reklama

zachvaty placu pri unave

daniela8 , 17. 07. 2012 - 02:45

reklama

Mam 2 rocne dieta ktore dostava dost casto zachvaty, vlastne dostava ich len ked je unavena. Staci ze ide o pol hodinku neskor von,nema presny rezim a uz dostane taky zachvat ze vrieska a vrieska...pride mi to hrozne cudne a trapy ma to cela sa pri tom napne, prevracia sa dozadu a nic nevnima. ja neviem co mam vtej situacii robit. Isli sme s nou na dovolenku a cesta bola hrozna, dieta dostalo zase zachvat, preplakala 2hod vkuse az kym akoby neodpadla od unavy...citim sa ako hrozna matka, rozmyslam preco sa nevie ukludnit v mojom naruci a nezaspi aj napr. v letadle, vo vlaku v aute a podobne.. ako tomu zabranit? ak sa to vlastne da? cestovat musime min. raz do roka, pretoze byvame v zahranici, ale od posednej cesty sa uz bojim s nou ist hocikde..


reklama


reklama

lydusha (bez overenia), Ut, 17. 07. 2012 - 07:40

A co na to detsky lekar?

Ariesa, Ut, 17. 07. 2012 - 10:06

ak je to castejsie, urcite to treba riesit, i s lekarom, poradit sa. ja mam s nervozitou dietata a zachvatmi zle skusenosti, pretoze kym to vsetkym pripadalo: "to je dieta, to prejde", tak sa to len zhorsovalo, ked som vedela ako s tym pracovat, bolo lepsie, az napokon uplne ustupilo.

pozor na cukor a polotovary, sladke dzusy - riedit vodou. ak sa da, zastavit hystericke place v zaciatku, synovi pomahalo, ked som umyla tvaricku studenou vodou, alebo ho poslala sameho, nech sa poriadne poumyva, najma oci, spanky, celo, napit studenej vody - trosku ho v chlade upokojit. ak ta nervozita vychadza z dietata a nie je to len nejaky vzdor, tak nemusi byt ignoracia ci terapia pevnym objatim vzdy ten najstastnejsi napad. preto sa radsej porad s lek.

Kamila, Ut, 17. 07. 2012 - 11:38

Tazka situacia. Ponukam, len inspiracie z druhej ruky. Zlozenie stravy vraj naozaj velmi vplyva na spravanie deti. Ariesa tu uz o tom pisala, ale citala som odborne clanky, o tom, ze sa upravou stravy da nieco zmenit. A zase niektore deti, su vraj podrazdene, ak nemaju pravidelny prisun potravy, jasne, len je dolezite akej.

daniela8, Ut, 17. 07. 2012 - 13:51

co sa tyka tej stravy tak jej davam obcas nejaku maskrtu a sladky caj, ale je aj vela ovocia a zeleniny..skusim jej napravit rezim na 100% dufam to pomoze

zena77, Ut, 17. 07. 2012 - 12:13

Ak je to "len" únava - asi bude nutné dodržiavať presný režim... aj dospelí ľudia pri zlom zaspávaní musia dávať pozor, aby išli spať vždy v rovnaký čas.
Inak je to hrozné - počúvať neutíchajúci rev dieťaťa - cez poludnie, ke´d má oddychovať.... vtedy si vždy pomyslím - preboha čo ho nedajú spať.... (stalo sa nám to v zoologickej, aj tatralandii ) dieťa bačalo a bačalo a mamička už nevedela čo s ním ....
a ako napísala Ariesa - ona opláchla tvár studenou vodou - to ke´d sa dieťa jeduje bez príčiny - je tiež jedna z možností.... ( párkrát som to pri svojom "jedošovi" použila - moment prekvapenia urobí svoje )

Ariesa, Ut, 17. 07. 2012 - 15:23

u mna ani tak neslo o jedosa a moment prekvapenia, ale o normalne schladenie rozhorucenej tvare, ked sa nervozita stavala hysteriou. a spravila som to asi len 2x, potom uz dokazal reagovat na slova: chod sa dobre poumyvat studenou vodou. dieta sa musi naucit zvladat i nervozitu samo, nie trestami. i teraz sa rozculuje a zduva, ale hysteria prestala.

daniela8, Ut, 17. 07. 2012 - 13:50

ono sa to da zvladnut doma, tiez ju oplachnem vodou, zaujmem niecim inym, ked ani to nepomaha, dam jej mliecko a ide spat...hrozne je to na tych cestach, to sa ju nedalo ukludnit nijak, preplachutie, pozrenie rozpravky a pod. pomohlo len na par minut..doteraz mam stoho uplny horor v hlave...za doktorom sme neboli, lebo som brala ze je len dieta ze to prejde,ale od kedy sme cestovali,nemyslim ze je to v celku poriadku :(

daniela8, Ut, 17. 07. 2012 - 13:57

este som zabudla podoknut ze je hrozne moc ziva, v kociku ak obsedi tak max 10min. a to jedine ked jej dam nieco papat ale inak neosedi vobec ani na rukach nikde...

georgina, Ut, 17. 07. 2012 - 14:08

Daniela, a ako by si si predstavovala, že sa bude prejavovať dvojročné dieťa? Myslíš to tak, že má také dve hodiny ticho sedieť, hrať sa a milo sa usmievať?

daniela8, Ut, 17. 07. 2012 - 14:14

to zase nie, viem ze su deti take, ale videla som cestovat aj ine deti a zaidne nerobilo to co nase, so 6hod. cestovania vlakom nespala ani minutu, len behala kade sa len dalo...

georgina, Ut, 17. 07. 2012 - 14:28

Nuž, ak chceš mať také dieťa, aké majú iní rodičia, spoľahlivo si zarábaš na big problém. Tvoje dieťa je jedinečné, nikto iný také nemá a ani mať nebude.

Pozri, dvojročné dieťa, ktoré je unavené, alebo frustrované, alebo sa nudí (alebo kombinácie, alebo všetko z toho) jednoducho plače. Inak nevie vyjadriť, že nie je v pohode. Niektoré len fňuká, niektoré reve.

Ty máš pod palcom denný režim, takže na tebe je odsledovať, kedy a koľko spánku dieťa potrebuje. Tiež treba prísť na to, čo ho upokojí. Pri synovi mi trvalo poriadne dlho, kým som na to prišla - reval prvé tri mesiace svojho života. Nosiť nepomáhalo, spievať nepomáhalo, cuckať čajík nepomáhalo. Nakoniec zabrala Enya v kombinácii s kolísaním sa v húpacom kresle.
Tým som chcela povedať - proste skúšaj. Nájdi, čo zaberie. Možno to bude pesnička, možno večerný bublinkový kúpeľ, možno pitie kakavka z fľaše, možno čítanie obľúbenej rozprávky.
Upokoj dieťa - a zaspí.

Priamo pri záchvatoch tiež treba pátrať po účinnom riešení. Na našu dievčinku spoľahlivo zaberá ignorácia. Na iné deti vôbec. Takže zase hľadať a hlavne neskúšať hlava-nehlava, ale systematicky. Ak niečo nezaberie desaťkrát, tak to asi nebude pre vás dobrý spôsob. Ak niečo zaberie päťkrát z desiatich, lepšie. Ak iný spôsob osem krát z desiatich, je to veľmi uspokojivý výsledok.

Úplne najlepšie riešenie je záchvatom predchádzať. Alebo ich aspoň redukovať. U nás sa osvedčilo vylúčenie sladkých detských krabicových džúsikov, ktoré boli spoľahlivým vyvolávačom parádnych hysákov.

Na cesty treba zobrať obľúbené hračky, a/alebo jedlá, nápoje... Ak je to čo len trochu možné, zaradiť prestávky na vybehanie. Šesťhodinová cesta bez prerušenia je únavná aj pre dospelého, nieto pre dvojročné dieťa.

Hlavne sa neobviňuj a neznervózňuj sa. To je tiež spoľahlivý spôsob, ako dosiahnuť, že dieťa bude ešte viac "hnevať".

Ariesa, Ut, 17. 07. 2012 - 15:48

daniela, presne ako pise geo. na rozne deti, zaberaju rozne metody. dvojrocna v kociku neobsedi :-) , ine deti ano. ja som kocik prestala pouzivat ked syn zacal chodit, teda v 1 roku - nedal sa udrzat v kociku, uz ani nespaval v nom ... tiez som nakukala do kocikov, ci ostatne deti este spavaju, alebo aspon obsedia. na celodenne vylety chodievame sami od 3 rokov, rovnako stare sesternice, bratranci poobede spavaju ... tento rok uz ide do skoly, je sikovny, ma vela zaujmov a vie zvladat nervozitu ci nezdar(obcas lepsie, inokedy horsie :-) ).

tedy, Ut, 17. 07. 2012 - 20:52

Mám podobný názor ako Ariesa, čo sa postupu v danej situácii týka.
Vo včasnom detstve bolo všetko O.K.? Nebola náhodou predčasne narodená ?
Ako bežne reaguje na slovíčka "dosť" " toto nerob" a pod? Myslím, či zvláda "mantinely" od -do ? Neviem, či som to zretelne napísala. Ide do obdobia vzdoru a to je u niektorých detí riadne ťažké.
Ak je to ale až takéto, ako popisuješ, zvážila by som vyš u detského neurologa. (sun)

daniela8, Ut, 17. 07. 2012 - 22:53

ona mala problemy so spankom uz od malicka, trpela aj kolikamy. narodila sa normalne a skor je velmi sikovna, vela toho uz vie, a aj pekne rozprava.. celkovo je hrozne zlate, usmievame a sikovne dievcatko, len ked na nu pride unava tak staci povedat slovicko nie a uz je ohen na streche...nieje to tak vzdy aj si snou viem postupom casu poradit, len najviac sa obavam ako som pisala toho cestovania...pretoze plakat 2hodiny vkuse je hrozne moc..bolo to tak aj vo vlaku, ked nieje vo svojom prostredi zaspava velmi tazko a ked su tam rusive vplyvy ako napr. vela ludi a podobne tak je to naozaj problem...tazko sa mi opisuje ale ten zachvat je naozaj neutisajci a desivy...nastastie tento rok uz nikam necestujeme

5vladka5, Št, 22. 02. 2018 - 15:59
Mám presne ten istý typ dieťaťa s takými črtami ako ste napísala ako keby ste písala presne môj prípad..chcem sa spýtať načo ste prišli, či to ustúpilo po čase alebo ste našli nejakú metódu čo pomáhala,, moja dcérka ma teraz 2,5r a tie zachvatové plače z únavy sú hrozné..ďakujem krásne napíšte mi aj na môj e-mail, 5vladka5@gmail.com
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama