reklama

Kapučínová torta

Pridal/a Aja1 dňa 26. 07. 2009 - 21:26 - Recepty Aja1
Kapučínová torta, Koláče, recept, Aja1

reklama

Trochu náročnejšia tortička

Ingrediencie
  Korpus:
250 gramov hladká múka
170 gramov maslo
50 gramov práškový cukor
Čokoládová náplň:
200 millilitrov smotana na šľahanie
240 gramov horká čokoláda
50 millilitrov Baileys
Tvarohová náplň:
800 gramov jemný tvaroh
100 gramov práškový cukor
2 balíky vanilkový cukor
1 balík Zlatý klas
10 gramov instantná káva
1 polievková lyžica melasa
3 kusov vajce
1 polievková lyžica rum
Poleva:
250 gramov kyslá smotana
50 gramov práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na čokoládovú vrstvu uvaríme smotanu, odstavíme a pridáme čokoládu a prilejte baileys (ja som dala rum). Vymiešame do hladka a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme drobenkovú zmes na korpus, ktorú si zmiešame s vidličkou alebo prstami a nasypeme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm. Trpezlivým vymačkávaním získame hladkú, pružnú hmotu. Prstami natlačte najskôr okraje až potom dno. Uhladte obrátenou lyžicou.

.Na takto pripravený korpus nalejte vychladnutú čokoládovú zmes a dajte na 30-40 minút do mraziaka zatuhnúť čokoládovú zmes.

V pohári rozpusťte kávu v jednej lyžici horúcej vody, prilejte rum a melasu (ja som dala med).Rúru predhrejte na 170°C,horkovzdušnú na 150°C.

Ušľahajte tvaroh s cukrom, kukuričným škrobom a kávou a po jednom všľahajte vajcia. Vylejte na čokoládovú zmes a dajte piecť zhruba na hodinu (ja som piekla asi o 10-15 min. dlhšie).

Vytiahnte z rúry na mriežku, nechajte 20-25 min. chladnúť, rúru nevypínajte.

Zmiešajte kyslú smotanu s cukrom na polevu, vylejte na vychladnutý povrch a dajte na 10 minút ešte dopiecť.

Tortu po vybratí z rúry nechajte vychladnúť a dajte do chladničky.

Doplňujúce poznámky

Túto tortu je dobré pripraviť si deň vopred a nechať riadne vychladnúť.

Výnos
16 Porcie
Celkový čas
4 hod, 10 minút
Čas prípravy
3 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

lusesita, Po, 27. 07. 2009 - 09:01

ajka(clap) takze ta zmes na cesticko je na zaciatku taka posypkova vsak?este som tento druh drobenkoveho ani keksikoveho cesta nerobila,ale skusim.Snad ten baileys este doma mam.Jeej ja mam nan recept.Hodim ho sem.Hmmmm ale toto tvoje moze to byt "velikanska dobrota"(clap) mnam.Ja rada taketo peciem,aj rozne "plechove"-sups do rury variacie,ale klasicke torty nie,to nemam tvoje sikovne rucky.:-) (y)

adus, Po, 27. 07. 2009 - 09:49

Ajka, ty pokušiteľka, čo si to sem dala!!!!!! Toto vyzerá tak hriešne dobre! Asi veru neodolám a zhreším(blush)

Aja1, Po, 27. 07. 2009 - 10:19

Ono to aj dobre chutí.Robievam ju iba občas,ale moja dcéra má dnes narodeniny,tak si ju vyžiadala.
To cesto je také drobenkové,ale nič sa nestane ak dáte doň o dva gramy masla viac a vymiesite cesto,dá sa to aj dobre natláčať na boky formy.

želka, Pi, 30. 04. 2010 - 16:26

No, tu je ten receptoš - tak vďaka Ajuš:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* ako čítam
ide sem aj melasa, včera bola debate na mmb presne o prospešnosti melasy na zdravie človeka
super recept(cake) (cake)

fidorka, Ne, 12. 08. 2012 - 13:21

tak som sa aj ja dostala k tejto torte,na ktoru som sa chystala uz velmi dlho.neydrzala som a hned rano som ju odkrojila a je presne taka ako som cakala-syta vyborna,chutna,bombova.dakujem Ajka,za dobry recept,urcite este budem robit (sun)

Heja, Ne, 12. 08. 2012 - 19:05

fidorka tak tá musela chutiť ale určite vyskúšam .Bude to zmena po mojej ovocnej (clap) (clap)

fidorka, Po, 13. 08. 2012 - 15:03

vyskusaj Heja,neobanujes,u nas mala velky uspech (y) (sun)

Heja, Ne, 12. 08. 2012 - 19:19

ja som pre vnučku urobila fantinkynu kokosovú a trocha som ju obmenila.
Namiesto šľahačky som dala čerstvé ovocie

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama