reklama

vazektomia na slovensku

Pridal/a megina dňa 12. 03. 2012 - 22:59

reklama

ahojte babiky,

takmer kazdy den tu chodim citat,ale dnes aj prispejem,lebo potrebujem poradit.
zijem v zahranici uz vela rokov,manzel je cudzinec.mame 2 deti a na viac sa necitime.starsej sa treba osobitne venovat,ma prvky autizmu,terapie 2x do tyzdna.mladsiu sa snazim nezanedbavat,jeden cas nam to davala pocitit,ale uz je to lepsie.ja beriem lieky na epilesiu takze nesmiem ziadnu hormonalnu antikoncepciu a kedze viac deti neplanujeme,rozhodli sme sa,ze manzel by podstupil vasektomiu.tu to stoji okolo 2tisic euro.
chcela by som vediet ci niektora z vas nema nejake info alebo kde by som ich mohla zistit.napr kde robia zakrok,za aku cenu a pod.
dakujem (sun)


reklama

reklama

volterra, Ut, 13. 03. 2012 - 09:24

Ahoj, neviem, ako je to v zahranici a nemam skusenosti s vazektomiou na Slovensku, ale mam skusenosti so sterilizaciou zo zdravotnych dovodov. Nie sice u seba - ja som ju zaplatila v plnej sume, ale kamaratka to mala zo zdrav. dovodov preplatene poistovnou, tusim skoro celu sumu. Ak je teda zdravotny problem u teba, a teda ty uz neplanujes ziadne dalsie tehotenstvo, skus si zistit aj tuto moznost u tvojho gynekologa a vo svojej poistovni. A priznajme si, medzi nami dievcatami, my zeny takyto zakrok psychicky ustojime ovela lahsie, ako muzi(sun) . Oni sa len zdaju velkymi hrdinami, ale vo vnutri sa velmi boja akychkolvek zasahov do svojej muznosti:-( . Ja by som mojho muza na to nepustila, bala by som sa prip. psychickych nasledkov, ktore by mohli vyustit ja donejakych sex. problemov(giggle) . Ale to sa samozrejme nemusi tykat tvojho manzela, mozno to zvladne v pohode. Drzim Vam palce(flower) .

agnes, Ut, 13. 03. 2012 - 10:54

Aj ja mam sterilizaciu u seba,asi pred 15 rokmi.Musela som tiez zo zdravotnych dovodov,nebolo to nic strasne. 3 dni v nemocnici, teraz tusim aj ambulantne. Tiez som nic neplatila, bolo to bezbolestne, robia to cez pupok s tenkou hadickou, na jednej kamera, na druhej to s cim tie vajecniky rozdelia,alebo podviazu, ci ako sa to aj vola.
jeden den spis po narkoze, druhy cakas, kedy ti ten vzduch z brucha vyjde a na treti domov. Mozes aj vsetko robit, ja som sla hned do roboty. Ani po zakroku nie si menejcenna zena, pretoze vsetko zostava v tele, akurat, ze nebudes tehotna. Dostavas aj mesacne menstruaciu, vsetko, ako doteraz.
Manzel to vtedy tiez odmietol, ze on si neda zo seba spravit eunucha(giggle) ale ako pise volterra, hrdinovia na von. Ja som ho ani nenutila, to boli 2 moznosti, bud ja, alebo on.A ked pises ze zo zdravotnych dovodov u teba, tak preco chces 2000 euro investovat, ked to budes ty ako zdravotny pripad mat zadarmo. Neviem, kde zijes, ale ak si poistena, tak aj v cudzine vazne zdravotne pripady nemusia az tolko platit. (sun)

megina, Ut, 13. 03. 2012 - 13:41

dakujem za rady,ale aj ked mna sterilizacia zaujima,tu v taliansku si ju nemozem dat urobit ,lebo nesplnam podmienky,okrem veku nad 35 rokov a 3 deti,treba ist aj pred komisiu.robia s tym velke problemy kvoli vatikanu.na sk,nie som poistena tak neviem kolko by to stalo.
co sa tyka mojho muza,je velmi pokrokovy,skor sa tesi ze sa uz nebude musiet stresovat s gumou.(giggle)

anjeli, Ut, 13. 03. 2012 - 20:46

Nechcem teda zbytočne mútiť vodu, ale čítala som, že je menej škodlivá vazektómia pre muža ako sterilizácia pre ženu, takže hrdinka - nehrdina, ak tá možnosť je, tak radšej chlap by mal postúpiť zákrok a fungovať bude tiež ako doteraz, takže žiadny "eunuch" (y)

Margotka1, St, 14. 03. 2012 - 00:07

Zdravim.Na Slovensku navstivite urologa, poplatky priblizne 100-125 euro.Je treba doniest zdravotnu dokumentaciu a preukaz poistenca.Vyplnuje sa ziadost, uvadza sa dovod, a podpis.Zakrok sa robi vacsinou ambulantne, v lokalnom znecitliveni, trva 20-25 minut.Je treba kontrolovat spermiogram v nejakych intervaloch.

Margotka1, St, 14. 03. 2012 - 00:13

Este k tej cene, aktualna cena za zakrok cca 300 euro.Ono zalezi aj vela na poistovni.Odporucam informovat sa priamo u vybraneho urologa resp. urologicky.
No ak zijete v zahranici, tam si teda platite zdravotne poistenie, tak sa informujte o cene zakroku aj tam.

lydusha (bez overenia), St, 14. 03. 2012 - 09:19

Na toto je Slovensko dobre? Vyuzivat co sa da na vsetkych frontoch? ved ked je tu tak na ho.no, ze sa tu neda zit, tak si platte zakroky tam, kde zijete.

simplemente maria, St, 14. 03. 2012 - 21:48

lydusha, neviem, ci si citala dost pozorne - jej manzel je cudzinec a ziju v zahranici. Mozno tam, kde ziju je on doma a ona cudzinka a osdtahovala sa za nim, lebo tam ma mozno pracu a zazemie a.... Mozno tam nezutekali v "domneni" ze tam bude lepsie a aj keby, tak je teba asi do toho nic - nepytala sa na tvoj nazor na to, kde ma byvat.

Niekedy mam pocit, ako keby si si dala len pol viagry - priebezne "podje...." a tvoju odpoved k veci niekde mozno bola, ale nejak si na ziadnu teraz nespominam.

Niekedy mam pocit, ze to robis zamerne, aby si dievcata odradila, nech sa viac nepytaju, lebo mozes do toho kedykolvek vstupit a vypustit na nich rozne obvinujuce a odvecne komentare, ktore im teda vobec nepomozu, hlavne ak sa pytaju na nieco konkretne a nie na nazor.

Aj moja sestra sa vydala a zije v zahranici, ma tam muza, pracu, dieta...plati poistenie ako kazdy iny. A ked ma cestu sem, tak si da urobit odborne vysetrenia tu - sme v EU a ked plati zdravotne poistenie tam, tak nevidim dovod, preco by nemohla ist ku lekarovi tu. Doplaca urcite menej.

lydusha (bez overenia), Št, 15. 03. 2012 - 00:32

Poprosim ta aby si sa starala o seba a neanalyzovala moju osobu, dakujem.

Margotka1, St, 14. 03. 2012 - 22:08

Nerozumiem komu vlastne tento Vas prispevok patril.Mne????Kvoli comu?Ja tej dotycnej poradila.
Mimochodom ta cena v Taliansku sa mi zda sialena.Sak v niektorych EU krajinach stoji zakrok rovnako ako u nas cca od 300 do 450 euro...No stale plati, najlepsie je ziadat tam, kde si platite zdrav. poistenie

simplemente maria, St, 14. 03. 2012 - 21:36

My mame doma uz troch chalanov a na dalsie sa necitim ani nahodou. Moj mily ma skoro "zabil" prehlasenim, ze si da urobit vazektomiu. Ma kamarata urologa, tak za nim siel. Je potrebne v nemocnici, kde to robia vypisat taku ziadost a to minimalne 30 dni pred samotnym zakrokom (to iste plati pre zeny, lebo aj ja som chcela, ze pri porode, nech to ide jedno s druhym, ale ze som nemala dodrzany termin a bla-bla..). Po zakroku sa robia tusim 3 kontroly, vzdy po mesiaci a potom ak su ok, tak je to hotovo. robi sa to ambulantne.
Ale zatial je to vo faze navstevy kamarat v ambulancii (beer) a rozjimania, ze ved na jesen.....B-]
Tak uvidime ci sa osmeliii a aj nieco urobiii, tlacit ho nebudem (ale uz by mohol, tie prezervativy ma uz nebavia..)

megina, So, 17. 03. 2012 - 12:11

dakujem vsetkym dievcatam co mi poradili aj tym ktore mi napisali na mail.
nemyslim,ze sa musim spovedat alebo ospravedlnovat kde a kolko miniem.
moj manzel je cudzinec a sme spolu uz 14 rokov.ked ideme na slovensko,tak si dame kompletku,zubar,zubnu hygienu,kozmeticka,kadernicka a pod.nie som ziadna fiflena,ale hlavne kozmeticka je moja kamaratka a poznam jej finacnu situaciu tak sa snazim pomoct aspon,ze jej dam zarobit.je to take zle,ze pomaham ako sa hovori tocit ekonomiu? preco by som si mala brat pozicky aby som zaplatila zubarovi 4000 euro za 2 zuby?:-O
pekny den (sun) :-)

sonia, So, 17. 03. 2012 - 14:23

Presne tak Megina (y) Ked to niekoho "serie" je to jeho problém problém,nie tvoj ;-) .So svojím životom si možeš nakladat ako ty chceš a uznáš za vhodné...Pekný den aj tebe :-) ...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama