co som si zapamatala
takze som si pozrela na tejto stranke, ktore su vlastne povinne ockovanie, okrem ineho som na konci nasla tuto vetu: Les vaccins peuvent protéger contre des maladies d'origines microbiennes ou virales.
V preklade: Vakcíny MOZU chrániť proti chorobám bakteriálneho alebo vírusového pôvodu.
Tu je originalny link vo francuzstine, je to stranka, ktora len informuje o tom, ktore ockovania su povinne, ziadne pro ani proti...
http://www.teteamodeler.com/sante/suivi/vaccin3.asp
Inak mam znamu, u ktorej po zaockovani prepukla skleroza multiplex, mala 36 rokov, tato vakcina je tu vo francuzsku sledovana od roku 1996 a cez to vsetko, ze vedia, co sa deje, dalej nou ockuju... Je tu jeden program, nieco ako lamparen, len na trochu inej urovni, maju pravnikov a ti pomahaju ludom, ktori sa dostali do uzkych v pravnych otazkach a bol tam odvisielany aj tento pripad, ked hladali ludi, ktori po zaockovani vakcinou ochoreli a jeden pravnik sa tym zaobera a podavaju hromadnu zalobu... Mna dostalo vsak to, ze uz vyse 14 rokov tusia, ze nieco nie je v poriadku a ockuju nou veselo dalej!!!! podla mojho nazoru, ak vedia, ze ta vakcina moze sposobit u jedincov takuto reakciu (neviem, ako to vychadza percentualne) preco nou nadalej ockuju a najhorsie na tom je to, ze je povinna, ak pracujete s ludmi, takze vsetky uradnicky, ktore prichadzaju do styku s ludmi, boli povinne ockovane!!! neviem, ci sa to uz zmenilo... tolko moje osobne postrehy z mojho okolia
bigmama (hug)

akira13, Ut, 01. 03. 2011 - 21:15

očkovať dávam. Nehľadám informácie pre ani proti. Čo má prísť, príde. Čo nemá, nestane sa.
Moji známy- lekári na vysokých postoch svoje deti a vnúčatá očkovať dávajú.
To má na mňa vplyv.
Mám kamarátky, ktoré po skúsenostiach s rotavírusmi plakali "krvavé slzy", že svoje detičky nedali zaočkovať.
Ja som tiež nedala a dieťa som mala zdravé. Proste a jednoducho- čo sa má stať sa stane. A ja kryjem chrbát samej sebe- nevedela by som pozrieť na seba do zrkadla, ak by som sa vzbúrila zákonu a ublížilo by to môjmu dieťaťu.

MIMOCHODOM- ako chcete riešiť život bez škôlky a bez škôl? My sme do škôlky odnášali potvrdený dokument o ukončení povinných očkovaní, čiže to vyžadujú.

havran, St, 02. 03. 2011 - 03:43

Akira,

tvoj pristup k veci by sa dal nazvat napr. stoickym, dal by sa nazvat fatalistickym, dokonca by sa dal pri dobrej voli nazvat aj zen-buddhistickym, keby ... keby si tu neplietla piate cez deviate ...
a nemiesala hrusky s jablkami.

tak ako je to, dala si (očkovať dávam), ci nedala (Ja som tiež nedala a dieťa som mala zdravé) zaockovat dieta?
Tak ako to myslis, co sa ma stat stane sa, ALEBO by si sa nevedela pozriet sama na seba ... ???
Konas, alebo nekonas?
Ovplyvnujes (motiv pohladu do zrkadla - konanie), alebo
Neovplyvnujes (co sa ma stat - stane sa)?

Odhliadnuc od tej zmeti protichodnych informacii, co si tu vychrstla,
musim, na zaklade tychto citacii: ("Moji známy- lekári na vysokých postoch svoje deti a vnúčatá očkovať dávajú. To má na mňa vplyv." a "nevedela by som pozrieť na seba do zrkadla, ak by som sa vzbúrila zákonu" skonstatovat nasledovne:

Naivne a slepo doverujes systemu. Tomu istemu systemu, ktory umoznuje farmako-mafiam lobovat pri tvorbe zakonov (ano, mam teraz o.i. na mysli aj povinne ockovanie), tomu systemu, ktory umoznuje farmako-mafiam korumpovat lekarov takym nehoraznym a do oci bijucim sposobom, ze to uz ani nepotrebuje dalsie velke dokazovanie, to uz nie je ani konspiracna teoria, ale konspiracna prax ...
http://heredy.net/03_ftp/pub/documents/07_misc/J.%20Virapen%20-%20Nezia… tu: http://rapidshare.com/files/450508282/Smrt_Ockovanie_strach_pandemia_sk…
je o.i. aj jeho kniha: Neziaduci ucinok smrt, kde sa pise aj o ockovani ...

A este budu lekari (nie vsetci, cest vynimkam, ale systemovo pozitivny)
tvrdit v televiznych novinach, ze odmietanie ockovania je na urovni sekty ... (vazeny, vacsina z nas, co vam neveri nie sme v ziadnej sekte, nikomu nedavame svoje peniaze za prislub vecneho zivota a VIP klubu prezita v nebi ...), chceme iba to, aby nase deti boli zdrave ...

Tomu istemu systemu, ktory pokutuje rodicov za nezaockovanie svojich deti
toxinmi vsakovakeho druhu, za vsetky spomeniem ortut (ako konzervant).
Tomu systemu, ktory ziada potvrdenie o povinnych ockovaniach, ak chces dieta umiestnit atd atd atd ...

Moj nazor na pristup typu "co sa ma stat sa stane" je taky, ze to odporuje vsetkemu, co poznam, ze funguje. Este nikto nedosiahol nic dobre a velke pristupom, co sa ma stat sa stane, ale vzdy to bola cielena, slobodne prejavena cinnost, co dosiahla nieco velke. Myslis snad, ze Rimska risa sa zrazu len tak vyskytla? ... Cize podla mna nie "co sa ma stat sa stane", ale skor: "vzdy sa deje to, co sa ma diat ..." rozdiel je kazdemu, co i len trochu mysliacemu cloveku zrejmy ...

"Pomoz si clovece, aj Boh Ti pomoze" - v tom je mudrost, slobodna vola, je tam cinnost, je tam pozehnanie ... premyslaj (do hlbky, cez priciny, priebeh az po nasledky), konaj (podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia), pomozem Ti a pozehnam Tvojmu konaniu, ktore spravene s dobrym umyslom a za mojho prispenia - posvatim ... takto to chapem.

(btw - bola si realne pri tom, ked lekari, ktori to tvrdia davali zaockovat svoje deti, alebo iba Ti o tom povedali a ty im naivne veris?

Co myslis, ze neviedia o co ide? napr. tu: http://primar.sme.sk/c/5177697/lekari-sa-ockovaniu-zatial-vyhybaju.html alebo tu: http://primar.sme.sk/c/5190502/proti-novej-chripke-sa-dalo-zaockovat-se…

Myslis, ze amalgam, co mas v zuboch je uplne neskodny, ako ti budu tvrdit vsetci dentisti? pozri ako amalgam priebezne nici nase telá, a napriek tomu, (resp. prave preto) ho do nas stale pchaju:
http://www.topovoc.eu/index-25%20-%20moj%20pribeh.htm
http://www.klasici.sk/node/425

mimochodom, vies ze v Japonsku dostava domaci lekar peniaze iba vtedy, ak su vsetci zdravy_? Ak niekto ochorie, tak lekar robi vsetko preto, aby
clovek vyzdravel ... ano, je to extrem, ale logickejsi, ako ten nas chory system, ked platime lekarov za LIECENIE, avsak bohuzial nie za VYLIECENIE ...

eva m, St, 02. 03. 2011 - 11:29

havran,
co ta vedie k takemuto silnemu vstupovaniu do akirinho svedomia?
ma svoj nazor, ktory si na zaklade niecoho vytvorila a ma nan plne pravo. Tak ako ty na ten svoj.
Nemam pocit, ze by tu vychrstla zmet informacii, napr. ja som pochopila, ako to myslela.
Eva (sun)

fidorka, St, 02. 03. 2011 - 15:32

Ja som akirine slová pochopila tak,že so svojou dcérou bola na všetkých povinných očkovaniach a nedala ju očkovať napríklad proti rotavírusom,nebola s ňou na iných nepovinných očkovaniach.Prekrúcaš jej slová.
Tento tvoj komentár mi silno pripomína jeden citát:
http://www.nanicmama.sk/vyrok-749

glloria17, St, 02. 03. 2011 - 15:48

(y)

loulou, St, 02. 03. 2011 - 15:57

havran, prečo používaš tak agresívne slovné zvraty typu: "keby si tu neplietla piate cez deviate " alebo "Odhliadnuc od tej zmeti protichodnych informacii, co si tu vychrstla"? Nerozumiem tomu, naživo si na mňa pôsobil ako vyrovnaný človek.
Ja tiež absolútne nesúhlasím s vašou teóriou o tom, že všetko medicínske je zlé - lebo tak to prezentujete (hoci o farmaceutických firmách si myslím tiež svoje). Tak zakážme lekárov a poďme všetko liečiť bylinkami. Lebo doktori sú zlí, zlí a len klamú o tom, čo je dobré a či dávajú svoje deti očkovať.
Sofhia tu písala, že túto diskusiu spustila preto, aby pomohla napr. tehotným mamičkám. No mne teda nepomohla ani trochu, iba čo som sa vystresovala, že čo to moje dieťa čaká a ako prudko postihnuté ostane. Až manžel mi logicky vysvetlil o čom to celé je. A to vaše strašenie teda logicky podložené nie je absolútne. Toľko môj názor, a tiež ho neprezentujem tak, že tu "tliachate 2 na 3".
Akiru som úplne pochopila, čo chcela povedať, a teda, súhlasím s ňou. Nechcela som sa do tejto debaty zapájať, ale Tvoja reakcia ma vyburcovala.

Danielik, St, 02. 03. 2011 - 17:29

Loulou, súhlasím s Tebou. Pár názorov som tu už napísala a ďalej som sa do tejto slovnej vojny nechcela púšťať. Ale nedá mi necitovať Ťa, pretože si mi pripomenula jednu príhodu z mojej bývalej roboty, ktorá ma dodnes vie dobre pobaviť.

"Tak zakážme lekárov a poďme všetko liečiť bylinkami."

A tá príhoda? Keď môj šéf (robila som u vojska) sa zlostil, že robíme príliš veľa chýb v spisoch a že nám opäť nafasuje písacie stroje, môj kolega (humorista) zahlásil: "A proti nepriateľom vyrazíme na koňoch a so šabľami".

Takže - hurá na bylinky :-D :-D :-D

P.S.: Pre tie, čo to zase zle pochopia - vôbec nezatracujem bylinky, ale odtiaľ - potiaľ. Proti nádche a chrípke sú fajn, proti TBC či záškrtu asi sotva.

loulou, St, 02. 03. 2011 - 17:48

(rofl) Na koneeee! - Ale veď žiadne nemáme - ... Tak utekajme!
;-)

Danielik, St, 02. 03. 2011 - 18:12

(giggle)

havran, St, 02. 03. 2011 - 18:31

loulou,

prosim Ta, prezentuj nam to, co Ti manzel logiocky vysvetlil, o com to cele je ... naozaj ma to zaujima.

Nikde som netvrdil, ze vsetko medicinske je zle, len tvrdim, ze lekari su sucastou "systemu", ktory ako taky parazituje na jednotlivcovi a umelo vytvara domnele zdanie zavislosti na nom, hoci v skutocnosti je to naopak.

Len tak mimochodom, ano, vsetko sa da liecit aj prirodne, ked sme uz pri tom,
precitaj si knihu "Slepa jasnovidka Vanga, mozem Ti ju aj pozicat.

"To nase strasenie" nie je len tak, existuju mnozstva materialu, knih, vedeckych studii, dizertacnych prac zameriavajucich sa na iny uhol pohladu
na danu problematiku. To uz nie je, ako som uviedol vyssie iba "nejaka konspiracna teoria", to sa naozaj deje, su tu mrtvy ludia, postihnuty ludia a deti a pod. ...

prosim, loulou aspon trochu nad tym rozmyslaj, ze nie vsetko je koser a kto z toho co ma, z toho, co tvrdi ... myslis, ze ja o nieco pridem, ked Ty nedas zaockovat svoje deti? A co myslis, ze strati system, ked deti nedas zaockovat? co myslis, preco je to "akoze" zadarmo? (platime to vsetci zo svojich dani, o.i. ...) Podstatne je, ze narusia imunitu uz bv zarodku ... co myslys, kde sa zrazu vzali vsetky tie alergie, resp. "moderne civilizacne choroby"?

loulou, St, 02. 03. 2011 - 18:51

Havran nemôžeš len tak zvaľovať vinu na medicínu. Všetky tie alergie, alebo moderné civilizačné choroby určite nesúvisia len s tým, že do nás doktori, ktorí sú za to platení, pchajú jedy, aby sme to potom museli liečiť. Nevieš dokázať, že postihnutí ľudia sú z liekov. Kedysi boli postihnutí tiež, to bola vtedy koho vina?
Jednoducho stačia jednoduché čísla - tak pred sto rokmi vieš aká bola úmrtnosť novorodencov? A vieš aká je teraz? A vieš vďaka čomu je to číslo tak drasticky nižšie? A nehovor mi, že je to vďaka životnej úrovni - aj vtedy bola dobrá, výživa obyvateľstva takisto. Je to vďaka tomu vášmu zatracovanému povinnému očkovaniu. Poviem to takto: v prípade, že nemáte dostatok informácií z medicíny - čo nemáte - nemôžete tvrdiť, že medicína škodí. Prečo sa pod tie vaše "zaručené" články nepodpisujú žiadni doktori? To si naozaj myslíš, že úplne všetci sú úplatní a záleží im na profite od medicínskych spoločností a nie na poslaní, ktoré sa rozhodli vykonávať?
Termíny ako systém nemám rada. Nemyslím si, že niečo stratí, keď dieťa nedám zaočkovať, povinné sú očkovania preto (a už to tu niektorá NM vysvetľovala), že v čase zavedenia povinnosti to bolo nutné, lebo väčšina populácie by sa očkovať nedala. A teraz keby ste odstránili povinnosť očkovať, nielen uvedomelí by sa slobodne rozhodovali, ale aj tie najslabšie inteligenčné vrstvy- vieš si predstaviť, čo by nastalo v rómskych osadách? Vieš aké je drahé liečiť následky takých ochorení?
Prosím Ťa Vangu snáď vážne nečítaš...
Hovorím, o farmaceutických firmách si myslím svoje, ale som presvedčená, že naozaj nemusia bojovať spôsobom povinných očkovaní a cielene narúšať imunitu v zárodkoch, ako píšeš, aby si vychovali zákazníkov - tých je dosť aj tak, čo si myslíš, prečo sa najlepšie predávajú tie najdrahšie voľne dostupné lieky? ;-) čistá psychológia.
A áno, lieky na vzácne choroby sú neskutočne predražené, aj normálne lieky a zdravotnícke zariadenia sú neskutočne predražené a tie firmy na tom zarábajú nepredstaviteľným spôsobom - ale naozaj si nemyslím , že vytvárajú so štátom a lekármi "systém" na cielené ničenie imunity pomocou očkovaní.
Tak, toto je to manželovo vysvetlenie a ja sa s ním plne stotožňujem. Teba však určite nepresvedčím a ani to nie je mojim cieľom, iba chcem podať pohľad ďalším aj z druhého uhla, tým, čo nemajú na vec ujasnený názor.

havran, Št, 03. 03. 2011 - 04:45

loulou,

som presvedceny, ze zivotna uroven, ani vyziva obyvatelstva neboli pred 100 rokmi dobre, resp. zdaleka nie take dobre ako teraz, a co je podla mna najdolezitejsie, zdaleka nebola hygiena taka dobra ...

Vangu vazne citam a nehanbim sa za to.

prosim, vazne ta prosim stiahni si v tom mojom linku vyssie tu knihu - Neziaduci ucinok Smrt, a prebehni v rychlosti aspon obsah.

A skus si zohnat tento film: http://www.csfd.cz/film/188308-nepohodlny/

pri vsetkej ucte, ake slova mas rada, alebo nie, to nie je moja vec ...

Aj ja sa tu snazim ukazat vec z opacneho uhla pohladu, a hlavne podporit myslienku o dobrovolnosti ne-ockovania, bez toho, ze by som chcel menit
niekoho nazory na vec, nech kazdy ma co najviac informacii a nech ide o
informovany suhlas, alebo nesuhlas, ale hlavne nech je cele toto dobrovolne ...

pekny vecer.

Danielik, St, 02. 03. 2011 - 19:31

Loulou (y)

Danielik, St, 02. 03. 2011 - 19:33

Havran - "moderné civilizačné choroby"? Akože z povinného očkovania? Ako mi potom vysvetlíš, že obidvaja moji PRASTARÝ rodičia mali cukrovku II. typu (tzv. vodnatielku), ktorá sa odvtedy ako pliaga dedí v našej rodine? Žili v dobe, keď sa ešte povinne a celoplošne vôbec neočkovalo - koncom 19. storočia!

Danielik, St, 02. 03. 2011 - 20:19

Havran - "moderné civilizačné choroby"? Akože z povinného očkovania? Ako mi potom vysvetlíš, že obidvaja moji PRASTARÝ rodičia mali cukrovku II. typu (tzv. vodnatielku), ktorá sa odvtedy ako pliaga dedí v našej rodine? Žili v dobe, keď sa ešte povinne a celoplošne vôbec neočkovalo - koncom 19. storočia!

P.S.: Nejak mi to blbne. Absolútne netuším, prečo mi to sem hodilo dvakrát a prečo mi moju otázku nedalo za Havranov komentár, ako som to pôvodne mala nastavené? Poradíte mi, prosím, ako tento príspevok vymazať?

glloria17, St, 02. 03. 2011 - 21:12

danielik, deti z očkovania dostávajú cukrovku typu I. tá dvojka je z obezity, nezdravého stravovania...tá sa dedí.a dostávajú ju starší ľudia. jednotku dostávajú deti.je to trošku rozdiel

Danielik, St, 02. 03. 2011 - 21:17

Ja sa nehádam. Viem veľmi dobre, že je medzi nimi rozdiel. Ja som len reagovala na Havranovu poznámku o civilizačných chorobách ako následkoch povinného očkovania. A aj cukrovka II. typu je považovaná za civilizačnú chorobu.

glloria17, St, 02. 03. 2011 - 21:24

vieš, tak očkovanie veľmi rozhádže imunitný systém, ten potom zblbne, stačí , že je dieťa trošku nachladené, unavené v strese, alebo po chorobe oslabené a ten im.systém sa zblázni vstreknutím oč.látky a začne bojovať sám proti sebe, to znamená, že dieťa dostane autoimun.chorobu, cukrovku, celiakiu, alergiu, leukémiu...a potom sa to nazve civilizačná choroba. neverím, že pánboh stvoril človeka, aby nedokázal žiť bez očkovania, aby sa musel brániť voči chorobám vakcínami.

Danielik, St, 02. 03. 2011 - 21:40

Ale toto ja všetko chápem, aj keď mám na to trocha iný názor. Ale nechápem, ako mohli "civilizačnú chorobu" dostať dvaja ľudia, ktorí v živote neboli očkovaní. Vychádza mi to tak, že civilizačné choroby tu boli už dávno, možno aj rovnako často, len sa o tom v tej dobe neviedli žiadne záznamy a štatistiky. Alebo?

glloria17, St, 02. 03. 2011 - 21:47

ved to je to, čo som ti napísala, že z očkovania je typ I. Typ II. je starecká cukrovka, tá nemá s očkovaním nič spoločné. tú dostávajú starí ľudia.jednotku deti po očkovaní.

glloria17, St, 02. 03. 2011 - 21:18

ešte mi napadlo, že ked si prečítaš príbalový lekák k vakcínam, ked ti ho dr. dá prečítať, tak máš tam napísané vedľajšie účinky. je rozdiel v americkej a slovenskej verzii. v americkej píšu viac, ale je tam napísané, že vedľ. účinky sú cukrovka, autizmus, rakovina, a mnoho iných. dokonca aj SIDS, ktorý donedávna pripisovali tomu, že mamičky dávajú deti spať na bruško, je vedľajším účinkom očkovania. takže, ak by mi lekárka dala kvapky, a tam by bolo napísané, že dieťa po nich môže dostať niektor´ú z týchto chorob, tei kvapky mu nedám.vakcínu musíš dať, nemáš na výber.

havran, Št, 03. 03. 2011 - 04:42

BINGO! toto je pointa, o co nam ide pri slobode v ockovani ...
dakujem za tento komentar.

helus72, St, 02. 03. 2011 - 21:31

"ano, vsetko sa da liecit aj prirodne" ...nie, všetko nie;-) s niečím si len príroda poradí možno ináč, než by sme chceli ...

Tangy, St, 02. 03. 2011 - 17:16

Ja len doplnam svoju skusenost ohladne ockovania vs. prihlasky do MS. Dnes som bola po nu a je tam okrem ineho aj kolonka Udaje o povinnom ockovani, ktoru musi vyplnit a podpisat lekar. Nas pan doktor tam napisal "pravidelne podla ockovacieho kalendara". Kto si chce pozriet v zakone, tak je potrebne "vyjadrenie lekara o zdravotnom stave dietata podla paragrafu 24 ods.7 zakona NRSR c.355/2007 Z.z.o ochrane, podpore a rozvoji verejneho zdravia a o zmene a doplneni niekt. zakonov a paragrafu 3 ods.3 vyhlasky MS SR c.306/2008 Z.z. o MS".

aditn, St, 02. 03. 2011 - 18:31

Presne tak, Tangy. Aj my sme minulý týždeň podali prihlášku do škôlky a bola tam kolónka pre lekára s vyjadrením k povinnému očkovaniu. Dieťa bez povinného očkovania sa do škôlky nedostane.

bigmama, St, 02. 03. 2011 - 20:40

komentar nie je adresovany nikomu umyselne, je to len na zamyslenie, nehladam odpoved, nikto na to nedokaze odpovedat, mozno kompetentni, ktorych sa to tyka, ale ti mozno nemaju v zaujme odpovedat....mna to urcite posunolo k tomu, aby som sa zamyslela, ako to vlastne je, aj ked pravdu mozno nebudem nikdy vediet...
chcem len dodat, aj ked mozete namietnut, ze sa to netyka priamo Slovenska, chcem poukazat, ze sa naozaj vo farmaceutickom priemysle neuplatnuju vzdy "koser" praktiky, napr: tu vo francuzsku bolo v novinach uvedenych 75 lieciv a vakcin, ktore su pod "dohladom" a v procese "overovania" ich vedlajsich ucinkov, ale nie v laboraoriu, ale primo v terene na skutocnych ludoch... lieciva, ci vakciny su ordinovane uz niekolko rokov, dokonca desatroci nic netusiacim ludom-nehovorime o vedlajsich ucinkoch akymi su alergicke prejavy rozneho druhu, ktore sposobuju poskodenia organizmu a smrt (to percento nie je nezanedbatelne), a su to ako lieky banalne, tak az lieky na liecenie srdcovych ochoreni, ci cukrovky, jeden liek je dokonca v Belgicku a este v jednej krajine, nepamatam si, ktora krajina je ta druha, precitala som si clanok len zbezne a posunula som ho znamej, ktora po ockovani ochorela na SM a aj tato vakcina bola na zozname s vedlajsimi ucinkami definovanymi ako "poruchy autoimunneho systemu", ako som pisala vyssie a tento liek, je uz vyse 30 rokov zakazany v tych dvoch krajinachn, tak ako je mozne, ze to dalej vyrabaju a predpisuju tu vo francuzsku a mozno aj inde v Europe?! neviem odpovedat na tuto otazku a urcite ani vy, ja za to nemozem, ani vy, to mi je jasne, ale vdaka takymto pripadom, ktore sa dostavaju na povrch, tak skusam hladat dostatok informacii o veciach, nie vzdy su pristupne, nie vzdy su nezaujate a nie vzdy su tie informacie dostatocne pochopene, ci uz pisatelom, ci uz citatelom...
nechapte ma zle, netvrdim, ze vsetkemu treba slepo verit, co kde napisu, ale ak ma to prinajmensom prinutia zamysliet sa a po zrelom zvazeni pre a proti sa rozhodnut pre, alebo proti, a to je podla mna dolezite...
myslim, ze tu unika podstata o com bol tento blog: Ludia chcu slobodne rozhodnut o tom, ci ockovat, alebo nie, to je vsetko...co by sa teoreticky dalo (rozhodnut), keby boli dostupne fakty, bez prikraslovania, ci zbytocneho zastrasovania... to je moj nazor (sun)
vsetkym prajem prijemny vecer (sun)
bigmama (hug)

Polárka (bez overenia), Št, 03. 03. 2011 - 11:35

Bigmama (y) (y) (y)

ALL :
Ad 1. tiež odporúčam prečítať http://www.martinus.sk/?uItem=95297
kto chce, mám ju v PDF formáte a rada prepošlem :-)
Ad 2. niekto tu spomínal (nehnevajte sa nespomínam si), že verí tomu, čo mu hovoria známy priamo z farmaceutických firiem - k tomu len toľko. Aký názor môže mať človek, ktorý má prácu vo farmaceutickej firme (resp. vďaka práci, ktorú mu Farm.firma poskytuje zaplatí všetky účty a uživí rodinu) ?
Ad 3. osobne nemám prečo niekoho presviedčať o "mojej pravde" čo sa očkovania a prirodzených pôrodov týka. Som LEN za možnosť voľby. V zásade mi je jedno čomu kto je ochotný uveriť. Nie som za slepé nasledovanie akýchkoľvek myšlienok. Akýkoľvek názor by mal podľa môjho posúdenia vychádzať z kritického posúdenia oboch strán mince :-)

fidorka, Št, 03. 03. 2011 - 12:34

Ja som tu písala,že mám veľmi veľa známych,ktorí pracujú vo farmaceutických firmách a sú to naozaj vzdelaní ľudia,ktorí sa priamo podieľajú na výrobe a vývoji vakcín a očkovacích látok,nie sú to dílery.Podľa mňa sú oveľa skúsenejší v tomto smere,ako napríklad ty Polárka,aj keď si presvedčená,že si prečítala a ovládaš všetku múdrosť sveta ohľadne očkovania.Niektorí z nich sú moji dobrí priatelia a verím tomu čo hovoria.Ich názory zverejňovať nebudem ani tu,ani nikde inde.Keď si taký demokrat a žily ti netrhá,čo si kto o tom myslí,prečo sa v tom stále rýpeš?
"Aký názor môže mať človek, ktorý má prácu vo farmaceutickej firme (resp. vďaka práci, ktorú mu Farm.firma poskytuje zaplatí všetky účty a uživí rodinu) ?"-no nepomerne odbornejší ako ty.

Polárka (bez overenia), Št, 03. 03. 2011 - 12:56

Fidorka
je to len názor - nič viac. Samozrejme brať to môžeš, ako chceš. Tá otázka, na ktorú reaguješ sa mi zdá kľúčová a opodstatnená. Tiež by som nehanila zdroj svojich príjmov. Obzvlášť v dnešnej dobe, keď sa práca hľadá ťažko. Ale kľudne sa môžem aj mýliť - to je tiež pravda.

Ad moja odbornosť - ja určite nepopieram, že moje vedomosti majú stále veľké limity (a zjavne ešte dlho, predlho mať budú - predpokladám, že do najbližšej smrti). Tak, ako ktokoľvek z bežných ľudí, názor si tvorím a hlavne/predovšetkým zdieľam s informovanejšou časťou obyvateľstva (skutočne to tak robí väčšina ľudí, ktorú poznám). Určite to tak robíš aj ty. Zjavne som si mala dať prácu a zavesiť to tam, kde som to čítala - moja chyba.

fidorka, Št, 03. 03. 2011 - 13:06

Jarka,ani len netušíš kto sú tí ľudia,nepoznáš ich názory a už o tom pochybuješ.Nerieš toto prosím ťa,to ma vytočilo neskutočne.Pozri sa,ja rešpektujem tvoj názor a postoj,aj každého iného,nemôžem predsa očakávať,že ty si budeš myslieť o jednej veci to isté,čo ja,pretože máš svoju hlavu a tak ďalej.
Ty si sa ma pred časom pýtala,na základe čoho si ja na tému očkovania tvorím svoj názor,tak som ti odpovedala a spomenula týchto mojich známych.Možno,keby si sa stretla aj ty s nimi a rozprávala-verím,že by ste si mali čo povedať,aj ty by si si zase poskladala do svojej mozaiky nové kúsky a obrázok by bol zase trošku iný.

Polárka (bez overenia), Št, 03. 03. 2011 - 13:16

Fidorka
momentálne pochybujem o veľmi veľa veciach. A mnohokrát mi bolo naznačené, že každý z nás je z určitého hľadiska "len človek" (čo nie je ani dobré, ani zlé, proste je to tak).
A samozrejme možno máš pravdu ohľadom osobného stretnutia. Vôbec túto možnosť nevylučujem (y)

dulka, Št, 03. 03. 2011 - 13:28

fidorka (y) (y) (y)
Už som sa nechcela zapájať do tejto debaty, ale nedalo mi to, keď som si prečitala Tvoj príspevok :-)

helus72, Št, 03. 03. 2011 - 14:20

Polárka,k bodu 2: aj človek, ktorý má prácu vo farmaceutickej firme, môže mať vlastný názor, či Virapen nepracoval vo farmaceutickej firme? Mňa osobne dosť zaráža, ako pri takýchto informáciách,ktoré získal, mohol pracovať roky vo vedení firmy ...

Polárka (bez overenia), Št, 03. 03. 2011 - 22:12

Helus
nevravím, že človek, ktprý pracuje vo farm. firme nemá svoj názor. Resp. vieš mi nakopírovať v ktorom príspevku niečo podobné píšem ?

Som rada, že si upresnila kde začínal pán Virapen (y)
Ako ? Neviem. Zaráža ma skôr to, že niekto na podobnom poste odrobí celý život, a ani ho nenapadne s tým skončiť. Okrem toho pán Virapen nie je jediný, kto naráža na vskutku podivuhodné praktiky vo farmaceutickom priemysle. Je to len kvapka v "mori" - je ich podstatne viac. Stále platí, kto sa pýta dostane odpoveď. Kto hľadá nájde. Kto klope, bude mu otvorené.
K tomu už viac nemám čo povedať. Povedaného (alebo skôr napísaného) tu už bolo dosť (a možno aj viac, ako dosť) :-)

helus72, Pi, 04. 03. 2011 - 07:42

Nevravím, že vravíš, že človek vo farmaceutickej firme nemá svoj názor;-) len mi to tak akosi z tejto Tvojej formulácie "Aký názor môže mať človek, ktorý má prácu vo farmaceutickej firme (resp. vďaka práci, ktorú mu Farm.firma poskytuje zaplatí všetky účty a uživí rodinu) ?" vyšlo, ale je možné, že si to nemyslela až tak, ako som si to vysvetlila ja:-P

fidorka, Pi, 04. 03. 2011 - 07:51

aj ja som to pochopila tak,ako ty ;-)

dulka, Pi, 04. 03. 2011 - 07:59

Taktiež som to takto pochopila ;-)

glloria17, Pi, 04. 03. 2011 - 08:48

ja somto pochopila tak, že polárka si myslí, že človek, ktorý pracuje vo farmafirme, napriek svojmu názoru, akémukoľvek, musí držať hubu a krok,(pardon za výraz) pretože tá firma mu dáva prácu, peniaze...a preto, ak sa takého človeka niekto spýta, napr., či očkovať, tak určite nepovie, neočkujte, lebo je v tom svinstvo.to je, akoby som si išla kúpiť škodovku a predávač v škodovke mi povedal, že nekupujte, trabant je lepší.

fidorka, Pi, 04. 03. 2011 - 08:54

to je to,že jeden raz myslel,až vymyslel vieš čo?....nešpekulujem,nepodozrievam a držím sa radšej svojho názoru a faktov,ktorým verím-to Polárka stále tvrdí o sebe,tak by sa tak mala aj chovať a nevznikali by podobné nedorozumenia.

dulka, Pi, 04. 03. 2011 - 09:05

fidorka (y) (y) (y)

glloria17, Pi, 04. 03. 2011 - 10:31

tak toto som pre zmenu nepochopila ja, čo si chcela vlastne povedať:-O

Polárka (bez overenia), Pi, 04. 03. 2011 - 10:32

Fidorka,
pri všetkej úcte naozaj odmietam zodpovednosť za to, ako si je kto schopný/ochotný vysvetliť moje slová. Vyslovila som sa v rámci mojich možností najlepšie, ako som v danú chvíľu vedela. Ako to kto pochopil s tým asi veľa nenarobím, však ?
Vždy sa nájde niekto kto pochopí presne, ako si čo myslela, a niekto kto si to interpretuje trochu inak.
Nevidím na tom nič zlé. Je to dokonca absolútne bežný jav. Už len preto, lebo jazyk, ako taký je veľmi nedokonalý komunikačný systém na dorozumievanie. Žiaľ zatiaľ lepší nemáme.

Ale to už je riadne off topic :-)

Polárka (bez overenia), Pi, 04. 03. 2011 - 10:27

glloria17
presne tak som to myslela, ale ľudia sme rôzny a tak si to rôzne ženy vysvetlili rôzne (nedokonalosť jazyka). Ďakujem (y)

glloria17, Št, 03. 03. 2011 - 14:37

virapena by som brala trošku s rezervou, sú aj iné knihy...na druhej strane, ľudia menia názory.niekedy si myslíš, že robíš dobre, potom zistíš, že to nebolo najlepšie.
vrátim sa k tým vakcínam, moje staršie deti boli očkované lyžičkou, potom sa zistilo, že je to nebezpečné, tak po niekoľkých rokoch to zrušili.preto verím, že aj tie, ktoré povinné očkovanie tak vehementne obhajujú, že ked preniknú hlbšie do problematiky, že zmenia názor.je jasné, že každý chce pre svoje dieťa len to najlepšie, ale nie vždy to potom dopadne dobre...

dulka, Št, 03. 03. 2011 - 14:50

glloria, prečo myslíš, že tie, ktoré "obhajujeme" povinné očkovanie sme neprenikli hlbšie do problematiky? Prenikli, ale máme na to proste iný názor. Dívam sa na to z druhej stránky, presvedčili ma vedecky a lekársky podložené argumenty a jednoducho si myslím, že niektoré očkovania sú dôležité. Nevravím, že treba očkovať všetko bezhlavo, to nie. A aj pri očkovaní dodržať všetky zásady.
Takže, nie, že by som neprenikla, ale nemám taký názor ako Ty, Polárka, atď.

Heja, Št, 03. 03. 2011 - 15:14

glloria.Netýka sa ma to deti mám dospelé absolvovali všetky povinné očkovania a sú z nich chlapi ako hory.Netreba všetko zvalovať na farmáciu.Čo bolo dobré pred 50 rokmi je dobré aj teraz ale naše životné prostredie sa mení.V ovzduší je veľa olova a to olovo obsahovala aj očkovacia látka na polio. A Polárka zdravá výživa .A aká zdravá?Pôda je kontaminovaná umelými hnojivami,tak isto aj voda a ovzdušie ani nehovorím.Voľakedy ľudia konzumovali potraviny ktore si dopestovali a dochovali.
Konzumovalo sa ovocie ,ktoré sa urodilo u nás.A to že sa už nevyskytujú choroby ako obrna,šarlach a kiahne neznamená že sa to nemôže vrátiť .Je sloboda cestovania a ľudia chodia po celom svete.(India,Afrika a pod)
Nezatracovala by som všetky očkovania.Ja som názoru všetko z mierou.

glloria17, Št, 03. 03. 2011 - 15:33

dulka,
ak by si si prečítala, čo tie vakcíny obsahujú, tak neverím, že by si dovolila svojmu malému dieťaťu to vstreknúť. preto si myslím, že nemáš , nič v zlom, očkovanie poriadne naštudované. ja to študujem už rok a stále si myslím, že ešte všetko neviem.a sami výrobcovia, to nie je môj výmysel, tvrdia, že vakcíny majú vedľajšie účinky. len na Slovensku sa to nepriznáva. to je asi tak, že ak nechcete mať vedľajší účinok z očkovania, dajte sa zaočkovať na Slovensku.
heja,
je rozdiel prijať olovo v strave, vzduchom, hoci je to samozrjeme škodlivé, ale horšie je, ked ti to vstreknu priamo do tela. a také maličké bábätko, ktoré nemá na sebe ani tuk a dajaké neškovná sestra, vtrekne to trošku vedľa a už je tu problém zdravotný. a pred 50 rokmi nebolo toľko vakcín, ani hexa vakcíny, tak to že sú tvoji synovia ako hory a zdraví je super, ale určite nemali toľko očkovania, ako je to dnes.a čo sa týka tej slobody očkovania, tak pochybujem, že chudáci chorí a vyhladovaní a biedáci z pakistanu, či indie prídu lietadlom na dovolenku do inej krajiny.a neverím, že budeme nieedy žiť v takých podmienkach, ako žili naši predkovia v časoch týchto epidémií.
nevadia mi iné názory, ako je ten môj, ja len argumentujem. tiež si dám poradiť, vypočujem si iných a ked ich názor je iný, ako môj, tak nech ma presviedča, ak pozná argumenty.

glloria17, Št, 03. 03. 2011 - 15:37

ešte musím dodať, lebo mi nedá, ak ideme kúpiť auto, nábytok, alebo kočík , tak študujeme, hľadáme na nete, rozoberáme, aby sme kúpili len to najlepšie. ak ideme očkovať, tak neriešime nič.očkujeme. dnes sa nedá len tak veriť firmám, nemajú problé, dať do hračiek formaldehyd, do dets.mlieka jedy, do mäsa či vajec dioxyn.je na nás, aby sme si to overovali.

dulka, Št, 03. 03. 2011 - 19:28

Ale áno, aj pri očkovaní riešime - ale nie článkami z internetu. Ja osobne sa radím s fundovanými odborníkmi - lekármi.

Heja, Št, 03. 03. 2011 - 19:50

dulka(y) (y) (y) (clap)

glloria17, Št, 03. 03. 2011 - 20:21

tí fundovaní odborníci zaočkovali moje dieťa, ktoré nato vážne ochorelo a tí fundovaní odborníci nakoniec priznali, že ochorelo po očkovaní...a opäť tí fundovaní odborníci nechali mňa, nefundovanú, nech sa o dieťa starám...samozrejme, fundovane.
internet bol vymyslený na to, aby mali ľudia ľahší prístup k údajom..tak sa čudujem ľuďom, ktorí tu fungujú a toto napíšu.potom mi to príde čudné, že si tu radíme a nakoniec sa tým nemáme riadiť..a na internete sú aj odborné články, štúdie, pod ktorými sú podpísaní fundovaní odborníci..

dulka, Št, 03. 03. 2011 - 20:58

Glloria, aj na internete sa dajú nájsť nejaké rady, ale neberiem ich ako 100%. Selektujem.
Konkrétne túto diskusiu neberiem tak, že si v nej radíme, skôr vyjadrujeme svoje názory. Ten svoj som tu už niekoľko krát vyjadrila. V tejto oblasti mám jednoducho svoj názor, vedecky a lekársky podložený od mne známych, dôveryhodných lekárov. Neradím Ti, aby si sa ním riadila aj Ty. Nie, nie som za bezhlavé očkovanie všetkého, ale niektoré očkovania pokladám za dôležité. Ty nemusíš, nevnucujem Ti svoj názor. Ani ja si nedám vnútniť názor niekoho iného len tak.

Ariesa, Št, 03. 03. 2011 - 21:25

dulka, kym som sa radila s fundovanymi odbornikmi lekarmi, moje dieta malo ekzem, desila som sa astmy a sledovala kazde zakaslanie a navstevovali sme neurologa kvoli epileptickym zachvatom ...

ked som sa zacala riadit vlastnym rozumom a selektovat (jasne, aj som sa bala ... vynechavat lieky, skusat na malom dietati diety) - ale hlavne sa zacal jeho zdrav. stav zlepsovat, ze uz po kratkej dobe sme prestali s lekarmi specialistami. chodime uz len na imuno-alergo a uz aj s tymto doktorom obcas vyjednavam, ale este ma vyznam to, co robi a co mi radi, tak mu doverujem. ale nechystam sa tam chodit este "roky" ;-) (sun) .

nehram sa na Boha, ale doverujem drobcovi, ze to zvladne, aj svojim schopnostiam a nie VZDY doverujem doktorom.

dulka, Št, 03. 03. 2011 - 22:10

Ariesa, som úprimne rada, že sa Tvojmu drobcovi darí a dúfam, že jeho zdravotný stav sa bude len zlepšovať.
U mňa je to zas tak, že ja som dala na rady odborníkov a moje dieťa je zdravé. Ale veď život je predsa o tom, že každý máme iné skúsenosti, aj vďaka tomu sme každý iný - lebo aj tie nás formujú. Ide mi len o to, že každý má právo na svoj vlastný názor a pokiaľ tým nikomu neubližuje, nevidím dôvod na niektoré až agresívne vnucovanie toho svojho názoru - ako som sa stretla aj v tejto diskusii . Tým nemyslím Teba, Ty si pekne napísala ako to vnímaš, aká bola Tvoja skúsenosť a tak si predstavujem diskusiu. Ale to je zas moja prestava. Tak nech sa drobcovi darí (sun) :-)

glloria17, Št, 03. 03. 2011 - 22:22

dulka, mrzí ma, ak som bola agresívna a ak som ti vnucovala svoj názor.prepáč.ja som len chcela, aby si sa zamyslela aj nad možnosťou neočkovať...ešte raz prepáč(sun)

dulka, Št, 03. 03. 2011 - 22:30

Glloria, ja sa nehnevám (sun) - a ver tomu, že ani ja nedávam dcéru očkovať proti všekému čo sa dá. Takže tiež skúmam, selektujem, ale radím sa s lekármi. No keď som to tu už na začiatku diskusie napísala, niektorí ľudia to nedokázali predýchať, ale to nie je môj problém. Pekný večer :-) (flower)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama