reklama

V čom do divadla?

Danielapa , 26. 09. 2011 - 10:29

reklama

Žienky, ktoré zvyknete chodiť do divadla, prosím poraďte mi, čo si obliecť na predstavenie baletu. Manžel bude mať oblek (svadobný - tmavý klasický, nie smoking) a ja neviem, čo si mám dať - musia to byť šaty, ak áno - aké - dlhé alebo stačia pod kolená, akej farby, alebo stačila by aj zamatová sukňa so saténovou blúzkou? Objednala som si z internetu štvoro šiat, ale neviem sa rozhodnúť, aby som nebola akosi mimo spoločenskej etikety. A ešte aké pančuchy - čierne alebo telové? A keďže som zimomravá, šaty na ramienka mi nestačia - musela by som si dať ešte nejaké bolerko alebo sačko. Prosím, poraďte mi. Ďakujem


reklama


reklama

margesimpson, Po, 26. 09. 2011 - 11:00

google napr.
http://www.spolocenskaetiketa.sk/kino-divadlo-koncert/
Pod kolena stacia, k tomu lodicky - uzavrete. MOze byt aj elegantny kostym + lodicky. Na farbe pancuch nezalezi (len nie leskle (giggle) ).
Ak sa vyhnes rifliam, leginam,velkej plesovej robe z cias maturity a sandalkam mala by si byt OK.

eva m, Po, 26. 09. 2011 - 11:34

Danielapa,
saty po kolena mozu byt. Pancusky kludne telove, ale plecia by som si zakryla, aj ak by bolo teplo.
A myslim, ze zamatova sukna s bluzkou by sa tiez hodila.
Hlavne, aby to oblecenie bolo slavnostne - nie sportove.
inuly tyzden som bola v Prahe na muzikali Dracula v divadle Hybernia a veru som bola dooost prekvapena, ako sa aj v tejto oblasti "uvolnili mravy";-) .
Ludia boli poobliekani rozne, aj spolocensky, aj vsedne, ale ked tam dorazil chlapik v kratasoch, to ma celkom zarazilo...
Eva (sun)

ja_hodka (bez overenia), Po, 26. 09. 2011 - 22:10

Možno je to aj tým, že ten dnešný muzikál je ľahký komerčný žáner. Neospravedlňujem fakt, že sa tam niekto dovalí v kraťasoch, ale v podstate sa to dá chápať ako celkový mierny pokles úrovne toho, čo sa ponúka a premieta sa automaticky aj do toho, akú úctu tomu ľudia preukážu napríklad tým, ako prídu oblečení. Pochybujem, že by takto došiel na Hamleta do národného.
Každopádne ja by som išla ako radia baby. Spoločenské oblečenie - sukňa a blúzka, kostým alebo malé čierne na to bolerko, alebo iné vhodné sáčko. Velké večerné šaty by som si dnes dala už len do opery, alebo na slávnostné premiéry.

margesimpson, Ut, 27. 09. 2011 - 10:21

(y) (y) (y)
Len tie velke vecerne len na slavnostnu premieru.

nlucian, Po, 26. 09. 2011 - 21:16

tiež som bola prekvapená v Ba v divadle. Aj rifle aj kraťasy...

margesimpson, Ut, 27. 09. 2011 - 10:19

su to somari ti ludia.
Na druhej strane na opere alebo filharmonii sa toto vyskytuje malokedy (kratasy som este nevidela, rifle raz, ked prisla nejaka zakladna skola pozriet na Carovnu flautu). A autorka ide na balet, co je teda velmi elegantna zalezitost. Na Luskacika co si pamatam tak ludia tiez velmi slusne chodili obleceni.

lua, Ut, 27. 09. 2011 - 10:12

ja chodím dosť často do divadla v NR, ľudia chodia tak všelijak, niekto nahodený - šaty - pomaly plesové a niekto v rifliach, ja väčšinou volím klasiku, nohavicový kostým a do toho buď blúzka alebo keďže kostým je tmavý, tak nejaké farebné tričko, niečo na zvýraznenie, také elegantnejšie, ale môj muž nosí bežne čierne rifle a košelu, a ženy chodia bežne v nohaviciach a k tomu blúzka, sako alebo svetrík,

Danielapa, Ut, 27. 09. 2011 - 11:28

Ano, ide o balet Labutie jazero a preto mam taku dilemu. Keby slo o cinohru, tak to neriesim az tak vazne. Mam na vyber stvoro siat - jedny su dlhe - tak tie uz vylucujem. A teraz mam este troje kratke - jedny su na ramienka, dole sa rozsiruju - su z ciernej cipky a hore maju satenovy lem a satenove ramienka. Odspodku je tylova spodnica, co robi tu suknu taku nadychanu. Druhe su takej petrolejovej farby na siroke ramienka - su zo sifonu, dlzka pod kolena, od prs sa rozsiruju smerom dole - vyhoda, ze zakryju i nedostatky postavy. Tretie su cierne puzdrove - obopinaju postavu a maju len jedno ramienko. Pacia sa mi vsetky 3, ale ktore si vyberiem, neviem, mozno este poradi manzel.

http://www.bonprixshop.eu/sk/offer.htm?cat=1.10.114.1.16.1.846&pr=65014

http://www.bonprixshop.eu/sk/offer.htm?cat=1.10.114.3.48.1.846&pr=65015

http://www.bonprixshop.eu/sk/offer.htm?cat=1.10.114.3.53.1.846&pr=64751

gueva, Ut, 27. 09. 2011 - 13:59

ja som bola na Labuťom jazere v ND ešte zo strednej čo je cca 15 rokov dozadu a veru už aj tam boli ľudia v rifliach a kockovaných košeliach s rozhalenkou.

macka 10, Ut, 27. 09. 2011 - 14:22

Danielapa,po prezretí linkov-jednoznačne by som volila tie šifónové,vyzerajú nádherne,ale musíš najlepšie vedieť v ktorých sa cítiš dobre. Sú krásne všetky,takže budeš hviezda(clap) (clap) (clap)
Krásny zážitok Ti prajem(flower) (flower)

Danielapa, Ut, 27. 09. 2011 - 15:23

Ďakujem...(hug)

dulka, St, 28. 09. 2011 - 18:20

Ak môžem zahlasovať, tiež som za tie šfónové, ako Macka 10(y) (sun)

lua, St, 28. 09. 2011 - 09:03

mne sa páčili všetky šaty, super,

púpavienka, St, 28. 09. 2011 - 13:41

Nuž ja som po dlhom čase bola na premiére opery Nápoj lásky a mala som tiež problém či sa neoblečiem príliš malo alebo veľa.
Jednoznačne plecia nemajú byť holé a teda prekryť niečím. Ja som sa nakoniec rozhodla pre dlhú čiernu žoržetovú sukňu a taku zvlaštnu blúzu tiež zo žoržetu. Teda bola som v čiernohnedej kombinácii, k tomu som konečne využila vyšívanú kabelku, ktorú som nikdy nemala, je prťavá a nič sa do nej nezmesti, ale v opere som bola za dámu. Som rada, že som nesiahla po šatách ktoré mám, už by to bolo veľa.
No nikto nebol v kraťasoch ani v rifľoch.

sandri, Št, 29. 09. 2011 - 10:43

Pokiaľ môžem .... pohľad trošku z branže, pracujem v divadle. Už len to, že sa zaoberáš tým, v čom ísť do divadla je krásne .. neverila by si v čom ku nám ľudia dokážu prísť. V podstate by sa dalo povedať, že "platí" zásada: na baletné a operné predstavenia to chce spoločenské šaty, nie však veľké večerné, okrem premiér. Ramená by mali byť zakryté, ľahučký šifónový alebo hodvábny šál to rieši. Kabelka skôr menšia - spoločenská. Lodičky by mali byť uzavreté, ale aj niektoré otvorenejšie elegantné nie sú faux pas, pokiaľ nie je viditeľný lem na silonkách. Silonky môžu byť aj telovej farby, ale to uvidíš sama, čo viac pasuje ku konkrétnym šatám, či čierne alebo telové. Na "ľahšie" predstavenia - činoherné, komédie, muzikály to môže byť aj menej formálne, aj nohavice, blúzka a sako alebo kostým je fajn.
Z tých šiat, na ktoré si dala link by som ja osobne odporúčala tie čierne čipkové (tými rozhodne nič nepokazíš) alebo petrolejové šifónové + niečo na ramená, ale všetky sú naozaj prekrásne .... (sun)
O rifliach, károvaných košeliach a tričkách s veľkými nápismi sa tu radšej ani nebudem rozpisovať ....
Na margo tejto témy jedna príhoda z nášho divadla: na činoherné komediálne predstavenie zavítala partia starších dám, pekne upravené, v kostýmčekoch oblečené, čerstvá trvalá na hlave ... počas prestávky si jedna z nich vybrala z tašky alobalový balíček a vybalila .... rezne s kyslými uhorkami a chlebíkom ... a ponúkala tetušky okolo sediace ... i zajedli si, aby do bufetu nemuseli ísť peniažky míňať (sun)

Danielapa, Št, 29. 09. 2011 - 11:18

Ďakujem za všetky rady a názory, za Váš čas, ktorý ste mi venovali. Pomohli ste mi zorientovať sa. Už som aspoň v obraze. Som zvedavá, čo mi dnes povie manžel, keď sa mu predvediem.

Všetkým prajem krásny deň.

sandri, Št, 29. 09. 2011 - 11:49

určite sa mu budeš páčiť, nech si oblečieš ktorékoľvek, však sú kráásne (sun)

Danielapa, Št, 29. 09. 2011 - 11:19

Ďakujem za všetky rady a názory, za Váš čas, ktorý ste mi venovali. Pomohli ste mi zorientovať sa. Už som aspoň v obraze. Som zvedavá, čo mi dnes povie manžel, keď sa mu predvediem.

Všetkým prajem krásny deň.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama