reklama

Výživné

Pridal/a Lucifera dňa 19. 07. 2011 - 10:41

reklama

Písanie je o jednej žene-nie o mne!Všetko v anonymite :-)
Má dieťa (14.mes.) a biologický neplatí, platil, ale len párkrát a už rok nič :-(
Problém: Dieťa nie je zapísané v rodnom liste, ale má meno matky nie otca.
Biologický má názor, však nie si moja žena, dieťa nemá meno.Viem, može si to tvdriť, ale je to jeho dieťa.Matka nemá 20, ani 30 rokov, žiadna puberťáčka, o malé sa stará.Jediné, budú asi potrebné genet.testy, čo určite stoja velké peniaze ;-( .
Vie niekto poradiť?Bude musieť mať meno otca, ak by sa po DNA test.zistilo, že je jeho(čo aj je!)?
ďakujem:-O


reklama

reklama

balalajka, Ut, 19. 07. 2011 - 11:13

"Dieťa nie je zapísané v rodnom liste, ale má meno matky nie otca."
To si myslela, že otec nie je zapísaný v rodnom liste, však?
"Bude musieť mať meno otca, ak by sa po DNA test.zistilo, že je jeho(čo aj je!)?"
Ako, že musí prijať otcovo priezvisko??? :-O

Lucifera, Ut, 19. 07. 2011 - 12:10

Jasne, preklep, zle som vysvetlila.Malé nemá jeho meno, v tom zmysle, a že či potom bude musieť, keďže otec sa správa ako neandertálec!Matka nechce, aby mal jeho meno, keďže už nie su spolu.

dulka, Ut, 19. 07. 2011 - 11:54

Lucifera, Tvoja známa nech si podá na súd žiadosť na výživné, to v prvom rade. Ak by biologický otec zapieral otcovstvo, súd nariadi testy. Dieťa nemusí mať priezvisko po otcovi.

Lucifera, Ut, 19. 07. 2011 - 12:11

jasne, ďakujem.to som chcela(clap) (y)

happy60, Ut, 19. 07. 2011 - 15:49

A.Dokonc matka dietata ma narok od otca dietata, za ktoreho nie je vydata po dobu dvoch rokov odo dna porodu na prispevok, na uhradu jej vyzivy a nakoladov spojenych s tehotenstvom a porodm.
DNA testy pokial viem, nie su celkom lacna zalezitost, mylsim okolo cca 500 Eciek. Ale snad by to slo vyriesit tak, ze pokial on na sude v konani o urcenie vyzivneho pre malolete dieta bude zapierat, tak by tie naklady znasal on.
Vyzivne moze ziadat priznat spatne 3 roky -dozadu. To nie je jej pripad, ale teda od narodenia a pre seba tie naklady spojene s tehotenstvom. Nech na nic necaka, ono to este nejaky cas bude "spocivat" na sude. Kazdopadne nech si zoberie pravnika. Kazdy si na SK mysli, ze to zvladne sam- vymalovat byt, postavit priecku, zastupit sa pred sudom, ale to potom aj tak vyzera. ;-) Nic v zlom, ale advokat, alebo splonomocneny pravnik, inac vie nahanat aj lehoty konania a pod veci. Predsa je zvyknuty vystupovat pred sudom.
Kazdopadne, netreba cakat, treba konat. Navrh jej sice pomozu spisat aj na socialnom oddeleni, od navrhu ani tak nezalezi, len nech je podany cim prv, ale potom co bude doplnat na pojednavaniach, to je podstatne. Pokial ale nechce chodit po uradoch, rovno nech si zoberie nejakeho pravnika, potom mozno nebude musiet ani ist na pojednavanie, len keby t o sudca vyslovene vyzadoval. Drzim palceky.!!!(flower)

Lucifera, Ut, 19. 07. 2011 - 20:30

ďakujem.jej by stačilo na malé, aby dostalo, čo mu patrí!Predsa len,nežije zo vzduchu....:-(

akalenkak67, St, 20. 07. 2011 - 00:28

Náklady spojené s tehotenstvom musí žiadať najneskôr do 3 rokov.Výživné sa nepremlčuje,takže ho dostane od narodenia.Zameškané si môže žiadať aj dospelé dieťa.

lydusha (bez overenia), St, 20. 07. 2011 - 08:31

Ja som nasla toto
http://www.femme.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=1168:s…
Len neviem, ako je to s tvojou kamoskou, kedze strnast mesiacov nepodnikla nic, aby dala veci do poriadku. Kym platil, nevadilo, ze otec nie je nikde uvedeny. On k tomu ako pride? Niektori ludia by vazne najradsej iba smotanu a nic za to?

Lucifera, St, 20. 07. 2011 - 12:14

Nezodpovedný človek- jeho otec, a predsa len, matka sa nebude stále mu prosíkať, kúpiš malému aspoň Nutrilon, plienky?Treba to riešiť už radikálnejšie, predsa len, je to malý človek!Aj on má svoje práva:-O :-) .Na vysporiadaní výživného sa dá aj po dohode, bez súdu, ale keď to nejde inak....

balalajka, St, 20. 07. 2011 - 14:06

Ale Lydush ide asik o ine.
O to, aby otec na rodnom liste bol napisany a v tom pripade mal aj prava aj povinnosti samozrejme. Bio otec je pre dieta cudzi clovek. Nema pravo ani len na info o zdravotnom stave dietata u lekara, nema pravo ziadat o travenie casu s nim ... proste je to cudzi clovek.

A ak nie je napisany v rodnom liste, ja sa mu ani necudujem, ze neplati. Preco by mal?

lydusha (bez overenia), St, 20. 07. 2011 - 21:25

Leni si na to kapla.... otec je len jeden jediny, iny nebude tak ako mama je len jedna, krv nie je voda, tu neodzubes. Niektore veci vesmirne chcu svoj "řád" a ked to tak nie je, kolecka sa zacnu tocit nakrivo...
Ja sa mu tiez necudujem, ze neplati, preco by mal? Chyba sa stala niekde na zaciatku a po strnastich mesiacoch sa spamatat a chciet IBA peniaze...no neviem, nebude to take lahke....
V podstate strcila kostlivca do skrine....no ten by vypadol- skor neskor.
Otec sa neda zatlct, konstelatori by asi vedeli porozpravat o konstelaciach, ked "tata nebyl muj tata"

lydusha (bez overenia), St, 20. 07. 2011 - 21:28

Lucifera, ako pisem nizsie...a este dodavam, ze tvoja kamoska sla s tym clovekom do postele dobrovolne predpokladam...nik ju nenutil...cize dieta sa narodilo obom. Ona vynala otca zo zivota dietata tym, ze nie je ani v rodnom liste. Nuz ano, ked nieco chce, musi si ist za tym. Ten muz v podstate nemusi nic.
Ja som sa otcovi svojej dcery neprosikala,pretoze by nam nemal ako pomoct aj keby chcel- sam nemal vela.A zili sme ako zili a prezili sme.

akalenkak67, Št, 21. 07. 2011 - 00:38

Mojej dcére súd určil výživné až na základe zapísania otca do rodného listu.Ocka zapísali a dcéra sa tak,či tak stará sama.Vymôcť niečo od otecka,bude vždy na dlhé lakte.
No a čo sa týka testou otcovstva,tie môže na požiadanie nariadiť súd.Napokon ich uhradí otecko.Ak by sa však dokázalo,že otecko nie je,to už neviem,kto ich musí uhradiť.Ale určitie nie človek označený za otca,ktorému sa otcovstvo vyvráti.
Naozaj to bude teraz ťažšie.
Kde bola vlastne mama od narodenia dieťatka,ked to začína len teraz riešiť,Lenže ak sa otcovstvo predsa preukáže,musí platiť od narodenia dieťaťa.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama