reklama

Brokolicový nákyp s kukuricou

Pridal/a georgina dňa 11. 03. 2012 - 17:05 - Recepty georgina
obrázok k receptu

reklama

Vegeteriánska mňamka

Ingrediencie
3 hrnčeky brokolica
1 plechovka sterilizovaná kukurica
1 kus cibuľa
3 kusov vajce
  slnečnicový olej
1 hrnček mlieko
1⁄2 hrnček syr
2 polievkové lyžice polohrubá múka
  soľ
  mleté korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rúru rozohrejme na 180 stupňov, zapekaciu misu vymastíme olejom. Brokolicové ružičky chvíľu povaríme v osolenej vode, potom necháme odkvapkať, vychladnúť a posekáme ich na hrubo. V panvici na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme múku a dobre premiešame. Prilejeme mlieko a miešame, kým zmes trochu nezhustne. Odstavíme z ohňa, primiešame rozšľahané vajcia a syr. Pridáme brokolicu, odkvapkanú kukuricu, soľ a korenie. Masu dáme do zapekacej misky a tú vložíme do hlbšieho pekáča, do ktorého nalejeme toľko vody, aby siahala do polovice misky. Pečieme hodinu. Podávame so zeleninovým šalátom.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Tangy, Ne, 11. 03. 2012 - 17:46

(y) mnam. Najblizsie vyskusam.

eva m, Ne, 11. 03. 2012 - 20:21

podobne robievam, odporucam(y)
Eva (sun)

georgina, Ut, 13. 03. 2012 - 14:47

Veru, veru, je to mňamka :-) :-) :-)

balalajka, Po, 12. 03. 2012 - 07:26

No ale mnaaaam ... mám v chladničke brokolicu. A už viem čo s ňou ;-)

georgina, Ut, 13. 03. 2012 - 14:46

:-) (sun) (sun) (sun)

Tangy, Ut, 13. 03. 2012 - 14:43

Geo, piect odokryte, ci zakryte?

georgina, Ut, 13. 03. 2012 - 14:46

Pečiem odokryté, ale asi záleží aj na tom, akú máš rúru. Používam funkciu s ventilátorom, takže nemám problém, prepečie sa to rovnomerne aj tak.

Tangy, Ut, 13. 03. 2012 - 14:49

Ja mam klasicku, dolny a horny ohrev. Peciem uz pol hodinu zakryte, tak idem odokryt.

Tangy, Ut, 13. 03. 2012 - 16:01

Mnaaaam. Vyborne, len by som pocet porcii upravila na 2 a pol ;-) . S malinkou sme uz skoro polovicu zbastili. Drobec ani neochutnal, ale nam dvom velmi chutilo. Som zvedava, co na to povie MM, pre istotu som mu odlozila kusok peceneho maska zo vcera (giggle) .

georgina, Ut, 13. 03. 2012 - 17:05

Teším sa, že chutilo :-) :-) :-)

lienka4321, Ut, 13. 03. 2012 - 15:00

super geo vyzera to dobre urcite odskusam, tie tvoje receptiky su presne podla mojej chute(y)

georgina, Ut, 13. 03. 2012 - 17:07

Minule som si tak dumala, aké zeleninové jedlá sa u nás varili ešte také dva roky dozadu. Okrem špenátu a leča som si nespomenula na žiadne iné.
A pritom sa dá so zeleninou v kuchyni priam čarovať a navyše je to rýchle a zdravé varenie :-) :-) :-).

lienka4321, Ut, 13. 03. 2012 - 17:17

My sme varievali aj nejake privarky ako napr tekvicovy a spominam si aj na kelove fasirky. To mas pravdu zo zeleniny sa da toho naozaj vela chutneho spravit. Tiez sa snazim co najviac ju vyuzivat a rozne druhy ale priznavam niektore naozaj neviem pouzit pripadne len nejaku jednu variantu(blush) , tak kludne pridavaj recepty nech sa nieco naucim naviac(sun) ja som taky kuchynsky zaciatocnik(giggle)

georgina, Ut, 13. 03. 2012 - 17:36

A vidíš, tekvicový prívarok som varievala (a varím) tiež, ale len pre seba, lebo MM a deťom to vyslovene nechutí, tak ich nejdem "znásilňovať" len preto, že ja sa toho neviem dojesť.

Priebežne ešte popridávam niečo :-) ;-).

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama