reklama

Bravčové pečené v majonézovom kabáte

Pridal/a adus dňa 17. 03. 2011 - 08:05 - Recepty adus
obrázok k receptu

reklama

Včera som vyskúšala, je to skutočná mňamka a veľmi zaujímavá obmena klasického bravčového pečeného.

Ingrediencie
1 kilogram bravčová krkovička
1 kus majonéza
2 kusov cibuľa
200 gramov syr gouda
1⁄4 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Množstvo mäsa prispôsobíme počtu hladošov a ich apetítu. Takisto - nemusí byť zrovna krkovička, môže byť aj iný kus svine.

Rúru predhrejeme na 180°C. Mäso posolíme, okoreníme a posypeme majoránkou; potom potrieme majonézou (do hrúbky cca 4 mm), pokladieme cibuľou nakrájanou na kolieska a na záver posypeme postrúhaným syrom.

Položíme na pekáč, na začiatok podlejeme cca 100ml horúcej vody, zavrieme pekáč, dáme do rúry a pečieme 1 hod.

Doplňujúce poznámky

Ja som piekla nezakryté a bolo to tiež v pohode. Nemajte obavu z tej majonézy, kým sa to dopečie, nebude po nej ani chýru ani slychu.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

carly, Št, 17. 03. 2011 - 08:38

Poznám, je to výborné.(clap)

adus, Št, 17. 03. 2011 - 09:21

veru že hej, ešte teraz mi "huba šlopoce"

Aja1, Št, 17. 03. 2011 - 09:04

Yes,mám nový recept na krkovičku,ďakujem Aduška.Krkovičiek mám v mraziaku niekoľko.;-)

Adrianka, Št, 17. 03. 2011 - 09:05

...určite vyskúšame..len asi použijem "iný kus svine":-D

valery.c, Št, 17. 03. 2011 - 09:24

Toto vyzerá mňam. V nedeľu vyskúšam a podám hlásenie.

valery.c, Ut, 22. 03. 2011 - 13:31

Recept som vyskúšala a ako som sľúbila podávam hlásenie. Mojim hladošom veľmi chutilo a mamine, ktorá bola u nás práve na návšteve, tiež.
(y)

eva m, Št, 17. 03. 2011 - 09:58

fiha, dooobre to vyzera!!
Eva (sun)

lýdia k (bez overenia), Št, 17. 03. 2011 - 10:39

Tak toto vyskúšam cez víkend,keď bude plný dom hladošov.Dík za tip(y)

balalajka, Št, 17. 03. 2011 - 10:45

(clap) (clap) (clap)

nohopes, Št, 17. 03. 2011 - 10:48

paci sa mi ten recept aj ta poznamka iny kus svine (rofl) (y) (y) (y)

ivet36, Št, 17. 03. 2011 - 12:21

(clap) (clap) (clap) ...pocula som, ale bojim sa tej majonezy, co to urobi pri tej teplote....:-P ivet;-)

fidorka, Št, 17. 03. 2011 - 12:31

ona sa roztopí a úplne stratí,mäsko zostane také zvrchu chrumkavé a vnútri mäkučké,mňam ;-)

balalajka, Št, 17. 03. 2011 - 13:50

ivet - čo je majonéza? Vajco s olejom. Čo urobí vajco s olejom pri teplote? Upeče sa a je z toho niečo chrumkavo mastné :-D .
Taaaakže hip hip hurá na recept ;-) .

renka, Št, 17. 03. 2011 - 12:52

toto vyzerá mňamka:-P - to sa zalizujem;-)

kefara, Št, 17. 03. 2011 - 14:57

Skúšala som aj ja, a ... asi som mala priveľké očakávania (giggle)

Po prvé - nestačil mi odporúčaný čas pečenia a pod druhé ... chuťovo "netrhlo" MOJU štandardne robievanu krkovičku :-P

Ale inak - dobré, dobré ... ;-)

adus, Št, 17. 03. 2011 - 18:30

No, to s tým časom pečenia verím, každá trúba pečie inak, aj to mäso nie je stále rovnakej kvality, takže to je určite dosť premenlivé.
Ja som to skúšala hlavne zo zvedavosti, že čo s tým spraví tá majonéza

kefara, Št, 17. 03. 2011 - 22:35

Radšej ani moc nahlas nehovorím, že ... to mäsko som ešte "na chvíľu" šupla späť, že dopiecť ... a spomenula si naň po 2 (slovom a písmom dvoch!) hodinách :-O
Dumala som v obývačke, že ČO tu tak úúúúžasne vonia ? - keď mi docvaklo, voč kráči - môj beh do kuchyne určite zlomil traťový rekord na krátke trate(giggle)
Bolo to v hodine dvanástej, LTT, ešte 5 minút a začne uhoľnatieť :-O

Takto bolo ultrakrehučkééé,ultrajemnučkééé,ultraprepečenučkééé ... (giggle) (blush)

Lusky, Po, 21. 03. 2011 - 11:20

Adus, v nedeľu som skúsila, bolo to super, môj manžel ma pochválil aj pred svokrou aj švagrinou a to už je čo povedať, veď mamičky varia najlepšie, však?(rofl)

lia6, Po, 21. 03. 2011 - 12:34

poznám, ale nerobím(blush) akosi sa nám žiada "ľahšejšia" strava...raz ale určite spravím(sun)

Lusky, Po, 21. 03. 2011 - 13:55

Lia, tiež som sa bála tej majonézy, ale ozaj to bolo super, mäsko vôbec nebol mastné, skôr jemnučké a navrchu sa mi urobila taká jemná, chrumkavá "perinka" z tej majonézy a syra, takže určite vyskúšaj.

lia6, Ut, 22. 03. 2011 - 10:34

Lusky, ja sa tej majonézy ale nebojím;-) (giggle) ...už som kedysi robievala rezne v majonéze...ale to bolo dávno, a pripravovali sa trošku inak...ide o to, že sa nám žiada lahšia strava...po takejto nám je ťažko, ale určite niekedy nám príde na chuť, tak vyskúšam(sun)

Andrea V., Po, 21. 03. 2011 - 17:06

Vyzerá to dobré. :-) Aj ja vyskúšam. :-)
A aká príloha je k tomu najlepšie? Varené zemiaky, pečené zemiaky, hranolky, ryža, šalát...?(giggle)

Lusky, Po, 21. 03. 2011 - 18:03

Ja som robila klasiku, krkovička, kapusta, knedle, ale kľudne by sa hodili aj zemiaky, varené, pečené, je to na Tebe.

adus, Po, 21. 03. 2011 - 21:05

My sme zemiakoví, takže ja som robila zemiaky - obyčajné, varené.

kefara, Ut, 22. 03. 2011 - 17:59

Ja ako prílohu odporúčam hriešne dobrú červenú kapustičku - už takmer hotovú, v skle - z Lidlu.
Božskáááá (y) (y) a k tomu žemľová knedľa... a na pretrávenie pohár piva :-P (sun)

adus, Ut, 22. 03. 2011 - 20:27

Tak to teraz aby som si dala repete, žemľovú knedľu robím celkom slušnú a kapustička tiež má u nás vždy úspech - dík za dobrý tip

zdenka25, So, 20. 08. 2011 - 09:58

(clap) (clap) (clap)

Monika 11, Št, 22. 09. 2011 - 21:21

... vyzera to zaujimavo... ale mam otazocku... ta krkovicka sa pecie vcelku? To sa prepecie? Netreba to nakrajat na rezne ... ? Nie je to prilis mastne krkovicka + majoneza?
dakujem

adus, Št, 22. 09. 2011 - 22:29

ja som piekla vcelku, bola prepečená, ale viem, že pečú aj na rezne. Pokiaľ ide o tuk - sama som bola prekvapená - nie nebolo to príliš mastné.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama