reklama

krčok maternice

martina0903 , 21. 01. 2011 - 08:51

reklama

Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať, mate skúsenosti s ochorením,ak by sa to dalo tak nazvať krčka maternice?Ja mám 32 rokov, tri deti a diagnostikovali mi treti najťažší stupeň.Už len krok pred rakovinou.


reklama


reklama

dulka, Pi, 21. 01. 2011 - 09:28

ahoj martina, áno, ja s tým má osobnu skúsenosť. Prebiehalo to u mňa tak, že napriek pravidelným kontrolám sa to mojej gyn. zdalo stále v poriadku, až to dospelo do takéhoto štádia (dnes už mám inú gynekologičku).
Išla som na operáciu, je to údajne veľmi jednoduchý zákrok, kde Ti vlastne chirurgicky skrátia krčok maternice. Po operácii ide vzorka na histológiu a podľa toho sa uvidí čo ďalej. Ja som mala histológiu v poriadku, od operácie už ubehlo 10 rokov a som úplne zdravá, všetko je v poriadku, len na cytologické vyšetrenia nechdím raz ročne, ale 2x do roka.
Hneď druhý deň po operácii som bez problémov chodila, nemala som nejaké bolesti, takže podľa mňa, nemusíš sa báť. držím palce, nech Ti všetko dobre dopadne a operáciu určite neodkladaj.

nikola4191, Po, 05. 03. 2012 - 19:23

Ahojte baby.Mam 21 rokov a som skoro 1 a pol po porode.Pred pol rokom mi diagnostikovali,tiez toto ochorenie.Dnes mi lekarka oznamila,ze mam stupen medzi 2-3.Az v Maju mam ist na cytologiu a v JJuni,by mali byt vysledky.Chcem sa opytar,kolko ste vi cakali,kym vas operovali,kde to robia,kolko to trva.Mama tiez bola na tomto zakroku a,ze ju potom bolela maternica.Ake ste mali priznaky,lebo ja sa citim fajn,len nechapem s coho to vznika a,ked sa to raz vyoperuje pro sa to vracia.Ja viem.Vela otazok,ale velmi sa bojim.Dakujem vam velmi pekne.NIKOL

georgina, Po, 05. 03. 2012 - 19:32

Nikola, toto je vyše roka starý príspevok (kuk na dátum pod nadpisom). Prosím ťa, radšej si založ vlastný blog (na lište hore klik na "Pridaj", potom "Príspevok v blogu", vybrať vhodné fórum, napísať nadpis, text, dole na "poslať"). Ak sa totiž len "prilepíš" do cudzieho a navyše starého blogu, moc odpovedí nedostaneš.

http://www.nanicmama.sk/co-je-s-tym-pocitacom/technicka-prirucka

lia6, So, 22. 01. 2011 - 15:16

Toto som mala ako dvadsaťjedna ročná...bola som tri krát na operácii, kde mi tri krát odstránili kúsok z kŕčka maternice a ten sa posiela na histológiu...vždy som ju mala v poriadku...vtedy som bola v nemocke devať dní-to sa čakalo na ten výsledok a podľa toho by sa zariadilo...dnes ideš na druhý deň domov-samozrejme, ak nie sú komplikácie...horúčka a td....držím palce, aby Ti to dobre dopadlo...neodkladaj operáciu(hug) (sun)

Ivus, Po, 24. 01. 2011 - 16:54

Ahoj, Martinka, ale aj Dulka a Lia6, ja by som sa Vas chcela tiez opytat na margo toho krcka maternice, ako to u Vas zacalo. Ja som bola na preventivke v piatok a gynekolog mi povedal, ze mam na krcku maternice dysplaziu. Zobral mi niekolko odberov a sterov, vysledky vsak budu az o 3 tyzdne. Stresujem z toho, ci to je nieco vazne alebo co ta dysplazia vlastne znamena. Viete mi k tomu nieco povedat? Dakujem velmi pekne a vsetkym Vam zelam vela vela zdravicka!

dulka, St, 26. 01. 2011 - 19:51

Ivuš, ja som bola na operácii na základe zlých výsledkov z cytológie. Chodila som síce pravidelne na preventívne prehliadky, ale mojej doktorke sa to stále zdalo v norme. Raz mi navrhla, aby som išla na zmrazenie krčka. Manžel pozná primára v nemocnici na ženskom, tak tam zašiel s mojou kartou, poradiť sa. On mi urobil znova cytológiu a povedal, aby som sa dala operovať, lebo v mojom štádiu mi žiadne zmrazenie nepomôže, akurát stratím čas a veľmi sa čudoval, keď videl v karte aké som mala výsledky už aj pred tým, že to nechala zájsť až tak ďaleko. Operácia dopadla dobre a po výsledkoch z histologie mi povedal, že som prišla v minúte dvanástej.
Dnes už chodím 10 rokov k inej gynekologičke a som svojmu manželovi vďačná, že sa vtedy išiel informovať.

martina0903, St, 26. 01. 2011 - 18:46

Ahoj,termin dysplazie si môžeš najst aj na nete,Je to tam dopodrodna opísané.Ja už mám 3 stupeň dysplázie, čo už je najťažší a idú mi už vyoperovať maternicu.A začalo to najskôr tak ,že sa mi začali zhoršovať výsledky z cytologie.Lekár tvrdil, že ešte je to stále v norme,až na ten posledný, kde mi už oznámil,že mi musia odstrániť z krčku maternice.A začal sa mi často opakovať ružovkastý výtok,ktorý nechcel ustúpiť,ani po nasadení liekov na zástavu krvácania.Bola som na operácií no a teraz za tri týždne ma čaká druhá, kde mi zoberú celú maternicu,kedže výsledky z hystologie som mala velmi zle.Je mi z toho naozaj nanič.

sama52, Ne, 06. 02. 2011 - 17:24

Ahoj, ja som mala tretí stupeň pred desiatimi rokmi, podstúpila som operáciu a som v poriadku, aspoň podľa slov lekára. Nemusíš sa báť, naozaj to nič nie je a ani bolesti som nemala keď som sa zobudila. Odvtedy chodím na kontroly 2x ročne a pri poslednej, v novembri som mala dokonca 1..Tak sa neboj, čítala som že to podstupuje každá druhá žena.

mahulenaz, Ne, 06. 02. 2011 - 20:08

Ja som mala tiež 3 stupeň odstránili mi skoro celý krčok maternice asi pred 15 rokmi a mne to doktor zistil ked som šla na výmenu vnutromaternicoveho telieska.Všetko bolo ok teraz s tým nemám žiadny problem.Výsledky z hystologie boli dobré.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama