reklama

Rizoto s medvedím cesnakom

Pridal/a lia6 dňa 02. 04. 2011 - 20:06 - Recepty lia6
Rizoto s medvedím cesnakom, Hlavné jedlá, recept, lia6

Pixabay.com


reklama

Určite vyskúšajte. 

Ingrediencie
1 1⁄2 litre zeleninový vývar
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice olivový olej
50 gramov maslo
300 gramov ryža guľatozrnná
200 millilitrov biele víno
50 gramov parmezán
1⁄2 hrnček medvedí cesnak
1 polievková lyžica píniové oriešky
1⁄4 čajová lyžička soľ
  štipka mleté čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vývar privedieme k varu a udržujeme teplý. 

Cibuľu nakrájame na jemno a osmahneme (cca 5 min.) na lyžici olivového oleja a polovicou masla. Prisypte suchú ryžu a pol minúty za stáleho miešania restujte, prilejte víno, miešajte na miernom ohni a nechajte všetku tekutinu odpariť.

Vlejte naberačku vývaru, premiešajte a znova nechajte odpariť. Takto po naberačkách pokračujte až do chvíle, pokiaľ bude ryža uvarená al dente a vypnite sporák.

Vmiešajte na jemno postrúhaný parmezán, medvedí cesnak, zbytok masla a oleja, osoľte, okoreňte, prikryte pokrievkou a nechajte chvíľu odpočívať, ryža dôjde.

Podávame na tanieri ozdobené hoblinkami parmezánu.

Doplňujúce poznámky

Ja osobne by som dala "svoju" ryžu-dlhozrnnú (nemáme radi guľatú ) a určite by som nesolila. Syr obsahuje soľ a my moc nesolíme, ale ako komu vyhovuje. Inak ten opis je presný, takto robím rizoto aj ja, len škoda, že teraz ten cesnak nemám. Želám dobrú chuť.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

kamila26, Ne, 03. 04. 2011 - 10:07

lia6 :

Poznám tento receptík. Moja dcérka ho priniesla z Londýna. Robila to jej domáca.
Je to mňamkové,keď ho urobíš,iné rizoto ti nebude už až tak chutiť. K tomu sa pije vínko
Odporúčam (y) (y) (y)

lia6, Ne, 03. 04. 2011 - 11:28

Joj ešte tak ten cesnak keby som mala...vyskúšam aj s obyčajným-uvidím(sun)

žofia, Po, 04. 04. 2011 - 11:02

Dobrý tip. Práve sme včera nazbierali plnú tašku,pretože je veľmi zdravý.

hanele, Po, 04. 04. 2011 - 18:12

ja poznam tento recept od jamieho oliviera, akurat spolu s cibulou restujem aj trochu narajbaneho zeleru...je to uzasny recept a famozne rizoto, zaklad je po troche pridavat vyvar a miesat aby sa neprihorelo...velka dobrota

eva m, Po, 04. 04. 2011 - 20:56

prevelice podobne mojmu hribikovemu risottku, co som sem dala minule. Urcite odporucam(y)
Eva (sun)

lia6, Ut, 05. 04. 2011 - 10:47

Ja takto robím všetky rizota(myslím postup)...teda, až na to víno:-P (sun)

Marianna76, Ut, 05. 04. 2011 - 07:16

zrovna sme mali včera na večeru, ostalo mi z kuraťa, trochu ryže, uvarila som zeleninu a pokrájala cesnak, rastie tu u nás v lese. Syr tiež dávam do rizota, len náhodou včera sme nemali... Super...(clap) (clap) (clap) (clap)
Ja na cesnak už tri týždne chodím...(giggle)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama