reklama

akú vaňu?

Danielapa , 21. 09. 2011 - 13:26

reklama

Žienky, kto mi vie poradiť, akú vaňu si mám kúpiť - mám si vybrať plastovú alebo radšej ostať pri klasickej smaltovanej? Neviem, aké má výhody alebo nevýhody plastová, nemám s ňou skúsenosti. Ďakujem za rady.


reklama


reklama

kacenka.r5, St, 21. 09. 2011 - 13:33

Hlavne veľkúúúúú :-D
Inak poradiť moc neviem, u rodičov smaltovaná ja mám plastovú ale veľký rozdiel nevidím. Zatiaľ:-P B-]

loulou, St, 21. 09. 2011 - 14:11

u našich máme plastovú už 14-ty rok a vyzerá stále ako nová, aj rovnako funkčná je :-) až takú veľkú nekupuj, potom Ti môže byť ľúto sa často kúpať, spotreba vody s objemom vane narastá tiež :-) (viem o tom svoje, do domu sme si dali velikááánsku (giggle) )

kacenka.r5, St, 21. 09. 2011 - 14:32

No to je fakt, to ma vôbec nenapadlo. Pohltila ma predstavivosť, plná vaňa vody a tam ja a moje deti..... A druhá predstava, planá vaňa vody a tam ja a MM...(giggle)
Ale tak aj v malej vani sa dá všeličo podniknúť.....(rofl)

magic, St, 21. 09. 2011 - 14:28

zazila som oboje.
smaltova sa casom moze zacat olupovat (my sme v byte zdedili taku asi tridsatrocnu. bola uz aj niekolkokrat prestriekana, tak sa dali pozorovat geologicke vrstvy, ako sa odlupovali :-) ). ked ti do nej nebodaj nieco ostre padne a odlupi smalt, je problem.
plastova je trosicku narocnejsia na umyvanie - nesmie sa pouzivat piesok, lebo sa ti narobia jemnucke ryhy a v tych sa spina potom drzi silnejsie. ale Jar a spongia raz do tyzdna alebo do dvoch to zvladnu.
ked ti do nej nieco moc ostre padne, prepichne ju (susedia si tak manikurovymi noznickami prepichli uplne novu, prave instalovanu vanu - na porazenie. ale sekundac dierku napravil a drzi dodnes.).

mam pocit, ze plastova dlhsie drzi teplo, ked sa nahreje od vody a rychlejsie sa nahreje, kym smaltova je studensia a voda v nej rychejsie chladne.

smaltova vydrzi aj drsnejsie chemikalie, si myslim (pri prani a umyvani).

a neviem, ci smaltove robia aj v roznych tvaroch ako plastove. teda, ak chces nejaky ten modernejsi dizajn, alebo sa ti viac paci klasika.

Evka1223, St, 21. 09. 2011 - 15:31

Mne sa v plastovej vani šmýka oveľa viac ako v smaltovanej. Musím byť dvojnásobne obozretná... lebo starnem (ehm-ehm zrejem)....aj pohyblivosť je spomalená a pády rýchlejšie :-|
Parametre podľa mňa:
Dizajn: plastová
Praktickosť: obe
Bezpečnosť: smaltová

Heja, Ne, 16. 10. 2011 - 22:47

Evka aj ja som si dala plastovú a veru je šmykľavá ale moja susedka mi k meninám dala podložku a jej priateľ mi namontoval aj madlo a tak je to vyriešené

gueva, St, 21. 09. 2011 - 15:48

My sme mali doma smaltovanú a aj po 30tich rokoch bola neotrieskaná, dá sa povedať ako nová. Pri rekonštrukcii minulý rok sme opäť zvolili smaltovanú - skúsenosti s predošlou nás presvedčili. Presvedčilo ma najmä to, že nie je taká háklivá na čistenie a samozrejme aj jej cena. Na čistenie používam klasický prášok na čistenie za pár drobných + hubka na riad-drsná strana a vaňa sa ligoce. Svokra má plastovú cca 11 rokov, ale už sú na nej vidieť škrabance + získala nádych do žlta. Musí dávať pozor, čím ju umyje aby sa nedoškriabala. Vaňa stála 2 krát toľko, čo moja. My sme pod našu napchali minerálnu vlnu, aby lepšie držala teplo + vypenili. Dnes už aj smaltované vane robia v pekných dizajnoch, takže môžu smelo konkurovať plastovým. Toľko moja skúsenosť;-).

Danielapa, St, 21. 09. 2011 - 18:12

Dakujem vsetkym.

melinka, St, 21. 09. 2011 - 20:33

My máme niekoľko rokov gentianu od ravaku, Ravak má aj špeciálne prostriedky na čistenie, ktoré dobre čistia, neškriabu plast a pééééééékne voňajú(flower) / niesom predajca (giggle) , len som s ňou naozaj spokojná(y)

magic, St, 21. 09. 2011 - 23:44

tiez mame ravak a hoci nepouzivam nic specialne, len tu jar, spongiu a prilezitostne jemny cif krem, ryhy nie su. stale biela a leskla ako na zaciatku. vyzera celkom odolne. mozno je to aj druhom plastu.

Ariesa, St, 21. 09. 2011 - 21:32

a co v tej vani budes robit? ak ju pouzivas okrem ineho na rajbanie kobercov, kupanie psa, kladu sa do nej rozne predmety-hrnce pri zavarani a podobne, urcite radsej odolnejsiu smaltovanu. ak bude vana vylucne na kupanie, tak z plastovych si urcite vyberies i peknu, funkcnu. akurat pozor na dovoz z azie, su sice 50% lacnejsie, no to hovori i o kvalite.

milenas, St, 21. 09. 2011 - 22:12

Len nie z polymérmramoru (umelý mramor) ako mám ja :-O :-O :-O Nielen že nie je čisto biela, ale je aj hákliva ako šľak ! Bola drahá ako ďas ale už by som ju nechcela nikdy viac :-(

Ariesa, St, 21. 09. 2011 - 22:19

hakliva na co? robia sa na nej flaky?

milenas, St, 21. 09. 2011 - 22:54

Aj fľaky - keď sa farbím musím si dávať sakra bacha. Na oder, ľahko sa vyštrbí a keď sa náhodou nechá niekde trochu dhšie voda postáť, že to hneď neutrieš, robia sa vzduchové bubliny, ktoré už nezmiznú :-(

Ariesa, Št, 22. 09. 2011 - 09:23

dakujem, lebo som roymzslala (z/y) nad "mramorovym" umyvadlom, su velmi pekne na vyber. tak asi radsej keramicke, ja som umelec/kutil v jednom a to mramorove by to nemuselo ustat.

Danielapa, Št, 22. 09. 2011 - 08:40

Tak pri smaltovanych je urcite nevyhoda, ze ten smalt sa moze odlupnut a potom to uz nie je ono, aj ked sa to zatrie. No ako vidim, ani tie plastove nie su najidealnejsie. Ja zvyknem vo vani aj prat rifle, no a samozrejme si farbim vlasy, takze asi ostanem pri tej klasike.

Dakujem za nazory.

Irmositta, Ne, 16. 10. 2011 - 18:48

ja mam doma smaltovanu a vadi mi na nej hned niekolko veci:
- ked sa "poskriabe" ten biely povrch niecim drsnym (mama mi ju umyla dratenkou), tak zacne zachadzat do zlta
- je strasne studena a nedrzi tak dobre teplo
- ked sa v nej deti hraju, tak vsetkym moznym po nej buchaju a duni to aj u susedov :-D
ale to asi nie je az taka nevyhoda :D

ja by som asi volila plastovu pre buducnost ;)

BTW. baby, cim umyvate smaltovane vane?

lienka, Št, 22. 09. 2011 - 13:05

vyvoj ide dopredu
myslim, že jednoznačne akrylátovú, čiže plastovú
Máš z nich oveľa vacsí výber -šírky, dlžky, tvarovanie
Ja som vyberala pred rokom, určite nie najlacnejšiu, radšej hrubší plast, ved bude na roky
Nie velmi tvarovanú(na ruky..) tam sa usádza vodný kamen. Ja som chcela pohodlnú, so zošikmeným chrbtom, hore širšiu, dole užšiu(kubatura vody)
ako sa vraví radšej dvakrát meraj....
dobrý výber želám (y)

Aja1, Št, 22. 09. 2011 - 18:18

My sme pred rokom rekonštruovali celú kúpelňu a dávali sme hydrobox s umelou vaňou.Stále v nej niečo pukoce a po pol roku sme ju aj museli reklamovať,celé dno sa odulo,vrchná vrstva bola ako balón,našťastie nám uznali reklamáciu.Čo sa týka čistenia,čistím s jarou a aj octovou vodou.Ocot je zázračný čistič a všetko sa po nom leskne.

margesimpson, Št, 22. 09. 2011 - 19:47

baby, nepouzivajte uz hubky a cify a podobne veci. Prejdite na parne cistice a problem aku odolnu vanu a ci v nej rajbat koberce a farbit vlasy mate vyrieseny.

sonia, Št, 22. 09. 2011 - 21:10

A to je čo tie parné čističe? (sun) ...

dulka, Pi, 23. 09. 2011 - 07:28

No, tak ja som si s parným čističom neporozumela. Bola som rada, že mi firma vrátila peniaze (sun) .
Inak, ja mám vaňu akrylátovú už 5 rokov a som s ňou absolútne spokojná. Tiež ju umývam jarou, niekedy jemným Cifom - žiadne škrabance, fľaky, či zažltnutia na nej nemám.
Pred tým sme mali tú klasickú - plechovú. Keď to porovnám, tak najväčšiu výhodu akrylátovej vidím v tom, že akrylátová dlhšie udrží teplú vodu teplou a má určite príjemnejšiu teplotu pri vchádzaní, ako chladná plechová. A mne osobne sa zdá aj údržba tejto vane menej náročná.
Plechovú, ktorú sme mali pred tým sme ale tiež nemali ani obitú, ani nijak porušenú, ale prerábali sme kúpeľňu a tak sme sa rozhodli aj pre novú vaňu. A som s ňou spokojná. Ale spokojná som bola aj s tou plechovou. A myslím si, že či sa už rozhodneš pre plechovú, či akrylátovú, ak sa o ňu budeš starať, poslúžia obidve :-) . Držím palce pri správnom výbere (flower)

Aja1, Ne, 25. 09. 2011 - 15:30

Ešte by som podotkla,pri akrylátovej vani si treba zistiť akú má nosnosť,nás hneď na začiatku pri kúpe upozorňovali na to.

Amalka, Ne, 16. 10. 2011 - 23:32

my mame 2x plastovu. jedna je bahamova a uz je fest doskriabana - deti v akcii -, ale mala by sa dat jemnym brusnym papierom vyhladit a vraj bude ako nova (tvrdil predajca, este sme to neskusali) a drhu sme kupili s tryskami - kokso, to je vec!!! odporucam - len ma nejaky divny povrch. totalne sa na nej drzi vodny kamen aj prach a spina. pomaha cistenie horucim octom.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama