Sú výborné a rodinka ani nepozná, že nie su robené na oleji;-) (sun)
1 | kilogram | zemiak |
2 | kusov | bielok |
1⁄4 | čajová lyžička | kajenské korenie |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
Zemiaky očistíme a nakrájame na "hranolky"...
bielka rozšľaháme a pridáme do nich korenie a soľ...
premiešame so zemiakmi, poukladáme na plech vystlaný peč. papierom...
dáme do vyhriatej rúry (cca 170st) a pečieme...cca každých desať minút premiešame...
to kajenské korenie sa dá nahradiť chilli papričkami, ale ja ich kvôly deťom nedávam
Že ste to vy, tak pridám ešte obmenu;-) :rímsky kmín, posekané kešu oriešky a sézam (za hrsť) opečieme (len cca 2 min. kmín by zhorkol!) na lyžičke olivového oleja...
pridáme do už upečených hranoliek a premiešame...kto nemá rímsky kmín, tak môže použiť aj obyčajnú rascu, ale nie je to "ono"...teda, je to dobré, ale rímsky kmín je len rímsky;-)
Tákže opravujem...na jeden plech stačí JEDNO bielko, ktoré sa vyšľahá vidličkou...ale nie sneh, do koláča. Hranolky nasypte do rozšľahaného vajíčka a rukami premiešajte...a koľko sa to pečie?...fú, tak nerátala som, ale každá rúra pečie individi proste, ako klasické hranolky-nemám pocit, žeby sa to pieklo dlhšie...nabudúce odmerám.
Delfinka ano, sú výborné(y) ja, keď mám robiť hranolky, tak už len tieto:-) a aj chlapom sa lúbia:-) (sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a to je presne na tom to super-ze aj chlapom sa lubia:) moj teda ma velmi rad nezdrave veci ako chipsy a pod...a tieto hranolky som mu minule robila a este sa ksichtil ze jak je mozne ze som mu spravila hranolky ked som proti castej konzumacii veci tohto typu:) a ked som mu po zjedeni povedala ako sa robia tak len oci vyvaloval :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rozslahame iba tak light alebo vyslahat do peny?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešteže si sa spýtala, ja by som ich obaľovala v snehu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
detto, ale ako čítam nižšie - taká zdravá omeleta z bielkov so zemiačkami ( aspoň nemusím maso vymýšľať)(giggle)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vazne to bolo mnam, chrumkavucke, okorene presne inak ako pise lius, ale co uz, muselo stacit co dum dal :-)
A jasne ze si namyslam, ze to bolo tymi bielkami aj sytejsie :-)
Max a Ozzy cihali, ci sa im ujde, nufaciky im vykrucalo az po plafon, maskrtam starym.;-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
žeby som si novú manikúru škrabkaním zemiakov ničila? :-| No asi zničím. Vyzerá to fakt dobre!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Minule mali v liiilli akciu- skatulu chirurgickych rukavic. V nich by si si manikuru neznicila. (A to, ze rukavice si kupil mm a ja melonovy ligueeere- to radsej len tak posuskam ;-) :-P :-D )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nás majú tie "prezervatívové rukavice" pred pokladňou v potravinách. Len ja nimi drápami si dzurku robím. Výhovorky, výhovorky. Ništ. S pravdou von - nechce sa mi šrabkať zemiaky :-D . Nechty sú nepodstatné (blush) .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Iba light, nie sneh(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahaaaaaa, diiiky.(flower)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tie bielka, koľko ich má byť - dve alebo viac na jedne plech?
Teda vyzerajú super a tak určite skúsim. potrebujem už vymeniť niečo za americké zemiaky, lebo len tie chcu.:-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A tak ma napadá,či sú naozaj zdravšie ako tie klasické...pečú sa vlastne tiež,len bez pridaného oleja...ktovie aký názor by mal na to odborník :-) ...lebo vyzerá to naozaj dobre (y) ...a ako vlastne chutia Lia?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ja dávam na jeden plech jedno bielko a hranoliek robím od oka-no proste celý plech-neboj, ešte Ti aj ostane...tie zemiaky bielka nenasávajú, to len, aby boli "šmrncnuté"-nevylejte tie bielka na hranolky, proste ich do tých našĺahaných bielok namočte a rukami premiešajte...ale hlavne dávajte pozor, aby ste ich cca každých desať min.premiešali-lebo sa vám na hranolkách začne robiť bielková "omeleta"...pokiaľ si dobre pamatám, tak v tom programe, kde som to videla mali aj nejaký prístroj na "odmeranie" KJ a boli oveľa "zdravšie"...hovorí sa už dlhšie, že vajíčko cholesterol nezvyšuje...a ako chutia?...no nám chutia, ako klasické hranolky, len rozdiel je v tom, že nie sú nasiaknuté olejom...naozaj aj moji chlapi si pochutia a to Tomino klasické hranolky kvôly "mastnote" nezje(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No..... takze spravy z domova :-D
Chyba cislo jedna- dala som asi pat bielkov na jedny zemaaaakya
Chyba cislo dva- nepomiesala ihned a intenzivne, takze som mala bielkovu omeletu :-)
Aaaaaaale chutili vyborne, a najlepsie bolo to pripecene bielkove, okorene .... no to...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(rofl) (rofl) (rofl) Rehocem sa ako divá, ja by som bola robila sneh a máčala ich v ňom, ale počítala som tak zo dve, no ty si dala rovno päť. Najlepšie je to, že chutili....:-D
Ten program kde to merali tým kalorimetrom som vtedy videla, len som nevedela aké to hranolky robili a naozaj boli hranolky na úrovni varených zemiakov s kaloriami.
No zajtra pečiem, dnes som nemala pre koho.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No a co myslis, co mna napadlo ako prve? SNEH! Aaaaaale to som sa radsej spytala...no mala som sa aj na pomer....ok, ok, potom by som nemala tak vela toho upeceneho bielka :-) chrumkaveho, fajneho. A inak, ak by si chcela vediet, tak ja som prekonala aj poveru, ze na peciacom papieri sa nepripeka:-) Aaaaale pripekaaaaaa:-) a jak fajne :-D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No a čo myslíš, ved tie bielka sa chceli zapekať?
Počuj ved to už je nový recept a ja som si to predstavila a myslím, že mi aj slinky tečú:-D , omyl nemyslím - tečúú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
:-D :-D :-D ivet;-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ospravedlňujem sa, moja chyba(blush) tiež som vám mohla hneď postup lepšejšie napísať-ale, keď ja to už robím automaticky a akosik ma to nemnapallo napísať...a to pripekanie na papieri-tak to mám aj ja, len asi nie tak veľa-keďže dávam menej bielka...to je ten bielok-preto sa to má každú chvíľu premiešať, aby ostal na papieri a hranolky boli mňamkové...ale ak Ti chutilo aj to pripečené, tak môže byť(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V pohode Lius, nic take hrozne sa nestalo, mala som to dva v jednom-zdrave zemiaky s korenenym zapekanym bielkom a hotovka.:-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A čo si urobila so žltkami? alebo linecké koláčiky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
:-) Urobila som si predjedlo, paprika na pasiky, podusit, na to svacnut tie zltka end finiiito.:-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aha, tak už viem prečo 5.(giggle)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak sme včera vyskúšali, mňam, chutilo, aj mne sa podarilo tochu papier pripiecť(giggle) asi treba častejšie premiešavať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zienky ako dlho ste to piekli? prave ich robime, a zatial nic moc ;-(
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pečiem.. pečiééééém:-) Z dvoch bielkov (zase jedna, čo najprv koná a až potom číta(rofl) (giggle) Inak Liuš, myslím, že by nebolo od veci doplniť to aj do receptu- jedno bielko, vyšľahať iba tak light a asi aj koľko piecť(rofl) Lebo nekompletný recept horší ako žiadny(giggle) Snáď sa podaria:-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Opravené v poznámkach...dúfam, že sa vydaria(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sú také zemiakové- mäkučké, asi som ich krátko piekla(giggle) Ale aj tak sú chutné a určite ich nabudúce zase vyskúšam(flower) (flower) (flower)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak chutili, som rada:-) ...a nemusia byť ani úplne "prepečené", chytené...aj mne sa už stalo, že som ich tak do makka(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj kocky, dnes som robila:o) ako ale docielit, aby boli chrumkave? hm? deckam chutili, to som rada, ale chrumkave su chrumkave:o) zeby ku koncu prepnut na gril-program? babo, rad:o) dakujem vopred!(clap)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lia tento recept poznam a je to vyborne;-)