reklama

už ozaj nevládzem kojiť

mataklinec , 08. 05. 2011 - 19:45

reklama

žienky a vedeli by ste mi povedat či je normálne, že čím je dcerka staršia tým viac si pýta dojčenie? Predtým spávala už celú noc a v poslednom čase sme celý den a celú noc na prsníku. Budí sa aj 6 -8 x za noc. Milka má už 16 mesiacov a napriek tomu že mám 4 deti kojila som len ju. Takže neviem ako skončit. Premna je to už strašne vyčerpávajuce. Prsia ma bolia.:-P Len čo zamrnčí alebo trošku spadne už pýta cici-.... Dakujem za rady


reklama


reklama

akalenkak67, Ne, 08. 05. 2011 - 20:51

Moja malá vnučka má tiež 16 mesiacov.Dcéra ešte kojí.Kedže nás je doma dosť,chodí aj za nami a pýta cicku.Ak ju hned nezbadáš,jednoducho ťa cez tričko uhryzne.:-D Dcéra len čaká,kedy sa jej drobček vzdá kojenia.Zaručený recept asi nenájdeš.S vnučkou chodia jej tety kočíkovať.Tak nevidí mamu a nepýta papať.A spí takmer každú noc.Unavia ju prechádzkami.Takže dostane večer varenú večeru,pred polnocou cicku a potom našťastie spinká.

Martina79, Ne, 08. 05. 2011 - 21:14

Ja si pamätám staršieho syna - Samka. Robil to isté. Ale on to robil od narodenia. Každé 2 hod. Už som viac rázy písala, že budík sa dal podľa neho nastavovať...:-)
Teraz mám 4 mes. Maťka, zatiaľ len kojím. U neho je to tak striedavo oblačno... Už dokázal aj noc prespať, ale teraz sa budieva tak 2-3x za noc.
Tu asi pomôže len spať s ockom ,alebo babkou... tí nemajú mliečko(sun)

novacka, Po, 09. 05. 2011 - 14:27

Podla mna je to uz moc na 16mesacne dieta. Zasadne ho prestan kojit. Ja som teda prebdela 2 noci ale zatala som sa a nedala som...Mala som nachystany caj a ked je smadny moze sa napit ak je hladny mal sa najest na veceru. Uz sa s nim nemaznaj, v noci uz ma spat nie jest a pit. No a aby som dokoncila, tak po tych nociach s cajom som sekla aj s cajom, v noci spi , ked sa preberie tak ho pohladkam po vlasoch pripadne na chvilu zoberiem k sebe do postele a vratim naspat do postielky. a spi do rana. A zabudla som v ziadnom pripade ho cez den nedavaj spat viac ako jedenkrat a nie na dlhsie ako 2-2.5hodiny.Tym sa upravi aj nocny spanok. Ja som to tiez dlho riesila a kamoska do mna toto hustila no a ono to skutocne takto pomohlo.

mnnaaauuu, Po, 09. 05. 2011 - 15:29

:-O :-O :-O a t y si myslíš, že všetky deti sú rovnaké?
Netvrdím, že 8krát za noc nie je veľa.. áno, je.. ale dieťa má svoj dôvod, prečo chce mamu, možno sa len bojí,

Ja by som skôr navrhla, nech k nej párkrát vstane otec, aby necítila mliečko, či nezaspí. ak nezaspí, znamená, že je naozaj hladná alebo smadná... Môj synček má dva a pol roka a doteraz si občas v noci popýta mlečko alebo čajík. A donesiem mu ho, neriešim, prečo to chce. Ja sama sa dokonca v noci chodím napiť, občas aj najesť...

A k tomu spánku... Každé dieťa maá inú potrebu. Môj sa v 16 mesiacoch len učil spať jedenkrát, dovtedy spal dvakrát.. a doteraz spí naobed 1,5 - 3,5 hodiny a zobudím ho len vo výnimočných prípadoch, ked niekam potrebujeme ísť. Nesúhlasím s tým, že čím dieťa menej spí cez den, tak lepšie spí v noci... Práve naopak, ak je cez den dieťa unavené a mrzuté, aj vnoci sa mu bude horšie spať...

Polárka (bez overenia), Po, 09. 05. 2011 - 14:53

Detičky môžu byť pokojne kojené aj do 3 rokov.
Ale ak Vám podobný scenár ani náhodou nevyhovuje, treba postupne odstaviť bábo od materského mlieka a postupne prejsť na nejakú náhradu. Alebo ešte lepšie, poradila som by som sa s poradkyňou dojčenia. Určite bude vedieť, ako najlepšie odstaviť bábo, alebo možno doporučí niečo, čo vám umožní bez bolesti pokračovať v kojení. Skús sa obrátiť na Adinku tu z NM :-)

To pýtanie mliečka za situácií, aké popisuješ nemusí nutne spôsobovať hlad - ale skôr by som povedala, že ju kojenie a blízkosť maminy upokojuje v situáciách, ktoré sú pre ňu možno stresové. (sun)

mataklinec, Po, 09. 05. 2011 - 17:18

Žienky dakujem vám za každú odpoved, za každú radu. Najhoršie je že Milka zatial odmieta akékolvek mliečko. Další problém je že spinká somnou v posteli, a ja ked sa len otočím na druhý bok hned to cíti a mrnčí a pýta cici. No už to nejako skúsime ak to nepojde, budem trpezlivo čakat kým Milka nezačne sama od seba odmietat dojčenie.
Želám krásny podvečer všetkým a dakujem.(flower)

babatobi, Po, 09. 05. 2011 - 20:32

ja som kojila do dvoch rokov. cim bol starsi, tym castejsie si v noci pytal cucku. len par krat odcucol a spal dalej. volala som v tom case aj s jednou laktacnou poradkynou a uistila ma, ze je to uplne normalne, ze je to uz aj o psychike, nielen o mliecku a kym mi to nevadi, mozem kludne pokracovat (ona svoje deti kojila do 3,5 roka). v jeho dvoch rokoch toho uz bolo na mna vela, aj preto, ze manzel od nas odisiel a to naviazanie medzi nami sa mi zdalo uz privelke. tak som si ho posadila na kolena a vysvetlila mu, ze uz je velky a mliecko uz nebude, ale ze ho lubim a mozem ho pomojkat vzdy, ked to bude potrebovat. trosku si poplakal, ale hned to pochopil. prestali sme zo dna na den a nedavali sme v noci ziadne cajiky, ani ine nahrady. za niekolko dni si zvykol a velmi skoro prespal celu noc. drzim palce aj vam :)

erinnuska, Po, 09. 05. 2011 - 20:36

Môžem vás upokojiť, nie ste v tom sama. Moja malinká má práve 2 rôčky, doteraz je kojená. Tiež môžem potvrdiť, čím staršia, tým viac pýta a nenechá sa len tak odbiť. Hlavne teraz začína obdobie vzdoru a aj cez deň začne vyzliekať a keď nedostane, ten reeev :-P :-P V noci vstávame asi 5-6 krát stále, tzn. že som 2 roky nespala normálne a ktovie kedy budem :-O :-O Čo by som ale pre ňu nespravila (giggle) (giggle) (flower)

Adinka, Ut, 10. 05. 2011 - 14:43

Ahoj Maťka, môj názor na dojčenie poznáš :D A veľmi si cením, že si aj napriek tlaku okolia neprešla na tie odporúčané "zdravé" mlieka z obchodu.
Malá je múdra, keď odmieta iné mliečko, dobre vie, čo jej robí dobre. A nejde iba o mliečko, potrebuje maminu. V tomto období spoznávania sveta a rôznych okolitých vecí, ktoré nevedia ešte dobre pochopiť, niektoré citlivejšie deti reagujú na všetky zmeny tým, že sa viac upnú na vzťahovú osobu - maminu.
Niektoré však v noci spia a niektoré potrebujú maminu aj v noci. Deti majú iné spánkové cykly a častejšie sa im sníva, takže spracúvajú dojmy aj v noci - a to býva často príčinou nočného budenia sa a dojčenia. nie je to potreba hladu alebo smädu - ale istoty, ktorá je v materskom mlieku.
Je veľa mamín, ktoré vedia a chcú dojčiť, ale napriek tomu ich to okolo 2 rokov veku vyčerpáva, najmä tie noci. A málokedy nájdu v okolí pochopenie - hneD´sa im dostane -tak ti treba, načo ho /ju/ ešte kojíš, veD´daj jej kravské alebo umelé a je.
Veľa dokonca prestane dojčiť, ale noci niekedy začnú byť ešte horšie, lebo dieťa sa preberie úplne /nie iba do polospánku a a zaspí/ a niekedy behajú s fľašami čaju, mlieka, nosia v šatkách či hojdajú v kočíkoch .. Už som mala pár dosť takých mamín, ktoré ma po mesiaci volali, že chcú prejsť späť na dojčenie. A týmto deťom hovorím múdre - lebo vedia čo chcú a nevzdali to. Ostatné vzdajú.
BUhužiaľ nie je na to iný recept, len cez deň sa venovať dieťatku čo najviac, a dbať aj na vnemy aj na odddych a relax - masáže napríklad, prechádzky v prírode, hry v prírode - tu je aj telesný pohyb aj relax, aby tie vnemy boli dostatočne spracované.
A vydržať :D S láskou.
K tomu porovnaniu iných mliek a materského /a to myslím aj do troch a viac rokov veku/ - stále má množstvo výživných látok a vitamínov, imunologických látok a dôležitých hormónov - napríklad šťastia :D POvedzte si že dávate papať dieťatku kúsok šťastia od srdiečka :D A skúste si to vychutnať, lebo o pár rokov už budete na tie spoločné chvále len spomínať. Najmä keĎ je viac detí, to najmenšie si maminu aj takto vie pre seba zabezpečiť (heart) (hug) (flower) Že, MAťa ?
A na záver úryvok z článku z časopisu DIEťa 4/2011, kde píše mamina ktorá začala dojčiť adoptované dievčatko, najskôr kŕmili na prsníku so suplementorom ale umelým mliekom, po 10tom mesiaci sa spustilo materské - pochopiteľnejšie sa snáď ani rozdiel medzi MM a UM nedá opísať :D Maminky ktoré dojčili od začiatku si ten rozdiel neuvedomia - ale tu je to úplne nádherné, uvedomíme si že je to nielen strava ale DAR, ktorý sme dostali do vienka pre svoje ratolesti... . Tak MAťka, aj toto si uvedom, keDˇ budeš mať ťažkú chvíľu, možno ti pomôže prekonať:

"Zuzanka sa zrazu úplne zmenila. Predtým brala mlieko a dojčenie len ako stravu - napijem sa a idem preč. NO zrazu, keď som mala vlastné mlieko, začala si dojčenie naozaj užívať, už to nebolo len o jedené, ale o pocitoch, láskaní, hladkala ma, pozerala sa na mňa, cuckala si, mojkala sa so mnou, obe sme si tieto chvíle vychutnávali a vychutnávame si dodnes.
Sama som bola prekvapená, aký je v tom veľký rozdiel v porovnaní s dojčením so suplementorom, hoci dieťa stále ťahá aj z prsníkov, ale je to úplne niečo iné. A zrazu som vedela, že Zuzanka je vyliečená. OD toho okamihu sa začala správať presne ako 2 staršie biologické deti. "
(sun) (sun) (sun)

nielen žienka domáca, Ut, 10. 05. 2011 - 15:35

(sun) (clap) (flower) Adinka, milujem tvoje komentáre.
Maťka, držte sa. Obe (sun)

Polárka (bez overenia), Ut, 10. 05. 2011 - 16:24

(heart) krásne

mataklinec, Ut, 10. 05. 2011 - 22:31

ženičky dakujem vám ozaj všetkým,(heart) a Adinka tebe samozrejme najviac. Napísala si to ozaj nádherne a som rozhodnutá pre Milku vydržat všetko. Ved ako som vždy túžila dojčit a pri mojich prvých troch detoch sa mi to nepodarilo a teraz frflem.....DAKUJEM(flower)

Adinka, Ut, 10. 05. 2011 - 23:08

ďakujem dievčatá :D Nemáš vôbec za čo, Maťka, ja už mám odkojené 6,5 roka a tiež si občas pofrflem, to je normálne :D Veď nie sme stroje (giggle) Vo všetkom podstatnom v živote sú pekné chvíle aj tie ťažšie, no nie ? (hug) (flower) (sun) (sun) (sun)
A napríkald mám odsledované že deti v niektorých situáciách /zmenách/ reagujú tým urputným cicaním - napríklad moja pár dní predtým ako dostanem menzes, vtedy je "nedocicaná" deň noc :D

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama