reklama

ako vyzerá atopický ekzém?

fantika , 15. 06. 2011 - 12:41

reklama

hlavá otázka je uz v nadpise,baby ktoré s tým máte skúsenosti ako vyzerá a ako sa prejavuje atopický ekzém? malému som totiz objavila na ruckach pod laktom také skvrnky na jednej ruke 1 a na druhej ruke 2 skvrnky velkosti 1-2 centových mincí.majú slabucko cervenú farbu a na dotyk sú také draplavé,suché..inde na tele som zatial nic nenasla..ak to neprejde zoberiem ho k lekárke,ale chcela som sa spýtat ze ci to náhodou nemoze byt ten tolko spomínaný atopický ekzém..:-( a z coho sa vlastne nieco takéto objavuje?


reklama


reklama

Tangy, St, 15. 06. 2011 - 12:58

Ano, moze ist o ekzem, sestre takto zacal v detstve, ale ona je astmaticka. Potom jej zmizol, pouzivala na to vtedy Excipial plus liecila sa na astmu. Ekzem sa jej znova objavil na rukach medzi prstami az v tehotenstve, rovnako aj mne. Prejavy: sucha pokozka, potom svrbive male mokvajuce pluzgieriky, ak sa zanesie infekcia, tak velmi nepekne mokvajuce loziska. Pricinu musi urcit lekar, najcastejsie alergie.

fantika, St, 15. 06. 2011 - 13:01

díky za odpoved..budem to sledovat a uvidíme..

Tangy, St, 15. 06. 2011 - 13:16

My mame suchu pokozku "v rodine" ako sa hovori a suche jamky na chodidlach a lakte maju vsetci nasi pribuzny z otcovej strany, nie je to ekzem, ale vsetci mame na ekzem nabeh. Predtym som si to zle predstavila, mozno ide naozaj len o suchu pokozku Takze to sleduj a premastuj, dobry je ten Excipial alebo modra indulona, no v podstate hociaka masticka.

fidorka, St, 15. 06. 2011 - 13:38

Náš Maťko má atopický ekzém od narodenia.Ja som si všimla prvé fliačky,niečo ako lišaje na líčkach už v pôrodnici pár hodín po narodení a po rozbalení som zistila,že to má po celom tele.Vtedy mi lekárka povedala,že je to atopický ekzém.Kúpali sme ho v odvare z ovsených vločiek,nepoužívali sme mydlá,ani šampóny pre neho,natierali sme Exciapial a kým som ho iba kojila tak to bolo ako tak dobré.Ale s prvými príkrmami začali problémy,začalo sa to zhoršovať.Jemu sa tvorili veľké ložiská červených fľakov v záhyboch lakťov a zápästí,aj pod kolenami a pod plienkou.Vedel si to rozškriabať až do krvi,veľmi to svrbelo.

fantika, St, 15. 06. 2011 - 13:43

joj fidorka neznie to moc dobre..malý je tiez náchylný na trable s pokozkou ako som si vsimla,lebo uz sa pár krát vysypal,preto ho kupem vlastne od 1 mesiaca ked sa vysypal prvýkrát,uz len v oilatume..tiez sa mu z casu na cas objavia nejaké fliaciky bud na ruckach alebo vyrazky na tvaricke..ale zatial to nebolo nic hrozné,natrela som bud bepanthenom alebo holtovým krémom v horsom prípade a vacsinou to zmizlo..ale tieto fliacky sa mi uz akosi nezdaju...budem sledovat a uvidíme..chcela by som sa ekzému vyhnút,ak by sa dalo..sú nejaké finty co nejest,co sposobuje zhorsenie tej pokozky?

fidorka, St, 15. 06. 2011 - 13:57

Fantika,atopický ekzém je vlastne alergia,u každého je to individuálne,každý je alergický na niečo iné.Ja keď som Maťkovi začala s príkrmami,bolo mi veľmi čudné,že nechce určité druhy ovocia,potom neskôr nechcel veľmi mäso jesť a časom sme zistili,že po týchto potravinách sa najviac "vysypal" a nejedáva to dodnes,lebo má na to všetko silnú alergiu.S tým ekzémom sme sa ako tak popasovali,už nemáva fľaky,ale nesmie sa spotiť,hneď sa škriabe,svrbí to a slaný pot mu vyrába nové akoby pľuzgiere,kúpava sa v bahne z mŕtveho mora,kupujem mu soľ do kúpeľa (len keby som si teraz vedela spomenúť,ako sa to presne volá,nemáme ju doma),natierame indulonou,alebo excipialom,len horšie je,že už sa vyvinula aj astma.Zo začiatku inhaloval dva krát denne,ale on má tak dobrú povahu pohoďáka,nič si z toho nerobí,možno aj to prispelo k tomu,že sa to stále zlepšuje.Najhoršie je ale leto,to teplo.Ak sa mi podarí nájsť fotky,keď bol malý,tak ti pošlem,aby si si vedela porovnať.

fantika, St, 15. 06. 2011 - 14:00

dakujem(hug) si zlatá..a snád z toho aj ten tvoj chlapina vyrastie..(heart)

fidorka, St, 15. 06. 2011 - 14:03

;-) určite,ďakujem (hug) (sun)

Tangy, St, 15. 06. 2011 - 14:10

Aj nas maly mal ekzem, najprv ho mal ako babatko na lickach, potom asi po roku to mal pod plienockou a bolo to hrozne :-( . Akosi z toho vyrastol, klop- klop. Na testoch mu vobec na nic neprisli, ani mne, ale o sebe som tu uz raz pisala.

fidorka, St, 15. 06. 2011 - 14:14

Buď rada,náš Maťo si za svojich prvých päť rokov užil toľko lekárov,vyšetrení,aj operácie a nemocníc že až,lieky má stále....a mňa to stálo sto rokov života.

Tangy, St, 15. 06. 2011 - 14:55

Nehovorim, ze my sme si neuzili svoje a ze sa to nemoze vratit. Ekzem sa vie nadlho umlcat a znova po case ukazat. Drzim syncekovi palce (sun) . Sama viem aka je to zla choroba, sprevadzala ma dve tehotenstva, obdobie dojcenia... po roznych vysetreniach, co sme si so synom presli, po mastiach, na ktore sme casom zostali obaja imunny, po testoch, ktore na nic neprisli, som presvedcena, ze ide velmi aj o psychiku, mam pocit, ze sme sa ho zbavili akymsi vnutornym vysporiadanim s chorobou. Mozno je to hlupost. Sestra mala ekzem spolu s astmou, tak u nej to bolo o inom.

fidorka, St, 15. 06. 2011 - 15:08

nie je to hlúposť,je to veľa aj o psychike ;-)

lulu29, St, 15. 06. 2011 - 14:08

Moze to byt atopicky ekzem...zrejme bude alergicky na nejake potraviny-ako v nasom pripade:-(
Moj syn nemal este ani mesiac a zacali mu cerveniet licka..male vyrasky...skrabkal si to s rucickami a vyzeralo to hrozne:-O ;-( Chodili sme do roka na kozne-stale nejake nove masticky..a stale opakovala,ze je to len detsky ekzem-do roka zmizne..No neskor sa mu ukazali take mensie loziska aj na nozkach a celkovo to mal cervene,mokvajuce a viem si predstavit ako ho to hrozne svrbelo a bolele-kedzy vela krat si to zoskrabaval az do krvi:-O Takto sme sa trapili dva roky-raz bolo lepsie-inokedy horsie...Po dvoch rokoch sme navstivili alergologa a urobili sa mu testy-samozrejme sa potvrdila potravinova alergia..Po nasadeni liecby-ekzem uplne zmizol;-) Tak sa tomu tesime(clap)

mnnaaauuu, St, 15. 06. 2011 - 14:23

U nás sa atopický ekzém (apson kožná to tak nazvala) objavil najrpv ako malinké červené vyrážky po celom tele, potom pár suchých miest (na zadku, v záhyboch kolien, ručičiek) nasadila prísnu diétu, dala silné mastičky, ktoré načas pomohli... Po chvílke prešlo všetko , hned ako som vysadila kravské mlieko. Preto si myslím, že to nebol atopický ekzém, ale nesadlo mu mlieko, pretože rok po zistení je všetko, do exotického ovocia po čokoládu, a nikdy viac sa mu to nestalo

adus, St, 15. 06. 2011 - 15:01

Fanti, ešte jednu radu - zase z mojich skúseností - atopický ekzém mala aj moja Barča a u nás to súviselo s vecami čo nosila - ja som jej snáď do 3 či 4 rokov prala jej veci extra, všetko pri 90 stupňoch, špeciálny prací prostriedok, minimálne dvakrát plákanie a všetko som žehlila z vnútornej strany. U nás pomáhalo.

fantika, St, 15. 06. 2011 - 17:06

adus lenze dnesné babatkovské veci nemozes prat na 90-ke lebo ti z nich nic neostane..písu prat na 40,mozno znesu maximálne 60-ku..vsetko mu dávam bavlnené vzdusné..snazím sa nie nejak farbené,kvalitné znacky..prások pouzivam ariel od narodenia a aviváze vsetko tie na babatká senzitive...tak neviem..jeho veci periem zvlast a tiez zehlim...

balalajka, Št, 16. 06. 2011 - 06:47

Fantika, skús nedať na chvíľu aviváž. Ja som tiež odľahčila od jari stabilne peňaženku o túto položku. Babatkovské - nebabatkovské ... aviváže sú ťažko rozložiteľné v prírode a ono to aj na tom oblečení asi niečo nechá. Skús malému na mesiac aspoň v lete nedávať. Ak ti chýba vôňa prádla, strč do skrine medzi oblečenie nejaké bylinkové mydielko.

adus, Št, 16. 06. 2011 - 07:42

vidíš, na totok som zabudla, ale preanie bez aviváže je pre mňa takou samozrejmosťou, že som o tom ani nepísala

fantika, St, 15. 06. 2011 - 17:07

dakujem baby,urcite to odsledujem...ak je to aj o psychike tak je vsetko mozné..lebo ja som od jeho narodenia síce stastná ale aj kvoli chudnutiu,chorobe,problémom aj klbko nervov..a kedze kojím je to vsetko a v mlieku...

Ariesa, St, 15. 06. 2011 - 23:19

fantika pijes kravske mlieko? ak ano, skus prejst na bezmliecnu dietu. drobec mal problemy s pokozkou od narodenia. a ja som bola na mlieku takmer zavisla a prisla som na to, ze je to problem az v jeho 1.5 roku. kamaratka toto iste riesi s 5 mesacnym synkom. 3 tyzdne skumania, nasadila bezmliecnu dietu a pomaly sa upravuje drobcova reakcia pri traveni a zaroven aj psychika - mamy i babatka.

fantika, Št, 16. 06. 2011 - 09:01

ariesa mlieko nepijem,tiez mi od porodu nerobí dobre a pri vysetrení krvi mi cibi zistila ze som troska nan alergická,ale mliecne výrobky nevynechávam uplne,cize varené jedlo ktoré obsahuje mlieko ci smotanu jem...

Ariesa, Št, 16. 06. 2011 - 09:08

tak sa drzte (y) . synovi som vyradila kozmetiku, ziadne mydlo, kupem len v morskej soli (no, vlastne vlasky umyjem samponom) a periem s pracou gulou. obcas sa este vyhadze, ked je stres, alebo moc oslav v rodine (rofl) - strasne vela sladkosti, kremovych a cokoladovych kolacov a ja nemam oci vsadeB-] . ale celkovo zvladame bez masti a liekov.

fantika, Št, 16. 06. 2011 - 09:15

dakujem:-) ved kebyze vidím nejaké zhorsenie urcite vyskúsam aj nejakú dietku...ja ho kupem v oilatume,a myslím ze odteraz na zaciatok vynechám aviváz a potom uvidíme...:-)

jamajka (bez overenia), Št, 16. 06. 2011 - 10:07

Fantika, ja by som ti fakt odporučila pranie bábätkovej(Patrikovej) bielizne(aj plienky ak má látkové) v prostiedku LANZA (for baby - sa mi zdá). Vyperieš aj na 40-50°C a naozaj nepridávaj aviváž do pláchania.
Ostatné v maili.(heart) (sun)

Maja(flower)

fantika, Št, 16. 06. 2011 - 10:27

dakujem,idem kuk..(hug)

fantika, Št, 16. 06. 2011 - 10:29

mail zatial nedorazil...ale budem priebezne sledovat,snád sa coskoro objaví..:-)

modrofuzik11, Št, 16. 06. 2011 - 15:00

ahojte dievcata, my mame problem s tvarickou. sare sa na nej objavuju take suche miesta. nic zavazne, ale predsa... pomaha bepanthen. ale co viem, tak vela zavisi od stupna ekzemu. pri horsich stavoch je potrebne navstivit lekara.

Klaudia17, So, 18. 06. 2011 - 23:45

Moja vnučka má tiež ekzém a po porade s kamoškami moja dcéra už nepoužíva prach na pranie,ale ako už bolo spomenuté praciu guľu.Je s ňou veľmi spokojná a čo je dôležité ekzém už ustupuje.Prádlo je mäkšie no proste paráda a ešte k tomu aj ušetrí.Treba si ale kúpiť takú originál.(sun) (sun)

wanesska, St, 30. 11. 2011 - 22:57

no moja mala to ma tiez od narodenia väcsinou to ma na lickach a v zhyboch(ruky,nohy) u koznej sme pravidelne 3krat do mesiaca davam jej kvapky fenistyl tie su proti svrbeniu a alergiam,excipial na sucho pokozku,fucykort(hormonalna mast),kupem ju v olejceku ziedne mydlo ani sampon. starsia dcerka to mala tiez ale nie az v takom velkom mnozstve ako to ma ta mladsia ale do roka mi z toho vyrastla a zatial sa jej to chvalabohu nevratilo

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama