reklama

Cherry paradajky na zimu

Pridal/a piletka dňa 18. 08. 2012 - 18:39 - Recepty piletka
Cherry paradajky na zimu, Zaváranie, recept, piletka

reklama

S príchuťou cesnaku.

Ingrediencie
100 gramov cukor
1 polievková lyžica soľ
9 polievkové lyžice ocot
1 1⁄2 litre voda
1 zväzok cesnak
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rajčiny umyjeme poukladáme do pripravených pohárov. Zalejeme vriacou vodu, prikryjeme viečkami a necháme 10 minút stáť. Za ten čas si pripravíme cesnak – očistíme a nakrájame.

Potom vodu zlejeme do hrnca, pričom si zmeriame jej objem.

Pridáme cukor, soľ a necháme zovrieť. Všetky ingrediencie treba prepočítať na objem vody, ktorú sme zliali z pohárov.

Následne pridáme ocot (prepočítaný objem), opäť necháme zovrieť a vriacim zalejeme poháre, do ktorých sme k rajčinám pridali nasekaný cesnak. Na 1 sedemdecový pohár dáme pol strúčika najemno posekaného cesnaku.

Viečkami poháre pevne uzatvoríme, postavíme hore dnom. Zabalíme do deky, v ktorej ponecháme do vychladnutia.

Tento recept som vyskúšala v tomto roku po prvýkrát, aby som zužitkovala prebytky cherry rajčín (tie nie sú vhodné na sušenie – zostane z nich len šupka).

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

jamajka (bez overenia), Ne, 19. 08. 2012 - 09:49

Vyzerá to dobre , žebych skúsila spraviť ?
Inak , ja každoročne spravím pár pohárikov alma papriky , plnené hrozienkami a cesnakom a to ti je špecialitka úžasná . Tie chute keď sa prepoja : štipľavé so sladkým a cesnakové = mňamka .

piletka, Ne, 19. 08. 2012 - 14:24

jamajka, prosím, pošli mi receptik. Vopred vďaka.

sofhia, Ne, 19. 08. 2012 - 14:32

Maji sem s tym receptom (sun) chceme ho vsetky. (hug)

piletka, Ne, 19. 08. 2012 - 21:09

Diky, jamajka, vyskusam.
(hug)

Darinocka, Ne, 19. 08. 2012 - 19:19

Vďaka,Jarka.Mini paradajok máme toho roku neúrekom.Suseda mi poradila,
že keď nechcem,aby pri sterilizovaní popraskali,treba do tej zelenej časti po stopke pichnúť špajdlou. :-) Vyskúšam. ;-) (heart) (flower) (sun)

piletka, Ne, 19. 08. 2012 - 20:35

Diky, Darinka, za typ. Hoci tieto neboli sterilizované viac ako tym, ze boli zaliate vriacim nalevom, niektore praskli. V dalsej varke skusim "spajdlovat" :-)

Darinocka, Ne, 19. 08. 2012 - 20:40

Verím,že to bude fungovať (giggle) .

Jajuška, Po, 20. 08. 2012 - 15:44

Ja zase len naukladam do poharov a sterilizujem,potom mam hotove cele paradajky do omačky a do mäsa.Ked sa mi chce tak ich aj olupem,ale nam šupky nevadia.

piletka, Ut, 21. 08. 2012 - 17:11

tiez super napad. Pri akej teplote a ako dlho?
Nepopraskaju?
Vdaka za odpoved.

milka60, Št, 13. 09. 2012 - 19:00

Urobila som (clap) (clap) (clap) vypadajú úžasne (y) (y)

JanoPADYNO, St, 07. 08. 2013 - 09:29

Zavaram a mam overene i velke paradajky.
Poumyvane ich dam cele po 3-4 kusy do zavareninovych flias.,,mozu sa velke i prekrojit"Dolejem na spodok asi 1 cm vody.,,pustia si stavu"To je vsetko.Potom pozatvaram poriadne flase,,skontrolujem ci sa viecko netoci",,doprucili 1 lyzicu soli,ale ja nedavam-podlieha nakaze"
Poukladam do hrnca a vyzeniem na 100st.celzia a 20 min to povarim potom pripadne odnesiem hrniec pod sprchu a pustim studenu vodu,alebo pripadne necham do rana vychladnut v hrnci - viecka pochytaju a je to.
Viem,ze som Vam nenapisal nic nove,ale ja mam domace zdrave a neposypane paradajky rad po cely rok a osvedcil sa mi tento recept,,samozrejme tez mi ho poradili"
Su vyborne napr.na pripravu ranajok cibula z vajcami a paprikou salama sucha ,klobasy na sikmo nakrajane na vrch kecup,platky syra,,co chladnicka da" i v zime,,HEMENDEX/neviem ako sa to spravne pise)J.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama