reklama

Zapis do školy

12terka72 , 11. 01. 2012 - 11:05

reklama

Po dlhej dobe som sa rozhodla tu napisat aj ja.Ale najprv vam chcem všetkym popriat všetko dobre v novom roku PF 2012.Mam 6r dcerku a dnes v školke nam pani učitelka povedala že 30.1 a 31.1.2012 je zapis do školy...aj ma to potešilo aj :-O bože už budeme mat doma prvačika ale ten čas leti..Ale moja dcerka už nechce chodit do školky a do školy sa vobec neteši ked som sa jej opitala prečo?Vraj sa už hrat nebude moct bude mat vela povinosti (giggle) tak sme si pekne sadli a vysvetlili par veci snad pochopila a zmenila nazor.:-* No mamičky ale ja mam taku menšiu dilemu zvladnem prvačika?:-P Verim že ano ked to zvladli aj ine maminky.Tak na dnes to je všetko.;-)


reklama


reklama

Ariesa, St, 11. 01. 2012 - 12:03

(sun) ... nas caka zapis buduci tyzden, tiez mi je z toho trochu uzko (giggle) ;-) . aj ako to budeme zvladat, vybrala som skolu trochu dalej, lebo tam chodi menej deti a viem, ze tomu mojmu sa treba venovat, inak iniciuje vzbury, ked sa nudi. o "hrani a povinostiach" u nas podobne :-) ... napokon sa aj tak vzdy na vsetko tesi, pripadne si necha vysvetlit, co treba ... ale co ja? co mnoziny a vetne cleny? nuz, bude musiet davat drobec dobry pozor v skole (blush) (blush) (blush)

Iwa, St, 11. 01. 2012 - 13:07

(sun) (sun) (sun)
My už prváčika máme a on sa tešil, lebo v škole sa poobede nespí, ale sa deti hrajú. Učenie mu ide, aj kamoša už má...
Množiny sa neučia, je to také klasické počítanie... vlastne všetky učebnice sú robené formou doplňovačiek, hádaniek, nalepujú nálepky.
Uvidíme, ako to zvládne mladší, ten je veľmi hravý a veľký problém je ticho obsedieť viac ako 3 minúty :-P
Motivujte deťúrence krásnou školskou taškou, najlepší výber je v júni.

sadlonka, St, 11. 01. 2012 - 17:51

Pri zápise držím vašim ratolestiam palce, mňa to čaká tiež, ale už tretí rok ako pani učiteľku prváčikov Vždy radím rodičom pred zápisom nijako špeciálne dieťa nepripravovať a zbytočne "nestresovať", nie sú to žiadne preteky a nejde tam ani o žiadne umiestnenie, len o to, aby sa posúdila školská zrelosť a dieťatko sa zoznámilo s prostredím školy.
Ariesa, množiny už nie sú na škole roky rokúce, o vetných členoch ešte moja šiaetačka ani nechyrovala, takže kľud ;-) ...Ja sama nemôžem veriť tomu, ako ten čas beží a neveriacky pozerám na mojich prvákov, keď mi bez problémov prečítajú slabikovým systémom celé vety aj s neprebranými písmenami, či napíšu dlhšiu vetu. Ozaj je to od septembra neskutočný pokrok! Všetko zvládnete a vaše ratolesti rovnako tak (sun)

Ariesa, St, 11. 01. 2012 - 22:05

:-D ... ak ziadne vetne cleny, tak som v klude :-D (y) diik, nech sa dari

Martina79, St, 11. 01. 2012 - 22:00

Ja mám teraz prváka. On sa v škôlke nudil, ale do školy sa netešil. Nejak som to neriešila, na zápis sme išli s kamarátom. Stadiaľ vyšiel usmiaty. Každému rozprával, čo vedel, čo dostal, čo tam bolo. Do leta bol pokoj.
Celé prázdniny som počúvala, on do školy nejde. Tak som skúmala, že prečo. Jeho odpovede:
- neviem všetky písmená
- nepoznám písané písmená
- neviem písať
- neviem geometriu :-D
Snažila som sa mu rozprávať o škole, Tv, VV - obľúbené predmety (giggle) . Vybral si sám tašku, úbor na TV. Rifle do školy.
Prvý školský deň som ho s malou dušičkou budila a v pohode stal, ešte sa aj najedol a išli sme.
Chodí doteraz.(giggle) Nevie všetky písmená, ale už dokáže čítať - z ich časopisu.
Škola ho baví, je šikovný.

fidorka, Po, 16. 01. 2012 - 14:58

"chodí doteraz" (y) :-D :-D :-D

12terka72, Pi, 13. 01. 2012 - 20:30

Dakujem vam velmi pekne za povzbudive odpovede..Par dni už v školke im davaju domace ulohy pisat čiarky geometricke tvary a pod..slečna nie je z toho dvakrat nadšena hlavne ked to napiše rychlo a škaredo a ja jej to potom vygumujem ale zatial to berie s usmevom...:-) tak snad bude dobre..A ešte by ma zaujimalo ako to je s pomockami pre prvačika hlavne zožity,far.papier vykresy a pod..to maju kupit rodičia?Lebo jedny vravia že nie že,to kupuje škola a rodičia len zaplatia..ja už sice par pomocok pokupene mam pre istotu alebo skor taka železna rezerva..(giggle) (flower)

cucoriedka2, Pi, 13. 01. 2012 - 20:38

aj nás to veru čaká v pondelok...aj sa teším aj rozmýšľam kedy to moje drobátko tak vyrástlo...ach jaj

Ariesa, Pi, 13. 01. 2012 - 22:40

drobec bol na dni otvorenych dveri v blizkej skole na sidlisku. nepacilo a nepacilo sa! do skoly, kus dalej, kam sa chystame som volala kvoli zapisu, pani riaditelka, hned ponukla, ze sa mozme prist pozriet. tak sme sa dnes dovalili uplne najlepsie: na velku prestavku! deti sa veselili, jasili (clap) :-D (y) (y) (y) a potom nas zobrala do parady mila riaditelka. drobcovi sa velmi pacilo!!! mne sa velmi pacilo(clap) . jasne, dostal vyrozumenie, ze sa tam aj uci, mrkli sme aj na prvacikovsku vytvarku ... ale ten vstup do skoly cez prestavku nemal chybu (giggle) (y)

u nas, co som citala oznamy, to je s pomockami rozne. nieco je zadarmo(ani to nie vsade), nieco sa plati pri zapise alebo sa pri zapise plati viac, nech potom v septembri nevyvalujeme okale:-O B-] ;-) . 5 skol, 5 roznych pokynov na nastenke.

sadlonka, So, 14. 01. 2012 - 15:34

Ja len k tým zošitom a pomockam, záleží na škole, ja vyberám na zápise peniažky na všetky Pracovné zošity, písanky, učebnicu Prírodovedy, a veci na výtvarnú-kúpim všetkým rovnaké a osvedčené farby, farebné papiere, nožnice atď...Sú totiž aj vodovky , čo nefarbia, lepidlá, čo nelepia, vyprašivené farebné papiere a pod..Zo štátu dostávajú prváčikovia Šlabikár, PZ z Matematiky a učebnicu Prírodovedy,s ktorou ja už tri roky nepracujem, lebo je o ničom. Je kopa doplnkových produktov a alternatívnych učebíc a PZ, ja mám šťastie, že rodičia mojich žiakov vedia, že na malotriedke ich potrebujeme, takže máme napr. SJ Šaša Tomáša, Matematiku pre každého prváka, Číselko, alternatívnu Prírodovedu- za to všetko sa ale platí, dokonca aj za predtlačené písanky na nácvik písania.
Myslím, že na nákup pomocok je čas, pri zápise dostanú rodičia zoznam, čo treba.(sun)

Iwa, Po, 16. 01. 2012 - 09:39

Dobre, že si pripomenula! Aby som nešla na zápis ako vlani, len občiansky som strčila do vrecka a keď pýtali peniažky na zošity, tak som nemala (blush) Musela som sa prebehnúť ešte na druhý deň.

Teki, Po, 16. 01. 2012 - 11:01

Neboj,zvládnete to,nestresuj sa hlavne ty!My sme pri zápise zaplatili 10eur za písanky,šlabikár aj matematiku.Čo treba deťom kúpiť sme dostali zoznam v septembri.Plus papuče,oblečenie a obuv na telesnú výchovu.Školskú tašku a peračník.Pomôcky ma vyšli 10eur,kúpila som cez net celú sadu,nemám blízko supermarkety,možno sa dá aj lacnejšie.Plus žiacku knižku,čo ma prekvapilo,že už prváci potrebujú.

Martina79, Po, 16. 01. 2012 - 11:10

My sme dostali presný zoznam zošitov, čo treba kúpiť (na zápise). Veci na TV, VV. Kupovala som postupne. Šlabikár, matemtiku, prírodovedu, náboženstvo dostali prvý týždeň v škole. To zabezpečovala škola. Neplatili sme. Dostali aj pracovné zošity na náboženstvo, hudobnú výchovu, výtvarnú výchovu. :-O Neviem načo, čítať nevedia (nevedeli).
Platili sme školné a za časopis (včielka).
Na zápise buď dostaneš zoznam, čo máš kúpiť, alebo zaplatíš a zabezpečí to škola.
Ešte ma napadlo písmená sa učia písať do predtlačených zošitov. Ani za tie sme neplatili.

12terka72, Po, 16. 01. 2012 - 11:10

Dakujem za komentiky..Tak tu mame priniest na zapir rodny list dietata,ob.preukaz a 9e..vraj na pomocky no mne sa to zda malo na pomocky..na den otvorenych dveri v škole bola aj dcerka pačilo sa jej tam..:-)

Iwa, Po, 16. 01. 2012 - 11:33

Vždy, keď sa objednáva viac kusov, tak dostaneš nejakú zľavu. A ostatné pomôcky budeš dokupovať postupne... mne sa podarilo kúpiť vodovky, ktoré nemaľovali, len takú špinavú vodu vyrábali :-P a malého potom nebavilo maľovať. Má to výhodu, že keĎ majú všetky deti rovnaké pomôcky, tak si aspoň nezávidia a nevymýšľajú. Mne syn prišiel zo školy, že spolužiak má farby s nejakým robotom, pritom on má FaberCastel, len bez robota. A chvíľu trvalo, kým som mu vysvetlila, že neni dôležité, aký je tam obrázok, ale ako sa nimi maľuje.

12terka72, Po, 16. 01. 2012 - 11:43

Iwa ved to ja schvalujem aby určite pomocky zabespečila škola budu mat všetci rovnake a nebudu zvadi a zavist...ale dnes už vyrabaju všetkeho od vymyslu sveta pritom vela krat si priplatime za značku a nie kvalitu a potom sme nemilo :-O

12terka72, Po, 16. 01. 2012 - 11:45

teki aj žiacku knižku?noo to ma prekvapilo tiež

Teki, Po, 16. 01. 2012 - 14:48

My sme mali len taký malý zápisníček,volali sme to-zrkadielko- ale to bolo dávno.Šokoval ma ale riadne šlabikár-malý zelený mimozemšťan Kuko,že ok,ale v sprche:-O ?Ja som už asi riadna vykopávka,kde je to už dnes:Anča kráča,auto fičí,postoj Anča,šofér kričí.

Iwa, Po, 16. 01. 2012 - 23:43

Náš prvák vyhrabal cez Vianoce môj starý šlabikár (z r. 1975) a nechcel ho dať z ruky :-D Aj písmenka dopredu sa naučil a číííítal koľko sme len chceli. Zo svojho neprečítal nič (tiež má s Kukom mimozemšťanom). Zrkadielko majú aj teraz, ale aj žiacku a potom mám chaos, kde ospravedlnenku alebo správu učiteľke napísať... My sme dostávali za odmenu razítko včielku a keď bolo zle, tak prasa. Teraz má syn macka so srdcom za odmenu a macka s trúbkou ako pokarhanie - asi akože "Ty Trúba, zle si to spravil, viac sa snaž!" (giggle)
Dúfam, že nabudúce moja mama nevyhrabe kdesi v pivnici aj moje staré prvácke zošity :-P

Martina79, Ut, 17. 01. 2012 - 19:14

no mimozenšťana Kuka máme aj my. Tiež som bola v šoku, že čo to?
Dostávajú len včeličky, napr. teraz keď má bez chyby, buď prácu samostatnú, alebo diktát. Pre nás je slovné hodnotenie, vdv (veľmi dobrý výkon) a iné nepoznám (giggle) . Ešte nič inšie nedoniesol. Keď odflákne písanie, tak máva "v" - videla....
V predpísanom zošite na písmenká majú aj také tváričky: veselú, normálnu a smutnú. Tam nedostávajú včeličky, ale vždy si vyfarbia tváričku, podľa zásluh.

vyvyka, Ut, 17. 01. 2012 - 17:48

Zvládnete to, v pohode. my sme boli na zápise včera a náš mladší sa teší, lebo nemusí v škôlke potom už spať. a to ho starší "straší" že sa bude musieť len učiť.Ale berie to, že už bude veľký.(sun) (sun) (sun)

Ariesa, Ut, 17. 01. 2012 - 22:28

aj drobec, u nas, uz zapisany. (y) :-)

Janulkak123, St, 18. 01. 2012 - 13:07

Tak teda zápis nemal chybu aj keď som bývalá učitelka,neviem sa spamätať a stále na to myslím.P.uč.sa veľmi čudovala,že vnuk nepozná písmenká,dostal za úlohu doučiť sa.Je veľmi šikovný,číslice pozná do 11 aj napíše a priradí,no písmenká nie.Nemusí asi hovoriť o tom,že nechce ani počuť o nástupe do školy,hoci sa veľmi tešil.Tak rozmýšľam,čo si o tejto p.uč.myslíte a či je to normálne?Veď aj prgr.vých.práce pre MŠ hovorí,o poznaní a používaní číslic,o písmenkách nemá zmienku.Tak teda neviem,či nezmeníme školu.:-( :-( :-( :-(

aramana, Št, 19. 01. 2012 - 16:43

To niektoré potrebujú - rýchlo napredovať a nezaoberať sa nácvikom písmenok.:-| Je to smutné že chcú od škôlkara písmenká.Osobne by som naozaj porozmýšľala či im zverím dieťa.Či prenesiem na nich zodpovednosť za to, ako sa bude dieťa učiť a mať vzťah ku škole po celý život.O tom vlastne prvá trieda je...ach jaj...:-|

dostal za úlohu doučiť sa - naozaj nemám slov....

12terka72, Št, 19. 01. 2012 - 14:20

Nas zapis čaka za par dni tak sa už nevieme dočkat ale viac ja ako dcerka (giggle)

Kamila, Št, 19. 01. 2012 - 14:38

Nás čaká zápis zajtra, skola klasika, kde chodili zvysni traja, ta nas snad vezmu (giggle) :-D (rofl) , som zvedava, ci aj tam robia vstupne testy ako na susednej skole, kde pojde vacsina deti z nasej skolky. Idem poohanat kamosky, kdey idu oni, nech vybavime spolocnu triedu. Este nevieme R, musime trenovat.

aramana, So, 21. 01. 2012 - 09:44

No chváľ sa a preháňaj!:-O
Neobrátili ťa na vrátnici že 3 už stačili?(giggle)

anna lucia, Št, 19. 01. 2012 - 22:24

Ahoj Terka,
ja uz mam aktualne prvacika. Nam psychologicka povedala (a mala pravdu), ze pol roka v zivote 5-6 rocneho dietata je vela a ono este sa dost zmeni. Zapis dcerku do skoly a uvidis ako sa bude vyvijat. Mozes jej dat neskor aj odklad.
Moj syn v skolke absolutne nemal zaujem o pisanie, ale uplne ziadny. A nakoniec z neho vypadlo, ze je to hrozne nudne(rofl) No pochopi tie deti niekto uplne(giggle) Vela stastia a nech sa Vam podari vybrat to najlepsie riesenie

12terka72, Po, 30. 01. 2012 - 16:55

Ahojte maminky..Dnes sme boli na zapis aj ked s dcerkou v triede som byt nemohla boli tam detičky same s učitelkami..Dcerka vyšla vysmiata a kym sme prišli domou všetko vyrozpravala.:-O ma ked povedala mami konečne budem chodit do tejto krasnej školy kde si chodila aj ty..:-) (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama