reklama

Cestoviny s hubovou omáčkou

Pridal/a fidorka dňa 09. 08. 2012 - 14:15 - Recepty fidorka
Cestoviny s hubovou omáčkou, Hlavné jedlá, recept, fidorka

reklama

Veľmi známe a rýchle jedlo na obed alebo večeru. Hladošom vždy chutí :-)

Ingrediencie
1 balík cestoviny
350 gramov šampiňóny
  kus olej
  trocha cibuľa
  trocha soľ
  trocha korenie
500 millilitrov mlieko plnotučné
1 balík Karička
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Šampiňóny očistíme, nakrájame, spením cibuľku na oleji. Pridáme huby, chvíľu restujeme, pridáme soľ, hubové korenie alebo rascu a mleté čierne korenie. Opatrne, nie veľa.

Pridáme celé balenie taveného syra, môže byť Syrokrém, Karička...nie sú vhodné light tavené syry, tie nerobia v omáčke dobrotu. Niekedy pridávam aj na drobno pokrájanú šunku.

Zalejem troškou vody, aby sa všetko pekne spolu udusilo. Nakoniec zahustíme mliekom a múkou, urobíme zátrepku, ktorú vlejeme do omáčky, prevaríme, ochutíme, ak treba prisolíme a máme hotovo.

Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Ja niekedy zvyknem k tomu uvariť aj špenátové halušky, ale dnes som špenát doma nenašla, tak nám stačili aj cestoviny.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

jamajka (bez overenia), Št, 09. 08. 2012 - 15:15

:-O , fííí, Fidorka moja , ty si bola u nás špehovať ? (giggle) to isté som robila ja dnes k obedu , len so špagetami , viď foto . Sýte , fajné jedlo , rýchlo hotové .

fidorka, Št, 09. 08. 2012 - 15:44

(giggle) ;-) telepatia? (y) (clap) (clap) (clap)

Evka1223, Št, 09. 08. 2012 - 15:16

"light",ten v omacke nerobi dobrotu...a nielen v omáčke....aj v tele!

Inak (y) super rýchle a sýte jedlo...robievam často. Miesto mlieka dávam smotanu na varenie a na záver po vypnutí prisypem oregáno. Občas dávam aj šunku - mäsožravým (giggle) alebo na cibuľke zosklovatieť oravskú slaninku.
A obmena: to isté, len vynechám syr a smotanu - dám paradajkové pyré....

fidorka, Št, 09. 08. 2012 - 15:48

Evka,kedysi som smotanu aj ja davala,je to tak velmi dobre,chutne,jemne.Ale kedze syn ma iste potravinove obmedzenia,prisposobujem niektore jedla aj jemu,aby som nemusela varit na viac krat.On obycajne kravske mlieko nesmie,skusali sme uz rozne druhy,ale najviac mu vyhovuje bezlaktozove.Tak varim z neho aj pre nas a je to naozaj chutne,necitit ziadny rozdiel a ze tam nie je smotana?Uz sme si zvykli :-)

Klaudia17, Št, 09. 08. 2012 - 18:03

Moja sesternica dáva smotanu aj do plnenej papriky /samozrejme myslím do omáčky/Jasné,že je to kalorickejšie.Ja napr.segedín,alebo perkelt tam musí ísť smotana bez nej je to o ničom.Zatiaľ si ju môžme dávať. (giggle) (giggle) (giggle)

fidorka, Št, 09. 08. 2012 - 18:14

a vies ze smotanu do paradajkovej omacky,polievky som davala aj ja?teraz uz len to bezlaktozove mlieko,nie vela,ale len tak trosku,doda tomu taku jemnost,zvykli sme si na to a je to uplne ine ako bez.... :-)

Klaudia17, Št, 09. 08. 2012 - 22:14

A to je aké mlieko? (sun)

Evka1223, Št, 09. 08. 2012 - 18:05

Je mi jasné....neuviedla som smotanu ako "kritiku" na tvoj postup....len moju verziu. Tiež prispôsobujem jedlá tak, aby vyhovovali každému a pre jedného zvlášť nevarím....prepych (giggle)

fidorka, Št, 09. 08. 2012 - 18:11

Evka,ja som to urcite nebrala ako kritiku :-)
Dnes je vela ludi,ktori maju rozne traviace alebo alergicke problemy a niektori z nich si v zaciatkoch,ked zacnu s novou stravou myslia,ze je to nieco strasne a ze im "skoncil normalny zivot".Takze ja som sa o tom rozpisala hlavne preto,da sa varit aj alternativne a dokonca to aj chuti (sun)
Ja veru niekedy varim aj viac druhov jedal,ale naozaj len niekedy (giggle)

Evka1223, Št, 09. 08. 2012 - 18:23

Fidorka viem, že si to tak nebrala... (sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama