Popis
Fajný langoš,ktorý môžme zobrať so sebou k vode,či na výlet

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | varecha |
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
400 g polohrubej múky | ||
2,5-3 dl kyslého mlieka alebo kefíru... | ||
0,5 kl soli | ||
1 kl sódy bicarbóny | ||
1 kl cukru | ||
tuk na vyprážanie |
Inštrukcie
Zo surovín izbovej teploty si v miske vypracujeme vláčne cesto,ktoré sa nelepí na steny misky.Prikryté ho necháme odpočívať asi 45 minút.
Potom ho vyklopíme na dosku,ušúľame valec,z ktorého odkrajujeme kúsky a vyvaľkáme ich na okrúhle placky hrubé asi 3mm.Z tohoto množstva mi vyšlo 10 ks.
Popicháme ich vidličkou a opäť necháme postáť asi 15 minút.
Vyprážame na horúcom tuku.Upečú sa rýchlo,pri pečení sa krásne nafúknu.
Podľa chuti ich potrieme popučeným cesnakom rozmiešaným vo vode,kečupom alebo tatárskou omáčkou,posypeme strúhaným syrom.Môžme ich natrieť aj lekvárom a pocukrovať.Vyskúšajte,sú fajné a sýte.;-) :-) (flower) (sun) [img_assist|nid=33761|title=Langoš na kyslom mlieku|desc=|link=node|align=left|width=100|height=75]
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam - leto a langose to ide ruka v ruke pre mna.




. Este lepsie, soda sa nam nepokazi
.
A neni su tu kvasnice
Šak o to ide,že neide




myslím na droždie
Aha tak to sú tie langoše, Lenka. No zaujímaný receptík, určite vyskušam.(sun)
Gitka,mne sa na ňom zapáčilo,že suroviny sú stále po ruke.Akurát kyslé mlieko nemusí byť furt v dome.;-)

jeziskove huslicky, zeny, preco mi toto robite....taketo dobrotky....hned ma lapil vlci hlad....a potom sa nemestim do gati....:-P
Nemboj mojko
,ide leto,natiahneš kraťasy na gumu
a do jesene budeš zas jak srnka.:-* 
