reklama

Mrkvovo - hrozienkové sušienky

Pridal/a georgina dňa 11. 03. 2012 - 15:15 - Recepty georgina
obrázok k receptu

reklama

Maškrta, ktorá má trvanlivosť až týždeň, ale u nás zmizne behom pol hodiny

Ingrediencie
1 hrnček polohrubá múka
1 hrnček ovsené vločky
1 hrnček mrkva
1 hrnček hnedý cukor
1 kus vajce
1⁄2 balík prášok do pečiva
3⁄4 hrnček hrozienka
1⁄2 hrnček slnečnicový olej
  škorica
  klinčeky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rúru rozohrejeme na 190 stupňov, plech na pečenie vymastíme olejom. V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, škoricu a klinčeky. Pridáme ovsené vločky a znova premiešame. Vo veľkej mise vyšľaháme vajce s hnedým a vanilínovým cukrom, pridáme olej. Postupne prisýpame múčnu zmes, nakoniec pridáme mrkvu a hrozienka. Cesto má byť lepkavé. Na každú sušienku naberieme vrchovatú lyžicu cesta a pomocou druhej lyžice dávame na plech jednotlivé kôpky asi 5 cm od seba. Pečieme 10 až 12 minút, kým nie sú sušienky zlatistohnedé a okolo okrajom trochu tmavšie. Upečené necháme odstáť na plechu asi dve minúty, potom preložíme na mriežku vychladnúť.

Doplňujúce poznámky

V dobre uzavretej škatuli vraj vydržia týždeň, ale nikdy sa mi to ešte nepodarilo overiť :-D

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Martina79, St, 14. 03. 2012 - 13:36

vyskúšané :-P . len škoricu a mleté klinčeky som doma nenašla, tak som použila medovníkové korenie. :-) Samko sa aspoň potešil, že máme medovníčky. (giggle)

georgina, St, 14. 03. 2012 - 16:42

Nad týmto som minule špekulovala aj ja, reku, dám tam medovníkové korenie, trochu zostalo od Vianoc, ale nakoniec som nechala tak. Tak dám nabudúce :-) ;-).

eva m, St, 14. 03. 2012 - 15:22

ale nooo!!
a ako si mam tu liniu udrziavat, ha??
Eva (sun)

georgina, St, 14. 03. 2012 - 16:44

Evi, toto je zdravá maškrta, a raz za čas predsa môžeš aj sladké, nie? ;-) B-]

zdenka25, Po, 09. 07. 2012 - 13:37

práve sa dopeká posledný plech v rúre, robila som hneď z dvoch dávok (rofl) odporúčam, sú super :-P :-P :-P :-P :-P

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama