reklama

Trosku pravdy

dragonayt , 15. 10. 2011 - 04:29

reklama

Pozdravujem.

Dostal som sa sem nahodou, ked som hladal nejake dobre recpety na veceru. Ved kto vie lepsie varit ako mamina ;-). Po prestudovani par dobrych receptov som sa dajak preklikal na tuto cast netovej stranky a musel som sem trosku napisat.

Dlhsiu dobu sa venujem bodybuildingu. Pre nezaujatych je to tvarovanie ludskeho tela (fitnes, strava, zdrava vyziva...). Pomaham s regulaciou telesnej hmotnosti vela ludom aj na dialku. Ci sa uz jedna o priberanie alebo chudnutie. Preto by som rad par prispevkami reagoval na sposob chudnutia alebo priberania aj tu. Pre kratkost casu, ktory mam, by som to rozdelil do par clankov, ktore budem posielat v nasledujucich dnoch. Ak to adminka nevyhodi samozrejme(rofl).

Prvotny problem preco zena alebo muz, je to prakticky jedno, nemoze schudnut je cas. Ste tu vsetky maminy a popri domacnosti, detoch, zamestnani, vareni, zehleni, upratovani, starostlivosti... sa nemate kedy venovat same sebe. Skuste si najst aspon hodinu denne na seba samu. To bude Vas prvy krok! Zakladom pre zdravu vyzivu nie su delena strava, alebo zdrave potraviny ci cvicenie. Zakladom je pravidelny rezim. Preto ma drtiva vacsina z nas problem s regulaciou telesnej hmotnosti alebo kontrolou nad sebou samou. Ci chcete pribrat alebo schudnut musite jest pravidelne! Toto je prva zasada, ktoru si musime uvedomit. Len pravidelnou stravou sa telo nauci vyberat si zo stravy potrebne ziviny pre kazdodennu spotrebu. Zaroven si zvykne, ze zakazdym dostane prisun potravy. Nase telo funguje na principe "odkladania si na horsie casy" a vytvara tukove zasoby. Ak telu dame dostatok potravy kazdy den (v priebehu celeho dna, nie len vecer), zvykne si na to a neuklada neprijemne tukove vankuse. Samozrejme treba tuto dennu davku odhadnut. U kazdeho cloveka je ina. V provom rade clovek nesmie byt haldny, ale ani sa prejedat. Vsetko je o rovnovahe!

Objasnime si par mytov ohladom chudnutia v com vsetkom je pravda a v com vsetkom je loz. Vysvetlim Vam, preco nizkotucne jogurty telu viac skodia ako pomahaju a tak isto vysvetlim ako varit, aby strava bola naozaj bohata na vitaminy a telu prospesna. Vedeli ste napriklad, ze miska ranajkovych cereali zaliatych mliekom obsahuje viac kalorii ako cokoladova tycinka?

Tak isto Vam uvediem par dobrych, jednoduchych a casovo nenarocnych cvikov, ktore mozete praktizovat aj doma, s tym co mate po ruke. Osobne som behom piatich mesiacov schudol 20 kil. Vazil som 110 kg a teraz mam necelych 90 kg. Stacila mi k tomu spominana hodina casu a uprava stravy, takze hovorim aj z vlastnej skusenosti. Ale vy nepotrebujete ist na sutaz, takze to nebude az take drsne :-D.

Na zaver dnesneho prispevku len nieco na zamyslenie. Uvedomte si preco chcete schudnut. Ste taka aka ste a pritazlivost neznamena miery 90, 60, 90. Chudnut alebo regulovat hmotnost treba preto, aby ste sa citili zdravo a spokojne. Trapit zaludok a organizmus dietami kvoli chlapovi, ktory nakoniec otoci hlavu za kazdou suknou co prejde okolo sa moc nevyplati. Robit to kvoli svojmu zdraviu a pocitu je omnoho vacsou motivaciou. Pohybom a zdravou vyzivou predidete mnohym chorobam a problemom. Keby mali byt vsetci ludia rovnaki, zo sveta by sa vytratila jeho rozmanitost. Chlapa nakoniec dokaze zaujat kazda zena, staci vediet ako na to :-*.


reklama


reklama

macka 10, So, 15. 10. 2011 - 16:47

Si riadny ranostaj. Neviem ako ostatné, ale ja som na tvoje príspevky zvedavá a hneď na začiatku to vyzerá rozumne.(clap) (clap)

evelina34, So, 15. 10. 2011 - 19:09

teším sa na ďalšie príspevky (y) ;-)

eva m, So, 15. 10. 2011 - 19:34

fajn, ze si napisal, zetial som sa vsak nic nove nedozvedela - toto su vsetko chronicky zname fakty.
Eva (sun)

dragonayt, Ne, 16. 10. 2011 - 01:01

S tym zatial plne suhlasim. Napriek tomu vsak ludia skusaju stale vsetky mozne ine variaty, ktore nefunguju. To neviem pochopit. :-O

eva m, Ne, 16. 10. 2011 - 01:28

kazdy ma pravo robit, ako uzna za vhodne, ci sa to druhym paci, alebo nie. Isteze, aj s dosledkami pozitivnymi, ci negativnymi.
Eva (sun)

dragonayt, Ne, 16. 10. 2011 - 02:50

S tym samozrejme plne suhlasim. Pisem to skor pre tie zeny, ktore chcu schudnut alebo aspon regulovat hmotnost a pochopit cely tento zlozity system. Neodsudzujem tym nikoho a nechovam predsudky voci nikomu.

lydusha (bez overenia), Ne, 16. 10. 2011 - 08:24

Ach jaj. Schudnut zo 110 na 90 nie je to iste ako zo 70 na 60. Ja len tolko. A uz vobec nie zo 65 na 55....Ono to v tych vyssich vahach ide predsa len lahsie....A suhlasim do bodky s evou....
A tych faktorov co ne/pomahaju je kopa. Vek, hormonalna rozladenost, zdravotny stav, dusevna pohoda, zivotosprava, zivotny styl a MYSEL.

Kamila, Po, 17. 10. 2011 - 08:05

Mne sa tento clanok paci, aj ked su tu zhrnute zakladne fakty, ktore sme uz niekde mozno poculi, citali. Vobec neuskodi, mat to prehladne zosumarizovane. Ved kolko dievcat sa tu denno denne bori s roznymi dietami, aby sa mozno znova vratili k svojim beznych a chybnym stravovacim navykom. Ja do tejto partie patrim urcite. Jasne, stale je to aj o hlave o nasej mysli, co vsetko prejedanim sa zajedam, ale na druhej strane aj nase fungovanie, myslenie aj hormony zavisia aj do toho co zjeme. Asi najidealnejsie by bolo zacat z oboch stran.

Zuzana1511, St, 19. 10. 2011 - 12:53

no mne sa tiež tento článok páči a aj ten ďalší a teším sa aj na tie ďalšie. (clap) (clap)

no ono je to všetko staré známe. B-] hm. tak prečo sa potom všade propaguje nízkotučný jogurt? alebo najzdravšie raňajky cereálie? (sun)

Tak ja teda neviem. Ja som laik, ktorý sa častokrát nechá nachytať na tie rečičky. Možno ste profesionálky v oblasti zdravého stravovania, ale som si istá, že je nás tu viac takých ako ja, čo denne zápasia so zdravými - nezdravými potravinami.

Teším sa na ďalšie príspevky. (clap) (y)

lydusha (bez overenia), St, 19. 10. 2011 - 14:53

:-D A kde beries istotu, ze prave toto tu hore popisane je pravda? Lebo sa ti to paci najviac? :-D

Zuzana1511, Št, 20. 10. 2011 - 07:14

no práve neviem, ale to neznamená, že si to neprečítam a nepodporím. A kde beriete istotu, že práve vy máte pravdu? Preto, lebo to funguje napr. na tebe? hm. To by bolo síce pekné, ale ešte by to neznamenalo, že to bude fungovať aj na mne. Každý človiečik je trochu iný a každý potrebuje niečo iné. Jednoducho sa mi nepáči váš prístup všetko skritizovať, ale z vašich príspevkov som sa ešte nič zaujímavé nedozvedela. Pokiaľ spracujete nejaký podobný blog, kde nám laikom vysvetlíte fungovanie v našom tele, plusy a mínusy jednotlivých potravín, tak vtedy pred vami zložím klobúk hlbokoooooooooooooooo dole. (flower)

Môžte to brať ako návod B-]

dulka, Št, 20. 10. 2011 - 09:45

Dragonayt, Tvoj článok sa mi páči a budem rada, ak napíšeš viac :-). A že sú to staré známe pravdy? Nevadí, ja si ich rada zopakujem už len preto, že sa mi páči Tvoj štýl (ostatne aj pozitívne myslenie, to, že sa máme mať rady a pod. sú tiež staré známe pravdy a píše sa tu o nich tiež pravidelne :-))

evicka, Pi, 17. 08. 2012 - 13:31

Ja tiez suhlasim a vzdy, ked sa da sa stravujem zdravo a snazim sa hybat. Moje miery su neni 90-60-90. Som so sebou spokojna (niekedy su sice horsie dni). Najhorsie vsak na mna vplyva okolie. Po dvoch porodoch mi ostalo brusko. Mam 160cm/60kg. Podla mna v pohode-moze byt aj menej, ale aj viac. Ale brucho mam stale take ako v 4 mesiaci tehotenstva. Uvedomujem si, ze je to len tuk, ale tym, ze mam deticky male, nemam na seba tolko casu. Pride vsak moja matka, ktora skonstatuje, ze som stale neschudla a stale mam to brucho... bla ..bla...Moj brat povie vzdy, ked ma vidi, ze som zas tehotna.
Takze by som bola rada, keby nas nase okolie malo radi take ake sme. Lebo niekedy mam pocit, ze ja som spokojna a moje okolie sa ma zamysliet. Muz mi vzdy povie , ze ich mam tvrdo poucit, ale ked mna vzdy vychovavali, ze sa mam chovat slusne ...
Okrem toho ked som mojej mame povedala, ze moze mi prist 4x do tyzdna pomoct, kym ja pojdem cvicit. Rozhodla sa, ze to so mnou nie je take zle... Aby mi musela chodit pomahat.(giggle)
Hlavne sa zienky musia naucit, ze uprava stravy a diéta (pre mna hladovka, lebo pri vacsine diet, je hrozny hlad), nie su tie iste veci...

happy60, Ne, 19. 08. 2012 - 12:42

(y)
Dik. (clap) Nedaj sa odradit. Tesime sa na pokracovanie. (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama