reklama

Rýchlo prosím - údené bravčové koleno

Erkočka , 02. 03. 2011 - 10:03

reklama

Ahoj gazdinky, neviem nájsť vhodný recept na malé párty. Kúpila som krásne údené bravčové kolená a chcem ich rýchlo naložiť do pácu, aby som zajtra mala super papaníčko k malej oslave. Prosím poradte, aby to nebola klasika, len uvarené k tomu chren, feferónka, horčica a mäkký chlebík.Ďakujeeem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Aja1, St, 02. 03. 2011 - 11:25

No neviem či je dobré údené koleno dávať do pácu,keby bolo neúdené to skôr.Ale manžel bol niekde na pánskej jazde kde sa podávalo koleno pečené na pive.Len neviem či to bolo údené alebo neúdené,ale vraj to bolo vynikajúce.

Erkočka, St, 02. 03. 2011 - 11:44

Však tam je ten problém, že som si prečítala niekoľko receptov, len tam nebolo uvedené či údené, alebo nie.

Erkočka, St, 02. 03. 2011 - 12:39

Ďakujem pekne, už mám vybraté, bude to "Uzené koleno na pivu", už aby bolo zajtra, mňam:-)

fidorka, St, 02. 03. 2011 - 12:44

To si si dobre vybrala (y) (clap) ,aj nám chutilo a keby si vedela,aké chute si mi teraz narobilááááá...niečo s tým musím robiť (giggle)

fidorka, St, 02. 03. 2011 - 13:12

aj to by možno pomohlo (rofl) (rofl) (rofl)

kefara, St, 02. 03. 2011 - 17:47

Že rozchodiť (giggle)
Kúpiť koleno, uvariť, upiecť ;-) (sun)

Alebo ísť k Erkočke na žúrku (giggle) :-P

Erkočka, St, 02. 03. 2011 - 19:57

Si kedykoľvek vítaná Katka(sun) . "Buď vítaný, kto s dobrým úmyslom k nám prichádzaš."(sun) (sun) (sun)

bigmama, St, 02. 03. 2011 - 20:16

erkocka, recept nemam, ale pocuj, posli mi ho, a ja uz nieco s nim vyvrbim (giggle) ;-) ;-) prepac, nedalo mi, ked rychlo tak rychlo radim :-*
bigmama (hug)

Erkočka, St, 02. 03. 2011 - 21:46

Ahoj Zlatko - malá-veľká bigmama(sun) ,
a vieš, že som na teba myslela???, len tak ako ja ani vy ostatné nesedíte stále na kábli, asi by sa zišlo založiť nonstop poradňu:-)
Prikladám recept na to čo budeme zajtra cca o 16,00 hod likvidovať.
Milujem návštevy, ktoré si nevyberajú:-)
Len ja buta maďar neviem čo je to podávame s "lepenicí"
žeby som mala niekoho prilepiť???(rofl) (rofl) (rofl)

Uzené vepřové koleno
Ingredience

1 uzené koleno, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 4 stroužky česneku, 2-3 cibule, olej, grilovací koření
Postup

Koleno dobře omyjeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, pepř, nové koření, celé oloupané stroužky česneku a uvaříme doměkka.
Uvařené koleno vyjmeme z vývaru (ten použijeme na polévku) a necháme trochu zchladnout. Pak je vykostíme.
Pekáček vytřeme olejem a na dno rozprostřeme cibuli pokrájenou na kolečka. Na ni naskládáme kousky masa a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a cca 30 minut necháme péct.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s lepenicí.
Uzené vepřové koleno

bigmama, St, 02. 03. 2011 - 22:16

ked som si precitala, ze z vyvaru urobime polievku, tak som si spomenula u kamaratky sme pocuvali vzdy Tetka Agnesa labzuje a tam opisuje, ako si uhosti vzdy navstevu... takze, v pondelok uvari koleno, v utorok ho zjedia, v stredu urobi z vyvaru fazulovicu, ktoru poctivo dvaja futrujeme dva dni, v patek ze zvysku polievky zamiesim na posuchy, v sobotu pride navsteva, ktora sa pohosti, o dve hodiny ich odvazaju hukajuce sanitky a ja mam zasa na pol roka pokoj ;-) (rofl) takto nejako to znelo, nepamatam si to presne, ale vzdy sme sa na tom trhali a som to vzdy predstavovala, lebo k nam pravidelne chodila cast rodiny, vyslovene sa najest, my sme u nich boli mozno dva krat... a vzdy sa muselo pre nich vyvarat, vypekat ako na svadbu a ked som si predstavila, ze by som nieco taketo vyvrbila...
viem, ze to nie je tvoj pripad, ale nedalo, nepodelit sa, asi som ftipnu kasu neska jedla (rofl) :-D ;-)
tak teda dobru chut zajtra, daj si aj za mna B-]
bigmama (hug)

Erkočka, St, 02. 03. 2011 - 23:24

Ty si ale ťapa, nuž dnes som bola skoro ako čo si ich opísala(giggle) zemiakové pyré z pondelka a poďme robiť placky:-) a vieš, že boli super??? mišuge ako fuk, vraj netreba vyhadzovať!!! povedali tata, ale na túto tému ešte napíšem, pod značkou ČOV (čistička odpadovej vody)

bigmama, St, 02. 03. 2011 - 23:45

tesim, tesim, ale urcite nebudes ako Tetka Agnesa, isli ze starym do Tateeer, vyvalili sa na lavicku a svicilo slnko, tak ze treba chrap pomascic, tak vytahla kozu ze slaniny a stary sa o dve minutky leskol jak vanocne gule a zarucena ochrana proci UV a lacnaaaaaaaaaaaa (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
bigmama (hug)

Erkočka, St, 02. 03. 2011 - 23:58

Ty kokos, kam sme sa dostali(giggle) ty o koze a ja o voze(rofl) , je mi tak do smiechu, keby to teraz čítal MM, tak získam asi titul "Miss údené koleno"(giggle) (giggle) (giggle)

bigmama, Št, 03. 03. 2011 - 00:02

sak, nie o koze a ty o voze, ale tu kozu nehaj na leto, ked budete chytat bronz niekde na riviere, si to vies predstavit, tam vytahnut taku pravu, nefalsovanu kozu z udeneho kolena a ponatierat sa s nou?! hm, jaaaa hej, to by bolo zabavy.... (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
a inak ,ja nie tapa, ale truba moja, truba, to uz dlho, aj ked, obcas to u nas vyzera ako u tych Tapakovcov :-P ;-) (rofl) (rofl) (rofl)
bigmama (hug)

Erkočka, Pi, 11. 03. 2011 - 01:25

po tej celej víkendovej akcii som ostala chorá (2 dni v posteli, viac si nemôžem dovoliť) a dnes som zistila, že na terase je hrniec vývaru z údeného kolena, čo myslíš bigmama mám si pozvať návštevu a navariť im fazuľovicu (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) ???

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama