reklama

Chronická nádcha

JanulkaK , 30. 12. 2011 - 10:01

reklama

Ahojte
Inak tento moj prispevok ani nazvat nemozem,lebo nadcha ma trapi stale behom celeho roka :-( Tuto zimu ju mam uz druhy krat,vzdy asi dva tyzdne ked naozaj nemozem dychat,nepomaha nic,kvapky,naparovanie... Z jednej sa vylizem a druhu mam o tyzden,nechapem to,moja mama ma posiela na prepichovanie nosa,no tam som uz ako dieta bola a veru ma tam nikto nedostane,su to otrasne zazitky...Viem,ze nikto moj problem s nosom nevyriesi,ale mozno sa medzi vami najde osobka ,ktora mala podobny problem a vyriesila ho? Dakujem Vam vopred (heart)


reklama


reklama

mihula, Pi, 30. 12. 2011 - 15:47

ahoj a nadchu mas iba 2x do roka,alebo mas stale problem s nosom? Lebo chronicka nadcha je celorocny problem(sun) (sun) (sun)

mihula, Pi, 30. 12. 2011 - 15:51

zaudla som,ale problem s nosom moze byt aj v kvapkach /tento pripad som ja/

SYLVUSH, Pi, 30. 12. 2011 - 16:05

Ja si skôr myslím, že by si mala navštíviť imunológa, mne to skôr pripomína alergiu, alebo zlyhanie imunity a telo sa bráni nádchou. Mala by si navštíviť po sviatkoch svojho lekára, ktorý Ťa odporučí k imunológovi, resp. alergológovi.

gueva, Pi, 30. 12. 2011 - 16:18

súhlas, moja mama takto trpela roky, bolo to cca pred 15 a viac rokmi, vtedy sa o alergiách až tak veľmi nehovorilo ako teraz, kvapiek využívala za galón a vreckoviek minula za kamión. Nikto vrátane nej nechápal ako môže byť v zime - v lete sopľavá, až sa napokon dopracovala na alergiológiu a tam jej zistili alergiu ako bič. Liečba jej zabrala na jednotku, teraz chodí už len sporadicky na kontroly a v podstate už nemá žiadne problémy, občas sa jej alergia ozve, ale už vie ako na ňu. Ja aj sestra sme sa tam tiež po čase dopracovali a tiež nám obom zistili alergiu. Čiže byť tebou vydám sa aj touto cestou, v dnešnej dobe je alergik už pomaly každý druhý človek.

motylik, Pi, 30. 12. 2011 - 21:14

Gueva z pohľadu celostnej medicíny je alergologická reakcia iba symptóm, príznak preťaženého tela. Prehnaná imunulogická reakcia ... telo dáva najavo, že je zaťažený organizmus, ktorý treba vyčistiť.
Ak potlačíš alergologické symptomy tabletkami, vôbec nič neriešiš.
Máš auto? Keď ti bliká kontrolka, že treba vymeniť olej, tak ju vypneš, aby ti neblikala a neotravovala život? Alebo otvoríš kapotu a vymeníš olej v aute? Keď olej nevymeníš, čo sa stane? Prestane ti fungovať motor a v konečnom dôsledku aj auto.
(lepší príklad ma v tejto chvíli nenapadol, iste sú aj onakvejšie (giggle) ). (giggle) Dúfam, že som to napísala zrozumiteľne :-)

gueva, Pi, 30. 12. 2011 - 22:44

dík, my sme boli všetky 3 s liečbou u alergiologičky spokojné a vyriešilo sa toho nadmieru, ani sme toľko nečakali. A trochu mi nejde dokopy alergia na mačku s preťažením organizmu.
No a len tak pre info, liečba nespočíva len v potlačovaní príznakov.
http://www.medifera.sk/index.php?id=191

motylik, Ne, 01. 01. 2012 - 00:33

Gueva, myslím že si to nepochopila.... a hľadáš aj nesprávne weby (giggle)

Môžeme si o tom ešte niekedy pokecať, toto som písala len tak narýchlo.
Poviem ti ale aspoň toľko ešte: moje dievčatá mali veľmi veľa alergií. Všetky im zmizli po tom, ako som im pomohla vyčistiť, dať do poriadku a zharmonizovať ich telo. Odvtedy sa im ani jedna z alergií nevrátila ;-) :-*

gueva, Ne, 01. 01. 2012 - 09:46

ja myslím, že som to pochopila, ale každý si vyberá svoju cestu a na každého platí aj niečo iné, možno sa raz dopracujeme aj tam, kde ty. To je fajn, že tvojim dievčatám zmizli alergie, môžem vám len gratulovať. Ten link som sem hodila ako príklad, nie ako nejaký zákon, myslím, že p. doktorka vysvetlila rôzne prístupy k liečbe zrozumiteľne. Ja nezatracujem žiadne alternatívy, ale vnímam ich skôr ako doplnkovú terapiu k tej klasickej. A veru by ma aj zaujímalo ako ste dosiahli také pekné výsledky, ak si tu niekde o tom už písala, daj link, prečítam si.

motylik, Ne, 01. 01. 2012 - 16:04

Máš pravdu, cesty sú rôzne. Moderná západná medicína však ponúka vo väčšine prípadov len úľavu od symptómov (týka sa hlavne chronických ochorení), pričom nepátra po pôvode ochorenia. Keby pátrala po pôvode ochorenia napríklad pri alergii, neriešila by alergiu samotnú a nepotlačovala by iba jej príznaky liekmi.

Keby pátrala po pôvode ochorenia, vedela by, že:
- príčinou alergie je nevhodná strava (mlieko a výrobky z mlieka, sladkosti, biela múka, nadbytok živočíšnych bielkovín atď.),
- je nutné telo vyčistiť (detoxikovať), zamerať sa treba najmä na dráhu pečene-žlčníka a močového mechúra-obličiek.
- treba dbať na dostatočný pitný režim, na ktorý mnoho ľudí zabúda a podceňuje ho
atď.

Ja som pri liečbe mojich detí použila neštandardný prostriedok (po vyskúšaní mnohých iných predtým), ktorého efekt sa dostavil ohromujúco rýchlo, a najkrajšie je, že trvá doteraz, čo je už nejakých 7 rokov. Alergie sa nevrátili a ani choré nebývajú; raz či dvakrát za rok ich preventívne prečistím a zharmonizujem Tachyonizovanou vodou (väčšinou ju ale vydržia užívať len pár dní a ani nie 2x denne, ale iba raz denne 5 kvapiek (giggle) ) a je pokoj.
Viac radšej už nejdem písať, lebo by to ešte mohlo byť chápané ako reklama ;-)

Moji najbližší časom (nenásilne, lebo nútiť niekoho do zdravšej životosprávy sa nedá) upravili aj svoj jedálniček, len mladšia dcérka máva dosť často výkyvy, no ale čo už..... hlavne musí sama chcieť, nepomôžu žiadne prednášky...

A čo ty, ako si na tom so svojou životosprávou, ako si na tom so svojimi chorôbkami a chorobami (tie predchádzajú vzniku alergií), ako sa staráš o seba? ;-)

Kamila, Pi, 30. 12. 2011 - 21:55

Janulka, kolko mas rokov. Moja najstarsia dcera sa dlho trpaila s upchatym nosom a nadchami, ako malej je vyberali nosne mandle, v patnastich nas starsili, ze vybrat treba nanovo,uz som odmietla, vraj sa do osemnastich stratia. Jasne, ze to nemusi byt tvoj problem. Posledne dva roky je uz na tom dcera lepsie, teraz mala osemnast. Vacsinou som jej kupovala len nosove kvapky na baze morskej soli a skusala bylinkove pripravky, velmi jej pomaha na podporu imunity Rakytnikovy sirup. Inak zavislost na klasickych kvapkach do nosa je velmi nebezpecna, nesmu sa brat dlhsie ako tyzden.

JanulkaK, So, 31. 12. 2011 - 12:07

dakujem Vam za rady, nadchu ma naozaj celorocne,mam 24 a sirup na imunitu ma nenapadol vyskusam,viem ze kvapky sa maju brat asi len tyzden a ja som na nich stale :( vacsinou ale len na noc,aby som sa vyspala, cez den trpim :( asi skusim aj imunologa snad mi ten pomoze....dakujem este raz (sun)

gueva, So, 31. 12. 2011 - 15:39

sirup na imunitu ti nepomôže, daj sa vyšetriť na alergiológii, experimenty s voľnopredajnými liekmi ťa oberajú o drahocenný čas, ktorý môžeš využiť liečbou ušitou priamo na tvoje problémy.

mihula, So, 31. 12. 2011 - 13:35

Janulka,to mi pride ako u mna.Od 13tich rokov som bola na kvapkach.Snad nebolo dna,aby som si nekvapkala do nosa.Ani lekar nevedel co to moze byt.Aj mandle mi chceli vybrat aj dutiny prepichnut.Ale vzdy som usla.Kde som isla vzdy som musela mat kvapky pri sebe,vo vrecku,v kabelke.A tak isiel rok za rokom.Bala som sa ist rodit,ze ako to zvladnem,ze neviem nosom dychat,ako tam prepasujem kvapky.Uz som si nekvapkala,ale liala do nosa.Som myslela ze mi hadam aj nos odpadne(giggle).Casom prisli na trh aj ine kvapky/okrem sanorinu/tak som to skusala a skusala.Celych 3Orokov nadcha a nadcha.Ale mozem sa pochvalit tento rok som sa toho zbavila/zavislost/3 dni som nespala,nedychala ale kvapky som si nedala a ja som to zvladla.Ja spim ja uz to nepotrebujem a aj ked mam nadchu,tak to akosi zvladam a uz si ziadne kvapky do nosa nedam.
Tak prajem vela zdravia(sun) (sun) (sun)

JanulkaK, So, 31. 12. 2011 - 15:28

Tiež by to bola iba zavislost,ale ked ja naozaj nemozem dychat :( mam uplne zavaleny nos...uz mi z toho v usiach zalieha,som hlucha ako poleno :(

mihula, So, 31. 12. 2011 - 18:12

ved prave aj ja som mala stale upchaty nos a usi ani nehovorim,chodila som s otvorenymi ustami ako kapor.Strasne ma to znervoznovalo.Pomohli az kvapky,ale nechcem robit reklamu.Ak chces napis mi a rozobereme to.(sun) (sun)

slawi, So, 31. 12. 2011 - 20:17

Ja som mala tiez roky nadchu a tiez som pouzivala kvapky.Nakoniec som mala polipy ktore vyoperovali a teraz mam klud.Ale lekar po operacii povedal, ze mozu znova narast.Teraz mam 8 rokov po operacii a po polipoch ani stopy.Pouzivam odporuceny sprey raz denne od operacii.(sun)

motylik, Ne, 01. 01. 2012 - 16:18

Polypy (z hľadiska celostnej medicíny) môžu znamenať disharmóniu na energetickej dráhe slinivky alebo pľúc... samé osebe som ich ešte neriešila u žiadneho svojho klienta, ale ak ma pamäť neklame, tak asi dvaja ich mali a zmizli (a viac sa neobjavili) im vtedy, keď si dali do poriadku životne dôležité orgány + keď sa zharmonizovalo celé telo.

JanulkaK, Ne, 01. 01. 2012 - 10:23

slawi asi sa hlupo spytam ,ale co su polipy? to treba ist zrejme na nosne ze?

linda999, Ne, 01. 01. 2012 - 16:15

keď to budeš hľadať na webe tak " polypy" - výrastky na sliznici v nose alebo v dutinách, ktoré môžu zapríčiniť chronickú nádchu. Často sa po operácii vracajú.

pelargonia3, Po, 02. 01. 2012 - 11:41

ahojte dievčence, rada by som pridala svoj postreh čo sa týka alergii: ako žena po 40 som u niečo preskakala, ale nie o tom chcem písať. Ako mladá mamička som videla chyby len u iných, a u seba nie. A samozrejme stále chorá, raz nádcha, raz kašel, nahnevana na šefa, na suseda, na manžela atď. Stále som niečo riešila, stále niečo vybavovala a medzitým nádcha, kašeľ. Až raz som skončila v nemocnici, lebo som nepočula, zápal stredného ucha. A vtedy mi lekárka povedala, že spomaliť. Sluch sa našťastie vratil aj to len pomocou kortikoidov, ale vratil. A ja som si povedala, že ano, spomalim. Už tak veľa veci neriešim, nehnevam sa snaď na nikoho, a čo je najdôležitejšie, nie som ani chorá, nepamätam, kedy som naposledy kašľala, alebo brala nejaké lieky. Chcem povedať, že aj tie naše alergie sú len odrazom našho tela, majme do nového roku snahu žiť s našim telom na jednej vlnovej dlžke, neriešme všetko, lebo to ani nevyriešime, a len ubližujeme sami sebe, majme sa radi, a aj naše telo nás bude mať rado. Nechavam sa unašať prúdom života, niekoho to síce sťve, ale mne to vyhovuje. Želam všetkým naničmamam silu žiť svoj život podľa seba, lebo len to, čo žijeme srdcom, je to práve orechové.

Danat, Po, 02. 01. 2012 - 22:59

Ahoj Janulka,
Ako citam komentare tak suhlasm aj ja s tym ze telo ti da vediet ked je zatazene a prejavy sa to na tvojom zdravy. Tiez asi strava ma tiez co s tym robit. Ja mam atopicky eczem od malicka (teraz som uz v mojej 30tke), ale ten sa uz velmi neukazuje. Akosi sa mi to znisilo vekom - alebo som sa naucila na co si mam davat pozor? Ja nemam az taky problem z nadchami ako ty ale tiez od 15tky sa nepohnem bez vreckovky. Neskor som zistila ze to moze mat nieco spolocne s mojim eczemom (asi vymena jedneho za druhe).

Ludka, Po, 02. 01. 2012 - 23:26

Vsetko co sa deje v nasom ,ci na nasom tele sa spusta z mozgu. Tam je centrum pre vsetko. Mozno treba ist daleko do minulosti a pozriet sa spat- mozno prave tie zazitky treba vycistit z hlavy. Lieky neriesia povod choroby.Mojej sestry dcera bosl velmi casto chora a nakoniec jej dala vybrat madle a je to niekolko rokov- odvtedy ma pokoj. Ci to bolo spravne a neukaze problem niekde inde- to clovek nikdy nevie. Navstivila by som tiez alergologa- ale to pre vlastnu spokojnost, ze som skusila i to. Mlieko, syry..atd - vsetko zivocisne sposobuje tiez vela problemov v organizme. Velakrat sme si sami tvorcovia vlastnych chorob a ja tomu verim. Dnes uz neriesim, povznesiem sa, snazim sa nerozculovat, hoc to zo zeba dat. Nase zmyslanie bude vzdy zrkadlom nasho zdravia- dnes tomu verim. Prajem skore uzdravenie a zbavenie sa tvojho trapenia.

Barča.R., St, 14. 11. 2012 - 17:07

Ahoj
Mám 18 rokov a už 4 roky trpím upchatím nosa. Neviem či sa to dá nazvať chronickou nádchou, ale som z toho už zúfalá. Už 4 roky si každodenne striekam do nosa spreje, ktoré mi ho vypchávajú, ale bez nich nemôžem fungovať. Neviete o nejakých homeopatikách, alebo nejakej inej, prírodnejšej alternatíve, ktorá by pomohla?
ďakujem :-)

motylik, Št, 15. 11. 2012 - 23:33

Barča toto čo máš mi silne pripomína niečo, čo väčšinu ľudí ani nenapadne, že by mohlo ich problémy spôsobovať. Pošlem ti link, budeš asi prekvapená.

mamazu, Št, 22. 11. 2012 - 13:56

ahojte, viete mi niekto poradit ako sa dostat zo zavislosti od kvapiek do nosa? Stale mam pocit upchateho nosa, v noci bez kvapiek neviem dychat ani spat. Mihula, spominala si ze ti pomohli nejake kvapky, mozes mi poslat ich nazov? Kazda rada pomoze vdaka

14Veronika14, Št, 03. 01. 2013 - 22:18

Prosím vás! aj ja potrebujem pomoc :/ najmä cez zimu som občas mala nádchu ale vždycky sa mi dali sople vyfúkať aj ked som minula kilá vreckoviek... no tento rok je to úplne inak, bola som chorá a doktorka mi dala PENICILIN A PAMYCON.. poctivo som lieky užívala nádcha slabla ale neprestala úplne.. no asi po týždni dvoch opäť začala silnieť a mám ju doteraz... Pred týždňom som bola znova u doktorky ale bolo už veľa hodín na odobratie vzoriek a tak mi opäť dala PAMYCON, ktorý mi však iba trochu málo pomohol vyfúkať sople ale nič iné.. Tak som išla k doktorke znova(včera) a odobrala mi výter z nosa a krv. Ešte nemám výsledky, ale ak by sa nepotvrdila alergia, NEVIETE NIEČO ČO BY MI MOHLO POMOCŤ ??? lebo už ani spreje nezaberajú a používala som ich už viac ako týždeň, tak sa bojím závislosti... Od včera som si nedala aerodisperzný sprej, celú noc som poriadne nespala lebo už deň dýcham iba ústami a z nosa mi tečie iba voda. Cítim akoby som nad nosom mala zamrznutú vodu a cez ňu sa mi nedá dýchať. NEVIETE ČO TO JE ??? Taktiež NECÍTIM CHUŤ JEDLA A ANI VONU takže mi to dosť veľmi znepríjemňuje život. :( :( :( je to vôbec chronická nádcha?? POMOŽTE MI PROSÍM NIEKTO AK VIETE ČO ROBIŤ !!! ;-( Pomôže naparovanie ?? Alebo niečo horúce alebo teplé na čelo ? fakt som už zúfalá :( :-(

motylik, Pi, 04. 01. 2013 - 10:25

skúšala si už niekedy alternatívnu medicínu?

14Veronika14, Ne, 06. 01. 2013 - 20:53

hmmm.. asi niee, to je čo ???
:-O

motylik, Po, 07. 01. 2013 - 10:58

Alternatívna medicína je súbor liečebných metód, ktoré sú niektorými považované za alternatívu ku klasickej medicíne. Niektoré postupy alternatívnej medicíny prinášajú praktické výsledky a sú postupne preberané aj do klasickej medicíny.

Martina79, Po, 07. 01. 2013 - 23:03

Ak si mala nádchu, tak penicilín ti nepomôže. Vyležať a pitie čaju skôr...

Môžeš vyskúšať to naparovanie. Slanou vodou. Mne to pomáhalo. Aj "vymývanie" nosa teplou vodou. Môže byť aj slaná. Jednu dierku si zapcháš a druhou potiahneš vodu, ktorú máš napr. v dlani. A opačne. Ak máš upchatý nos, možno ti to hneď nepôjde. Ja som mala teraz 2x po sebe "zastavenú" nádchu". Upchatý nos - pomohlo mi toto vyplachovanie a ešte poriadne vyfúknutie z nosa. Najlepšie nad umývadlom, jednu dierku zapchaj a fúkni (silno). Zo začiatku mi nič nešlo, ale postupne sa mi to uvoľnilo.

Ešte by ti mohlo pomôcť aj nahrievanie.
Neviem, čo bolo písané vyššie, skús prečítať, možno tam bude nejaká rada.

A keď už nemôžem spať, poriadne vyvetrám a dám aspoň dva vankúše pod hlavu.

14Veronika14, Po, 14. 01. 2013 - 18:37

nooo takže nádcha je už takmer úplne preč asi týždeň... nakoniec mi našli niečo v krvi podľa čoho zistili, že vraj mám nejaké črevné parazity alebo baktérie :D sama nechápem ako je to možné :D ale hlavne že už som v pohode :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama