reklama

kontraindikacie bankovania

Zuzana Sulekova , 04. 05. 2012 - 15:33

reklama

Chcela by som sa opytat,ci bankovanie neskodi cloveku co je vylieceny po rakovine...lebo som pocula,zezbankovanie tiez moze prebudit rakovinotvorne bunky alebo ci to nezavisi aj od druhu ci stupna rakoviny...dakujem Zuzana


reklama


reklama

Margotka1, So, 05. 05. 2012 - 18:02

Zdravim, kontraindikacie bankovania-je ich vela, najznamejsie su-hemofilia, krehke cievy, leukemia, nadory......Bankovanie moze prebudit skryte poruchy v organizme......Tolko v skratke.

Zuzana Sulekova, Št, 10. 05. 2012 - 13:23

Dakujem za odpoved ..takze sa budem radsej toho stranit..este raz dakujem,Zuzana

staronova (bez overenia), Št, 10. 05. 2012 - 18:00

Videla som ruky /ramená/ mojej kolegyne po bankovaní. Hrôza. A detto denno denne som počúvala ako príšerne ju od toho bolia.

Kamila, Št, 10. 05. 2012 - 20:44

No neviem, mne bankovanie vie pomoct, pri bolestiach ramien, ani "cufleky" nemam nejake hrozne a ulava je viditelna. Este som nedosla z masaze spojenej s bankovanim, aby ma bolel chrbat, alebo ktorekolvek miesto po bankovani. Jasne niektore partie su pocas bankovania citlivejsie a akutne stavy sa nedaju rozchodit hned. Ziadne zhorsenie ani nove bolesti som po bankovani nezaznamenala.

Zuzana Sulekova, Pi, 11. 05. 2012 - 15:05

Mne zase bankovanie na urcitych miestach sposobuje poriadnu bolest takze ,kamaratka maserka co to robi nechapala,a co sa tyka riadnych modrin ci podlatin ani nehovorim ...stalo sa mi to hlavne v oblasti medzi lopatkami...dalsia kamaratka co robi v Rakusku mi povedala,ze clovek co je po liecbe rakoviny by si nemal davat robit bankovanie..ale kolko maserov co sa tym zoberaju,kazdi ma iny nazor nato..tak potom som z toho "jelen"..

staronova (bez overenia), Pi, 11. 05. 2012 - 17:11

Super, tak sa teš.Táto moja kolegynka to šťastie nemala. A bolo to na prvý krát.Viac nešla.

Fany1000, Pi, 11. 05. 2012 - 19:47

Moja mamina mala po bankovaní chrbát ako by ju umlátili. Samá modrina a vraj ju to aj veľmi bolelo. Aj počas bankovania a aj potom.

Adinka, Pi, 25. 05. 2012 - 21:26

RAkovina je kontraindikácia, ak je v akútnej fáze. PO vyliečení sa bankovať môže, niekedy priam žiada - podobne ako lymfodrenáž. Samozrejme opatrne a bezbolestne. AK vás to bolí, treba povedať masérovi, tlak sa pri bankách dá meniť - zvyšovať, či znižovať - radšej nech viac krát priloží, ale aby vám to robilo dobre. M"že byť miern bolesť, ale taká - príjemná. Pri silnejšej bolesti sa svaly stiahnu a tým sa efekt zníži, telo je v napätí a nedôjde k reakcí organizmu, aká by mohla byť. Treba sa s masérom vždy porozprávať - či ste už boli na bankovaní, ak nie tak začať s menej minútkami a menšou silou banky, postupne sa to môže zvyšovať. Podliatiny - ktoré z toho vzniknú ukazujú aj na zanesenie miesta, na ktorom sú najintenzívnejšie - ale nemá to bloieť. Medzi lopatkami sú napríklad tráviace orgány /vpravo pečeń, žlčník, vĺavo žalúdok, pankreas/ - podliatiny signalizujú, že je tam niečo v neporiadku. NIekomu sa to ukáže na obličkách, niekomu na pleciach a siganlizuje niečo iné - treba sa o tom naozja porozprávať, nemlčať ak vám to robí zle, on to nemá odkiaĺ vedieť - každý pacient reaguje aj na rôznych miestach inak. NIeked e môže byť banka silno, niekde úplne jemnučko a cítiť to. Pri tých nádoroch a rakovine treba konzultovať všetko, masér môže na základe informácií bankovanie odporučiť alebo nie, môže ponúknuť inú alternatívu. Každá masáž rozprúdi krv - a s ňou aj ako látky zdraviu prospešné, tak i tie ostatné ...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama