reklama

Neskodne vakciny pre vojsko - Nemecko

prevenar , 14. 02. 2012 - 12:53

reklama

..rad by som vam dal do pozornosti zaujimavu spravu. nemecka kancelarka A.Merkel priznala ,ze objednala pre vladu a vojsko specialne vakciny BEZ TOXICKYCH latok. ktore sa oznacuju aj ako "soft kill" - pomale zabijanie - ktore su obsiahnute v "obycajnych" vakcinach pre masy ..pre VAS. ked budete znovu rozmyslat nad ockovanim vasho par tyzdnoveho babatka , skuste sa zamysliet nad tymto prispevkom ^^

"Chancellor Angela Merkel, her cabinet members and ministry civil servants as well as those working for other agencies will get Celvapan, produced by US firm Baxter, which does not have the adjuvant or the preservative, according to Der Spiegel."

http://www.thelocal.de/national/20091018-22649.html

................................................................................................................................................................
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread511373/pg1
................................................................................................................................................................
http://www.infowars.com/german-chancellor-ministers-get-special-vaccine…
.................................................................................................................................................................
orginal v nemcine v das Spiegel
http://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/0,1518,655764,00.html
.................................................................................................................................................................

no ..pomalicky sa ukaze skutocny vyznam vakcinacie. zaver nech uz kazdy spravy sam .


reklama


reklama

linda999, Ut, 14. 02. 2012 - 13:41

no výborne, vytlačiť a dať pani doktorkám (sun)

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 00:55

pani doktorky by tomu neverili, lebo to nebolo prezentovane na "skoleni" organizovanom nejakym vyrobcom ockovacich latok :-P ..to je jediny zdroj vsetkej pravdy, nic okrem toho neexistuje. B-]

sofhia, Ut, 14. 02. 2012 - 14:16

Linda to vobec nie je zly napad;-) , aj ked nasa pediatricka by uz z nas asi dostala infarkt. opat nas min. tyzden presviedcala, ci sme si vedomi, kt. vsetky choroby moze nase neockovane dieta dostat a ze kto nam ju bude potom liecit, a chcela zasa raz podpisy, co sme odmietli.
btw. treba byt fakt opatrni, co lekarom podpisujes, vraj niektori davaju podpisovat aj take, ze suhlasis, aby posuvali dalej tvoje osobne informacie.
je to pruser mat lekarku rodinnu znamu.clovek nemoze byt ani zdravo drzy a konstatovat, ze ja so sestrou som mumps prezila bez nasledkov, a ako je mozne, ze som ho dostala, ked som bola ockovana ?

linda999, Ut, 14. 02. 2012 - 14:43

konecne som ti poslala mail (blush)

Kamila, Ut, 14. 02. 2012 - 19:03

Dnes som sokovala nasu detsku lekarku, ze asi nedam preockovat 13 rocneho syna vakcinou proti tetanu, polio a este neviem co ..., bo doteraz som pri styroch detoch som doteraz nevydumovala. Vravela, ze staci ked podsisem papier, ze odmietam dieta zaockovat ..akurat spominala, ze deti na strednych skolach chcu ist na nejake vymenne pobyty ta musia dokladovat ockovania aj take co sa v danych krajinach nerobia, devy mate s tym skusenosti?

prevenar, Ut, 14. 02. 2012 - 21:07

no ..zda sa ,ze devy k tomu asi nic nemaju :-) tak skusim aspon ja.

este k teme musim povedat ,ze o tom ze existuju "skutocne" vakciny pre elitu bez toxickych latok a potom tie co dostavame pre 2hu triedu ludi som pocul uz davnejsie ..len som akurat nemal nic co by to potvrdzovalo. tak tento clanok ma pekne posadil na zadok. :-O

..............................................................................................................................

1) NIC lekarke nepodpisuj ! nikdy ! ani na papier ..ani do karty ..ani nikde. k tomu podpisu ta nemoze nic prinutit a neexistuje ziaden zakon ktory by ta k takemu niecomu zavazoval . nevybavujes si uver v banke predsa. ak co kolvek v naivite podpises BUDE TO na 100% neskor pouzite proti tebe. povedz , ze si sa pytala tvojho pravnika a ten ti to vyslovene zakazal, ked to chces nejak vysvetlovat .. ale nie si povinna to ani vysvetlovat.

2) lekarka ma podla vyhlasky zapisat do karty "ockovanie nebolo vykonane diagnoza Z28.2 " napriklad to je vsetko ..ona o tom samozrejme nevie, ale to zas nie je tvoj problem. (ak chces byt priatelska mozes jej to povedat :-) )

Číselník diagnóz pozná tieto kódy:
Z28Nevykonaná imunizácia
Z28.0Nevykonané očkovanie pre kontraindikáciu
Z28.1Nevykonané očkovanie pre odmietnutie pacienta z náboženských dôvodov a pod tlakom okolia
Z28.2Nevykonané očkovanie pre odmietnutie pacienta z iných a bližšie neurčených dôvodov
Z28.8Nevykonané očkovanie pre iné bližšie určené dôvody
Z28.9 Nevykonané očkovanie pre bližšie neurčený dôvod

http://rizikaockovania.sk/dok/Letak_iniciativa_2011.pdf

3) zaroven ju mozes milo upozornit, aby ju nenapadlo poskytovat vase osobne udaje tretim stranam ..napriklad RUVZ . je za to skareda pokuta z uradu na ochranu osobnych udajov. ak to urobi, bude to hrat v podstate v tvoj prospech , lebo je to protizakonne a tym vznika velka sanca ,ze to zmari proces s pokusom pokutovat ta za tvoje ustavne prava a ludske prava.

4) to ,ze si nejaka skola da podmienku "ockovania" je naozaj realne ..ak ked zrejme protizakonne. je otazka , priorit ..ci chces mat sancu, aby tvoje dieta dostalo polio z vakciny ..alebo ist na nejaky hlupi vymenny pobyt. ked sa v tom zacne clovek vrtat ,tak sa niekedy zisti, ze sa len potrebuju ubezpecit, ze nemas danu chorobu . u nas take nieco neexistuje , ale v zahranici kde je ockovanie dobrovolne sa snazi vlada takymto sposobom ludi prinutit. je to on nich mile :-(

k tomu odmietnutiu urcite napisem zvlast prispevok . zatial :-)

tedy, Ut, 14. 02. 2012 - 22:00

Kami, dcera mojej kamarátky šla na rok do Ameriky a musela mať naozaj všetky očkovania . Len tak- tak to stíhali, lebo s týmto nerátali ako s možnou prekážkou odchodu. Takže je to pravda. Viem, že to mala vyrátané doslova na dni kvoli potrebnému odstupu medzi niektorými vakcínami.

prevenar, Ut, 14. 02. 2012 - 22:41

hej , usa su v tomto "povestne" ..nic na tom,ze ockovanie je dobrovolne aj tak ho nezakonne vyzaduju takymito uskokmi. nieco ako u nas , len v "zelenom" .

ako som uz pisal, v usa priemerne rocne vyplatia ockovacie firmy za nasledky ockovania okolo 100 milionov dolarov. nedavno pripravili navrch zakona , aby ockovacie firmy boli vynate z moznosti "zalovat ich" ..proste aby boli uplne nepostihnutelne. neviem ci to nakoniec aj preslo, alebo nie. viem len ,ze sa o tom hlasovalo. toto su sposoby akym pracuju. samozrejme , nie je na tom vobec nic divne :-O

Delli, St, 15. 02. 2012 - 09:14

Kamilka, moja dcéra v januári išla na jeden semester študovať do Španielska a žiadne očkovanie nebolo treba. Síce teraz mi napadlo, výšku študuje v Čechách na Masarykovej univerzite a oni neposialali a ani nemali žiadnu podmienku očkovania. Neviem ako je to na našich vysokých školách.

Kamila, St, 15. 02. 2012 - 09:32

Dakujem za info, mozno davaju taku podmienku pri stredoskolskych vymenach a asi nie pre vsetky krajiny.

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 14:25

niet zac. ono, ani nejde o krajinu ako taku, v drvivej vacsine krajin je ockovanie proste dobrovolne preto to nemoze vyzadovat "stat" ..ale snazia sa to vyzadovat cez skoly napriklad. takze , ide skor o konkretne skoly ako nejake konkretne krajiny. + je to dost domena USA v europe je to viac menej zriedkavost.

magic, Ut, 14. 02. 2012 - 21:27

prevenar, myslim, ze v zahranici, kde to nie je povinne, sa len chcu uistit, ze tam ziadnu chorobu nezavlecies. a oni ta s nou este dobrovolne pustia cez hranice do krajiny.
ci ju mas alebo nie sa s istotou zistit neda. aj ked si hned das robit testy na vybrane choroby a posles im vysledky, mozu ta odmietnut s tym, ze v dobe medzi testovanim a ich obdrzanim vysledkov neabsolvoval ziadnu karantenu, teda vysledky uz nie su relevantne. navyse sa mozes nakazit pocas cesty. alebo priamo v krajine. proste sa stanes prenasacom a s takymi tam maju svojich starosti dost. nieto este hospitalizovat cudzinca, co sa chcel chranit pred nasledkami vakciny, ale nakazil dalsich X ludi, ked ochorel. a popripade sa s nim do aleluja natahovat o preplatenie liecby, ak to jeho poistka nepokryvala a on tolko penazi jednoducho nema.
su to ich peniaze a mali byt poiuzite predovsetkym na starostlivost o ich obcanov, nie tvrdohlaveho turistu.

nikto ta nenuti. proste bud budes respektovat zakony danej krajiny, tak ako tam budes respektovat smer premavky, ci otvaracie hodiny obchodov, alebo tam nepocestujes a hotovo.

nepaci sa mi, ako tu neustale podsuvas, ze vlady hladaju sposoby, ako niekoho zaockovat proti jeho voli.
uz sa dospelo do stadia, ze sa to odmietnut da (sam to propagujes), ale samozrejme na "reverz". neprichadza do uvahy, abz niekto odmietol a neskor sa v pripade choroby vykrucal, ze mu ockovanie zanedbali. stat sa jednoducho isti, ze si svoju cast zodpovednosti obcan preberie. co proti tomu stale mas?

ak lekar napise diagnozu ZX.X alebo "matka odmietla ockovanie dietata", rovnako to podpises. lebo tym pre zmenu potvrdzujes, co je v zapise. resp. to napises vlastnou rukou. jednoducho preto, ze nepodpisanie indikuje, ze si o tom zapise nevedel, dali ho tam bez tvojho vedomia a ockovanie ti zanedbali a teraz sa tym vsunutym zapisom iba kryju. aj nepodpisanie sa da totiz obratit proti tebe, ked by chceli. ked uz tak trvas na opatrnosti.

prevenar, Ut, 14. 02. 2012 - 22:44

"myslim, ze v zahranici, kde to nie je povinne, sa len chcu uistit, ze tam ziadnu chorobu nezavlecies. a oni ta s nou este dobrovolne pustia cez hranice do krajiny."

"ano" aj "nie" ..ale vacsinou sa mylis.

1) ziadna "krajina" (ktoru poznam) sa neuistuje , ze nemas nejaku chorobu. snad s vynimkou ked v azii kontrolovali teplotu ludi dialkovym teplomerom.

2) vacsinou skola (hlavne v usa) skutocne vyzaduje poskytnutie udajov zo zdravotnej karty a fakt chcu vidiet ake mas ockovania a fakt sa snazia ich "doplnit" ak nejake chybaju.inak ta nezoberu. ..ale niekedy nastava to o com pises ty ,ze v zasade sa len chcu uistit, ze v danom momente netrpis prenosnou chorobou .

suhlasim, to ako sa vlady snazia zaockovat niekoho proti jeho voli sa nepaci ani mne. ..to je uplna blbost, odmietnutie rodica je jeho ustavne pravo.. nejedna sa o ziaden "reverz" ..v pripade choroby je kazdy lieceny standardnym sposobom , ak si plati zdravotne poistenie a to si na slovensku musi platit kazdy. ziadne "istenie" statu neexistuje a nema to oporu v ziadnych zakonoch nasej krajiny.

ja nemam nic proti nicomu a nikomu :-)

nepodpises , kedy podpisujes diagnozu LEKARA ?? ja si nespominam ,ze by lekar niekedy potreboval moj podpis pod svoju diagnozu :-O lekar ta informuje vzdy o diagnoze. dojdes k lekarovi na termin ockovania , lekar zapise diagnozu a ty ides domov. to je vsetko. zakony taketo "krytie" v tomto pripade nepoznaju. ty nechces odist chora z nemocnice , ty si nezelas, aby tvojmu zdravemu dietatu niekto podaval PREVENTIVNE opatrenie (ktore je este k tomu nebezpecne a nefunkcne) a mas na jeho odmietnutie PRAVO dane ustavou (najvyssi zakon slovenskej republiky) a medzinarodnymi dohovormi, ktore su sucastou nasej ustavy. to je podstatny rozdiel . viem,ze sa zakony a ustava nasej krajiny sa kde komu nelubia ..ale chapes ,ze s tym ja uz nic nenarobim.

nemoze.

eniXelka, St, 15. 02. 2012 - 13:19

nepodpises , kedy podpisujes diagnozu LEKARA ??
Ja u svojej pediatricky podpisuje kazdu navstevu, ci to bolo ockovanie, ci poradna, ci vysetrenie choroby.

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 14:21

hmm.. ale ja predsa nevravim o podpisovani dostavenia sa ..ja vravim o podpisovani DIAGNOZY ktoru urci lekar a za svoju diagnozu je zodpovedny lekar a nie ty. to su dve (velmi) rozdielne veci.

eniXelka, St, 15. 02. 2012 - 15:18

ok

Ariesa, Ut, 14. 02. 2012 - 23:17

magic, odmietnut sa to stale neda. aby to bolo legalne vypisuju sa listy, zdovodnenia, odvolania az kym to k niecomu dospeje. nie je to zarucene. kartu nepodpisujes. ano, ak chces, mozes do karty napisat svoje stanovisko, alebo aj podpisat ... ale nie je to vobec za potreby, pretoze ak dieta nezaockujes podla kalendara, lekari posielaju zaznamy na RUVZ a ti ta upozornia, to znamena, ze ziskaju zaznam, ci uz prebratej posty, prip. si ta predvolaju. takze sa nevykrutis a nehodis to na lekara. drobec nebol ockovany na piate narodeniny, na sieste nardeniny mi lekarka hovorila, ze mala telefonat z RUVZ. oni si to postrazia.

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 00:47

samozrejme odmietnut ockovanie mozes a legalne ,len k tomu aby sa dodrzal zakon sa musis dopracovat sama.

ak lekar poskytne tvoje udaje komukolvek bez tvojho suhlasu (napriklad RUVZ) dopusti sa protipravneho jednania ..k comu ma co povedat 1) ustav na ochranu osobnych udajov 2) prokuratura .. podas trestne oznamenie na neznameho pachatela kvoli podozreniu na nezakonne narabanie s vasimi osobnymi udajmi ..a tieto dva organy to zacnu vysetrovat a najdu porusenie zakona. lebo sa jedna o porusenie zakona a udelia sankcie kazdemu kto porusil zakon.

ak sa rozhodnes neockovat je to tvoje plne pravo ..a tie smiesne "vyhlasky" na tom nic nezmenia,aj ked sa velmi snazia. ked budem mat viac casu tak napisem podrobny postup a nedostanes ziadnu pokutu, respektive s pokutou moze skoncit lekar ktory ta "oznamil" ..alebo dokonca RUVZ.

v kazom pripade toto vlakno by malo byt o niecom uplne inom , vid uvodny prispevok lol k tomu ale ako si nikto nemal co povedat ^^ ..ze existuju vakciny bez toxickych latok pre elitu ..a tie s toxickymi latkami pre siroke masy. ^^

Ariesa, St, 15. 02. 2012 - 09:47

jj, viem, citala som aj vyjadrenie ombudsmana, ze lekar nemoze takto narabat s udajmi. je mi jasne, ze zakon o OOU je VIAC ako smernica s ockovanim pre lekarov, ale z tohto problem robit nemienim, ja nasej detskej doverujem(viem sice sama, ze nikam toto zriadenie "nedospeje" ak nejdeme uplatnovat zakony, ale budeme si ich vysvetlovat po svojom) ... aj tak: ja mam skor zaujem riesit ockovanie ako take, nie lekarku a jej smernice z RUVZka.

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 11:01

je to aj vyjadrenie priamo z UOOU , ze budu riesit taketo porusenia. ..ale v zasade ani mne nejde o to skodit lekarovi. len problem je ten ,ze ked to lekarovi vysvetlim a on mi "neveri" a jedna podla svojho "nazoru" tak ma priamo vystavy plateniu pokuty 320e ..co akosi nemienim . jediny sposob ako tu pokutu zvratit , je napadnut cely proces ktoreho ucastnikom je aj lekar na danych uradoch ktore som spominal. ja nemienim trpiet zle a ignorantke rozhodnutie nikoho ..a urcite nie v pripade ak ma niekto na zaklade toho mieni okradnut o 320e. takze lekar ma na vyber a vyberie si ..a ja si vyberiem na zaklade toho co si vyberie on. kto chce kam pomozme mu tam :-)

makab, St, 15. 02. 2012 - 08:32

magic(y) (y) (y)

akalenkak67, St, 15. 02. 2012 - 01:30

Moja dcéra študovala v Irsku.Nepotrebovala ýiadne očkovanie.Jediné čo si musela vybaviť bol európsky preukaz poistenca a vypísaná správa s pečiatkou jej pediatra,že dcéra nemá žiadne choroby a nepochádza z infekčného prostredia.Celé si to nepamätám,lebo to vypísala naša lekárka a dcéra mohla ísť na štúdium.Aké podmienky majú iné štáty tiež neviem.Ale ani neter ktorá študuje v španielsku nebehala po očkovaniach.

lydusha (bez overenia), St, 15. 02. 2012 - 09:20

Kazda krajina ma svoj zdravotnicky system, neviem ci ten nas je az taka katastrofa vzhladom na mnoziace sa prispevky ako napr. zijem v UK, som tehotna, nieco mi je a do tretieho mesiaca tu po mne ani pes nestekne. Na Slovensku dostane adekvatnu starostlivost kazda tehotna. To len tak pomimo ked uz sa ukazuje cierne, mohlo by sa aj biele.

Kamila, St, 15. 02. 2012 - 09:35

Nemyslim, zeby tu niekto zhadzoval komplet slovenske zdravotnictvo, pokial viem tak sa bavime o moznosti rozhodnut sa ci dam, alebo nedam zaockovat svoje dieta a aj o poznani, ake moze mat ockovanie vedlajsie ucinky a preco. Vid uvodny clanok, ze obsahuju toxicke latky ..., okrem ineho.

lydusha (bez overenia), St, 15. 02. 2012 - 09:46

Kamila, ja sa nad tymito bubakmi co kazdorocne pribudaju, nepozastavujem. Ono je to cele aj tak uplne, ale uplne inac. Ver mi, ze by si sa nestihala divit, kebyze ti poslem dva tri linky. Takze nejake ockovanie ma nerozhodi, je to uplna vtakovina ked to porovnam s tym, co sa vlastne na ludi chysta. Pozri sa co sa stalo s Greckom...zavladla stvanica na stat, ktory na tom nie je a nikdy ani nebol az tak zle ako sa opisuje. Demonstracia ktora tam prebehla v nedelu bola mediami podsunuta pomaly ako mierovy pochod za ucasti par tisic ludi...ze ich tam bolo niekolko stotisic mam od priameho svedka...Kamila, ked sa CHCE vsetko sa da, aj z neskodnej ockovacej latky vyrobit biologicka zbran a naopak...Sorry, ze som od temy, ale tento boj je ako bojovat s veternymi mlynmi a to do slova a do pismena.

Ariesa, St, 15. 02. 2012 - 10:06

no ano, proti boju za svetovy mier je to nic, ale mam aj svoje zaujmy ako jednotlivec. a je jasne, ze ked niekedy nefunguju "male veci", lahsie sa potom v prihodny cas, na ne uprami pozornost a zdanlivo sa stracaju tie velke problemy. a svoj zivot si chcem v pohode a zdravi uzit. jedno ci v komunizme, kapitalizme alebo nejakej utopii. nespokojnost so zriadenim riesim, ked to u mna bude fungovat. nemozem riesit velke veci, ked si neviem poradit s malym strachom z legislativy, natlaku lekara napriek tomu, ze by mala byt pre mna priorita nezanedbavat signaly, ktore vysiela moje telo a telo mojho dietka.

protesty - najprv sa ubezpecim, ze su moji v bezpeci, potom sa mozem nadchynat pre myslienku alebo bojovat proti nej. neurobim to naopak.

a bubak je pre kazdeho asi nieco ine. pre mna to su mozne nasledky ockovania. pre niekoho neuposluhnutie smernice. ako chces dokazovat ktore z toho je opravneny bubak? preto nechapem toho "bubaka". davanie si pozor v aute nie je strach, je to respekt pred fyzikou. neockovanie nie je strach, je to respekt pred fungovanim ludskeho tela. posluchanie zakonov je respekt voci historii, ekonomike ... vsetkemu moznemu. ale niekedy sa mi stane, ze zle zhodnotim krizovatku(blush), vedome prekrocim rychlost , zanedbam chorobu alebo neuposluchnem smernicu. ale ziadny bubak. odmietam to nalepkovanie strachom.

margesimpson, St, 15. 02. 2012 - 10:01

keby pribudali kazdorocne, tak by to bolo super. Ale na tuto temu je to len za uplynuly mesiac asi 4 blog? A furt dookola ti isti ludia a tie iste argumenty.
Sorry za sprosty vyraz, ale uz je to ako 99%, z kazdej ri.. to lezie.
Ale asi najviac mi vadi ta strasna dogmatickost, to uplne cierno-biele videnie takejto problematiky, na ktoru
1. nie kazdy ma vzdelanie a hlavne prax
2. ani ti co maju vzdelanie a prax nemaju jednoznacne stanovisko

Fuj, fuj ockovanie vs super biomatky a naopak, fuj fuj biomatky vs super ockovanie.
A radsej koncim, len som to musela dat von....

Kamila, St, 15. 02. 2012 - 10:09

Som presvedcena, ze pravda je niekde uprostred, osobne to nevdim ani bielo ani cierno, skor sivo. Ockovanie urcite zachranilo mnoho zivotov, ale honbu za ziskami farmaceutickeho priemyslu nemoze popriet nik a podla niektorych svedectiev, za ziskami idu aj na ukor strat.

sofhia, St, 15. 02. 2012 - 10:16

Marge, odbocim od temy aj ja..
len si otvor tento link, prosim:
http://www.modrykonik.sk/
a pozri na tu reklamu, co blika hore. doveryhodna, ze? maximalne. Videla som v roznych zenskych casopisoch super reklamy, a rady aby sa tehotne dali zaockovat, alebo zeny, kt. sa chystaju v dohladnej dobe otehotniet. tiez boli tie reklamy maximalne doveryhodne.
zial, tipujem , ze 99% matiek slepo doveruju pediatrom. Mne ide o to, aby trosku rozmyslali.
ti, kt. lekari uz nieco pokaslali, alebo sa nezachovali ako matky cakali, alebo zacali pouzivat svoj rozum beru lekarov s rezervou. o to ide, rozmyslat a rozlisovat. slepa viera nie je dobra nikdy. nechcem nikoho z vas zhadzovat,ani znevazovat. pisem naozaj vseobecne.

ja si nemyslim,ze blogy o ockovaniach tu na NM su pisane dogmaticky. kto chce a veri v ockovanie, nech ockuje....ja a myslim,ze aj ostatni zastanci volby v ockovani sme za to, aby ludia rozmyslali.

ano nemam patricne vzdelanie. ukamenujte ma, ohovorte, smejte sa mi, je mi to fakt jedno. ale clanok, kt. tu dal Prevenar, je realny, ci sa nam to paci alebo nie.

margesimpson, St, 15. 02. 2012 - 11:02

rovnako neprijemna, ak nie dokonca neprijemnejsia ako ta reklama je mi protiockovacia lobby na danej stranke. Ale tam je to ovela lepsie vyriesene. Maju tam svoju vlastnu temu, kde si pisu co chcu a ako chcu a je to na jednom mieste a nemnozi sa po celom fore na xy miestach to iste dookola ako tu.
Pricom stacilo by tak malo, pisat vzdy len do jedneho blogu a nevytvarat s kazdym linkom dalsi a hned by bolo lepsie a prehladnejsie pre vsetky strany (blush) .

georgina, St, 15. 02. 2012 - 11:08

Marge, podľa nadpisu je úplne jasné, o čom tento príspevok je, v trackeri vidíš aj to, kto tému založil. Takže je len na tvojom rozhodnutí, či sa vôbec budeš obťažovať otvoriť to ;-) B-].

margesimpson, St, 15. 02. 2012 - 11:25

ano, to bolo aj v blogoch na temu axeco, dvojity meter a podobne, ktore vznikali ako huby po dazdi. A tam si ich otvarala a pisala, ako ti vadi ze dalsi blog na tu istu temu ;-) .
Nechce sa mi prehrabavat, ale dokonca jeden z poslednych blogov o ockovani obsahuje hned teba ako prvy/druhy prispevok, kde sa pytas s negativne naladenym smajlikom, ze preco zase....

georgina, St, 15. 02. 2012 - 11:48

Marge, prosím ťa, prečítaj si to kľudne trebárs znova - to nebol komentár o ďalšom blogu o očkovaní, ale o ďalšej urazenej reakcii na ďalšieho trolla. Bez akéhokoľvek smajla.
Citujem (sa):

Vložil(a) georgina, 1. Február 2012 - 14:39
Ježkove oči, to vždy, keď si príde na NM rypnúť nejaký nový "agent provokatér", musí byť z toho nejaký protestný blog?

Vložil(a) georgina, 1. Február 2012 - 14:49
Loulou, predpokladám, že o očkovaní sa tu budeme baviť ešte XY-krát.
To je OK.
Ale zdúvať sa, že tu napísal niekto, o kom tu ešte pred pár dňami nikto ani nechyroval a vtrhol sem ako rytier bez bázne a hany, aby spasil naše úbohé duše...
To je podľa mňa úplne zbytočné.
Naozaj je pre vás taký problém vyrývačky podobného typu jednoducho odignorovať?

Prevenar si zvolil nick podľa očkovacej látky, 17 dní tu chodí ako utrhnutý vagón a omieľa dokola svoju jedinú svätú pravdu. Skúšala som mu poslať tri maily s vysvetleniami, aké máme na NM zvyky. Smelo to odignoroval, tu tvrdil, že sa do svojej mailovky nevie dostať, na moju prosbu, aby si teda mailovku zmenil, sa tiež z výšky vykýchal.
Však OK, je to jeho sväté právo. Len nech sa potom nečuduje, že tu s jeho neutíchajúcim zápalom čoskoro polezie každému dokonale na nervy, a miesto osožnej propagácie narobí v konečnom dôsledku viac škody ako osohu.

Už sme tu jedného takého neúnavného bojovníka mali, a ja doteraz mažem jeho ďalšie a ďalšie nicky, ktoré si vytrvalo zakladá, aby mohol posielať naničmamám testy o neúčinnej pracej guli.
Takže nemám ani najmenšiu chuť komukoľvek tu zas a znova vysvetľovať, že akékoľvek trollhunterovanie zo strany užívateľov je vyslovene kontraproduktívne.

Však pokojne si ďalej robte podľa svojej hlavy, doťahujte sa tu o kýbliček do aleluja - a hlavne mi potom nezabudnite otrieskať o hlavu, že si zase riešim nejaký svoj osobný problém, ak si niekde dovolím čosi o nejakom trollovi napísať.

margesimpson, St, 15. 02. 2012 - 12:49

to nie je ono, iny som myslela ;-)

georgina, St, 15. 02. 2012 - 12:55

Nuž, potom naozaj neviem, čo konkrétne máš na mysli. Daj prípadne link, môžeme prebrať. Ale radšej v Ringu, tu je totiž daná téma o očkovaní (či sa ti to páči alebo nie) - nie o tvojej osobnej averzii voči komukoľvek a/alebo čomukoľvek.

margesimpson, St, 15. 02. 2012 - 13:05

prepac geo, ale moja averzia? Ale no tak, vsak netreba byt hned osobny a vyniest sud o tom kto ma aku averziu a na co. Mimochodom vyjadrila som sa ze nemam na to vyhraneny nazor.
Len som dodala fakticku poznamku vychadzajucu z toho, ze je uplnym standardom pri cyklicky sa opakujucich cinnostiach/clankoch toto riesit jednou suhrnnou temou - optimalizacia, kde je to vsetko pokope. Informacie aj nazory. Potom sa nemusia linkovat a dohladavat blogy ku ktorym sa chce clovek vratit napr.

georgina, St, 15. 02. 2012 - 13:12

Jasne, však ty vlastne celkom k veci tuná protestuješ...

Pozri, za posledné tri mesiace som tu toho nejako extra nepopísala, stačí kliknúť na môj nick, potom na sledovať, behom nejakých piatich minút určite nájdeš, kde som zas a znova bola taká drzá a napísala úplne nehorázne svoj názor. Potom to môžeme preberať aj do Vianoc - ale nie tu.

K združovaniu tém ti tu pred necelou hodinou napísala Kamilka - len je to tuto nižšie, keďže reagovala na tvoj komentár, odoslaný o 11:25.

margesimpson, St, 15. 02. 2012 - 13:31

averzia, protesujes, zvlastne volis slova.
Ale vsak jasne, jasne, mas uplnu pravdu (giggle) (giggle) (giggle) .

Kamilke som neodpisala, lebo respektujem co mi napisala, nemam k tomu co dodat a neevidujem ze by som od nej inokedy citala nieco ine.

georgina, St, 15. 02. 2012 - 13:35

Marge, každá to vidíme zo svojho uhlu pohľadu, čo je celkom pochopiteľné.
Ak nemáš niečo priamo k očkovaniu (teda nie o tom, či to na NM preberať alebo nie; formu, akou to preberať; osoby, ktoré sa zúčastnili preberania; spôsoby preberania jednotlivých osôb, ich formu komunikácie... atď.) tuná debatu s tebou končím.

margesimpson, St, 15. 02. 2012 - 13:45

a ja ze sme uz skoncili :-O

Kamila, St, 15. 02. 2012 - 12:15

Nevidim absolutny problem, v uvode je odkaz na clankok, ktory nepriamo hovori o tom, ze ockovacie latky nie su az take koser ako nam to podsuvaju. Je to samostatny fakt aj ked suvisi s temou ockovania a skor si ho precita niekto takto, ako v starsej diskusiii na desiatej strane, ked vobec nie je iste ze ho najdes medzi 500 komentarmi. Nechapem preco tieto debatyc itas ak ti tak strasne vadia. nemyslim, si ze koncentracia styroch clankov za mesiac, ak nie viac na temu ockovania, je tak strasne vysoka. Tem aje to jednoznacne kontroverzna s mnohymi nazromi, pre a proti tak sa vobec niet co cudovat. Nik ti tvoj nazor neberie, len nechapem to rozhorcenie. V kazdom pripade su diskusie a blogy na nanicmame vedene uplne inou formou ako na mnohych inych forach. Stale je to vsak tvoja volba, ktory prispevok otvoris a ktory nie.

Kamila, St, 15. 02. 2012 - 10:03

Nemyslim, ze ockovacie latky su az tak nevinne, sama doktorka vravela, ze detom sa davali pri ockovani lyzickou Polio, zive oragnizmy, ci co Polio. Mam kamosku, ktora je presvedcena, ze ma sklerozu Multiplex z ockovania proti Tetanu a to ze ju moze mat aj z toho ma do lekarov. Stacilo mi cele halo okolo prasacej chripky. Mam info aj zo zakulisia farmaceutov, ze cela epidemia bola vyvolana umelo, kvoli ziskom pre farmaceuticky priemysel, ved v USa neviem, ci nezaviedli povinne ockovanie proti prasacej chriepke. Ked som este davno chcela dat zaockovat svoje deti prosti chripke, destka lekarka mi povedala, ze ona by svoje deti nedala zaockovat.
Pravda bude niekde uprostred.
Zdravotnictvo, manzela na crbticu zoperovali dobre, ale nasledna starostlivost, aby sa to nezopakovalo, rehabilitacia, poucenie skoro veskere zadne a vsetko na tom stoji, keby som to vsetko nezistovala, neriesila ...

lydusha (bez overenia), St, 15. 02. 2012 - 11:06

Ani ja do seba nepcham kadejake protichripkove injekcie, ale neviem, ci by som s nadsenim pustala Luciou do Soulu v Korei keby som vedela, ze nie je ockovana a este sa musi dat dodatocne ockovat proti kadejakym chorobam, ktore su tam bezne. Stat sa moze cokolvek aj ked je ockovana ale akosi mam prijemnejsi pocit na dusi, ze som urobila maximum co som urobit mohla.

lýdia k (bez overenia), St, 15. 02. 2012 - 09:36

lydush(y) ja len tolko k tej starostlivosti o tehotné(y)

dúha, St, 15. 02. 2012 - 11:29

ja len k otázke pobytu v zahraničí,viem že ak prídu prisťahovalci do Kanady musia predložiť očkovanie, škoda, že som sa vtedy neopýtala, ktoré, takisto v S. arábii písal mamička tam žijúca, že deti pri nástupe museli predložiť, že majú všetky očkovania také ako u nás totožné.
Ešte som len málo o očkovaní preštudovala, ale tiež zastávam názor že pravda je niekde uprostred a vlastne čierne na bielom sa asi ťažko dozvieme.
Chcem sa ešte na očkovanie popýtať aj pediatričky, zatial sa mi zdala vo všetkom prístupná, teda čokolvek som sa pýtala nezahrala to nikdy do outu. beriem aj názor manžela.

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 20:31

ked tvoje rozhodnutie bude znamenat pokles jej financneho zisku z vakcinacie ,spochybnenie jej lekarskej autority a mozne dotahovacky s uradmi ..mozes si byt temer ista, ze jej "pristupnost" znacne klesne. aj ked su aj extremne ojedinele vynimky ;-)

skus sa zamysliet nad mojim prispevkom ,ze nemecka vlada objednala specialne vakciny pre seba a vojsko bez toxickych latok . co je obycajny fakt. zanes to lekarke a uvidis co ti na to povie. sice to tusim vysledok, ale schvalne ;-)

magic, St, 15. 02. 2012 - 12:07

tak sa spytam inak.. stale presviedcas, preco je dat sa zaockovat nebezpecne. ale v com je vyhodne? ak pominiem fakt, ze mozem byt jedna z par tisicov, ktora potom ockovani dostane nejake nasledky.
ake este ine vyhody to ma?

aby sme predisli nedorozumeniam. neockujeme sa. okrem povinnych ockovani malych deti, nasa rodina uz ziadne dalsie ockovanie nepodstupila.
mna vsak zaujimaju aj dalsie aspekty tohoto protiockovacieho lobingu. nevyhody uz poznam. strasiaky v podobe percenta ochrnuti, mentalnych chorob a smrti tiez. ale to mi ma stacit nato, aby som sa toho vzdala?
uz nemam rozmyslat nad tym, co bude, az sa nejakou tou chorobou nakazim?
mam sa cisto spoliehat na faktor: choroba sa v dnesnej dobe vyskytuje vzacne? alebo na faktor: mame lieky a hygienu?

lydusha (bez overenia), St, 15. 02. 2012 - 12:22

(y) (y) (y) (y) (y) (y)
Asi by som si rovnako buchala hlavu keby som ochorela na nejake kiahne ci ky das ako keby som po ockovani mala ine nasledky...vidim to tak na polovicu, ale predsa sa mi len zda menej pravdepodobne, ze sa dietatu cosi stane prave po povinnom ockovani...a ci je to vazne nasledok povinneho ockovania...

Ariesa, St, 15. 02. 2012 - 12:57

"ale predsa sa mi len zda menej pravdepodobne, ze sa dietatu cosi stane prave po povinnom ockovani...a ci je to vazne nasledok povinneho ockovania"

aj mne sa to zdalo menej pravdepodobne. aj ja som bola za ockovanie. sama som kupovala jedno dobrovolne ockovanie a od druheho mam este nevybraty recept v sanone. a neboli to chripky, ale ine. a statocne som sa tu so svetlanou vyhadala, ze ked chce zit v krajine, kde sa neockuje povinne proti tym pliagam a ze ich to vobec neserie ... tak jej problem. a tych statistik tu bolo tiez dost. az ked som sa tym starym linkom zacala venovat, kvoli tomu co sa stalo v rodine, k comu sme sa len tak nahodou dostali do debaty so sestrickou z jisky, s terminalnou sestrou, v mediach ... proste kopec veci, ktore sa nedali odignorovat. krpcov anjel strazny mal kopec roboty so mnou.

a prave preto sa sypu tie statistiky. tetanus - 1:1 ze sa nakazi plne ockovany clovek. umrtnost ochorenych 11%. zomieraju vsak ale ludia vo vyssom veku, bez ohladu na status ockovania, pretoze sa pridruzuju ine choroby a riziko komplikacii je vyssie. aj tuto statistiku som tu mala.

som tak bola naucena "posluchat", ze napriek jasnym argumentom, statistikam som bola presvedcena z pisomnych vyjadreni, ustnych, ze ockovanie je skvela vec. normalne rozmyslam co sa to s nami deje, ked fyzika tvrdi, ze ohen pali a niekto povie, ze ohen je uplne v pohode, ano, obcas oskvrkne pokozku, ale telo sa spamata, zareaguje, vylieci a mozme to robit opakovane a bez trvalych nasledkov ... ze na toto som bola ochotna pristupit.

a cestovanie - ak pojdem do krajin, kde su ine zrav. a hyg. podmienky, predebatim to s lekarkou, aj s krpcovou lekarkou. su k dostaniu i monovakciny a dokonca bez adjuvantov. ale u nas nie su k dostaniu. nie preto, ze su nebezpecne(prave naopak), ale preto, ze u nas sa robia velke zmluvy na zaockovanie komplet celej populacie jednou konkretnou vakcinou bez moznosti vyberu ci doplatenia si bezpecnejsej. a to si farmafirmy ocividne vedia vybavit, aby nemali konkurenciu a hlavne ak nie su konkurencieschopne kvalitou vyrobku. ale to, ze tu ockuju 5 rocne deti svinstvom, mi vadi. dospely organizmus znesie lepsie ockovanie. v japonsku stacilo neockovat deti do 2 rokov, a klesol im vyskyt SIDS. ak u novorodenca klesa riziko SIDS, u 5 rocneho klesa tiez moznost poskodenia. nebola som s risom ani v turecku, ani v egypte, maroku ... a nechystam sa. ak pojde na skolu do indie, asi budem prva mysliet na to, ze by sa mal poradit s lekarkou.

nie som ani zaslepena ani dogmy ma neberu. a bubaci uz vobec nie.
moznost vyberu a porovnanie kvality (y) uz ano

magic, St, 15. 02. 2012 - 14:03

neda sa ti pohladat niekde nejaka studia o bezpecnosti monovakcin bez adjuvantov? (kedze mam pocit, ze ste v tom zbehlejsi, na ktorych strankach patrat. ze ich mate uz okuknute.) su uplne bezpecne, alebo aj tam sa mam obavat nasledkov? len v nizsom percente.

Ariesa, St, 15. 02. 2012 - 14:29

idem za chvilu do prace, pohladam. zbehlost stranok mi velmi nepomoze, kazde hladanie, pre a proti robim zvlast, neda sa pouzit len jeden uhol pohladu, napriklad len ten protiockovaci. ked nieco schopne najdem, zavesim to niekam.

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 14:35

na slovensku uz ziadne monovakciny nedostanes (nozno niekde na 1pomoci maju proti tetanu, ale prax ukazuje,ze casto ich nemaju ani len tam. jedina moznost si to zaplatit a nechat doniest zo zahranicia + papierovacky) a uz vobec nie bez ADJUVANTOV. bez adjuvantov su len vakciny pre "vrchnost" ktorej nikto z nas nepatri. vid. > tema tohto prispevku :-O ak nepatris k "nim" tak tvoje dieta dostane kvalitnu davku hlinika, ortute a ciastocnych a geneticky pozmenenych virusov. (a dohvie coho este ,vid > vyrobne "tajomstvo" )

linda999, St, 15. 02. 2012 - 15:05

mam od manofa ze nejake mono dostupne su, tak teraz neviem...

Ariesa, St, 15. 02. 2012 - 16:57

no niektore mono su: tuberkuloza, tetanus, zltacky ... ale vacsina u nas registrovana je kombi.

lekar podla skusenosti a podla reakcii pacienta, moze na jednu chorobu predpisat jeden z viacerych liekov, ale pri ockovani tuto moznost nema, lebo stat podpisuje zmluvy. ale na nemeckych strankach som nasla v ockovacich kalendaroch, ze je na vyber z 2 vakcin.

a 1x som o novej vakcine bez pridavnych latok pocula prave v tom nemeckom clanku co bol hore linknuty. historicky su adjuvanty pomerne nove pridavne latky, v clankoch aj na slovenskych strankach je to viackrat spominane. akurat si nemozes vybrat, ze chces ockovat latkou bez nich, takou, akou sme boli ockovani napriklad my. pri polio vakcine je to zas vyhoda(ze je k dispozicii i novsia), lebo my sme boli ockovani zivou, ktora mala za nasledok par epidemii detskej obrny. akurat ju tiez nepodavaju samostatne, ale v trojkombinacii. to je zas minus novsej vakciny.

"Ausgerechnet die US-Arzneimittelzulassungsbehörde FDA jedoch zeigt sich bislang sehr skeptisch gegenüber den Wundersubstanzen. Kein einziger Impfstoff mit neuartigem Adjuvans ist dort bislang zugelassen. Zu groß schätzt die FDA die Gefahr überschießender Immunreaktionen ein.(1)

Auch bei der GSK-Vakzine treten Nebenwirkungen häufiger auf als bei einem einfachen Pandemie-Impfstoff ohne Adjuvans, so zeigte eine Vergleichsstudie: Es gab mehr Rötungen, Schwellungen und Verhärtungen an der Einstichstelle, öfter Fieber, mehr Glieder- und Kopfschmerzen. Aus Tierstudien mit verschiedenen Adjuvantien sind auch schmerzhafte Gelenkentzündungen als Nebenwirkung bekannt. Trotz verlockender Möglichkeiten fiel für die FDA die Nutzen-Risiko-Bewertung deshalb bislang immer negativ aus.(2)" Spiegel

1. takze asi tak, v Spojenych statoch neboli registrovane lieky s adjuvantmi. kvoli rizikovosti.

2. druhy odstavec pojednava konkretne o vakcinach proti prasacej chripke v USA. viac neziaducich ucinkov maju vakciny s adjuvantami. preto nie su registrovane.

3. uz bez citacie, je to dlhe. dalej clanok pokracuje, ze v USA su registrovane 4 lieky proti vtacej chripke - ockovacie latky, spreje, lieky ... ani v jednom z nich nie je "zosilovac".

pokial viem, problem s ockovanim bol najma v europe(umrtia, protesty zdravotnickeho personalu vo svedsku, v nemecku odmietali lekari ockovat deti a tehotne zeny), spojene staty boli ok. preco asi?

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 17:35

@linda999 ..ale hej, nejake hypoteticku su , tak sa skus k nejakej dostat a sama zistis :-) ja zas toto az tak moc nesledujem , lebo pre mna su vakciny proste "pasee" v akejkolvek forme. samozrejme stale plati,ze o vakcinach bez adjuvantov sa ti moze len snivat. tie nie su urcene pre teba - cloveka druhej kategorie.

Tangy, St, 15. 02. 2012 - 16:29

Tiez by ma to zaujimalo, lebo som si myslela, ze ked su tie aditiva v kazdej ockovacej latke, je lepsie zaockovat napr. jednou hexavakcinou ako dat napr. 6 monovakcin.

linda999, St, 15. 02. 2012 - 16:42

to by samozrejme nebolo az take vyhodne, mozno monovakciny su skor o tom, ze chces dat zaockovat napr. len 2 choroby zo 6.

Tangy, St, 15. 02. 2012 - 16:48

Ano, ale ak su potom tie skodlive pridavne latky v kazdej vakcine, tak radsej dam ockovat proti vsetkemu naraz ako proti napr. 4 chorobam a budem riskovat, ze koncentracia tych pridavnych latok bude stvornasobna. Resp. ze dieta vystavim moznej reakcii z ockovania 4x namiesto raz. Ale naozaj neviem ako to je, tak nechcem konspirovat.

linda999, St, 15. 02. 2012 - 17:01

ano, suhlasim, to je jasne.
Ide aj o vzajomne sa ovplyvnujuce reakcie z viaczlozkovych vakcin, o ktorych ani srnka netusi, co mozu sposobit. Nejde len o adjuvanty. Takze problem je viac ako zlozity a rozhodovanie tazke.

margesimpson, St, 15. 02. 2012 - 17:08

no ved to. + napriklad v hexe sa vyskytuje cierny kasel, ktory na mnoho deti posobi naozaj neziaduco a naozaj s tou vakcinou maju problemy. Pricom taky tetanus by matka dala zaockovat. Lenze co ked je to bohuzial na slovensku len spolu, alebo nic? MOnovakciny by mali byt k dispozicii.

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 20:21

@lydusa
http://www.duchovno.poznanie.sk/viewtopic.php?f=82&t=299&start=10

citujem

"Napríklad pri epidémii mumsu v švajčiarskom meste Altstätten v roku 1992/93 zo zaočkovaných detí ochorelo 33%, z nezaočkovaných 26% a z detí zaočkovaných dvakrát (ako sa očkuje aj u nás) ochoreli všetky (100%)."

so 482 chorych bolo 446 zaockovanych

citujem " dass von den 482 (7-17 Jahre alten)Schülern 446 geimpft waren "
zdroj : http://www.scribd.com/doc/8919097/10/Mumps-Ziegenpeter-Parotitis-epidem… strana 28

"Čo sa týka početnosti výskytu ochorení, proti ktorým sa očkuje (zo štatistík z rokov 1985-95), možno uviesť, že v Nemecku, kde očkovanie nie je povinné, ale zo strany štátu len odporúčané, sa ochorenia na:
- záškrt vyskytujú v počte 1-9 prípadov ročne
- obrnu: 0-6 prípadov/rok
- tetanus: 4-16 prípadov/rok
a úmrtia na choroby v rovnakom období:
- záškrt: 0-3 prípady/rok
- obrna: 3-8 prípadov/rok
- tetanus: 2-6 prípadov/rok
- osýpky: 1-7 prípadov/rok
- čierny kašeľ: 0-8 prípadov/rok
Ide teda o zanedbateľné počty ochorení, respektívne úmrtí. Navyše, s veľkou pravdepodobnosťou išlo vo všetkých prípadoch o osoby zaočkované proti predmetným chorobám. Ďaľším neznámym a zamlčovacím faktom totiž je, že účinnosť očkovaní vôbec nie je preukázaná. Ak aj očkovanie poskytuje imunitu, tak len krátkodobú. Preverenie účinnosti očkovaní však dnes, keď už dané choroby takmer vymizli a takmer nie je možné sa nimi infikovať, je nerealizovateľné. "

...treba si este uvedomit,ze do Nemecka prudia zastupi ludi zo skutocne divokych krajin. to vyrazne skresluje statistiky, lebo sa nerozlisuje ci ide o "Nemca" ..alebo niekoho z Afganistanu, kto tam prisiel v kontajneri s dalsimi 50timi utecencami z celeho sveta.

Tangy, St, 15. 02. 2012 - 21:04

"Napríklad pri epidémii mumsu v švajčiarskom meste Altstätten v roku 1992/93 zo zaočkovaných detí ochorelo 33%, z nezaočkovaných 26% a z detí zaočkovaných dvakrát (ako sa očkuje aj u nás) ochoreli všetky (100%)."

- tu by sa hodilo dodat, kolko percent Svajciarov celkovo je zaockovanych a kolko nie

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 21:15

zapni google a najdi tu informaciu ak ta to zaujima. zaujima to celkom aj mna. ja si tie informacie tiez necucam z prsta.

Tangy, Št, 16. 02. 2012 - 13:54

Zle som sa vyjadrila, zaujimalo by ma kolko percent zaockovanych a nezaockovanych ludi bolo v danom meste. Ale nechce sa mi s tebou o tom dohadovat. Radsej si to pozriem sama. Zaujimavejsi je urcite priebeh ochorenia u zaockovanych a nezaockovanych.

eniXelka, Št, 16. 02. 2012 - 09:48

Aky bol priebeh choroby u zaockovanych a nezaockovanych deti?
Ak sa das zaockovat proti chripke, neznamena to, ze ju nedostanes. Vakcina by ti mala zabezpecit miernejsi priebeh.....

georgina, Št, 16. 02. 2012 - 09:53

Jeden-jediný krát som sa dala zaočkovať proti chrípke - niekedy pred desiatimi rokmi, či tak nejako...
Chrípky som mávala predtým, niekoľkokrát aj potom, ale NIKDY som nemala TAKÚ chrípku, akú som dostala PO očkovaní. Jasne, doktor mi povedal, že bolo očkovanie nesprávne načasované, že som už vtedy bola chorá, len ešte bez príznakov.
Tak díky, že to nijako neskúšali zistiť pri očkovaní.
A to bola iba "blbá" chrípka, ja dospelá a inak v relatívne dobrom zdravotnom stave...

eniXelka, Št, 16. 02. 2012 - 10:10

No, ak ta zaockovali uz v inkubacnej dobe, tak to usela byt ina sranda. Kludne to mohla byt aj reakcia na vakcinu. Svagrina sa tak pre vianocami dala ockovat na kiahne a dostala po tom 40tky teploty.

Moj prispevok o zmierneni priznakovi, ktore by mala vakcina podla propagacie poskytnut smeruje na prevenra a jeho podla mna dogmaticke sposoby. Lebo "sicke sme blbe, ked mu nepritakavame". V tomto duchu sa nesu jeho prispevky aj ked v nich niekedy uvadza mylne, niekedy nedostatocne info....lebo zhrnut, ze z tolkych a tolkych ockovanych ochorelo tolko a tolko, to je super. Ale v podstate je to od pripadu k pripadu, od takych okolnoti k takym okolnostiam. Myslim, ze tu niekto nie je tak na hlavu padnuty, aby si myslel, ze po zaockovani ostane do konca zivota nielen imunny ale este aj inteligentnejsi, co bohuzial prevenar nejak opomina, takisto ako aj pravo na slobodny nazor jednotlivca. A ten slobodny nazor bohuzial nemusi suhlasit s jeho.
Tak, len som sa potrebovala vykecat, mam toho od rana dost a teraz idem pracovat a vyhnat si z hlavy hnev nad nejakym zarytcom, ktory z vlastnej zlej skusenosti obvinuje vsetkych, ktori sa na svet nedivaju cez jeho okuliare......

georgina, Št, 16. 02. 2012 - 10:18

Myslim, ze tu niekto nie je tak na hlavu padnuty, aby si myslel, ze po zaockovani ostane do konca zivota nielen imunny ale este aj inteligentnejsi, co bohuzial prevenar nejak opomina, takisto ako aj pravo na slobodny nazor jednotlivca. A ten slobodny nazor bohuzial nemusi suhlasit s jeho.

Vystihla si to dokonale (y) ;-)

Tangy, Št, 16. 02. 2012 - 14:06

Davnejsie, neviem ci aj teraz je to tak, bola taka moznost, ze alergici mali vakcinu proti chripke zadarmo. Alergiologicka nam ju predpisala celej rodine a ujo- zdravotnik, nam ju prisiel pichnut. Zaockovali sa nasi aj sestra, ja nie. Vsetci traja dostali chripku, ale taku, ze sa tyzden nevladali postavit z postele, sestra mala slabsi priebeh, mne nebolo absolutne nic a to som sa o vsetkych cely tyzden starala.

Inca, Št, 16. 02. 2012 - 10:50

eniXelka moja susedka po ockovani na chripku do dvoch tyzdnov zomrela

eniXelka, Št, 16. 02. 2012 - 14:27

Pozri moj prispevok vyssie, ktory som pisala pod GEo.

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 21:31

@magic

1) ockovanie nie je vyhodne vobec v nicom ..jedine ,ze z tvojho dietata vyrobi "vecneho" pacienta pre farmapriemyslel a bude ta dojit z penazi do smrti.

2) nikoho nepresviedcam, kazdy nech si spravy usudok sam. ponukam len moje skusenosti a clanky/statistiky/pripady ktorym sa vzdy snazim pripojit zdrojovy link, aby si to kazdy mohol zhodnotit sam.

3) mozes verit comu chces a ockovat sa cim chces , nijako mi to neprekaza.

4) zaroven by bolo vhodne keby si sa pokusila vratit k TEME tohto prispevku a to " OBJEDNAVKA NEMECKEJ VLADY VAKCIN BEZ TOXICKYCH LATOK PRE SEBA A ARMADU" ..aj ked vidim,ze tema prispevku ta moc nezaujala.

magic, St, 15. 02. 2012 - 21:57

Ad 4: zaujala, inak by som tu nediskutovala.

zaujal ma aj pohlad, ktorym akosi automaticky akceptujes, ze si kategoria secondhand. lebo tak nas vidi hornych desat tisic. sice proti tomu chces bojovat vyhybanim sa ockovaniu, vopred si priznavas, ze na lepsiu vakcinu mat nebudes, alebo si secondhand.
co takto rozbehnut prostest, peticiu, alebo nieco ine, kde by sa ziadalo, aby boli taketo vakciny dostupne vsetkym?

AD 2: verim, ze chces, aby si ludia urobili vlastny nazor, no podavas svoje zistenia trochu dogmaticky. (a tiez napr. tie nepristojne zelania, aby som neokusila na svojich detoch nasledky ockovania - volne parafrazovane z minuleho blogu.)
takze musis zmenit retoriku. resp. nemusis, ale potom netvrd, ze im nechces nic podsuvat.
hoci zase verim, ze svojpravny clovek si naozaj ten nazor urobi sam, bez ohladu na trochu drsnu emotivnu argumentaciu pomocou videi a clankov utrapenych matiek.

AD 1: inak, nepytala som sa, v com je vyhodne ockovanie. ale v com je vyhodne neockovanie. okrem vyhnutiu sa moznosti, ze budem mat po ockovani nasledky. ake dalsie vyhody neockovanie ma? je naozaj vyhoda spoliehat sa cisto na vlastnu imunitu? na nemennost stavu: vzdy dostupne lieky, hygiena, ... (lebo toto su casovo obmedzene premenne, nie fakty.)?
toto ma zaujima, ako vidis. nie vycuc z clankov o skodlivosti ockovania (to uz som citala). zaujima ma, ci si popritom uvazoval aj o druhej strane. ci na tuto temu pozeras globalne, alebo len jednostranne.

Ad 3: myslim, ze som jasne vysvetlila, ze dalej sa nasa rodina neockuje. co su uz teda v pripade mna a manzela dlhe roky (co sme boli male deti). teda tvoje pozehnenie, aby som sa dala zaockovat, cim uznam za vhodne, nechapem. znamena to, ze citas moje prispevky iba narychlo?

prestan ma brat a priori ako odporcu ockovania. v podstate som jeden z rodicov, mnohych rodicov, na ktorych sa snazis apelovat (hoci mi trochu dost vadi sposob, aky pouzivas. pride mi neeticky.). a jednoducho ma zaujima aj druha strana. prv ako sa rozhodnem, ze dam alebo nedam ockovat, chcem vediet viac, nez je mat strach z vakcin.
ak k tomu svoje stanovisko poskytnut nemozes, nevadi. len to jednoducho jasne povedz, aby nedochadzalo k nedorozumeniam.

prevenar, Št, 16. 02. 2012 - 00:24

aha :-D je celkom mozne ,ze citam rychlo a zle chapem :-) kazdy sme nejaky.

-vyhody ne ockovania su presne opakom, tych nevyhod ockovania cize ..

ak neockujes nevystavujes sa zbytocnemu riziku ktore ti hrozi a) reakciou na vakcinu = rozne druhy skutocne roznych reakcii od temer ziadnych az po smrt b) nevystavujes sa riziku,ze ochories priamo z vakciny na chorobu na ktoru si ockovania ..alebo inu. kontaminacia vakcin nie je az taka zriedkava. c) nevystavujes sa nebezpecenstvu, ze vakcinacna firma na tebe/tvojom dietati neprevedie pokus novej latky.

- neexistuje ziadna kontrola co do teba pichaju. de facto si mozu "vyskusat" co len chcu. vid. prave prebiehajuci sud s GSK v Argentine kde pri tajnom testovani zabili 14 babatiek. (uz si nespominam uplne presne na cislo. minule som dal link na to)

to vsetko podstupuje ockovany clovek za vymenu za nieco co s najvacsou pravdepodobnostou ani nebude fungovat (zrusene TBC , pripady epidemii v zaockovanych populaciach) ..alebo sa ucinok pominie do par rokov a clovek je dalej vystaveny nakaze ako keby nikdy nebol ockovany.

..k zvysku - komu sa nepacia moje informacie nech si najde lepsie. ja poskytujem z mojej strany to najlepsie co dokazem poskytnut.

-ked sa ti zda ,ze ja nieco automaticky akceptujem ..tak potom uz fakt neviem :-D

magic, Št, 16. 02. 2012 - 09:10

a, b aj c su o tom, co som uz spomenula.

vyhodou neockovanbia je teda spolah na vlastnu (zdedenu) imunitu a dufat v osudove nacasovanie choroby v spravny cas a na spravnom mieste. teda, ze v zhladom na stva mojej imunity ma nechyti nejaky silnejsi virus, resp. sa neobjavi v case, ked uz nejaku chorobu zdolavam.

co sa tyka testovania novych vyrobkov tajne na ludoch - uprimne, ale takto sme v minulosti dosli k X vymozenostiam, ktorym sa dnes automaticky tesime.
sterilita prostredia, sterilizovanie ran, ... tiez to proste odskusali na prvych pacientoch. dnes si nevieme predstavit, zeby nam pichli injekciu bez ocistenia miesta vpichu sterilnym roztokom.
uspavanie pri operaciach - to tiez par ludi zaplatilo zivotom, nez prisli na to, cim, ako, v akom pomere, na co treba prihliadat. a este aj dnes sa stane, ze pacient sa neprebudi, aj ked vzacne.
atd.

prevenar, Št, 16. 02. 2012 - 10:28

samozrejme ..mozes sa spolahnut na co len chces si predsa slobodny clovek. kto sa rozhodne moze sa spolahnut aj na riskantnu ochranu vakcin, ktora nefunguje a je fantastickym ziskom v miliardach eur/dolarov pre farmaspolocnosti. tento vyber je na kazdom cloveku. na tom nevidim nic zle.

sterilita na operacnej sale, uspavanie pri operaciach a dalsie veci predsa nemaju s ockovanim ,alebo chorobami ako mumps,TBC , kiahne, atd .. nic spolocne.

ako som povedal, kazdy si moze vybrat , sice ja som (budem) za moj slobodny vyber na ktory mam pravo z ustavy protizakonne financne postihnuty ..ale to nevadi, nejak sa s tym uz popasujem.

magic, Št, 16. 02. 2012 - 11:49

1. prevenar, chapes, co je to analogia?

2. nehovorim, ze teraz, hura, budme pokusne morcata. ja len rozmyslam dalej, za hranicu toho - "nechcem byt pokusne morca". ako sa to da riesit? lebo uspesne testovanie v skumavkach neznamena vzdy uspesnost latky v praxi. uspesnost je v percentach obvykle mensia nez v labaku.
proste len premyslam a pytam sa, ci aj ty nad takym dacim premyslas a ci mas na to nazor. alebo ci ostavas iba pri protiockovacej kampani.
lebo, ze vakciny su zrejme zle - to je uz poriesene, to netreba dalej rozmazavat. teraz je otazka, co s tym.
mam rada, ked sa hladaju aj riesenia, ked uz je problem presne sformulovany.

lebo jedna vec je kricat - zlodej!zlodej! a druha ako radsej kradeziam predchadzat. a zrusit obchod je sice riesenie problemu kradezi, ale nie vhodne, kedze ten obchod ludia potrebovali.

prevenar, Št, 16. 02. 2012 - 22:49

jo, co je analogia chapem.

co s tym ? zalezi ako to myslis, ma to take 2 roviny .

prva. v prvom rade by s tym mala nieco robit vlada. nezakonnost , protiustavnost a rozpor medzi vyhlaskami a zakonmi by sa nemali tolerovat a taketo efekty by mali byt hned odstranovane. co je smiesna predstava ked iniciatorom je napriklad minister zdravotnictva. ked statny urad "urad na ochranu osobnych informacii" vyjadri nazor , ze vyhlaska ktoru idu prijat je protizakonna a oni ju aj tak prijmu. ked ombudsman - ochranca ludskych prav skonstatuje protiustavnost "povinneho" ockovania ..ale nic nespravi. ked clen ustavneho sudu sa vyjadri ,ze urcovanie povinnosti "ockovacim kalendarom" je protiustavne .. ked sa nenajde 30 poslancov aby to dali na presetrenie ustavnym sudom. ked ti lekar neprizna vedlajsi ucinok ani ked ti dieta zomrie rovno v ambulancii po ockovani.. atd , atd. ked sa dostanes do problemov zistis ,ze si total sama a zrazu ta "nikto" nepozna. jediny kto ti pomoze je komunita ludi na internete ktorej clenovia a prispievatelia , zazili to iste a podelia s tebou o svoje skusenosti.

a teda druha osobna rovina . to je asi pre kazdeho individualne. ze. mozem povedat co robim ja .

1) snazim sa co najviac ludi upozornit na to,ze vobec nejaky problem existuje/moze existovat.
2) hladam clanky v domacej aj zahranicnej tlaci a upozornujem na ne na roznych forach.
3) sledujem zakony a vyhlasky ktore sa primaju .
4) studujem zakony ktore sa uz prijali. ..a upozornujem ostatnych na mozne riesenia ich problemov.
5) sledujem prispevky ostatnych uzivatelov a dobre informacie sirim dalej.
6) zucastnujem sa svojim podpisom pod verejnymi pripomienkami ktore idu do parlamentu ..napriklad aby vypadlo "udavanie" lekarom z vyhlasky ..podpisalo to 2000 ludi a bolo to od-ignorovane.
7) prekladam videa z anglickeho jazyka do slovenskeho, bud volne , alebo presne.
8) pomaham kazdemu kto ma otazku ohladom ockovania / odmietnutia ockovania a bojom s uradmi ..v ramci mojich moznosti a vedomosti.
9) a budem volit SaS koli viacerym veciam . dve nosne 1) nehlasovali za "euroval" a centralnu europsku fiskalnu politiku = nase totalne ozobracene a okradnutie. 2) podporuju vsetky akcie/ zakony veduce k skutocnej dobrovolnosti ockovania.

to je tak za mna co si takto na rychlo spomeniem ..samozrejme su ludia co robia aj viac. vidim,ze ta tato tema zaujima a tiez chces sirit informacie dalej . urcite moje body doplnis o tvoje, dokonca mozno prekonas a rozsiris , co budem moc rad. ludi co chcu pomoct nie je nikdy dost.

eniXelka, Št, 16. 02. 2012 - 09:51

Magic,

AD 2 - (clap) (clap) (clap) (clap) (clap)

lydusha (bez overenia), St, 15. 02. 2012 - 21:28

"1) ockovanie nie je vyhodne vobec v nicom ..jedine ,ze z tvojho dietata vyrobi "vecneho" pacienta pre farmapriemyslel a bude ta dojit z penazi do smrti."
Po svete a konkretne aj na Slovensku, beha kopec ockovanych deti, ktore su zdrave, mnohe uz nie su deti a nie su vecni pacienti. Takze taketo zovseobecnovanie je od veci.

prevenar, St, 15. 02. 2012 - 21:37

ok , ked myslis.

lydusha (bez overenia), St, 15. 02. 2012 - 21:41

Nie ze myslim. Viem. To co sa ti stalo je sice smutne, ale neznamena to, ze vsetci ockovani su dozivotne postihnuti, chori, ci ine horory. Skor je to o tom, ze nic sa nedeje len tak a nahodou a ked mam svoj cas odmerany, zratany a podciarknuty, dnes sa vyliecim z rakoviny a zajtra ma zrazi auto.

prevenar, Št, 16. 02. 2012 - 01:41

lol to ale nemyslis vazne ,ze ? tebe sa skutocne zda rovnocenne , ked niekto nahodne dostane rakovinu ,alebo ho zrazi auto s tym, ze ta vlada nezakonne nuti podavat tvojmu dietatu vakciny pod strasiakom pokut protiustavnymi vyhlaskami? vakcinami ,ktore su plne toxickych latok ktore sa kumuluju vo vnutornych organoch?? nikto ich nekontroluje , pri ich ilegalnom testovani zomieraju deti ? ..a za tvojim chrbtom si pre seba daju vyrobit neskodne vakciny, ktore ta zrejme naozaj ochrania lenze pre teba su nedostupne? tomu hovoris OSUD ?!! tak na taky osud sa ti ja mozem ... vies co. dakujem , nemam zaujem o takyto "osud"

lydusha (bez overenia), Št, 16. 02. 2012 - 07:58

" tak na taky osud sa ti ja mozem ... vies co. dakujem , nemam zaujem o takyto "osud""
V pohode sa mozes, no nepomozes si, rozhodne nie takymto stylom.

Tangy, Št, 16. 02. 2012 - 14:37

Geo, prepac, nechcem sa dotahovat, ale nemozem si odpustit jednu poznamku. Prevenar na jednej strane pise ako nas vakciny tak ci tak neochrania, no na druhej strane, ze existuju neskodne vakciny "ktore ta zrejme naozaj ochrania lenze pre teba su nedostupne". Podla mna by si mal ujasnit za co bojuje, ci za uplne zrusenie vakcin alebo spristupnenie vakcin bez skodlivych latok. Je mi luto, ze mal zlu osobnu skusenost s ockovanim, ale nie je mi prijemny sposob akym podava svoje nazory.

georgina, Št, 16. 02. 2012 - 14:40

Síce som nepochopila, prečo si to zavesila práve sem (teda nerozumiem, prečo si oslovila mňa, keďže zrovna tuto a k tomuto konkrétne som sa nijako nevyjadrovala) - ale inak súhlasím od vrchu po spodok.

Tangy, Št, 16. 02. 2012 - 14:58

Aha, no neuvedomila som si, ze to oslovenie vyznie trochu inak ako som zamyslala. Mna ten komentar na margo prevenara napadol prave pri citani prispevku, pod ktory som sa zavesila, ale oslovila som teba, aby si ma mohla pripadne upozornit, ak by som bola az priliz mimo temu.

georgina, Št, 16. 02. 2012 - 15:03

Nuž, ťažko sa držať čisto témy, ak jej zakladateľ "diskutuje" spôsobom, ako to robí Prevenar.

Inca, Št, 16. 02. 2012 - 08:51

Lydush ale pred 20 rokmi neboli este take ockovacie vakciny(hexa....) ako su teraz.Ja si nepamatam ze by mojho skoro 18 rocneho syna pichali do dvoch noziciek ako moju dceru ktora ma 5 rokov.

lydusha (bez overenia), Št, 16. 02. 2012 - 09:07

Inca, ja sa neockujem uz niekolko rokov, lieky beriem len v stave akutnej nudze a mam svoj nazor na farmaceuticky priemysel a vsetky ich akcie ako vyhlasenie pandemie, prasacich chripokch, epidemie sialenych krav a aj na nemecky vykrik o nakazenych klickoch- povodne paradajkach, ktorym dosiahli jedine- ze zlikvidovali dovoz zahranicnej zeleniny...No povinne ockovanie by som nepodcenovala ani neprecenovala...a ze sa nic nedeje len tak a aj to zle ma v sebe nieco dobre- za tym si stojim...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama