reklama

Sníval sa mi krásny sen...

Pridal/a Amalka dňa 11. 11. 2011 - 09:37

reklama

...že nastal posledný deň.

Pocity z toho sna ma zaplavujú ešte aj teraz. Napíšem vám o ňom.

V sne ma zobudil Boží hlas. Mocný a naliehavý. Zvučný a dunivý ako hlas hromu, prenikol celým mojím bytím. Okamžite som si uvedomila, že nastal čas odísť. Vstala som a spadol zo mňa plášť starého človeka. Zostal som voľnou dokonale slobodnou a oslobodenou bytosťou.

Chcela som prebudiť Tigra, no aj on už mal poznanie. Stretnutím pohľadu sme rozumeli svojím myšlienkam, nahlas mi povedal: "Viem, idem, Boh mi povedal."

V kolíske pri nás spalo aj dieťa. To sme nechali v miestnosti a vyšli sme von. Ľudia sa zhromažďovali pri kostole. Ohrada okolo neho zmizla, stratili sa všetky prekážky. Zostala len šírina zaplavujúca pocitom slobody a absolútnej istoty.

Všetci ľudia vrátane Tigra tiež zhodili plášte starého človeka. Nebo bolo zvláštne tmavé, no všade bolo plno svetla. Postavy ľudí žiarili jasom lásky.

Láska panovala všade navôkol. Bolo ju až hmatateľne cítiť, nikto sa nedokázal hnevať, ľudia sa milovali a rozprávali sa jazykom lásky. Inak sa ani nedalo.

Vstúpili sme na nádvorie kostola. Stál tam spevokol a atmosféru lásky umocňoval radostným oslavným spevom. Sťaby anjelske chóry zaznievali nad našimi hlavami, zvuk sa spletal s príjemným hrejivým svetlom. Dušu som mala naplnenú až po okraj láskou, radosťou a pocitom šťastného vedomia.

Prišiel Ježiš a berie si nás domov. Všetci sme vedeli, že odchádzame. Zrazu každý naplno chápal Ježišovu prítomnosť, každý si naplno uvedomoval jeho EXISTENCIU. V zástupe ľudí šumeli slová úžasu - to je ON, je to ON!!!

Pred dverami kostola stál kňaz a z kalicha rozdával ľuďom stojacim v rade Eucharistiu. Aj hostie žiarili svetlom a v najväčšej, znázorňujúcej Ježiša, horeli slová, ktoré som však nedokázala prečítať, pretože boli napísané nejakými znakmi - akoby hebrejčinou.

Vošli sme do davu, aby sme si stali do radu smerujúcemu ku kňazovi. Prešli sme okolo Ježiša ukrytého v tej veľkej žiariacej hostii a zamávala som mu ako starému dobrému priateľovi: "Ahoj Ježiš!".

Usmievajúc sa sme cítili, že k nemu patríme. Že nás zachránil. Okolo sa zjavovali state Sv. písma, tiež žiarili vo vzduchu a všetci sme im veľmi dobre rozumeli, naplno sme chápali ich obsah a radovali sa z neho. Atmosféra lásky bola nadpozemská.

Nie všetci však odchádzali s Ježišom domov k Otcovi. Jasne som si uvedomovala, že idú len tí, ktorí počas života v neho uverili. Stačila maličká časť viery, no bolo nutné v neho uveriť. Tí, ktorí neuverili s nami neboli. Tiež už mali poznanie a boli by dali neviem čo za to, aby mohli patriť medzi dav patriaci Ježišovi. Nebolo však viac šance. Odchádzali do tmy, s nami ostatnými sa nestretli.

Ešte som si veľmi jasne uvedomovala dve veci - potrebu sv. spovede a to, že maličkí nemuseli urobiť nič a s istotou boli zachránení pre nebo. Preto zostalo aj dieťa v kolíske a tiež som necítila starosť o vlastné deti, vedela som, že sú v poriadku a Božej istote.

Cítila som vlastnú nehodnosť, potrebu dokonalého odpustenia. Všetko spáchané zlo mi stačilo vyznať v sv. spovedi a moje srdce by bolo očistené, duša voľná od ťarchy hriechu, ktorú som cítila ako obrovskú záťaž. Začala som hľadať kňaza, ktorý by ma vyspovedal a videla som, že nie všetci dostali túto možnosť. Divila som sa, prečo mne je sv. spoveď dovolená a iným nie. Dostalo sa mi odpovede, že vyspovedať sa majú spravodlivé právo len tí, ktorí po nej aj počas života túžili. Ja som patrila medzi nich. Napriek tomu, že som ešte nebola vyspovedaná, vedela som, že už patrím do zástupu, ktorý odchádza a nič viac ma z neho nemôže vytrhnúť.

Toľko sen. Čo ma na ňom prekvapilo bolo to, že doteraz som mala posledný deň v predstavách ako veľkú hrôzu. Veď to poznáte - armagedon, horiaca zem, koniec sveta... Nikdy mi nezišla na um verzia naplnená nekonečnou všetko objímajúcou Láskou. Tento sen ma veľmi zasiahol svojou atmosférou. Ako ľudia neboli schopní nijakého zla. Jednoducho to viac nebolo možné!

Mávate aj vy podobné zvláštne sny? Veríte im? Plnia sa vám? Pretože mne občas áno. Vlastne dosť často ;-)


reklama

reklama

loulou, Pi, 11. 11. 2011 - 11:40

Fíha... zaujímavé. Zaujíma ma - si aktívna veriaca? Teda ak to nie je tajomstvo.
Ináč ďakujem za pripomenutie, takmer som zabudla, že aj ja potrebujem spoveď ako soľ :-)
Takéto sny nemávam. Ale musel byť nádherný.

balalajka, Pi, 11. 11. 2011 - 19:39

Ten sen bol tejto noci? Spln, prerod na 11.11.- den sv. Martina. Symbolika ;-) .
Myslim, ze viac menej v kazdom z nas niekde je kusticok viery v Jezisa, Amalka. Aspon raz do roka nastane den, kedy si pripustame, ze nieco je viac ako hole fakty, rukolapne dokazy, fyzikalne dogmy. Ze niekde za Darwinovou teoriou musi byt nieco fantasticky silne, plne lasky a z nej pristiacej viery a pokory, ktore dovolilo vzniknut tomuto svetu. Tymto ludom.
Boh sa dotyka kazdeho srdca minimalne v case Dusiciek. Verime, ze odchadzaju niekam, za su s nami v kritickych chvilach. Verime, ze sa stretneme. Na Vianoce si symbolicky robime Betlehem, ukladame do kolisky Bozieho syna, zapalujeme adventny veniec. Spominame na rodicov, starych rodicov, tych co nie su s nami, ako hovorime, odisli na Pravdu Boziu. Ved to predsa nejde aspon bez kuska viery.

ja_hodka (bez overenia), Pi, 11. 11. 2011 - 20:01

jéj, mamamata :-) ...pekný koment. Ja mávam často sny spojené s touto tematikou, aj keď nie sú tak poznačené katolicizmom, keďže nie som cirkevne aktívna. Schválne píšem cirkevne, lebo duchovne asi som dosť :-) Podvedomie sa každému prihovára v obrazoch, ktoré sú mu blízke. Eucharistia a spovede mi nič nehovoria, ale podstata je tá istá.
A či sa mi plnia? Tak takéto zatiaľ nie (giggle)
Ja mám jeden pamätný ešte z detstva. Pochopila som ho len pár rokov dozadu. Bol tiež krásny, príliš fantazmagorický na to, aby som ho tu opísala :-D , ale bol neskutočne sugestívny a dojem trvá dondes. V podstate sa asi aj plní.

balalajka, Pi, 11. 11. 2011 - 20:05

:-* a to som polku vymazala, vies aky by bol este krasnejsi :-D ?
Dakujem.(hug)

georgina, Ne, 13. 11. 2011 - 11:46

Podvedomie sa každému prihovára v obrazoch, ktoré sú mu blízke.

(y) (y) (y)

mnnaaauuu, Pi, 11. 11. 2011 - 21:53

Krásny sen... a ž mi zimomriavky naskočili :) krajší obraz "posledného" dna som ešte nevidela (sun) (sun) (sun)

kefara, Pi, 11. 11. 2011 - 22:08

(y)
zajtra máme prednášku - berieme dogmatiku.
Tvoj sen by sa kľudne uživil ako seminárka, čo ty a copyright;-) ?
(hug) (hug) (hug)

vyvyka, So, 12. 11. 2011 - 07:51

Verím na sny, ale sny nám často prenesú to, na čo myslíme. Možno Ti chcel Boh povedať,aby si sa toľko toho súdneho dňa nebála. (sun)

extremistka, Ne, 13. 11. 2011 - 00:33

mne sa sny nesnívajú, len sa mi stáva to, že z ničoho-nič viem že sa niečo stane a ono sa to skutočne stane, častejšie negatívne veci.

Amalka, Po, 14. 11. 2011 - 09:27

konecne mam chvilku, tak vam odpoviem:
- loulou - vychovali ma v krestanskej viere, ale citim sa ako krestan zaciatocnik. V Boha verim, inak sa mi neda, ale nepovazujem sa za fanatika. Skor tak realne - ked ti na hlavu padne jablko, ktore citis aj vidis, jednoducho o tom nebudes pochybovat. A mne taketo "jablko" padlo na hlavu niekolkokrat.

- mamamata - skumat datumy mi veru ani na um nezislo (giggle), pekne si to veru, skoda tych zmazanych viet :-D

- mnaaaaau - veru som to sem napisala preto, ze toto ma velmi oslovilo, neuvazovala som nikdy o sudnom dni takymto laskavym sposobom.

- kefara - (giggle) ak to bolo pozitelne, kludne, Ty mas povolenie na vsetko (hug)

slovenka, Po, 14. 11. 2011 - 14:03

Verím na sny to čo sa Ti snívalo je veľmi pekné ja si občas ľuštím sny čo som si zapamätala od babky není to moc dobrý sen Boh ťa pred niečim varuje kostol oltár kríž nie je moc dobré znamenie samozrejme že to nie vždy sa vyplní dnes ako naši starý ľudia vedeli veštiť a vykladať sny sa už neplnia všetko dobré(heart) (sun)

amky119, Pi, 18. 11. 2011 - 13:22

veľmi krásny sen:-) až ma pri(heart) stislo,keď som to čítala,nevenujem sa výkladom tak neviem,čo znamená,ale ja by som si uchovala ten krásny pocit po prebudení v (heart)

ajka1, St, 23. 11. 2011 - 15:15

Amalka, vďaka, že si sa podelila s týmto videním! Boh vedel, že to urobíš a bude to na povzbudenie aj nám ostatným. Želám ti, aby sa ti ten úžasný pocit, ktorý si prežívala, vybavil v mysli vždy, keď ti bude v živote ťažko.
Za seba ĎAKUJEM!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama