reklama

Hrnčekové knedle

Pridal/a adus dňa 06. 05. 2012 - 12:47 - Recepty adus
Hrnčekové knedle, Iné recepty, recept, adus

Pixabay.com


reklama

Jednoduché a hlavne veľmi chutné knedlíky

Ingrediencie
1 hrnček hrubá múka
1 hrnček mlieko
2 kusov vajce
2 kusov rožky
  trocha soľ
  zväzok petržlenová vňať
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zmiešame hrubú múku, mlieko, 2 žĺtky a štipku soli, pridáme rožky pokrájané na kocečky (najlepšie sú z predchádzajúceho dňa, ale dá s aj z čerstvých alebo úúúplne starých), posekanú petržlenovú vňať a sneh z 2 bielkov, všetko pekne zľahka premiešame.

Hmotu plníme do hrnčekov (šálok) vymastených, ideálne masťou, ale zbaví aj maslo či iný tuk, hlavne to musí byť dobre pomastené všade, aby sa dali dobre vyklopiť.

Hrnčeky plníme tak iba do 2/3, cesto by nám inak vybehlo. Dáme variť do hrnca s vriacou vodou na 30 min. Vody musí byť tak, aby siahala iba cca do 1/3 výšky hrnčekov. Varíme prikryté! Po uvarení rýchlo popicháme hrnčeky, aby vyfučala para, vyberieme z hrnca a vyklopíme.

Doplňujúce poznámky

Píšem si to sem, lebo tento recept, hoci je jednoduchý, nikdy si presne nepamätám, koľko je čoho (okrem tých 2 rožkov) a permanentne ho strácam a potom prepadám hrooooznej panike Ale inak, sú to úplne najlepšie knedle aké poznám, u nás doma tromfnú aj klasickú kysnutú od mamičky ;-)

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

tedy, Ne, 06. 05. 2012 - 19:27

Dík :-* vytrhla si mi tŕň z päty. Od obeda zostala kapusta, mäso a knedla nikde....:-|
Tak som hneď aj receptík vyskušala,:-) Práve som ich vyklopila z pohárov. Vynikajúce (y) Akorát som dala trochu málo soli, nabudúce aspon pol lyžičky. Skvelý a jednoduchý recept. A ešte som aj minula staré rožky .;-)

slovenka, Po, 07. 05. 2012 - 13:34

A neprasknú poháre

tedy, Po, 07. 05. 2012 - 19:34

Keď som to včera robila a začali mi štrkotať v hrnci poháre, zúfalo som hľadala "HELP", rozumej, či nie je pripojená Adus na akútnu otázku. Hm ,nebola. :-| Tak som si povedala ,že pokial nezbieram, črepy a netečie krv, tak sa len tak ľahko nedám. A nerozbili sa,:-) ale klepotali v tom hrnci statočne(giggle)

adus, Po, 07. 05. 2012 - 19:55

áno, môžem potvrdiť, je to tak, hrkotať hrkocú, ale neprasknú

adus, Ne, 06. 05. 2012 - 20:29

joj, to sa teším, že som pomohla a že chutili
variť sa síce musia tú polhodinku, ale inak je to rýchle a nenáročné na prípravu a hlavne vieš ich urobiť aj tam, kde je príprava klasickej kysnutej knedle nepredstaviteľná

jamajka (bez overenia), Ut, 08. 05. 2012 - 08:40

Až teraz som sa dostala aj k receptom . Malá rada : ja keď robím tieto hrnčekové , dám na dno nádoby poskladanú utierku , hrnčeky nehrkocú . A knedle sú fakt báječné , Aduš .(y)

Klaudia17, Ut, 08. 05. 2012 - 09:21

A keby sa to dalo ako keď ohrievaš knedle?(flower) (flower) (flower)

adus, Ut, 08. 05. 2012 - 10:13

Neviem, neskúšala som, mne to takto celkom vyhovuje, no a neviem, na to aby sa z toho urobila knedľa ako niečo čo drží (pred uvarením) pokope aj bez toho hrnku je to cesto priveľmi riedke. Takže to musí do niečoho, čo tomu dá tvar. No a v hrnku - neviem či by sa to v tom "ohrievači" uvarilo ...
Inak mám na to varenie vyčlenené také staršie hrnky, čo majú napr. obité ušká a pod. takže keby sa aj náhodou praskli, nevadí.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama