reklama

kojenie ...

majuska777 , 11. 07. 2012 - 09:34

reklama

ahojky .. potrebujem poradit .. moja mala ma uz skoro 9 mesiacov a prave koncim s kojenim .. musim jej davat este umele mliecko ked uz papa "skoro" vsetko??? prosim ... radu


reklama


reklama

Ariesa, St, 11. 07. 2012 - 10:09

ahoj, a ako ti poradila lekarka? ja som sla postupne popri jej odporucaniach, ak nieco nerobilo dobre, nechutilo, oddialila som zavadzanie a pod.

kojila som do 1.5 roka a po odstaveni som pomaly skusala davat kravske mlieko, ale to drobec neprijal velmi dobre, ekzem, krce a nervozita ... tak som sa dostala k detskym umelym mliekam, neskor koziemu mlieku. tak sa porad s detskym lekarom, precitaj si clanky o umelych mliekach, o kravskom mlieku - aj za aj proti, nielen reklamy :-) a k rozhodnutiu nejak dospejes.

evkabevka, St, 11. 07. 2012 - 10:36

ja som kojila do roka cca....maly ziadne umele mlieko nechcel, tak mi sestricka poradila,ze plnotucne. absolutne nic...flaska ho nebavila...
tak ze vraj ak mi papa jogurtiky a spol, ze nemusi..aj dneska vypije tak max kozie a granko. Ale urcite by som to riesila s lekarkou.
Pamatam si ako moja setra pila riedky puding alebo mlieko z flase asi do 5 rokov...vzdy si doniesla do kuchyne podusku a pytala flasu..
kazde dieta je ine..

2bibi3, St, 11. 07. 2012 - 10:58

ahoj,prvé dieťa som kojila 4,5 mesiaca,do roka som dávala umelé mlieko,potom kravské.Druhé dieťa som kojila do 1,5 roka,pýtala som sa doktorky,či mám pokračovať umelým mliekom,keďže teraz sa doporučuje dávať umelé mlieko do 3 rokov.Povedala,nech skúsim plnotučné kravské,skúsila som,malý ho má rád,ťažkosti nie sú žiadne,takže pije pudinčeky,krupicu,aj slabé kakao.Radšej sa poraď s doktorkou,budeš si istejšia.

sofhia, St, 11. 07. 2012 - 16:13

Podla mna lekarka ti urcite doporuci dake UM, kedze ma nieco z toho.
je zaujimave, ze kojit odporucaju do 6-9 mesiacov babetka, ale UM do 3 rokov, nezda sa vam to podozrive?
ja ti neporadim, nastastie, ja som taketo riesit nemusela, dcera ma 20 m a stale kojim. a to uz je vsetku stravu ako my okrem blbosti.
na tvojom mieste si skor pozriem niekde odbornu literaturu. lekari su co sa tyka kravskeho mlieka opatrni, vraj silny alergen. ja som malej davala v pohode kravske mlieko - ovsenne vlocky s mliekom, ci krupica obcas, a parkrat aj ciste, a pod (omacky) od 9m.

linda999, St, 11. 07. 2012 - 19:26

Sofhia, niektore zeny kojenie tak vycerpava, ze su ako tiene, maju zle vysledky krvi a podobne. Nie sme ako zeny dokonale, takze ani kojenie nemusi byt pre kazdeho a stale len dobre. Zlozenie MM sa meni, ale UM nie, mozno preto v snahe chranit aj zdravie zien doporucuju kojit len do istej doby, dokedy lekari vidia zmysel v sitom nastaveni protilatok a zivin. (ale aj tak si predsa kazda mozeme urobit po svojom, kludne sa moze kojit aj do osemnastky).
Jedna fanaticka poskodila zdravie svojho dietate tym ze mu nedala nic pit do roka veku, len MM. A teraz - lekari zachranujte :-(
Pokial kojenie problemy nerobi, tak sa da pokracovat donekonecna, ked to vyhovuje vsetkym zucastnenym, je to len dobre.

sofhia, St, 11. 07. 2012 - 19:59

Jasne Linda, ja sa len pozastavujem nad faktom, ze lekari odporucaju kojit len do 6 m, ale UM az do 3 r.
a samozrejme vsetko s mierou. fanatizmus v nicom nie je zdravi (sun)

mnnaaauuu, St, 11. 07. 2012 - 22:02

(y) (y) (y)
Presne to zaráža aj mna, že dojčenie po roku vraj význam nemá, ale UM sa má dávať do troch rokov. Mne príde totálne nezmyselné, dávať dieťaťu kravské mlieko namiesto materského, dokonca ma to aj trochu uráža, ked mi to niekto radí: Vari mám ja horšie mlieko ako krava? (giggle) (giggle) (giggle)

mnnaaauuu, St, 11. 07. 2012 - 22:03

A prečo končíš? Ja by som an tvojom mieste vydržala do roka a potom dala rovno kravské ;-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama