reklama

Pad z postele

michalka janko , 26. 04. 2012 - 16:40

reklama

dobry den mam 7a pol mesacnu cerku spadla mi z postele cca 55 cm plakala .a vysla jej krvicka z nosa kusok a potm sa nejak upokojila a zaspala co bysom mala robit vtakomto probleme:?


reklama


reklama

margesimpson, Št, 26. 04. 2012 - 16:50

a to vypisujes na net a nejdes za lekarom? Nam tak spadol syn, sice z mensej vysky a starsi, ale hned sme utekali. A cuduj sa svete, ani krvicka mu netiekla, ale mal nalomenu klucnu kost! A ty sedis a vypisujes. No ty si matka, ty mas zodpovednost za svoje dieta, nie internetove forum :-| .

Katka0202, Št, 26. 04. 2012 - 21:21

"No ty si matka, ty mas zodpovednost za svoje dieta, nie internetove forum "

uzasna odpoved na otazku

sofhia, Št, 26. 04. 2012 - 17:32

Ty si matka, ty musis vediet aky vazny je pad, aj nam spadla mala, resp. manzelovi pri prebalovani, a odvtedy sme prebalovali len na koberci. ale trosku zamrncala, a bola v pohode, ziadne krv. ono tych padov postupne este bude. a fakt od reakcii dietata zavisi a od teba ako ju dobre poznas - mala by si, ci je to nieco vazne...

Tangy, Št, 26. 04. 2012 - 19:44

Suhlasim so Sofhiou. Ani my sme sa nevyhli padom. Prvykrat sme utekali hned k lekarovi. Maleho popozeral a ukazal nam, co si mame vsimat. Ked potom spadla mala, uz som vedela, na co sa mam sustredit. Mna trosku znepokojilo, ze ti babatko hned zaspalo. Mne ked niektore z deti spadlo, tak som sa ich snazila nedat aspon dve hodiny spinkat, kvoli otrasu mozgu. Ale nechcem Ta strasit. V telke vravel jeden odbornik, ze male deti lahsie znasaju pady. Tusim aj spominal vysku do cca. 45 cm, ale nechcem zavadzat. Kamoske spadol maly z postielky a vsetko bolo ok, druhykrat spadol z nizkej stolicky a zlomil si klucnu kost. Popozeraj dietatko a ak by sa ti cokolvek nezdalo, utekaj k lekarovi.

loulou, Št, 26. 04. 2012 - 17:46

Utekaj k lekarovi.

Ariesa, Št, 26. 04. 2012 - 21:11

ja som pomojkala, poobzerala, tiez som nedavala spat a davala som pozor, ci je dietko ok, ci pouziva obe rucicky, ci si jednu "nesetri", nedobrym znamenim je ak vracia. pady som ale videla, ci videl niekto iny, tak vedel posudit, ktoru cast tela treba pozorovat a bolo to vsetko na koberci. takze toto vsetko prehodnotit a potom pouvazuj, co dalej.

Veron, Št, 26. 04. 2012 - 21:12

V každom prípade by som išla k lekárovi pri takom malom bábatku netreba nič zanedbať...Radšej utekať zbytočne ako by sa malo niečo stať.

Katka0202, Št, 26. 04. 2012 - 21:20

uz ked ste k lekarovi nesli, zajtra posleduj, ci je mala ok a ak by nieco, tak ju vezmi k lekarovi.
nam tiez drobec jeden i druhy padali ako hrusky, parkrat som veru letela k lekarovi, tam sa skor na mne bavili... ale ja som mala aspon istotu, ze je to ok...
zajtra uvidis (sun)

magic, Št, 26. 04. 2012 - 21:27

mne syn padol presne takto, z postele rovno na hlavu, mal cca 4,5 mesiaca. aj mu trosku tiekla z nosa krv. ale nemala som este auto, tak som musela hodinu pockat na manzela, kym prisiel z prace.
tiez najprv plac, kratko potom sa upokojil a bol v pohode. no pre istotu som ho sledovala, ci nezacina byt ospaly, malatny, nesustredeny a podobne. priznaky otrasu mozgu.
a ked prisiel manzel, sli sme hned do nemocnice na pohotovost. vysetrili ho, pozreli mu zrenicky, jazyk a poslali nas na sono hlavicky a ukazalo sa, ze vsetko je OK. ale istota bola istota. iba nam povedali, ako ho mame v najblizsich dnoch sledovat a ak by sa nam nieco nezdalo, mame hned prist. ale nebolo uz treba.

ten pad nebol hrozny, ale jeden nikdy nevie a krvacanie do mozgu moze ostat skryte a bez obvyklych priznakov, kym nahle nesposobi smrt. takze preto som radsej manzela vytiahla z prace a sli sme do nemocnice.

suhlasim s tym, ze male deti skor maju pady bez zraneni ako dospeli. nemaju velku vahu a su take "gumove". ale napriek tomu sa mozu niekedy aj pri beznom pade lahko zranit a moze to byt vazne.
radsej sa zbytocne prehnat do nemocnice ako si potom buchat hlavu o stenu.

tedy, Št, 26. 04. 2012 - 21:30

Všímni si očká- zreničky. Mali by byť rovnaké a tiež rovnako reagovať na svetlo. Ked je viac svetla, zrenička sa zúži . Aj táto reakcia by mala byť rovnaká na oboch očkách. Ak by toto nebolo v poriadku ,treba hned isť - teraz alebo pri hocijakom inom páde v budúcnosti. A že ich ešte bude habadej.....;-) Mojim deťom som už zvažovala o trvale pripevnenej prilbe na hlave(giggle) , to bola furt niekde hrča. No a ako píšu baby vyššie - zvracanie a nadmerná spavosť sú 2 príznaky , ktoré nie sú moc dobré.

lua, Pi, 27. 04. 2012 - 07:17

mne tiež raz padla dcérka v postielke, mala asi 6 mesiacov, snažila sa postaviť, trošku sa jej to podarilo a ptoom celou váhou spadla, hlavičku si buchla o postielku, strášne vtedy vrieskala, ale skôr sa asi zľakla ako tak veľmi buchla, hned som vovlala doktorke, so mňa tak museli mať šou prvých 8 mesiacov, to som pravidelne volávala kedsa mi niečo nepozdávalo, bývala som 1/2 hod. od dr. a nemala som auto, tak som jej rýchlo vždy zavolala, potovedala, nech ju sledujem a hlavne nech ju nedávam teraz spať, ak by aj zaspala treba chodiť sledovať, a ak by sa mi niečo nepozdávalo, tak mám rýchlo prísť, našťastie to bolo OK

lucy55, Ne, 08. 11. 2015 - 16:24

Ahojte. Chcem sa spztat ako ste dopadli s dcerkou?? Bolo to nieco vazne ked spadla z tej postele a tiekla jej krvicka?? Mne sa dnes stalo to iste.. :( volala som na pohotovost a povedali ze ju mam sledovat uz je od toho  8 hodin a mala je v  poriadku. zabudla som povedat ze ma 13 mesiacov

 

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama