reklama

Cicerova polievka

Pridal/a fidorka dňa 16. 08. 2012 - 16:42 - Recepty fidorka
Cicerova polievka, Polievky, recept, fidorka

reklama

Kto este neskusil varit cicer,odporucam.Je to velmi chutna dobrotka,ma len jednu chybu,vari sa velmi dlho.

Ingrediencie
400 gramov cícer
5 kusov zemiak
2 kusov mrkva
1 kus pór
  olej
  soľ
  vegeta
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cicer preplachneme a namocime na noc do vody. Rano vodu zlejeme,cicer zalejeme cistou vodou,pridame na kocky pokrajane zemiaky,osolime a dame varit. Ked je cicer makky,orestujeme na oleji porik pokrajany na kolieska,pridame k nemu aj mrkvu,chvilku podusime,aby si to pustilo stavu a mrkva farbu,pridame k polievke a vsetko varime do makka.Potom odoberieme tak asi tretinu uvarenej polievky do ineho hrnca a to v tom povodnom rozmixujeme ponornym mixerom do hladka.Odobratu polievku prilejeme spat,dochutime podla potreby solou,vegetou,mozeme ozdobit petrzlenovou vnatou a papame. Dobru chut :-)

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, Št, 16. 08. 2012 - 18:22

Cicer som veru este neskusala, co znamena dlho varit?

fidorka, Št, 16. 08. 2012 - 18:39

ja som ho varila 1,5-2 hod. ale zniesol by este,tento je este chrumkavy.My to mame tak radi,ale niekomu to moze vadit,tak treba mozno aj dve-tri hodinky,aby bol tak makky ako napr.fazula v polievke.

val, Pi, 17. 08. 2012 - 10:11

bezne ho kupujem v potravinach ale minule som kupila cicer v bio obchode a musim povedat, ze to bol sakra rozdiel, chut, velkost aj doba varenia bola ina.

fidorka, Pi, 17. 08. 2012 - 11:48

nam bio predajnu zatvorili....obcas nakupujem taketo veci vo velkch obch.retazcoch,kde maju take kutiky,ale cicer som tam este nenatrafila.
A v com bol rozdiel?

val, Pi, 17. 08. 2012 - 10:09

cicer je u nas veeeeelmi oblubeny, ja z neho robievam pomazanku Hummus, a Tamarka ho velmi rada papa len uvareny ako oriesky.

fidorka, Pi, 17. 08. 2012 - 11:46

aaano,ja som ho kedysi najskor uvarila a potom vyprazala,ale uz ho len varim,dam na plech s papierom na pecenie a obcas pretrasiem,paradne sa vysusi v trube a je chrumkavy ako oriesky,mnam :-)

val, Pi, 17. 08. 2012 - 14:24

ten bio bol vacsi a chutova lahodnejsi, a skor sa uvaril. Tiez som kupovala cicer zo zdraveho kutika, ale nahodou som bola v bio potravinach zhanala som tahini pastu tak ma ukecali aj na cicer (sun) Inak ja ho nepeciem mi ho prasime s Tamarou len uvareny. Moj drahy zase zboznuje Hummus takze kazdy si pride na svoje ;-)

fidorka, Pi, 17. 08. 2012 - 20:37

tak to urcite skusim,lebo som zvedava ako chuti :-)
dakujem

jajajka, So, 18. 08. 2012 - 08:16

val ako robíš ten humus? Môžeš priložiť recept?

bibozka, So, 18. 08. 2012 - 16:18

skúste uvariť v tlakovom hrnci, urcite to bude skôr uvarené :))
(sun)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama