reklama

Delená strava po piate - tretia časť

macka 10 , 26. 09. 2011 - 10:17

reklama

Dievčatá, dúfam,že sa tu nájdeme.V tej druhej časti to zase blbne(clap) (clap) (clap) (clap)

Súvisiaci článok:
Delená strava po piate
Delená strava po piate- druhá časť


reklama


reklama

vanilka., Ne, 16. 10. 2011 - 11:09

ahojte babulky, tu som, žijem:-D macka, ja som ťa veru počula, že kričíš, ale nemohla som písať, lebo som nemala internet:-(
bola som bratovi na oslavách, jejdanečky, tancovala som jak divá(clap) zišli sme sa taká partia, že len tancovať a tancovať(rofl)
v polsku som veru tiež bola, pol kufra samých dobrôt, mak, sušené slivky,ovocie,parádnu blúzku, super opások do rifiel, manželovi pulóver ale tiež vence na hroby, sviečky, no a boli sme si hlavne pozrieť a pomerať nábytok do vynovenej izby na chalupe(clap)
Radina moja, no hádam ti to prejde, možno by si mala teraz naozaj s veľkým dietovaním prestať, ty si dosť veľa schudla a každý organizmus reaguje ináč, takže len sa udržuj a nabehni na mliečnu až keď budeš úplne, úplne fit(y)
no ja som sa celkom držala s papaním, ani na oslavách som veľa neporušila, koláčiky som si dala až na druhý deň, dnes mám bielkoviny, MM dnes varí kuracinku, ja si k nej dám len uhorkový šalátik(sun)
macka, tá diéta 8,12,16 no zaujímavé a verím, že aj účinné, stále sa omieľa, že sa nenapchávať večer, tak to asi učinkuje(y)
prajem vám krásnu sviatočnú nedeľu a k obedu dobrú chuť(clap) (sun)

macka 10, Ne, 16. 10. 2011 - 18:22

Radina, ja sa držím delenej-hoci dnes som porušila na 100%,ale veď narodky mám len raz za rok(giggle) (giggle) .Ako píše vanilka, teraz trošku poľav /nie žrať:-D :-D :-D :-D /,vieš čo si môžeš dovoliť,aby si zase o mesiac nemusela navštíviť lekára.
Vanilka, tak si ako svetobežník-chalupa-Poľsko-robota-držím palce a sprav si kuchyňu podľa svojich predstáv.
Ja by som už tiež rada niečo menila,ale snáď nová vláda zlepší dôchodky,tak potom(rofl) (rofl) (rofl) .Čo sa týka tej 4-hod.stravy,niečo na tom asi bude,až sa budem na to cítiť,vyskúšam,zatiaľ delená je fajn.
Dúfam,že sa už konečne ozvú aj ostatné dievčatá.krásny večer(hug) (hug) (hug) (hug)

Radina, Ne, 16. 10. 2011 - 21:38

Macka všetko naj.. naj.. naj....(heart) (heart) (heart) a posielam aspoň virtuálny(flower)

rebekabeka, Po, 17. 10. 2011 - 12:07

ahojte dievcence, v prvom rade VSETKOOOO NAJNAJNAJ Mackaaa(heart) (flower) (flower) (flower) :-* ja mam dnes D24 v sobotu voda (clap) inac cez vikend som tzo aj ja trosku prepiskla, ale nastastie som nemiesala dni :) na bielkovinu som sa drzala pri bielkovinach ale som to pokombinovala :(giggle)boli sme na vikend v Zdiari, a v Zakopanom...no neochutnaj domace specialitky....ale fakt len minimum (domacu klobasku ale surovu, nejake 4 kolieska iba (rofl) ) nevadi, idem dalej a uz BEZ PRESLAPOV!!! B-] dnes som na ovoci, pijem akurat nejaky dzus za 2 ecka, vraj 100%...ale je to oblb.stava z koncentratu obsah ovocia 45%..idem kupit novy odstavovac a budem si robit SAMA! (y) a vy akooo??? pekny den prajem vsetkyym..(hug)

macka 10, Po, 17. 10. 2011 - 12:38

Ďakujem dievčence za blahoželanie:-* :-* :-* .

soul203, Po, 17. 10. 2011 - 19:33

Ahojky.... tak čítam Vaše príspevky a neustále rozmýšľam, či napísať alebo nenapísať... ale niečo vraví, že samej mi to pôjde ťažšie... dnes som začala s 90-dňovou diétou, držala som predtým všetky možné diéty, ale nikdy nie preto, že som bola o otm presvedčená ja sama... dnes som pevne rozhodnutá niečo spraviť sama so sebou..už sa nemienim vyhovárať na vonkajšie okolnosti..a obviňovať ich z toho, ako vyzerám..trvalo mi to strašne dlho pochopiť to :-( asi Vás bude zaujímať koľko mám rokov, koľko vážim..tak Vám to prezradím dopredu, mám 25rokov, 178cm a 100kg... pekne som to dotiahla..keď to vidím napísané na monitore...najradšej by som to vymazala..ale klamala by som..a to nie je dobré na začiatok spolupráce, verím že i kamarátstva... prvý deň skoro za mnou, myslím, že v pohode... i keď neustále pokukujem po niečom sladkom :D :D držte sa... a Vaše úspechy sú pre mňa silnou motiváciou...

rebekabeka, Ut, 18. 10. 2011 - 08:28

B-] Dobre ranko kočky... Soul vitaaj medzi nami :-) a nic neboj ani sa nenazdas a budes mat kilecka dolu (y) ved vsetky sme nejak zacinali..ja mam dnes D25, a parada, po tyzdni si navyknes na tento styl stravovania---opakujem!! TO NIE JE DIETA ALE STYL STRAVCOVANIA...ked raz tacnes, musis sa zmierit s tym, ze ak si chces aj dosiahnutu vahu udrzat, musis pre to nieco spravit..ale na to si zvyknes (blush) mne uz nechyba ani zemiakovy salat a to som bola nan naviazana ;-) len nemysli na to ze ,,chudnes,, vsak kočky?? toto mi neustale kazdy opakuje (hug) len sa drz a ked budes mat nejake ,,zle chutky,, napis a mi ta podrziiime (hug) ja dnes idem zase na moju milovanu ZUMBUUUUU, som na nej fakticky zavisla (blush) (blush) a vy ako dááámy??(sun) dnes mame slniecko, tak sa usmievajte a uziiivajte tento den (flower)

Silviag1, Ut, 18. 10. 2011 - 09:20

Ahojte dievčatá.
Macka dodatočne všetko najlepšie k tvojmu sviatku.(heart) (flower) (heart) (flower)
Konečne som si našla chviľku a vám odpisujem. Odovzdala som uzávierku na danový úrad aj výkazy. Chvalabohu boli dobré,tak mám voľnejšie a robím si pokladňu.Soul vitej medzi nami. (clap) (clap) Určite si urobila dobre, že si napísala na túto stránku. My si tu navzájom pomáhame pri chudnutí, hoci každá má na to svoj systém. Ja som odborníčka 13-dňovej a potom presedlám zasa na delenú. Ja nedopustím na delenú, ale teraz preferujem 13 dňovú. Niektoré su tu odborníčky na 90 dňovú, pre mňa je to dlhá doba. Nevydržala by som ju. Priznám sa Ti.:-| :-| Ostatné kočky pozdravujem a prajem pekný slnečný deň....(sun) (sun) (sun)

macka 10, Ut, 18. 10. 2011 - 14:28

Soul vitaj-neboj, tu Ti dievčatá veľmi ochotne poradia a zavše aj nakopnú(giggle) (giggle) .Uvidíš, ako váha pôjde dolu a presne, prehrešky si nevyčítaj,nemysli na to,že chudneš a výsledky prídu coby-dup(y) (y)
SILVI.ďakujem a o výkazoch si mala pochybnosti???
Aj u nás je krásne počasie-tiež som bola ešte v záhrade a varila som fazuľkový /strukový/ prívarok a k tomu čevapčiči /od p.Mačingovej/.Riadne som sa nabaštila,takže do rána si asi dám pauzu. V prípade núdze mám upečené orechy:-D :-D Pekný zvyšok dňa(sun) (sun) (sun) (sun)

vanilka., Ut, 18. 10. 2011 - 14:58

ahojte kočky, macka dodatočne prajem všetko všetko najlepšie(flower) (flower) (flower) nech ti hlavne zdravíčko slúži(clap) soul, dobre si urobila, že si sa k nám pridala, za pár dni už nebudeš mať 3ciferné číslo a uvidíš, že čoskoro ani 9 na začiatku, to nám ver, lebo my sa tu vždy nakopneme(y)
Rebeka, teba chcem vyviezť z omylu - zemiakový šalátik si veru aj ja dám a považujem to za košer jedlo aj pri 90DD, len zemiaky nespojím s majonézou, ale s trochou jogurtu a nadžabem tam všetku možnu a nemožnú zeleninku(clap)(mrazenú, čerstvu, sterilizovanú...) no a jasné, že si ho nedám k polmetrovému rezňu(clap)
ja si takúto dobrotku robím v škrobový deň a robila som si ho aj počas "vážnych" prvých 90 dní(heart)
dnes mám UH, tak som si na obed urobila cestovinu s makom(flower) joj to bola dobrota, skoro som to zjedla aj s tanierom(rofl) , ale večer budem arabský chlebík so zeleninkou a nič viacB-]
prajem všetkým krásny dníček a Soul neboj, s nami veľa dokážeš(y)

rebekabeka, St, 19. 10. 2011 - 11:55

ahojte ahojte :) hlasim ZMENSENY ZALUDOK (rofl) 1 sacok ryze na obed a veceru mi je vela (giggle) inac chcem sa opytat...mozem robit zo sojoveho mlika palacinky??? alebo co mozem zo sojoveho mlieka robit? kupila som si jednu krabicu no neviem naco ho pouzit (blush)

vanilka., Št, 20. 10. 2011 - 13:47

čo to, čo to? tu nikoho niet?(clap) začalo pršať, všetky sú pod perinou(giggle)
rebeka, neporadím ti, soja patrí ku škrobom, ale mlieko, no neviem, ja nie som sojova, skus naťukať niečo na gugli, ale určite ho spotrebuj, bola by ho škodaB-]
Radina nepíšeš, si v poriadku, krče prešli? daj vedieť
ja som si dnes na obed dala zemiakové pirohy, no veru ani škroby ani UH, ale na večer budem len nejaké pečené zemiačky, aby som to veľmi nepokazila(y)
babulky, prajem pekný deň aj ked tu v Tatrách všetko naokolo plače;-(

soul203, Št, 20. 10. 2011 - 21:28

Ahojky babenky.... snažím sa ako najväčšmi viem a celkom mi to ide... občas odpijem zo sladeného čaju, ale snažím sa takéto úlety mať čo najmenej... celkom mi to ide, akosi ani nemyslím na to, že držím diétu.. jednoducho len vstanem, jem, robím svoje veci a darí sa mi... dnes i u nás pršalo... ale tie kvapky dažďa aspoň zmývajú dávne hriechy ulíc a chodníkov... :D tešme sa i tomu... držte sa... a najmä tešte každému novému dňu a kilu dole.. :D pekný večer..(clap)

Silviag1, Pi, 21. 10. 2011 - 09:32

Ahojte kočky moje. A kde ste všetky? Ja som sa konečne dostala na túto stránku. V robote stále niekto chodil - raz chceli potvrdenie o trvalom pobyte, potvrdenie na občiansky alebo zaplatiť ešte hriešnici dane. Dnes je taký volnejší deň no možno prídu ešte poliaci vyhlásiť predaj mäsa do obec.rozhlasu. Niektoré dni sú tu riadne rušné. Pomaly upratujeme na záhrade,včera som ešte oberala popriku z foliovníka a v sobotu idem rýľovať,lebo MM nemôže.Aspoň budem mať trošku pohybu. Nebola som ešte ani na cintorine trocha upratať svokrin hrob. Starám sa oň s MM,lebo ostatné švagriné sa na to kašlú.Prídu pozrieť len cez sviatky hoci bývame v jednej dedine a jedna ešte pri cintoríne. No čo už aj taký sme ľudia.Dnes si chcem ísť do mesta kúpiť nejaké členkové čižmičky. Ja mám blízko do roboty a nechcem moc teplé a vysoké.Minulý rok som si kúpila Reikerky a bolo by mi teraz
v nich strašne teplo.Mám už vyhliadnuté,len aby ich ešte mali.Radina a ty kde si, máš veľa roboty alebo pojednávaní. Aj ostatné sa nejako odmlčali alebo máte chrípku? Prajem vám pekný slnečný víkend.:-* :-* (sun) (sun)

rebekabeka, Pi, 21. 10. 2011 - 12:19

hello hellooooo statočnice (hug) (hug) dnes ovocicko ale zajtra???? 1.VODA ;-( ;-( uz teraz sa potíím..ideme na oslavu 30tky kde sa bude piect prasiatko a veeela pit (giggle) tak ja asi po prvom pohariku odpadnem...vcera som bola na mojej zumbe pri najlepsej cvicitelke na svete, ma len 18 ale juuuj zboznujem (heart) a nebola som pol roka, tak sa aj ona tesila ze som tam :) take kamosky sa z nas stali ;-) ale vam poviem...po polhodine som zomierala...pri nej vsetko vypotis a zabavis sa na masakeeer....po hodine som mala -2kg (clap) no inac sa tesim lebo ti co ma dlho nevideli mi vravia ako som pochudla B-] juchuchuuuu tesim sa...10kg to ztajtra isto dole nebude...ale tych 6-7 urciteee(sun) a vy ako kočky?? Radina prides ci ee??:-*

Radina, So, 22. 10. 2011 - 11:42

Ahoj moje zlaté...tu som, len som mala veľa pracovných povinností. Od včera som v Prešove na návšteve u maminho brata aj s mojou dcérou a s našimi. Teraz sme sa vrátili z mesta, boli sme trochu sa pokukař v Maxe a na horúcu čokoládu...ale ja som si nedala, ráno som si síce namiesto ovocia dala 3 párky, ale to neva..sem-tam si dám cez víkend normálne raňajky;-( , inak sa snažím stravovať podľa pravidel 90 dňvky, konečne už 3 dni možem normálne hýbať rukou aj motorika sa mi vrátila, lekárka ma dostrašila, že to mohla byť aj slabá cievna mozgová príhoda...tak som sa vyľakala, chcela som sa objednať na CT a objednali ma hádajte na kedy...skoro som odpala pri telefone..... na február 2012:-( , ale sestrička mi povedala, že keď si zaplatím, tak pani doktorka zostane v práci a ma vyšetrí. Pýtam sa kde je Hippokratova prísaha, ktorú lekári skladajú?či to sa už dnes nenosí, som je pekne povedala, že si nepriplatím, že ďakujem pekne a rozlúčila som sa. Nepojdem na žiadne CT....celý můj 15 ročný pracovný život platím odvody do zdravotnej poisťovne a keď človek potrebuje vyšetrenie se...na neho....som zvedavá na vaše názory, dnes poobede odchádzam domov z Prešova cca 210 km, tak sa povozím. Sofia je nejaká nachladnutá, včera už mala zvýšenú teplotu, tak dúfam, že to bude pekný víkend....tak píšte moje a ešte raz vám ďakujem za úprimný záujem o moje zdravie(heart) dobre to padne človeku , mám vás rada a posielam(hug) (hug) (hug) (sun)

IvetaB, So, 22. 10. 2011 - 17:38

Ahojte,

ja sa sem už aj bojím napísať, lebo sa nemám s čím pochváliť. 90-dňovú som prerušila a začala som delenú ale aj tú som dnes porušila, dala som si sladké, lebo ja bez toho vôbec nemôžem byť. Pri tej delenej vždy keď mám bielkoviny mám chuť na ovocie a opačne a pri tej 90-dňovej diéte sa mi stále opakujú cestoviny s rajčinovou omáčkou, zemiaky, ryža. Prvý krát som dodržala aj delenú aj 90-dňovú a vždy som schudla 15 kg. Teraz ich mám naspäť a kvôli kolenám by som mala zhodiť aj kvôli tomu, že nič neoblečiem a cítim sa strašne.Ale neviem kde je tá moja pevná vôľa. Už som čítala aj o delenej v báječnej žene, že sa môže pri rastlinnej aj ovocie aj zelenina, ale neviem čo je na tom pravdy. Ráno riedený džús ovocný, desiata žemľa, obed ryža so zeleninou, olovrant jablko a večera zemiakové šúľance. Myslíte že je to správne keď sa to takto kombinuje. Já vždy len bielkoviny - zelenina, rastlinná - ovocie, alebo zelenina vždy len jedno z toho. Prosím skúste mi poradiť ako na to a vlastne čo by mi najviac tak pomohlo.Teraz práve odchádzam robiť tortu a určite sa nezdržím pri marcipáne. Mám strašnú potrebu sladkého. Vopred ďakujem za Vaše rady a kľudne mi môžte aj vynadať, lebo si to zaslúžim.

macka 10, So, 22. 10. 2011 - 17:59

Ahojte,tak ja vôbec nestíham, asi som už ozaj stará.Stále dokola,ale veď to poznáte:-D :-D .Radina,také je naše zdravotníctvo-celý život si platíme a výsledok na hov..,a bude to tuším ešte horšie. Škoda,že sa ten včerajší koniec sveta nekonal,už mám niekedy toho všetkého plné zuby. Krásne chodíš po výletoch,len si to uži,Sofi nech je zdravá a Ty tiež. Ja som tu mala od včera vnučku aj s fešákom-to si cením,pretože doteraz ani jedného nedoniesla ukázať. Zajtra idem počistiť hroby, potom príde dcéra s deťmi-kolotoč zase začne.
Rebeka, tak ako dopadlo váženie? Neboj,budeš /určite aj si/ kočka na zožratie(clap) (clap) (clap)
IvetaB,nestresuj.Ja držím delenú a tiež nemiešam.Ak by si to ale chcela kombinovať, musíš dodržiavať 3-4 hod.odstup medzi jedlami a chudne sa pomalšie.Mne sa tiež občas stane,že ráno mám rastlinnú, ale večer mám chuť na mliečnu-tak si dám jogurt s medom a orechami.Skús to sladké nahradiť medom,mne pomáha aj veľký pohár vody-vieš niekedy si myslíš,že chceš sladké a si iba smädná.Držím palce,určite sa to podarí,len to chce pevnú vôľu.Soul203 presne o tom je tá dieta-vlastne zdravý štýl stravovania.Skoro všetko je aj v našej hlave a keď to tam máme zrovnané,vyhrali sme. /Ja sa to snažím zrovnať v hlave s cigaretami:-D :-D :-D /
Silvi, tak mali čižmičky? Vanilka v Tatrách dážď a hádam aj sneh,ale u nás je celkom fajn,dnes bolo na slnku 24oC,paráda,tak by mohlo byť aj do konca novembra,ušetríme kúrenie.Krásny víkend a píííííííšte(sun) (sun) (sun) (sun)

rebekabeka, Po, 24. 10. 2011 - 08:37

dobre ranko, no 1. voda za mnou (hoci som to opat pokazila) boli sme cely den na turitike, skoro som odpadla tak som si daqla misku kapustnice...a na oslave sa pilo ako za ligu, tak aj ja som sa musela pridat :Dinac vysledok = 68kg, to znamena ze nejakych 7-8 kg mam dolu...ale uz sa sama stvem, lebo zacinam byt lajdak, tu ochutnam tu okoštujem...od dnes idem opat naplno!! tak drzte palce ;-)

rebekabeka, Po, 24. 10. 2011 - 08:37

dobre ranko, no 1. voda za mnou (hoci som to opat pokazila) boli sme cely den na turitike, skoro som odpadla tak som si daqla misku kapustnice...a na oslave sa pilo ako za ligu, tak aj ja som sa musela pridat :Dinac vysledok = 68kg, to znamena ze nejakych 7-8 kg mam dolu...ale uz sa sama stvem, lebo zacinam byt lajdak, tu ochutnam tu okoštujem...od dnes idem opat naplno!! tak drzte palce ;-)

vanilka., Po, 24. 10. 2011 - 09:08

ahojte babulky, Radina som rada, že si OK a hádam aj dcérka bude zdravá(clap)
Rebeka, ved ti to ide výborne ale vydrž 90 dní, vraj sa zmení celý metabolizmus ako človek vydrží 90 dní(y)
Macka, pre pánajana, ty už máš vnučku na vydaj, no tie moje deti ani vydať ani oženiť:-D ale zase, keby som mala už vnúčatá a musím chodiť do práce...nech je to tak ako je:-)
Iveta, no som rada že si sa ozvala a trocha sa posťažovala na seba, neboj nadávať ti nebudeme, len možno ťa nakopneme(clap)
prvé, čo by som nerobila by bolo, že ak by som neodolala torte, tak by som ju nepiekla, aby ma nepokúšala, to je moja rada,
chuť na sladké skús zahnať trochou medu ako radí macka, mne pomáhajú hrozienka, alebo sušené ovocie a hlavne nemaj doma žiadne sladkosti, ale hlavne a to podčiarkujem, uveď si v hlave ten najdôležitejší dôvod- mohli by byť v tvojom prípade kolená(clap)
už si dokázala pekne schudnúť, takže pevnú vôľu si mala, už ju len opäť "prebudiť"
moja neresť sú nanuky:-( a ked teda neodolám, tak potom uberám z niečoho iného, napr. si dám menšiu porciu jedla a čo je dôležité, pred jedlom vždy vypiť pohár vody, ja si udržujem váhu, ty chceš schudnúť, tak sa pokus byť prísnejšia na seba a nejak si to urovnať v hlave(sun) a ja verím, že to dokážeš, držím ti palce(y)
macka, v Tatrách veru smutno presmutno, hmla a tma;-( no aj také dni musia byť, len nech nás nepostihne to čo včera v Turecku:-(
pá a pekný týždeň všetkým snažiacim

Silviag1, Po, 24. 10. 2011 - 09:27

Ahojte moje zlaté.(sun) (sun) Riadne ste sa rozpísali.Radina ja mám tiež zlé skúsenosti s doktormi, kým MM zistili chorobu. V Bojniciach mu tlačili železo do tela a tým ho zabíjali a v Martine má napísané v karte nesmie jesť jedlo kde je veľa železa. Keby som nemala bratranca v Martine dekana, a nevybavil nám odborníčku na krv (decentku), tak už neni medzi nami. Chvalabohu má teraz dobré výsledky a čakáme na 4.11. budú výsledky s kostnej drene.Vyzera,že pôjde už do roboty, čo sa on veľmi teší.Ja som bola pred mesiacom na mamografii a tiež mi vyšetrenie vybavovala kamoška.Ináč ma chceli objednať za 3 mesiace. Hrôza. Prajem ti šťastnú cestu domov a dcérke skoré uzdravenie. Macka čižmičky som si kúpila.Bola to super kúpa kožene v akcii za "9,99" super. V sobotu som bola kúpiť mladšej deväťročnej Terezke čižmičky a hádaj koľko som dala za ne - neuveriteľných 39,90. S MM sme skoro odpadli.Dúfam,že si ich užije a vydržia jej čo najdlhšie.Dnes už musela ísť v nich do školy. Pochváliť sa spolužiačkam.Rebekabeka obdivujem ťa - si super schudla.Držkaj sa. Viem si predstaviť ako ťa to teší :-) :-) aj ja som toľko na jar schudla ale mliečnou dietkou.Ja nemám takú pevnú vôľu vydržať 90 dní. Zvládnem tak 13 dní....IvetaB ja keď držím delenú ja nemiešam ovocie so zeleninou.Ale Macka má pravdu,že môže sa to miešať ale s 3-4 hod.prestávkami. Držím ti palčeky a neboj sa nám písať. Môžeš tu napísať hoci čo nie len o chudnutí.Napr. ja som v sobotu rýľovala a v noci som sa nevedela ani otočiť v posteli - všetko ma bolelo.;-( ;-( MM nemôže, tak musím ja.Ešte šťastie,že nemáme veľkú záhradu.
Akurát u nás vyšlo slniečko.(sun) (sun) Dúfam,že v stredu nebude pršať,idem do Poľska s MM a mojimi rodičmi. Pekný dník vám prajem a píšte...

vanilka., Po, 24. 10. 2011 - 09:39

Iveta, pýtala si sa na ten rozvrh toho jedla počas dňa, ja by som zamenila poobedňajšie jablko, to by som si dala doobedu a namiesto jablka by som spraskala nejakú zeleninu, buď nejaký šalát, alebo kaleráb alebo uhorku(y) ale ja sa držím 90 dňovej a možno podľa delenej je to správne, to ti poradia iné devuchy
ale ešte vám niečo napíšem: stretla som sa po dlhšej dobe so švagrinou na oslavách a kukám, že je nejaká kočka, ona totiž asi pred 2 rokmi držala 90DD, schudla pekne asi 15 kíl ale potom sa dojedla zase a pribrala 10 kg, ale aspoň tých 5 kíl menej si udržiavala, potom jej zistili zvyšený cholesterol, tak si povedala, že ide zase chudnúť a začala podľa posolstvá z Medžugoria, postiť sa o chlebe a vode v stredu a v piatok a schudla 6 kíl, teda pije nielen vodu, dá si aj kávu a iné tekutiny, ale tie dva dni je len ten chlieb alebo si kupuje tie macesky (také tenučké sušené chlebíky)alebo suchariky, ale všetky dni doobeda len ovocie, no to nechcem nahovárať, to píšem len ako fakt, že aj takýmto spôsobom sa dá schudnúť(y)
pá, pá

Radina, Po, 24. 10. 2011 - 20:47

Ahojte.. Silvi, veru niekedy dáme na topánky pre naše deti oveľa viac € ako pre nás, ja Sofii bežne dám na čižmy od 30 do 40 € a to už má nohu 41 a má 12 rokov, takže ceny ako pre dospelákov, ja som si tiež kúpila prechodné čižmičky, ale u číňana za 15 € ale sú peknučké, tak sa vytešujem. Silvi, mohla by si mi na môj e-mail poslať to, čo papáš pri 13 dňovej namiesto toho mäska, také príklady zhrnuté, teda, ak ťa to nebude obťažovať:-* chcem ju začať držať po sviatkoch teda od pondelka 7.novembra, nepribrala som, ale začalo mi cutiť všetkoi, ráno jem ovocie, ale potom to je už horšie:-( sofi je vypísaná, má zápal nosných dutín, dnes s ňou bol manžel u lekárky, boli aj na RTG tak sa chudáčik zapotil(rofl) nemá rád, keď musí vybočiť zo svojho chodníčka(giggle), mohla som ísť s ňou aj ja, ale nechala som ho, nech sa chlapec učí a zvyká si, ja tu naveky nebudem, ale zvládli to, Sofi má ATB Zinnat 500 g každých 8 hodín prvé dvba dni,takže ju budem musieť budiť aj v noci horor a pótom už každých 12 hodín, tam píšu, že nedrviť a ja jej to drvím, lebo to neviem prehltnúť-to má po mne aj ja mám s tým preukrutný problém, čo vy na to?
Ja zase kašlem, ako keby mi za to platili(rofl) , idem si plúca vykašlať, asi chytám zápal, 2 týždne som soplila a všetko na nohách som prenosila, tak sa budem liečiť cez víkend, ale ten je v nedohľadne, tak píšte(heart)

Silviag1, Ut, 25. 10. 2011 - 08:49

Ahojte kočky. Ranina pošlem ti tú dietku na e-mail aj s popisom. Ja by som sa rada k tebe pridala toho 7.11.ale som na trojdňovom školení v Dudinciach v hotely Minerál. Takže tam sa dietka nedá držať. Ale potom až sa ti dieta zapáči a bude ti vyhovovať, tak sa k tebe pridám. Veľmi ma mrzí,že dcérka je tak veľmi chorá. My sa zatiaľ držíme.Mladšia má iba soplíky a to keď si ľahne do posteľe. Ale to má z alergie.Nasadila som jej aloe vera.A s tými likmi čo sa nesmú drviť,mám aj ja skúsenosti. Raz mladšia dcérka Terezka dostala také lieky čo sa musia celé prehltnúť aj s tým púzdrom. Prvý krát som jej to vnútro vysypala na lyžičku a doktorka ma vyhrešila. Potom sme ich horko ťažko doužívali a popúšťali do bruška. Narevala sa ako slon.Aj ja niekedy vytrestám MM a pošlem ho s detičkami k lekárovi. Teraz pravidelne chodí on lebo maródi a má viac času.Pravidelne chodí do Bánoviec k zubárovi na strojček. StaršejBarborke ho už vo štvrtok dali dole po dvoch rokoch a mladšia začne od nového roku.Teraz sa z vyrovnaných zúbkov nevie vytešiť.:-) :-) Hoci ešte nosí na noc také umelé. Klobúk dole pred zubárom,pekne ich vyrovnal.Ostané kočky ako sa držíte? U nás je strašne zamračené a zajtra mám ísť do toho Poľska a dúfam, že sa počasie umúdri.(sun) (sun)

macka 10, Ut, 25. 10. 2011 - 12:42

Pekný deň dievčatá. Radina, tak choroby nezávidím a dúfam, že čoskoro budete o.k.Prečo teraz tie deti sú také vysoké a veľké nohy?Asi to bude stravou-všetko jeme umelo vyhnaté a potom sa čudujeme. Aj moje dcéry majú oveľa väčšie nohy ako ja a vnúčence ani nehovorím-ale hlavne, že sme zdraví:-* :-* :-* Silvi,u nás našťastie problémy s liekmi neboli-vždy to vedeli nejak prehltnúť,ale ani moc choré neboli.Zato najstaršia vnučka je teraz stále chorá-stresy zo školy,celkové stravovanie-no hrôza,až som z nej nešťastná;-( ;-( .Ja mám doma rastlinu aloe-vera,musím pogoogliť,ako ju využiť.Uži si školenie a hádam aj nejaký relax.
U nás počasie hrozné-prší,fúka,ale je celkom teplo. Dnes som varila iba granatír+kyslá uhorka.Nejak mi nechutí. Vanilka, asi by som dokázala teraz žiť podľa toho posolstva,nejak sa mi stratila chuť. To je dobrý nápad,kto to vydrží,určite je to nielen chudnutie,ale aj očista tela.

tessi, St, 26. 10. 2011 - 08:44

Ahojte dievky moje. Dúfam, že ste na mňa nezabudli, ja ešte stále žijem!!!! Čítam Vás pravidelne, ale prepáčte mi, že som sa tak dlho neozvala, už je to asi aj 3 mesiace. Mala som teraz "dosť" ťažké obdobie života, ;-( dúfam, že raz bude tomu koniec /je to do inej témy - MM(beer) (beer) (beer) /. Tak nejak som nemala chuť s nikým moc komunikovať. Teraz sa to trošku utriaslo, tak aj mne sa vracia chuť žiť. /Nemyslím to doslovne/. No aspon na jedno to bolo dobré. Schudla som. Nie vela, na kilá, ale celkovo na pocit. /A cítim sa akoby som zostarla o 10 rokov.:-| / No k téme: delenú som porušila, dukanku som chcela začať, 13-dnovú som nedokončila. Asi tak. Takže som v obraze. Ale reagujem na Vanilkin príspevok o pôste. Ja som za!!!! Už som viac piatkov po sebe držala pôst: chlieb a voda /+káva/ a poviem vám, na druhý den som bola ako vymenená. A ked si človek na to zvykne pravidelne, musí to byť naozaj dobrý pocit a očisťujúci výsledok pre telo. Možno by aj tá streda ešte pasovala. Toto jediné asi vydržím, lebo z toho duchovného hladiska viem prečo to robím. Je to úžasný pocit ráno si povedať, dnes obetujem pôst za to-a-to./toho/ Normálne to dokážem celý deň! Nechcem tu nejak kázať, aj ked viem, že sme tu viaceré veriace, mne to ide. Zatial len tolko, tak mi prepáčte, že som mlčala, potrebovala som to! A vobec som nepasovala do témy: delená strava(brokenheart). POsielam vám všetkým pusinky, objímam "staré kamošky" (hug) a držím palce "novým" kamoškám!!! :-*

vanilka., St, 26. 10. 2011 - 15:49

ahojte babulky, tessi super že si sa ozvala, myslím, že tie piatky sú očistné pre telo i dušu, ten pocit po pôstnom piatku poznám aj ja(y) hovorím tomu malý krôčik do neba(heart)
no ale verím, že sa nám už budeš častejšie ozývať, radi ťa tu budeme čítať(clap)a že všetko v tvojom živote bude OK(flower) alebo sa spoň zlepší(flower)
dnes papám karfiolček zapečený so smotanou a s vajíčkom, pôvodne to mal byť zeleninový deň, ale keďže som ho pokazila vajičkom a smotanou, tak z neho urobím bielkovinovýB-]
zajtra idem na chalupu, troška na hroby, MM musí pobrúsiť podlahu, ešte zopár ráz nalakovať a bude(y)
vrátim sa až v nedeľu, ale budem na vás všetky myslieť
takže pá,pá a držte sa(sun)

macka 10, St, 26. 10. 2011 - 19:08

Tessi, cítila som,že nás čítaš a asi aj to,že potrebuješ byť mimo všetkého. Držkám palce(hug) (hug) (hug) a snáď aj (sun) bude.Jasné,že sme veriace /aspoň ja/ a ďakujem každý deň za MM,deti a celkom fajn zdravie a ten pôst určite začnem. Vanilka,asi prídem spraviť kolaudáciu na chalupu(giggle) (giggle) (giggle) .Ja som dnes tiež bola na cintorínoch, upiekla som mašinkové, zarobila na strúhaný tvarohový koláč a dumám, čo budem nasledujúce dni variť-príde dcéra z deťmi- a tie tuším (rofl) (rofl) majú dietu-nič nechcú papať,iba sprostosti. No asi idem pogoogliť.Dobrú noc a posielam(hug) (hug) (hug) (hug)

Silviag1, Št, 27. 10. 2011 - 10:46

Ahojte moje zlaté dievčenče.:-* :-* Tessy veľmi si ma potešilam,že si sa ozvala.(clap) (clap) Tak ako Macka aj ja som cítila ,že si s nami. Také chvíľky poznám,že nechcem s nikým komunikovať.Držím ti veľmi veľmi palčeky aby ťa už neobchádzalo to usmievavé(sun) (sun) (sun) .Určite už bude len lepšie a lepšie.A určite patríš medzi nám aj keď nedodržuješ delenú veď ani ja.....Ja som mala zasa takého chviľky keď mi prvy krát oznámili chorobu môjho MM. Prežívala som veľmi zlé obdobie,čo som sa naplakala po večeroch aby to nikdo nevidel a hlavne deti a MM. Musela som sa zoprieť už len kôli deťom.Veľmi ste mi pomohli aj vy všetky čo sa už poznáme dosť dlho.:-) :-) :-) Veľmi vás mám rada.No dosť už ....Ja som včera bola v Poľsku na nákupoch. Bolo super iba sme dlho čakali v Dolnom Kubíne opravujú tam cestu. Nakúpili sme jablká,petržlen,mrkvu a kvety na hrob. Vôbec sa mi to neoplatí pestovať. Ja som kúpila v črepníku krásnu chrizanténu svokre na hrob a len za 3,-.(giggle) (giggle) Mama sa tam rozplívala aké krásne a lacné kvietky predávali.Ona sa s tým trápi a potom jej zamrznú.Povedala že na rok pôjde si ich tam kúpiť na hroby.
Radina napíš mi e-mail,lebo neviem či ti odo mňa prišiel e-mail.Vanilka vaša chalupa bude určite krásna lebo stále ju len cifrujete a v kútiku ti ju trošku aj závidím.;-( Ale len zo srandy. Dievčata držkajte sa a pekný dníček.(sun) (sun)

rebekabeka, Pi, 28. 10. 2011 - 08:24

dobre ranecko dievky :) no ja som sa dlhsie neozvala, lebo makam na sebe jak otrok...ZUMBA, posilka... vcera moj mily rezervoval pobyt wellnes v hotely Grandhotel Strand, Vyšne Ružbachy (clap) tak strasne sa tesim ze si konecne oddychnem od kazdodenneho stresu :) vaha inac velmi pekne a rychlo klesa, veci sa mi zväčšuju, pomaly nemam co obliect :) vytahujem veci spred 3 rokov :) a vy ako kočandy? vsetko ide ako ma???(heart) (heart) (heart) pekny den prajeeem(sun) (hug)

Silviag1, Pi, 28. 10. 2011 - 09:22

Ahojte dievčatá. Rebeka ty sa nevzdáš aj mňa zober do takého hotelíka(giggle) (giggle) . Bude ti tam určite super a ešte keď budeš s milujúcou osobou. Prajem ti pekný pobyt.S tým chudnutím ti to ide super. Koľko si už schudla? Držím ti palčeky. Ja som vščera navarila kapustnicu s udeným mäskom aspoň na dva dni, tú môžem aj ja pri delenej. Už sa na ňu tešim,keď prídem domov. Dnes idem ku kaderníčke si dať spraviť hlavu aby som na školení bola kočka.Mám ich už moc dlhé a sem tam mi už vykúkajú aj šedinky,takže melír bude určite.Troška si u nej oddýchnem.Moje baby majú prázdniny a sú doma s MM. Aspoň mu bude veselšie.Dnes idem ešte na cintorín dať chrizanténu na hrob.Hádam už mrznúť nebude.Prajem vám príjemné prežitie sviatku dušičiek.:-) :-)

rebekabeka, Pi, 28. 10. 2011 - 09:48

no silvi, mam za sebou 35 dni a dole 8-9 kg, nie je to vela ale vidno to dost :) no tesiiim sa tesii, ale az 16-18 decembra ideme na viíkend :) dovtedy musim mat tehlicky na bruchu (giggle) estew mi treba takych 5kg dolu :)

Silviag1, Pi, 28. 10. 2011 - 10:33

Rebeka moja veď to si super schudla. Určite to dobre vidno.Gratulujem a držím ti palce aby sa ti aj na ďalej darilo.Mne po 40-tke to ide už ťažšie ale dúfam že postupne sa dopracujem k vytúženej váhe. Ale aj tak som zatiaľ spokojná...:-) :-)

Silviag1, Pi, 28. 10. 2011 - 10:34

Rebeka moja veď to si super schudla. Určite to dobre vidno.Gratulujem a držím ti palce aby sa ti aj na ďalej darilo.Mne po 40-tke to ide už ťažšie ale dúfam že postupne sa dopracujem k vytúženej váhe. Ale aj tak som zatiaľ spokojná...:-) :-)

Radina, So, 29. 10. 2011 - 13:26

Ahojte, Silvi poslala som ti e-mailovú adresu a ty nič;-( čakám a čakám, som ešte strašne chorá, nenormálne kašlem a už pomaly doberám ATB, neviem, čo sú toto na bacily, či vírusy, asi zmutované, už ani neviem, čo to je pokojný spánok, pijem aj bylinkové čaje a nič, mimochodom neviete mi poradin aký je najlepší na kašeľ?dnes idem na "spievnieô zomrel sused, dobre sme vychádzali a zajtra je pohreb a naši majú 35 výročie sobáša, tak nám mamina po omši pozvala na obed, takže zajtra veget, nevarím, ale ani by ste neverili, že ma nič nebaví kvôli tomuto kašlu, som slabá ako mucha;-( tak sa držakajte a Silvi čakám na e-mail(hug)

vanilka., Po, 31. 10. 2011 - 10:34

ahojte kočky, Radina, ten kašeľ je iste nepríjemný, ja som takéto mávala, ale či s liekmi či bez som sa s tým trápila i mesiac;-( teraz hádam 2 roky som od neho mala pokoj(y)
macka, príď skolaudovať chalupu,(mám fajnú čučoriedkovicu(giggle))ale len jednu izbu, vyzerá to dobre, boli sme v Polsku objednať si skrine, nočné stoliky a jednu menšiu komodu, ale jednu nádhernú komodu sme natrepali do auta a doviezli si ju, je nádherná(sun) (flower) (sun) a v podobnom štýle budú aj skrine, len mi treba nejakú tlačiarničku na eurá:-O
Silvia, no ja sa teším tej oprave chalupy, ale nadrieme sa tam dosť, lebo dom má vyše 100 rokov a bol postavený tak šlendriansky;-( ale vtedy bol každý odborník a nepotrebovali ani meter, a čo je pravý uhol nevedel nik(clap) ale chodím si tam dobiť baterky a potom môžem svietiť(sun)
posledné dni som delila-nedelila, ale blíži sa 2. výročie, čo som začala 90DD, tak tento týždeň by som chcela byť na seba prísnejšia:-)
včera som mala trocha udeného mäska s uhorkami a na večer som si dala 2 jogurty s tvarohom, dnes idem s MM na obed do reštiky, tak budem vyberať, dúfam, že sa bude dať;-)
babulky, prajem vám pekný týždeň, kto sa modlí za dušičky, nech nepoľavuje, oni na to čakajú(heart) a kto nie, nech aspoň spomína(heart)

vanilka., Št, 03. 11. 2011 - 11:11

prepánajana, baby kde ste? hádam nemáte všetky jesennú depku, ved vonku je tak nádherne(sun)
ja mám dnes fazulovo zemiakovy den, na obed hustá fazuľovica a vecer detto, ak vydržím(clap) a čo bude potom(giggle)

macka 10, Št, 03. 11. 2011 - 18:19

No a ja že idú tanky a to len vanilkina fazuľovica:-D :-D :-D :-D . Tiež dumám,že kde sme všetky???? Ja som chodila po cintorínoch,bola tu dcéra z deťmi-včera odišli-takže o program bolo postarané.Dnes som od rána upratovala a tešila sa z kráááááásneho dňa. U nás na slniečku 25oC, pestrofarebné lístie na stromoch-ako v rozprávke.
Venilka,som rada,že si si spravila radosť kúpou nábytku.Tlačiarničku na eur.nemám,ale neboj,postupne sa všetko dá.Verím,že ste sa nadreli,ale o to je väčšia radosť. Kolaudovať budeme hádam až v lete-chystáme sa ku kamoške do Hýb,tak možno-ak dožijeme(heart) (heart) .Asi aj ja zajtra spravím fazuľovicu a langoše(giggle) (giggle) ,ja už fakt nemám fantáziu niečo nové vymýšľať,nenááááávidííííím varenie /ale len v poslednej dobe/.
Dobrú noc a ohláááste sa dievčatá Tessi......(hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug)

macka 10, Po, 07. 11. 2011 - 13:04

Halóóó,dievčence.......?? Hlásim kg stále na jednej úrovni, počasie síce veterné,ale slnečné a celkom teplúčko(clap) (clap) (clap) (clap) .

Radina, Št, 10. 11. 2011 - 21:13

Ahojte kočky, kde ste všetky?rebekabeka ako ti to ide, ja sa snažím, ale sem-tam nejaký prehrešok:-( silvi, ozvi sa mi na e-mail juraso77@centrum.sk a pošli mi prosím tú 13 dňovú tak, ako ju držíš ty. díky(heart) (hug) (hug) (hug)

vanilka., Po, 14. 11. 2011 - 21:37

jejdanenky, čo sa to tu porobilo;-( však tu nikto nepíše;-( žeby už nastalo pečenie na vianoce?, alebo všetky umývate okná:-O
babulky, ja sa statočne držím, teda kilá držím na úzde, dnes som mala mäsko so zeleninkou a večer som spraskala jogurt s tvarohom
babulky, ozvite sa, lebo nám to tu zapadne prachom:-D
prajem pekný týždeň(sun)

Silviag1, St, 16. 11. 2011 - 15:30

Ahojte kočky moje. Kde ste všetky, chvíľu sa tu človek neukáže a je tu prázdno. Vanilka ty sa fajn držíš.Ale ja tiež mám perno v robote. Robím rozpočet obce na rok 2012 a nejako sa mi nedarí. Málo peňazí v kase a na účte a ešte menej nám sľubujú z ministerstva. Minulý týždeň som bola na trojdňovom školení v Dudinciach aj s kolegom. Bolo super,najedli sme sa,zatancovali sme si spolu ale aj zmúdreli od prednášajúcich.Teraz v robote nastala krutá realita a nechutí mi nič. Nespávam už týždeň a ani nemôžem si dať nič do úsť. Vo fijoku mám študenskú pečať a z nej si olamujem,keď mi to už nemyslí. A ešte manželovi v Bratislave stratili výsledky z kostnej drene na ktoré už čakáme mesiac.Čo na to poviete, to našej zdravotníctvo je na zaplakanie.;-( ;-( A nie je to jednoduchý zákrok, je boletivý a dlho sa z neho dostávaš.Som už naštvatá. MM chce ísť už do roboty,dlho mu je doma. Dúfam,že do 2.12. sa najdu tie výsledky. Aj u vás je taká zima? Ozvi te sa všetky a píšte. Radina ja som ti už poslala 2 e-mail a teba nikde. Ešte raz ti píšem adresu gromovsilvia2@gmail.com .(flower) (sun) (flower) (sun)

Radina, Št, 17. 11. 2011 - 21:00

ahojte..silvi ospravedlńujem sa, diétka došla, ja ju mám tiež v tejto podobe od teba som hlavne chcela, len to, že či môžem všetko mäsko nahadiť rybami v pradajkách naprídklad. Nič nestíham....chodíme teraz po služobkách aj 2 krát do týždňa navštevuje detské domovy a reedukačné centrá/polepšovne/ tam, kde máme detičky uneistného z nášho okresu. Nejaké to kilo išlo asi hore, ;-( podla oblečenia sa mi zdá, radšje sa nevážim, ale musím sa pochváliť na raňajky jedávam väčšinou ovocie.....idem Silvi od utorka 22. novembra na mliečnu, nejdeš so mnou?už dokončíme behanie po Slovensku, tak to idem vyskúšať, ešte zajtra a v pondelok dlhá predlhá služobka a finíto(sun) tak mi napíš ako to je s tým mäsko, lebo ja ho tiež veľmi nemusím a ešte aku si jedla pri mliečnej diétke zeleninu? a z ovocia sa môže aj banán,či?posielam aj ostatným (hug) (hug)

vanilka., Št, 17. 11. 2011 - 08:38

Silvia, teda školenie a aj tanec, no asi bolo fajn, ale realita je veru vždy "iná";-(
tiež by som bola nahnevaná na to naše zdravotníctvo, však výsledky majú v počitačoch i na papieri, neviem, ako sa tam môže niečo stratiť:-( pasovala by tu smailiková zatvorená päsť!!!
u nás je veru zima, ale kedže sme vo vyššej nadmorskej výške, tak dni sú nádherné, slnečné aj ked mrazivéB-]
dnes som doma sama, tak si dám asi len zvyšok tvarohu s jogurtom na obed a myslím, že na večer by mi mohol stačiť vajičkovo-zeleninový šalát,
ideme na 2 dni na chalupu, tak sa teším, máme tam už aj pekný nový nábytok, len ešte došijem nové závesy a izbička bude ako lusk(sun)
babule, fakt neviem kde všetky ste, však sa ozvite aspoň vetičkou a nič si z toho nerobte, že nedelite, nech aspoň vieme, že ste všetky v poriadku a macka, ty taká najpríkladnejšia:-) kde si sa stratilaB-]
prajem všetkým pekný nadchádzajúci víkend(sun) (flower) (sun)

macka 10, Št, 17. 11. 2011 - 13:19

Tu som dievčatá-veď môj príspevok bol dlho ako posledný, denne sem nakuknem a ani čiarka.....Teraz som nejak chorá, nič ma nebolí, iba zvracanie a strašnéééééé točenie hlavy-cítim sa ako na kolotoči,,slabosť a okrem vody nemôžem vypiť ani čaj.Dúfam,že budem skoro o.k.
Silvi,tak s tými výsledkami by dorazili asi každého,ale čo spravíš? musí asi ísť znovu na odber,čo nezávidím.
Vanilka prajem krásny víkend na chalupe. U nás cez deň slnečno, ale v noci riadna kosa -7oC.
(hug) (hug) (hug)

Silviag1, Pi, 18. 11. 2011 - 09:11

Ahojte moje zlaté babulky.(heart) (heart) Som veľmi rada,že ste začali pomaly písať.Chýbali ste mi. Ja som síce tiež bola tá neporiadna čo som sa neozývala,ale pre robotu "urobím čokoľvek" aj absolvujem školenie.Neviete si predstaviť ako mám hlavú v smútku z nášho obecného rozpočtu. A ešte k tomu náš úžasný starosta.Od januára si vôbec neuvedomuje čo sa deje. Smeje sa ako blázon,dôležité že mu idú peniaze. Dnes som mu oznámila,že nemáme na úhradu faktúr a už vôbec nie na výplaty. Povedal mi,že však on si ich nezobral domov. Je to odpoveď????Hrôza.:-O :-O Preháňa ma hneď ráno ako prídem do roboty. Ešte šťastie,že tu mám kolegu a navzájom sa podržíme. On kandidoval ale prehral o 4 hlasy.Tento si voličov kupoval v krčme. Zadarmo nalieval najväčším ožra.....m.V stredu máme mimoriadne zastupiteľstvo a poslanci ho chcú odvolať.Držte palce. Lebo 3 roky sú ešte dlhá doba robiť s bláz..m. Radina ja začínam od pondelka s MM. Ten teraz strašne pribral s tých injekcií a až bude mať dobré výsladky tak od nového roka môže nastúpiť do roboty. Takže sa obetujem a ideme spolu na 13 dňovú. Je zlatý,lebo stále lamentuje,že je zadýchaný a nevládze,bolia ho kĺby. A čo by som neurobila pre milujúceho MM......(heart) (heart) (giggle) (giggle) Radina a čo sa týka tej dietky, ja keď som mala zeleninku buď som si dala zeleninkový šalátik za misku alebo 2 rajčinky,uhorku (čerstvú).Mäsko som si dávala čo ostalo z nedeľe alebo som si uvarila stehienko,rybu opražila na masielku alebo keď už sa mi nechcelo nič robiť - otvorila som si rybičky (makrelu) v konzerve. Ovocie som si dávala 1 jablko, 1 pomaranč. 2 mandarinky a môžeš si dať aj banán. Ja ho nemám rada a mám z neho vyhodené ústa. Len musí to byť čerstvé. Zo začiatku som si to aj vážila,ale teraz to už mám v oku.Uvidíš,že schudneš.Neboj sa ani toho mliečneho dňa ja som si dávala aj actimel, zakysanku. Miesto tvarohu som si dávala jogurt danone ovocný alebo biely sladky.Keď porušíš kľudne pokračuj ďalej. Kilá pôjdu dole aj tak.Až niečo nebudeš vedieť kľudne mi napíš aj na e-mail alebo tu.Macka a tebe držím palce aby si sa vyliečila.U nás v dedine teraz začala brušná chrípka.Najlepšie je na to smekta alebo originál pepsi a coca kola a slané tyčinky.Ukľudní to žalúdok. Vyskúšaj..:-) :-)
U nás je tiež zima -6 oC a strašná hmla.
Vanilka ja by som hneď išla na tú chatu relaxovať ale aj fyzicky zamakať. V kútiku duše ti aj závidím. Takú chatu by som brala hneď.Ja som dosť aktívna (ako môj MM povie)určite by som si tú svoju energiu tam vybila. Držkajte sa a pekný dníček prajem všetkým.....(flower) (sun) (flower) (sun) (flower) (sun)

vanilka., So, 19. 11. 2011 - 09:18

Silvi, hned by som ťa brala ako pomocníčku na chatu:-D lebo ja už niekedy nevládzem, ale to čo sme chceli ešte v tomto roku, sme urobili. Včera som pomáhala manželovi rezať drevo, bože, robila som to prvýkrát a neskutočne som sa bála;-( tá píla už na pohľad je strašná, MM potom zavolal suseda, že mu pomohol odoberať drevo, ja som sa zase už v kuchyni modlila, aby si nikomu nič nestalo pri tom pílení,
Ale chalúpka už vyzerá pekne, suseda bola na kolaudáciu nábytku v spalni a nemohla vynachváliť(clap) dúfam, že v zime tam budeme chodiť len oddychovať, lebo na jar a v lete nám treba pokračovať(y) Macka, mrzí ma, že si chorá, daj sa nejako do poriadku, zo (heart) ti to prajem
ja sa celkom držím, aj na chalupe sa mi darí dodržiavať delenie, včera som upiekla jablkovo-makový koláč, tak dnes budem mať UH, spráskam aspoň 4 kúsky, lebo som ho ešte neokoštovala(clap)
babulky, prajem pekný víkend

macka 10, Ne, 20. 11. 2011 - 10:51

Peknú nedeľu dievčatá. Už som trošku v poriadku,žalúdok síce ako na vode-znesie iba čokoládu a kávu,takže asi vírus to nebude. Sesternica mi napísala-jóój,moja,tak si v tom(rofl) (rofl) (rofl) (rofl) .Pomaličky sa blížia vianoce a nejak moc sa neteším-hoci doteraz to boli jediné sviatky na ktoré som sa tešila už od januára. Dúfam,že ma to ešte chytí(heart) (heart) .
Silvi,tak takého starostu nezávidím,čo ostatní občania? Jednoznačne odvolať,poslať do plynu...Našťastie,my máme schopného,aj keď náladového,ale pre obec robí všetko naj,naj.
Vanilka,tiež sa hlásim na brigádu-ja také veci milujééém,keď sa prerába,upratuje,doľaďuje...to by som si zgustla.Ale verím,že aj Vy to dokážete a potom budete len oddychovať.
Pekný zvyšok víkendu(hug) (hug) (hug) (hug)

Silviag1, Po, 21. 11. 2011 - 11:17

Ahojte kočky. Macka už sa na odvolaní pracuje. Zajtra máme mimoriadne zastupiteľstvo o 18,00. Už mám teraz nervy čo sa bude diať. Náš sa vychvaľovať pred voľbami,že mu všetko dá strana SaS a zrazu nič sa nedeje......Najhoršie je že občania nevidia aké chyby robí na úrade.Jeho voliči boli krčmoví parťáci.....:-O ;-( :-O ;-( Som rada Macka, že sa máš už lepšie.Teraz je aj také blbé počasie.Práve u nás snežilo ale našťastie už prestalo.
Vanilka určite tú chalúpku máte super.Brala by som takú ale mám veľký rodinný dom a ďalšie upratovanie už by som nestíhala.
Mne v poslednom čase nič nechutí jesť a aj napriek tomu som sa dala na 13 dňovú. Robím to kôli MM,lebo musí troška schudnúť.Dosť pribral od tých injekcíí a zavadzia mu brucho.A aby vydržal,tak som sa k nemu pridala.Držte mi palčeky.
V piatok som si urobila radosť v obchode Kinekus a kúpila som si fialové guličky na stromček. Staršia dcérka si vymyslela fialový stromček. Nechám to na ňu.Ja sa už tak teším na Vianoce.Tieto dni milujem,tú rodinnú pohodu a vôbec všetko okolo nich.(heart) (heart) (heart) (heart) Už začnem piecť aj vianočné oplátky, ale tento rok ich bude asi piecť MM,lebo je ešte doma.Všetkých vás pozdravujem a pekný deň. A píšte ....

vanilka., Po, 21. 11. 2011 - 14:16

ahojte kočky, pozdravujem vás všetky(flower)
Silvi, vo veľkom dome máš určite vždy čo robiť a k tomu deti, manžel a ešte toto všetko v práci:-( no, dúfam, že vám to tam dobre dopadne i pre zamestnancov i pre obec(y)
macka, som rada, že sa trocha dostávaš z choroby, neboj, ked budeš celkom fit, tak sa začneš tešiť na vianoce ako ja, lebo ich naozaj milujem(heart)
včera som si už vyzdobila adventný veniec, mám krásne sviečky, ale zajtra chcem ešte dokúpiť mašle, aby bol trocha iný ako minulý rok, ja toľko pálim tie sviečky, že mi treba v advente 3 sady:-*
dnes dojedám mäsko s kapustou a zajtra si urobím asi pečené zemiačky a prihodím zeleninku, včera som vypekala koláče pre syna, ale vydržala som, vychladnuté fukla do mrazaku a budem mať na pozajtra(clap)
a tuším sme tu zostali 3 siroty;-(
pá, pekný týždeň

Silviag1, Po, 21. 11. 2011 - 14:29

Vanilka máš pravdu,že sme ostali tu len 3 sirotky.;-( Tak ty si si už spravila adventný veniec? :-O Ja mám z minulého roka.:-) Vymenila som len sviečky, ale vynovujem si vianočný stromček. Nákupná mánia - fialové guľky:-D :-D .Už sa teraz neviem dočkať kedy ho budem s babami vyzdobovať(clap) . Ahoj a pekný deň....(sun) (heart)

Radina, Po, 21. 11. 2011 - 20:44

Ahojte, ale neostali ste tri siroty, ja som štvrtá:-* len nemám akosi čas, Vianoce predo dvermi a ja mám len 3 darčeky aj to také maličkosti, hororrr;-( každý rok si hovorím, že idem kupovať od septembra a každý rok 15.decembra šaliem. Teraz beháme s kolegyňou po decákoch a RC ako som ž aj minule písala, ale dnes padla posledná návšteva RC takže od zajtra by som chcela začať s mliečnou..len mám Silvi obavy, že nevydržím celý deň na mlieku, ale keď som zvládla vodný deň, tak toto bude asi malina(giggle) a mliečko mám rada.Takže idem na to, zase som nejaká nachladnutá, je tu zima ako v "psinci". Dajte tipy na vianočné dárky najmä ty silvi, kedže mám kočky ako ja....Držte palce, pozdravujem všetky vanilku, macku, silviu atď(hug) (hug) (hug)

Silviag1, Ut, 22. 11. 2011 - 09:19

Ahojte moje zlaté. Macka dúfam, že máš už zdravotne lepšie. Ja som zdravotne na tom dobre ale psychicky to neni bohviečo. Ráno už o 4,00 som hore a nedá sa mi spať. O 5,00 som vystrájala staršiu dcérku na vlak. Išla do Partizánskeho reprezentovať Prievidzký gympel v "hokeji". Babky dnes máme zastupeteľstvo a náš starosta sa ide vzdať funkcie. Hotová pohroma. Nezvláda to . Od januára sme bez starostu a budú voľby. Nechal nás v riadnom srabe.;-( ;-( Nemám na to slov!!!!!:-O Všetko bude na kolegovi a mne. Budú nové voľby. Hrôza.:-O Ale urobím všetko aby som si robotu udržala,lebo ma baví a nechcem o ňu prísť.Kolega bude kandidovať. Držte palčeky.(y) (y) Kilá idú samé dole, nechutí mi jesť a nervi mám v kíbli.Teraz keď je MM v poriadku sa muselo toto stať. Ale ešte vládzem a dúfam,že všetko dopadne dobre.(blush)
Radinka moja ja už som od včera na diete kôli MM. Ten sa drží super,ale musím ho kontrolovať,lebo on je schopný nejesť celý deň.Je zlatý, chce schudnúť aby vládal v robote od nového roku.Zajtra má mladšia dcérka Terezka rodičovské tak som zvedavá čo sa o nej dozviem.Je tak trošku ľajdáčka. Nechce sa jej učiť.Radina veď ty to poznáš. Radina a čo sa týka darčekov ja sama neviem čo mám im kúpiť.Staršia mi povie,že nič nepotrebuje a mladšia všetko chce.....Až ma niečo rozumné napadne,hneď ti dám vedieť.Veľmi sa teším,že už mám darček pre môjho milovaného otca.Kúpila som mu značkové tričko ale dôležité,že som kúpila poľovnícku zásterku a chňapku na kotlík,keď bude v lete nám variť kotlíkový guláš z diviny.Určite ako ho poznám bude z tohoto darčeka "hotový".(rofl) (rofl) Moc som sa už rozpísala, tak vám prajem pekný deň...(sun) (sun)

macka 10, Ut, 22. 11. 2011 - 14:11

Ahojte moje zlaté- tak ja som už fit,napiekla som z dvoch dávok oblátky, trošku poupratovala a začínam sa tešiť na vianoce. V sobotu ideme do Viedne-tam idú oblátky-pozrieť trošku trhy a vnúčatá. Potom musím upiecť nejaký zákusok vnučke na stužkovú a už začnem s medovníčkami na vianoce.Vanilka, ja mám tiež adventný veniec ale sviečky pálim opatrne-iba keď som v blízkosti-mám nejak strach. Silvi, budeme Ti držať palce-určite to zvládneš aj s kolegom. Vianočné darčeky nekupujem-dcéram som dala peniaze-kúpia,čo potrebujú a potom donesú pod stromček(clap) (clap) (clap) (giggle) (giggle)
Radina, Silvi-tak to je odvaha začať mliečnu dietu tesne pred vianocami(y) (y) (y) (y) (y) (y) (y)
Ja som dnes robila cesnakovú polievku,pečené zemiaky a mäsko na prírodno. Dala som si iba mäsko s cviklou.
Krásny zvyšok dňa(hug) (hug) (hug) (hug)

Silviag1, Ut, 22. 11. 2011 - 15:40

Ahoj Macka ja idem 3.12. do Viedne na trhy cez cestovnú kanceláriu. Idem so staršou dcérkou,mojou maminou a mojou krsnou. Ešte som nebola na nebola a budeme mať aj prehliadku po Viedni so sprievodkyňou.Už sa tešíme aj ako si dáme teplý punč s peknej šáločky.Tak ty si už piekla vianočné oblátky? Každý rok ich pečiem ja aj s mojou maminou ale tento rok,keďže je MM ešte doma, tak ich bude o piecť. Trubičky ostanú mne lebo povedal,že nemá také rýchle prsky ako ja. (giggle)
Mojej bývalej šéfke horel na stole adventný veniec. Odbehla iba na chvíľu do kuchyne a začal horeť.Odtedy tiež ho zapaľuje iba keď je pri ňom. A ja mám tiež strach.Macka takú cesnačku by som si dala....:-P :-P :-P Držte mi palčeky (y) (y)

Radina, Ut, 22. 11. 2011 - 20:40

Ahojte dievčence, Silvia tak nakoniec som nezačala s 13 dňovou, necítim sa v pohode ani psychicky ani fyzicky, dnes moja dcéra už po 3 krát zmenila zoznam pre Ježiška nakoniec chce len criscross to je ako scrrable, ale lacnejšia verzia a kufrík kozmetický s maľovačkami za 17 € z Dráčika...je skromná, však?(giggle) ale chcem jej ešte pár drobností kúpiť....manžel chcel posedový vak, ale stojí nový 109 €, neviete mi nejaký kočky zohnať lacnejší? to je vak ako fusak, do ktorého sa na posede zabalí,ked čaká na zver, aj korčule by chcel, ale mám takú veľkú "labu" 48 no horror, ale potom sme sa dohodli, že kúpime "len" termo prádlo a ruksak na poľovačku nový,lebo má už 14 ročný a ja by som chcela korčule uvidíme či budú nejaké odmeny, ale v štátnej správe nie sú bohvieaké platy.....a vy po čom túžite na Vianoce samozrejme okrem lásky, šťastia a pokoja?:-D Píšte. Neboj Silvi to s tým lajdácstvom poznám a ešte stále ma to vie riadne vytočiť,len ja mám tú výhodu, že nemám s kým dcéru porovnávať:-) tak dobre nakúp a všetkým posielam(hug) (hug) (hug)

macka 10, Ut, 22. 11. 2011 - 20:43

Silvi,tak krásny zážitok vo Viedni, ono je to najkrajšie večer,keď je všetko rozsvietené,ale páčiť sa Ti bude určite /len tie ceny.../.Punč je super,my si ho robíme aj doma a zrovna včera som MM spomínala,že by som si dala,tak vydržím do soboty.Oblátky som piekla pre deti-Kristínka aj zaťko sa idú potrhať(giggle) (giggle) (giggle) .Trubičky nepečiem-nejak si netrúfam a je z nich aj väčší neporiadok. Aký máš recept? Ja robím takto: 1kg hl.múky, l lit. mlieka, 2 žĺtka, 2 vanilky,15-20 dk.kryšt.cukor, 1 ks rozpustený Palmarín- riadne vypracovať,palmarím pridávam počas miesenia a potom ešte pridám 8 dcl.studenej vody-tiež vymiešať.Nechám asi 2 hod.odpočívať a pečiem.Máme radšej také tmavšie-nie také bledule,sú jemnučké a chutnééééé.
S tým vencom som veru opatrná,stačí málo a pohroma je na svete. Jasné,palce budeme držať a cesnačku Ti odložím(giggle) (giggle) .

rebekabeka, St, 23. 11. 2011 - 08:43

ahojteee kočky :-* dlho som sa neozvala, ale BOJUJEM dalej :) v nedlu bola druha voda. Tu som prezila bez problemov, nezlomila som sa na nic ine okrem Lucky vody :D a vysledok po dvoch mesiacoch?? - 10 az 11 KG :) citim sa superrr :) aj plavky som si nove musela kupit, a vsetky rifle uz na mne doslova visia, este jedne nohavice co mam uz asi 6 rokov ale su skvele, no ale boli mi dost male..a dnes si ich obleciem a bum :( prepasla som ich okamih..tiez su mi velikeee ale tesim sa z toho (clap) na druhy vikend uz ideme na ten wellnes, tak makam na sebe nech je to co najlepsie (giggle) ale bruško už nemááám, to je hlavné (heart) a vy sa ako mate? co nove? tesime sa na Vianoce?? (clap) (hug) P.S.: ja som vam ale nepovedala kedy mi konci dietka (blush) 23.12.2011(giggle) takze na Vianoce si vyberiem aky den si zvolim a tak pokracujem tych dalsich 90 dni (hug) (hug) pekny a uspesny dnik prajem (flower) a JE TU NIEKTO KOMU UZ NASNEŽILO???:-)

Silviag1, St, 23. 11. 2011 - 10:32

Ahojte moje zlaté.:-* :-* :-* Zatupiteľstvo som prežila,starosta sa vzdal mandátu a nechal nás v riadnom srabe. Na konci roka -30 000,- eur a plne bez výplat. Mala som hrču v hrdle a dnes ráno pri káve som mu povedala svoje a vysvetlila som mu jeho správanie, " ako keby som ja teraz nechala chorého MM a našla si mladšieho a zdravého".Neviem či to pochopil ale teraz s mojim kolegom a zástupkyňou starostu musíme bojovať ďalej a zachrániť obec od hamby. Čakajú nás voľby a uvidíme.......
Radina tieto darčeky ja už mám za sebou a musím rozmýšľať o ďalších.Criscross moje baby bavil tak týždeň a teraz je to bachnuté v skrini.Ja vôbec ešte neviem čo babám kúpim. MM chce foťák za 800,- eur má už aj vybratý. Ja mu stále hovorím,nech si ho už kúpi,keď si nič nekúpil na 50-tku a dostal eura nať aj od našich.Ja mu už len doložím.Rebekabeka ty sa nevzdáš ako si super schudla a držím ti palčeky aby si ich na späť nedala. Hneď by som išla s tebou na wellnes pobyt.Držím ti palčeky nech sa tam máš dobre a uži si to.. (clap) (clap) (clap) Macka ja teraz v robote nemám recept ale ti ho pošlem aj na oplátky aj na trubičky. Trubičky robím aj ja len z jednej dávky,.lebo sa z nich strašne mrví.A mňa ide šľak trafiť. Každý rok poviem rodinke že ich nebudem robiť ale vzdy ich urobím,MM si do nich ešte strieka šľahačku. Keď som čakala mladšiu dcérku tak som sa nevedela ich dojesť. Priam som ich žrala. Teraz si dám ale nejak to nepreháňam. Dnes idem na individuálne rodičovské mladšej dcérky a som zvedavá čo mi povie nová pani učiteľka....Rebekabeka u nás v Prievidzi snežilo ale nič neostalo po snežení. Iba sa strašne šmýka. Pekný deň všetkým....(sun) (sun) (sun) (sun)

vanilka., St, 23. 11. 2011 - 11:03

Rebeka, super, ty sa neuveriteľné držíš(y)
Radina fajn, že si sa opäť ozvala,
baby to v tej Viedni je tak super na trhoch? no keď to tak chválite, žeby som sa aj ja vybrala?
mám tam dcéru asi pol roka, takže aj prespať by som mala kde...no je to dosť daleko z Tatier:-(
macka, ako pečieš tie oplátky, máš tie kliešte, či čo to je? ja si to pamätám len z detstva, ináč si oplátky kúpim každý rok na trhu pred vianocami(clap)
ja tiež mám zatiaľ skrinku pre darčeky polorázdnu, dcére kúpim nejaké tričko, mám takú malú drevenú šperkovničku, len ju chcem troška oservitkovať a hádam jej kúpim nejaké pekné náušnice-poznám jej štýl- do tej šperkovničky a mám v úmysle kúpiť jej ešte šál a to bude pre ňu vsjo(sun)
pre syna sme sa dohodli s dcérou a manželom, že mu do obálky "vyrobíme" letenku Viedeň-Berlín a späť, lebo zamýšľajú obaja(syn a dcéra)ísť pozrieť Berlín
a kedže má vrecká nejako prázdne, tak ak bude aktuálne, kúpime mu tú letenku a myslím, že ho to poteší a iste to bude prekvapko(y) no a dokúpim nejakú možno kozmetiku;-) , no a pre MM mám jeden sveter,
tiež je poľovník, tak možno ešte nejakú drobnosť z poľ. potrieb, hm tento rok to mám veľmi ľahké(sun)
Radina, opýtam sa manžela na ten posedový vak a dám ti vedieť, no a ja pokukujem po nejakej sivej kabelke, takže nejakú si kúpim, dám rodine preplatiť, zabalím a potom híkam(heart) no však vianoce nie sú len o darčekoch ale iste potešia(sun)
Silvi, držím ti palce, aby si bola v tej situácii v ktorej si v pohode, ver a dúfaj, že tu bude (y)
pekné dni(clap)

Silviag1, St, 23. 11. 2011 - 13:57

Ahojte moje babenky.:-* :-* Vanilka ďakujem,že mi držíš palce. Ja som už dosť odolná a asi aj silná a dúfam že všetko dobre dopadne, či doma ale aj v robote.
Vanilka na pečenie oplátok je to stroj. Zarobí sa riedke cesto a dávaš to medzi dve žeravé plátne a zatlačíš. Po chvíľke o odkrytí máš oplátku upečenú. Trubičky je iné cesto a musíš rýchlo oplátku stočiť na paličku .
Macka ja mám takého recepty:
Oplátky (200ks)
1 l mlieka prevarené a studené
1 kg aj 20 dkg hladkej múky
10 dkg cukru uvariť v 0,50 l vody
10 dkg masla roztopiť
1 celé vajce
1 vanilkový cukor
3 klinčeky(odrvené)
1/2 kávové lyžičky škorice
a z jedného citrona postrúhaná kôra.
Všetko spolu vymiešame mixérom a necháme postáť do druhého dňa. A potom robíme oplátky.
Musím sa ponáhľať na rodičovské ešte napíšem aj trubičky.

Silviag1, St, 23. 11. 2011 - 15:33

Macka a ešte ti posielam recept na trubičky.Je tiež dobrý.Ale aj jeden aj druhy sa musí ešte riediť vodou podľa potreby.
1/2 l mlieka prevariť
60 dkg hladkej múky
1/4 kg cukru (rozpostiť buď v mlieku alebo v troške vody)vychladnúť
4 polievkové lyžice masla(roztopiť a vychladnúť)
2 žĺtky
ostatné prísady ako pri rovných oplátkach.
Tieto recepty robím každý rok a sú fakt dobré.
Prajem dobrú chuť!

Silviag1, Št, 24. 11. 2011 - 09:24

Ahojte kočky a kde ste. Čo všetky už upratujete alebo nakupujete darčeky????
Ja dnes idem zarobiť na vianočné oplátky a v piatok budem piecť aj s MM. A aké idete piecť zákusky alebo suché na vianoce. U nás sú zaužívané - metrový koláč, zmrzlinky (tie robím každý rok a deti sa na ne tešia, robila to ešte moja mama keď ja som bola malá). Robím ich z dvojitej dávky.Štedrák robí moja mama ja som ho ešte nerobila.Možno tento rok sa dám nahovoriť.Nápíšte aké máte recepty!Môj šéf práve odovzdáva funkciu svojej zástupkyni,ktorá mňa aj kolegu poverí riadeniu.Čaká nás pred vianocami ťažká robota a hlavne uzavreť rok a odovzdať na daňové. Pekný deň všetkým a píšte.....(hug) (hug) (hug)

macka 10, Št, 24. 11. 2011 - 11:31

Silvi,ďakujem za recepty,vyzerajú skvele,tak možno tie oblátky vyskúšam.Rebeka si skvelá-môžeš byť príkladom ostatným.Ja som včera aj s MM bola na pohreb-zomrel mu náhle birmovný krstný syn-54r.,no bolo to veľmi smutné. Vanilka,tie trhy sú asi také ako v Blave,ale mám tam tiež dcéru a vnúčatá,tak to spojíme.
U nás hmla,sychravo,sneh zatiaľ nie je.
Na vianoce pečiem medovníčky /aj zdobím/, vanilkové rožky, plnené oriešky,štedrák,mašinkové a tento rok sa chystám aj na šuhajdy a nejaké rumové guličky. Našla som recept na Kinder pingui-vyzerá skvele,tak hádam skúsim. Zajtra idem robiť burgyňové /z cukrovej repy/ pagáče,už sa teším. S dietou teraz nejak pokuľhávam-veď idú sviatky- tak možno v januári sa zase naštartujem, ale hlavu si z toho nerobím(giggle) (giggle) (giggle)

Silviag1, Št, 24. 11. 2011 - 14:51

Ahoj Macka ja ti zajtra pošlem recept na šuhajdy,ktoré robím ja.Tie mašinkové koláčiky robíš cez mlynček alebo cez sáčok.Plnené oriešky som aj ja robila ale musím si tento rok kúpiť nové formičky,lebo moje sú už staré.

macka 10, Št, 24. 11. 2011 - 18:36

Silvi,budem rada za recept,ešte som nerobila;-( ;-( tak chcem vyskúšať.
MM dnes zahlásil nábeh na delenú, tak sme varili: mäsko na prírodno /ešte zostalo spravené a nedojedené/,k tomu zelerové hranolky+tatárska. Ja som si spravila fazuľové lusky s cesnakom a syrom.Takže aj keď neplánovane,ale začali sme pred vianocami deeeliiiť(giggle) (giggle) (giggle) (giggle) . Tie mašinkové robím cez mlynček,cez sáčok by to asi šlo ťažko,alebo máš iný recept? Aj staré formičky sa dajú použiť,sú lepšie vypálené,ale tvoje som nevidela,tak hádam kúp.Krásny večer:-* :-* :-* :-*

Silviag1, Pi, 25. 11. 2011 - 10:45

Ahojte kočky.
Macka urobila si mi chúťky na mäsko ale tie zelerové hranolky som ešte nerobila.To zeler očistíš nakrájaš na hranolky a vypražíš? Rada by som to vyskúšala.Ja som včera urobila brokolicovú mliečnu polievku. Milujem ju. MM bol v Lidli a doniesol brokolicu v akcii. Keď som ju dovarila hneď večer som si ju musela dať. Bola super.:-P :-P Macka mašinkové som nerobila a k tomu potrebujem mlynček ale do neho formu aby mi to urobilo tie vzory? Neviem.....:-O :-O Ododo dnes som bez starostu a poverená je zátupkyňa starostu. V januári idem požiadať vládu o ďalšie voľby na starostu.Držte palce aby bol zvolený taký čo tomu rozumie a nie taká aby sa prihlásil že zbohanúť alebo len že bude starosta ako figúrka.Cez víkend pečiem vianočné oplátky a trubičky. MM už začal dnes kým som v robote.Neviem ako sa mu darí....Prajem vám pekný víkend a píšte.

macka 10, Pi, 25. 11. 2011 - 18:10

Silvi-zeler očistíš,nakrájaš a vypražíš-je to super. Mašinkové- áno mlynček a na to násadka cez ktorú sa to cesto pretláča.Ja mám aj také so zlatým klasom a orechové. Dúfam,že teraz sa starosta vydarí, ale veď to je na občanoch, koho si zvolia,Ty za to nemôžeš. Viem,pracovať s blbom je hrozné(hug) (hug) (hug) .Tak sa všetky držte,krásny víkend a v pondelok dám vedieť,ako bolo na trhoch.

vanilka., Ne, 27. 11. 2011 - 11:29

ahojte babulky, bola som 4 dni mimo, takže ani internet nebol,
Silvi, verím, že všetko dobre dopadne(y)
no tie kliešte si veru pamätám, niekedy boli asi v dedine len jedny a pozičiavali sa, lebo si tiež pamätám, že sme niekedy dávno robili oblátky(sun)
ja mašinkové koláče robím tiež, ale mám aj strojček na suché koláčiky, do ktorého dám cesto a vytláčam rôzne tvary, je to super vec, ak sa mi chce, tak si urobím tenký valček tmavého cesta a obalím ho cestom bielym, opatrne vložím do strojčeka a vytláčam napr. kvietočky v strede tmavé, no je to pekné, ale musí byť na to strojček(y)- je to taký lis s pačkou, priložím lis na plech a pačkou vytlačím koláčik(clap)
macka, ja som tie zelerové hranolky ešte nerobila, ale už sa dlho chystám, včera sme boli na odpuste na sv. Ondreja, tak sme papali kuracinku, ja len s uhorkovým šalátom a dnes máme hov. platky na hubách a zel. šalát, manžel má aj ryžu,
suseda nám včera doniesla výborné koláče, ja som tiež piekla, ale susedin som len malinko okoštovala(clap) takže zajtra si asi dám deň UH, lebo dlhšie už čakať nevydržím, takú mám chuť na tie koláče(rofl)
a čakám na správy, ako bolo na trhoch(y)
babulky, prajem peknú 1. adventnú nedeľu, už mám doma posvätený adventný veniec a zapálila som si 1. sviečku(flower)

macka 10, Ne, 27. 11. 2011 - 15:28

Hlásim príchod, na trhoch bolo super.Svietilo (sun) ,ale fúkal dosť silný vietor.Poprezerali ,pokochali ,poochkali nad cenami,vystískali vnúčence a už sme šťastní doma(giggle) (giggle) (giggle).Je to krásna pastva na oči,hlavne večer všetko vysvietené,kopec ľudí,dobrá zábava-treba zažiť,ale verím,že aj na našich trhoch je veselo a hlavne stretneme známe tváre,hoci aj vo Viedni sme stretli.
Vanilka,tiež mám už veniec,ale sviečka nehoríííí:-) :-) . Vidíš, k tomu hovädziemu si si mohla spraviť tie zelerové hranolky-fakt je to super. Ja som dnes robila /nesmejte sa,ale MM chcel/ fazuľovú polievku a na večeru mám nachystané kuracie prsia v marináde,príloha dusená zelenina-vlastná,všetko z našej záhrady.
Zajtra idem piecť vnučke na stužkovú a potom začnem hádam nejaké suché. Dievčence,kto má dobrý odskúšaný recept na šuhajdy? Krásny zvyšok dňa a pííííííííšteeeeee(hug) (hug) (hug)

Silviag1, Po, 28. 11. 2011 - 09:34

Ahojte tiež moje babulku. Macka tak ty si sa už vrátila z trhov ja sa s dcérkou chystám v sobotu. Dúfam,že bude dobré počasie a nebude snežiť. Dnes sa musím priznať,že mi bolo čudné ísť do roboty kde nieje šéf a budem len sama s kolegom. Máme toho veľa čo riešiť a práve teraz prišie kontrolor a ideme robiť rozpočet obce.;-( ;-( ;-( Vanilka aj ja som včera zapálila 1 sviečku na adventnom venci. Baby tento víkend bol pre mňa dosť náročný - piekla som v piatok vianočné oplátky, v sobotu trubičky a celú nedeľu slané oplátky - syrové. Mňa takáto robola ubíja, keď musím sedieť na jednom mieste. Ale už ich mám hotové. Musím končiť idem robiť ten rozpočet....Pekný deň.

Silviag1, Ut, 29. 11. 2011 - 09:56

Ahojte kočky moje :-* :-* kde ste všetky. Rozpočet obce som už spravila a včera večer mi ho aj schválili poslanici a dnes ho idem vyhodiť na úradnú tabuľu. Je to veľká úľava ale čakajú ma ďalšie veci.Musím nahadzovať účtovníctvo. Ozvi te sa čo máte nové a prajem vám pekný slnečný deň, lebo u nás v Prievidzi je úplne jasno bez obláčika. Ahojte...(hug) (sun) (hug) (sun) (hug) (sun)

macka 10, Ut, 29. 11. 2011 - 15:07

Krásny slnečný deň aj u nás. Vozila som drevo do kotolne, vyhrabala ešte posledné lístie, zarobila na medovníčky a teraz oddychujem. Včera mi blbol internet,aj som sem písala,ale neodoslalo.Tak to skúsim pohľadať a odošlem.Silvi,tak som dobre držala palce,podarilo sa a neboj,aj účtovníctvo zvládneš. Zajtra idem k lekárke, začali ma pobolievať ľadviny,tak nechcem nič zanedbať.
Baby, to už všetky vypekáte,že nemáte na nás čas??????:-* :-*

Radina, Ut, 29. 11. 2011 - 20:21

Ahojte, vy všetky makáte a ja doma nedobrovoľne oddychujem, som seknutá v krížoch tá bolesť to si nikto ani predstaviť nevie;-( normálne som v sobotu aj v nedelu plakala, v nedeľu manžel musel zavolať pohotovosť, nemohla som sa ani na nohy postaviť, len štvornožky ako dieťa na WC a dokonca som dostala menzes tak na noc chtiac-nechtiac mi musel dávať plienku, no skrátka hrôza. Začínam veriť tomu, že ás už niekto preklial, stále mi niečo je, to už nie je normálne. Zatial som len na "P"-čkach a na dovolenke,dúfam,že mi to za 7 dní prejde. Dali mi obstrek a sestrička mi chodí každé ráno pichať 2 inkecie, ale zatoaľ to nie ježiadna sláva a nemámešte dokopy kúpené žiadne darčeky.Manžel sa o mňa stará, varí, dvíha ma, nosí na wc a včera mu zo sandy vravím, teraz to platí doslova, čo si mi pred 13 rokmi prisahal, že ma nikdy neopustíš ani v šťastí, ani v nešťastí, ani v zdraví ani v chorobe.....Silvi držím palce, aby voľby dopadli podla tvojich očákavaní a ostatných dievčatám veľa zdravia, pošite mi prosím zopár lučov pozitívne energie, veľmi ju teraz potrebujem(hug) (heart)

vanilka., Ut, 29. 11. 2011 - 21:04

Radina, posielam ti nejaké teplé svetelné lúče, aj ked vonku je tma jak v rohu:-) jaj, viem, čo to je seknuť v krížoch, no ale v tom nešťastí si zistila, že manžel dodržuje, čo pri oltári prisahal(clap), prajem ti aby sa ti zdravičko vrátilo(y) ináč zisťovala som ten vak, ale MM mi veru nevedel poradiť, takže zostáva už len gugliť, ja by som zase rada manželovi kúpila ďalekohľad s nočným videním, ale tiež neviem, lebo sú od 200 do 5000 eur;-( no tá spodná hranica by hádam ušla(giggle)ale tá horná;-(
macka, ja sa chystám na urobenie cesta na medovníčky možno koncom týždňa, dnes ma chytil ošiaľ upratovania a nie je to vždy, tak moju slabú chvíľu využívam a už mám jeden kredenc vygľancovaný(clap)
mám super recept na šuhajdy: naozaj de luxe:
35 Dg čokolády- rozpustiť vo vodnom kupeli s trochou Ivy (asi za lyžicu), 1 salko, ktoré varíme v plechovke asi 1,5 hodiny vo vode,
do vychladn. salka zamiešame posekané hrozienka namočené v rume a posekané orechy,
do košičkov nalejeme trocha čokolády, potom po lyžičke salkovej hmoty a opäť čokoládu a vrch ozdobíme mandlou alebo lentilkami - je to super(y)
Silvi, neboj všetko zvládneš a hádam bude aj dobrý nový starostaB-]
no babulky, idem ja ešte vyglancovať jednu policu s tisíckami:-D somarín, kým sa mi ešte chce,
dnes som si dala zeleninový deň, statočne som odoláva iným fajnotám, prišla som z práce a MM robil zemiak. placky, no rozvoniavalo to až kdesi do pol ulice, tak som to vzdala a jednu zjedla;-( no štve ma to, nie kvôli tej placke, ale že som neodolala;-( ale aby ste vedeli, 2 som si odložila na zajtra, urobím si škrobový deň, tak dobrú noc a pekné sníčky(flower)

vanilka., Ut, 29. 11. 2011 - 21:08

ach, jaj, ved som to chcela písať len raz, sorry(blush)

Silviag1, St, 30. 11. 2011 - 14:32

Ahojte moje zlaté. Veľmi som sa potešila(clap) (clap) (clap) , keď som tu našla tak veľa príspevkov. Ďakujem vám za podporu, voľbz budú asi až v máji alebo v júni.Teraz bojujeme so starostovou mamou,ktorá na nás a na poslancov rozpráva samé sprostosti,že sme ho donútili a vyštvali. No ako môžu podriadení vyštvať nadriadeného :-O :-O však to platí skôr naopak.Ešte raz díky.(hug) (hug) Radina posielam ti aj ja teplé svetelné lúče hoci u nás je strašná zima a slniečko vôbec nesvieti. Tá zima ide až pod kožu.:-| :-| Držím ti palčeky aby si sa skoro vyliečila. Môj MM to máva často a my ešte chodíme na Skícov napraviť chrbticu.Teraz našťastie sa moc nenamáha a oddychuje.Máš super MM(heart) (heart) (hug) ,keď sa tak pekne o teba stará.Ja sa teraz tako musím starať o môjho MM pri jeho vážne chorobe už rok.Dúfam,že mi to aj on raz takto odplatí.Ale myslím si že určite.(heart) (heart)Je zlatý.Vanilka tie babky som zacítila až k nám a urobila si mi riadne chuťky. Šuhajdy aj ja vyskúšam a zajtra vám napíšem môj recept.Vanilka ty si sa riadne pustila do upratovania. Mohla bz si prísť aj ku nám....(giggle) (giggle) Darčeky ešte nemám a ani neviem čo. Staršia dcérka sama nevie čo, nejaký svetrík si vybrala no ale stojí 52,- eur a je to dosť. Ešte porozmýšľam....či ho kúpim,hoci ona si ho veľmi zaslúži,či za správanie alebo prospech v škole. Mladšej sa rozpadá školská taška (vydržala 2,5 roka) tak asi pôjdeme vybrať nejaký moderný rupsak pre tretiačku.A samozrejme nejakú hračku.A ja s MM si chceme kúpiť nejaký dobrý kávovar ale dám zaň len do 150 eur.Viac nie. Babky držte sa a tebe Macka prajem aby sa ti vydarili medovníčky.A ešte chýba mi BeBe a Anka.....;-( ;-( ;-(

macka 10, St, 30. 11. 2011 - 18:28

Medovníčky upečené a práve som ich aj dozdobila. Nie je to nič slávne, ale aspoň sú pekné bielučké(giggle) (giggle) .Vanilka,ja už upratovanie mám za sebou,tak teraz začínam vypekať.Ďakujem za tie šuhajdy,tiež mám podobný recept,ale do salka ida aj maslo prevarené so smotanou-zdá sa mi to veľmi nedietnééé.
Radina,poznám bolesť krížov,len toť nie dávno som písala a teraz ma začínajú ľadviny.Dnes som bola u dr.zobrala krv,moč,objednala na sono a o týždeň sa uvidí.Posielam veľááááááááá pozitívnej energie-uvidíš,ráno budeš fit(hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (sun) (sun) (sun) (sun) .
Okrem AnnaK., bebe chýba aj tessi,Ludka79 a samozrejme aj ostatné dievčatá-to ste tak schudli,že už nevidieť ani písmenká???????(clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap) (clap)
Silvi, z ľudských rečí si figu rob,ústa nikomu nezalepíš a Vy na úrade sami najlepšie viete,ako to bolo.
Múdry človek to iste pochopí a z hlupákov si nerob starosti.
Dievčatá,držím palce a aspoň občas píšte /aj 2x -to potešííí,že vanilka?/

Silviag1, Št, 01. 12. 2011 - 08:54

Ahojte kočky! Veľmi sa ospravedlňujem,že ako som mohla zabudnúť aj na tessi,Ľudku79 ale samozrejme aj ostané kočky.Chýbate nám kde ste a čo je s vami.:-* :-* Dnes je u nás taká zima ale aj na úrade asi si uvarím horúči bylinkový čajík.Včera som pozerala Modré z neba a bolo mi z tých príbehov veľmi zle. Vždy si po každom diele poviem,že to nemôžem už pozerať ale nedá mi to. Niekde kde sú zdravé detičky im ubližujú a tam kde je veľa lásky tak sú zasa veľmi choré a nemôžu im pomôcť. ;-( ;-( ;-(
Zajtra idem na vianočný koncert z hudobnej mladšej dcérke Terezke, ide hrať na klavíri.Dúfam,že to zvládne.Vôbec sa jej nechce hrať,ale povedala,že to má natrénované z hudobnej.No uvidím...
Pekný deň všetkým....(sun) (sun)

vanilka., Št, 01. 12. 2011 - 11:16

ahojte babulky, macka ty si šikovná, že máš už všetko upratané, ja teda nie, ale nerobím si z toho ťažkú hlavu, keď sa mi chce, tak makám a keď nie, tak nieB-] však to budú naše vianoce, nie susedov alebo cudzích ľudí a dokonca v mojom byte, v mojom srdci a s mojou rodinou(clap) tak načo stresy, nie?
ty macka si vo výhode, že nie si v práci, ale aj my pracujúce to nejako zvládneme(y)
včera som si už chcela urobiť cesto na medovníčky, ale pustila som sa do servitkovania šperkovničky pre dcéru a bolo už po desiatej, ked som skončila, takže možno dnes, ale som rada, že sa mi ten darček podaril,mám už aj naušnice, ktoré jej tam dám,
Silvi, ja by som povedala, že 52 eur na svetrík je riadna položka, samo, že ty si musíš zvážiť kúpu;-)
ja som zase taká, že neradá kupujem drahé veci, lebo tých hábov je toľko v obchodoch a moda sa často mení, že ja osobne by som takú drahú vec nekupila, teda z princípu, nie preto, že by som na to nemala(y)ešte tak obuv, to riadne pozerám, aby bola pohodlnáB-]a tam aj prižmúrim oko nad cenouB-]
no a ako píše macka, z rečí si nič nerob, múdry pochopí, a s hlupákmi sa nezaposievaj(y)
aj mne už chýbajú ostatné babulky, radšej nevymenúvavám, lebo by som niektorú zabudla, baby, ale obraciam sa k vám: KDE STE?
aspoň slovíčko-dve, že vás nik neukradol:-O
včera som papala celý deň zemiakové placky, nasekala som na nich zeleninku a poliala troškou bieleho jogurtu a kečupom(sun) hm, a bolo to fajn, len neviem, čo budem dnes jesť, zatiaľ len jablká a idem si dať pohár vody a kapučinko, rozmýšľam nad cestovinou...
tak pá, prajem všetkým pekný dníček

Silviag1, Št, 01. 12. 2011 - 12:54

Vanilka moja, ja som tiež toho názoru,že netreba to preháňať s tým upratovaním. Jasné,že sú to vianoce iba moje a nepotrebujem mať upratanú špajzu práve na vianoce alebo poličky v skriniach.Veď poriadok si uržujeme po celý rok. Ja si ešte pamätám každé vianoce, keď som mala od 16 až kým som sa nevydala,že sme s mamou vždy sadli za vianočný stôl s vypľazeným jazykom.:-( :-( Tie vianoce sme si ani poriadne nevychutnali.A povedala som si,že aj budem mať svoju rodinu nebudem to až tak preháňať. Na vianoce cez deň iba upečiem kysnuté ,navarím kapustnicu a vypražím kapra.Ešte pred večerou idem spoločne celá rodina na cintorín zapáliť sviečky (je to u nás taká tradícia)Deň pred tým si urobím majonézový šalát a aj vyzdobím s babami stromček. S pečením to tiež nejako nepreháňam,lebo potom sa s tým iba napchávame. Juj už sa teraz teším na tú vianočnú atmosféru. Vytešujeme sa aj z adventného venca na stole.(rofl) (rofl) Dnes si idem dať do pácu kuracie rezne, aby som si ich v piatok vypražila.Idem na tie viedenské trhy so staršou dcérkou.Musíme sa nejako vyzbrojiť jedlom,lebo nemám predstavu o ich cenách.Ale určite to budu tam drahé a asi si len kúpime punč alebo grog ako ty Macka.

Radina, Št, 01. 12. 2011 - 18:40

ahojte babky, všetkým ďakujem za pozitívnu energiu, ale nejako nezaberá;-( dnes som síce bola autom u dr. na injekciu, ale ledva ma do neho naožili a vyložili, ide mi to do pravej nohy, do lýtka, obstrek som dnes odmietla, lebo sa veľmi bojím a teraz ľutujem:-( robia mi mix z injekcií 3 mi pichaju každý deň a ešte beriem dorziflex a flugalin, verím, že nebudem musieť ísť na PN ale že v pondelok pôjdem do práce, ja to tiež s riadenm pre vianocami nepreháńam a tento rok tiež nebudem aj keby som ako chcela, ani s pečením,treba mi ešte darčeky dokúpiť,aj ked vianoce nie su ani o darčekoch ani o pečení, či upratovaní, my na vianoce máme majonézový šalátik/mňam na ten sa velmi teším/ vyprážané filé a hríbovku kyslú s klobaskou a na druhý den rezne a na Šrefana zvykneme mať vepro,knedlo,zelo, ale môj manel by chcel mať pečenu hus, mne osobne by stačila aj kačka tak uvidím, ´babky, posielajte energy aj nadalej, nech sa pozviecham(hug)

macka 10, Pi, 02. 12. 2011 - 16:20

Radina moja,posielam energiu aj silné(hug) (hug) (hug) (hug) (hug) .Tak ten obstrek by určite pomohol,neboj,nie je to až také zlé,dokonca si myslím,že menej bolí ako injekcia. Vanilka,veď ani ja nepreháňam s upratovaním. Ako píše Silvi,veď riadim skoro každý deň,takže na vianoce nerobím nejaké zásadné zmeny. Silvi, na trhoch majú fantastické veľkééééé pečené plnené zemiaky a nie je to až také drahé,ale veď uvidíš,dá sa aj tam najesť.
Dnes som bola u kaderníčky -už som bola ako sasankin potrat. Jedla som iba varené zemiaky s kyslou uhorkou-som sama doma, MM je preč,tak sa mi nechcelo.
U nás doobeda svietilo krásne slniečko, ale potom sa zamračilo a fúka studený vietor. Hádam už začne snežiť.
Krásny podvečer a Silvi uži si výlet.(hug) (hug)

vanilka., So, 03. 12. 2011 - 12:23

ahojte babulky,no sniežik nie a nie prísť a ked ho nemáme v Tatrách, ta kde bude?:-O
jasné macka, aj upratovanie má byť v pohode, čo stihneme to stihneme a čo nie, tak po vianociach,
ja sa vytešujem, že mám spálňu ako tak vypratanú, trocha som začala obývačku,
Radina a ty sa úplne vykašli na upratovanie, Ježiško sa narodí aj tak, len aby si ho privítala v zdraví(clap)to je najdôležitejšie, držím ti (y)
Silvi napíš, ako bolo vo Viedni, mne dcéra poslala fotky z predvianočnej Viedne, no je to tam krásne, no ale nevychádza nám to ísť ju pozrieť, z práce sa veľmi uvoľniť nemôžeme;-( tak nám musia postačiť fotky :-*
dnes som sama, manžel má povinnosti, takže budem jesť asi len cestovinky s hríbikmi, no a dnes konečne urobím to cesto na medovníky, že v týždni už začnem po troške vypekať, asi nebudem veľa, deti prídu na 2-3 dni, dcéra zje max. 3 kúsky, syn a MM možno po 4, ja možno len okoštujem, no načo mi je veľa vypekať nie?, ale to si hovorím každý rok a potom mi niet rady(rofl)
babulky, prajem pekný víkend, všetky buďte zdravé a v pohodičke(heart)

macka 10, So, 03. 12. 2011 - 17:06

Vanilka, tak aj ja vždy hovorím,že nebudem veľa vypekať a nakoniec ešte mesiac po vianociach kŕmim sliepky:-D :-D .Dnes som piekla oblátky,ešte upečiem jednu dávku a finito. Zajtra si zarobím cestá na suché a v týždni budem po jednom vypekať. U nás sa tiež neprejedáme,ale keď náhodou niekto príde a nemám čo na stôl,je mi trápne /a zrovna,keď je napečené nik nepríde(giggle) (giggle) (giggle) /
Včera mala najstaršia vnučka stužkovú-dievčatá toľko som sa naplakala.Nemala to v živote ľahké a keď som ju videla,ako odmoderovala a zmanažmentovala celú stužkovú-no slzavé údolie.
Prajem krásny víkend,nech Vás choroby obchádzajú a ozvite sa(hug) (hug)

Silviag1, Po, 05. 12. 2011 - 09:36

Ahojte moje zlaté!:-* :-* Som veľmi rada,že vás mám.Je to pekné,že v živote sme sa nevideli ale aj na priek tomu na tejto stránke si vieme čo napísať a povybudiť sa.Z Viedne som sa šťastlivo vrátila. Bolo super - len ma nohy boleli. Tá Viedeň je fak krásne vysvietená ale strašne drahá. Mali sme super sprievodkyňu, ukázala nám všetky pamiatky.Mňa osobne aj moju dcérku to veľmi zaujmalo hoci našli sa aj v našej skupine čo ich to nebavilo a chceli ísť hneď na trhy.S mamou a krsnou som si dala 2x punč a dcérka kinder punč. Domov sme si odniesli šáločky z punču.Mladšej som kúpila na trhu malého sobíka plyšového pre radosť.MM sa potešil hlavne zo šťastného návratu ale aj zo šáločky. Autobusom nás nepustili priamo do centra,tak sme museli dosť šľapať k autobusu.Prišli sme domov o 23,00hod. Ale nevadí, stálo to za to!!!(hug) (hug) MM mal už v piatok aj výsledky z kostnej drene. Povedala docentka,že neni to ani dobré ani zlé a vo štvrtok pokračuje v injekciach.Doporučila mu vybaviť invelidný dôchodok a on o tom nechce ani počuť,veď má len 50 rokov a čo bude ďalej robiť. Ja som mu povedala,že potom to budeme riešiť a stále je zamestnaný v T-come a ešte ho neprepúšťajú. Dá sa robiť aj na invalidnom. Musím ho troška povzbudiť,lebo chlapi sa strašne radi opúšťajú.....
V piatok som rušila koncert mladšej dcérky, lebo mala v piatok vysoké teploty a ostala som s ňou doma.Aspoň som si niečo poupratovala.V nedeľu som mala oslavu prišli moji rodičia a môj brat vinšovať staršej dcéke meniny- bolo Barborky.Piekla som štrúdle - čerešňovú s makom,jablkovú s makom a tvarohovú.Oslávili sme super.Zajtra idem na školenie do Nitry na Mestký úrad - účtovníctvo - závieka roka 2011. Hrôza!!:-O :-O U nás stále prší ale je fajn neni zima.Všetkým prajem príjemný deň a Radine hlavne aby sa skoro uzdravila.(hug) (hug) (hug)

macka 10, Po, 05. 12. 2011 - 15:27

Silvi,super,že sa Ti páčilo a hlavne,šťastne ste došli.Ja mám nejaké zábery na fb,neviem,či si prihlásená-tam ma nájdeš.U nás dnes svietilo slniečko,ale fúúúúúkalo o dušu.Poprala som paplóny,tak aspoň poschli.
Dnes som robila kuraciu pečeň s cibuľkou,cesnakom,majoránkou a zelerové hranolky:-) :-) :-) .Barborke dodatočne všetko naj,naj k meninám- krásne meno.
Manžela presvedč na ten dôchodok-on si ani nevie predstaviť koľko ľudí by šlo a nepodarí sa,tak nech neváha.Aj popri dôchodku si nájde robotu a možno aj u terajšieho zamestnávateľa,budú mať nižšie odvody.
Dievčence,krásny zvyšok dňa a ozvite sa konečne aj ostatnéééééé(hug) (hug)

Silviag1, Po, 05. 12. 2011 - 16:07

Ahoj Macka. MM som odkázala aby si to začal vybavovať. Ja som na fb neni ale moja dcéra.Neviem ako si ta zaregistrovaná a cez ňu si môžem pozrieť tvoje fotky. Zajtra idem na školenie do Nitry, tak sa ozvem až v stredu. Majte sa pekne....a krásny večer a zajtrajší dníček.(hug)

vanilka., St, 07. 12. 2011 - 10:46

ahojte, babulky, sme tu len zase my "tri z Nitry":-( ostatné pečú ostošesť:-D
Silvi, jasné, nech si manžel vybaví invalidný, ved mnohí zdraví by silou-mocou chceli inavlidný dôchodok:-( však ako píše macka, pre firmu menej platenia,
no dievčatá, nasýtili ste sa Viedne, pokochali, pookriali, aj ja som veľmi zvažovala ísť pozrieť Viedeň, ale nakoniec nás deti milo prekvapili, navrhli nám s MM,že nám chcú na vianoce darovať nejaký predlžený víkend v kúpeľoch(heart), joj, hneď sme sa toho chytili a tuším už budúci štvrtok pôjdeme do Trenč. Teplíc, babulky musím utekať

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama