reklama

Bryndzové halušky z celozrnnej múky

Pridal/a Kamila dňa 17. 08. 2012 - 18:47 - Recepty Kamila
Bryndzové halušky z celozrnnej múky, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila | Bryndzové halušky z celozrnnej múky


reklama

I tak še da, naši si už zvykli,

Ingrediencie
1 1⁄2 kilogramov zemiak
1 kus vajce
300 gramov celozrnná hladká múka
100 gramov polohrubá múka
250 gramov bryndza
250 millilitrov kyslá smotana
1 čajová lyžička soľ
200 gramov slanina
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Očistené zemiaky nastrúham, pridám vajíčko, cca 1/2 lyžičky soli, múku (uvedené množstvá su len odhadom) vymiešam masu a vyskúšam vo vriacej osolenej vode, či halušky držia tvar. Ak nie primiešam ešte múku.

Do vriacej vody hádžem, cez deravé čudo, halušky. Kým sa uvaria, nakrájam slaninu a spražím.

Halušky scedím, pridám bryndzu, smotanu (nepovinné) a môžeme obedovať.

Doplňujúce poznámky

Niežeby poniektorí neprotestovali, že halušky by mohli byť z bielej múky, ale zjedia v pohode.

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

eva m, Pi, 17. 08. 2012 - 18:58

ked som urobila prvykrat halusky zo spaldovej muky, tiez sa familia divila, ze ake su tmave :-D :-D
ale na chuti to predsa nic nemeni ;-)
Eva (sun)

Kamila, Pi, 17. 08. 2012 - 19:00

Trosku ano, ale nie je to nejak dramatické.

gueva, Ut, 25. 09. 2012 - 10:44

Nie sú príliš ťažké? Takzvané broky?

Kamila, Ut, 25. 09. 2012 - 11:37

Podla mna nie a zjedia aj nasi doma. Na zaciatok skus miernejsi pomer mozno 1:1 s klasickou mukou.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama