výborná letná večera
400 | gramov | lístkové cesto |
3 | kusov | paprika |
cibuľa | ||
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | olej |
bylinková soľ | ||
biele korenie mleté |
Papriky prekrojíme, odstránime jadrovníky a povaríme asi päť minút nad parou, alebo zo všetkých strán opečieme nasucho na panvici. Potom ich necháme trochu vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na pásiky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme smotanu, ochutíme soľou a korením, chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej omáčky vmiešame metličkou na šľahanie vajcia. Lístkové cesto rozvaľkáme a vyložíme ním okrúhlu formu až po horný okraj. Na cesto poukladáme lúčovito pásiky papriky, pričom striedame jednotlivé farby. Zalejeme smotanovou omáčkou a pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút. Koláč podávame teplý.
Ďalšie recepty
Jamajka, takto je to v recepte, ale ja som pohodlná kuchárka (blush), s tým sa nehrajenkám, papriku len nakrájam a šup na koláč - mňamózne to je aj tak :-) :-) :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za odpoveď.(sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
:-) Zaujímavý koláč , určite vyskúšam . Len sa chcem opýtať , milá Georgina , prečo treba tú papriku spariť (opražiť) a šupku dole - kvôli stráviteľnosti ? My znesieme aj tú šupku , alebo má paprika iný "šmrnc" ?