reklama

Mletý rezeň

Pridal/a fidorka dňa 20. 08. 2012 - 15:39 - Recepty fidorka
Mletý rezeň, Hlavné jedlá, recept, fidorka

fidorka | Mletý rezeň


reklama

prvy krat som ho robila ako 14-rocna a mala som pocit,ze lepsia a chutnejsia dobrota neexistuje :-D

Ingrediencie
500 gramov mleté mäso
  kus soľ
1 kus vajce
  trocha mleté čierne korenie
200 gramov Eidam
Na vyprážanie:
  kus múka
  trocha vajce
  trocha strúhanka
  olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso pomelieme, ja som mala kus bravčového a kus kuracieho. Môže byť aj samotné bravčové, alebo bravčové zmiešané s hovädzím.

Pomleté mäso zmiešame s korením, vajcom, postrúhaným syrom, pridáme soľ a vytvoríme placky.

Tie obalíme v trojobale a vyprážame z oboch strán. Podávame s prílohou, ktorú máme radi. 

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Erkočka, Po, 20. 08. 2012 - 16:19

Čo tu vykladáš, že rezeň (giggle) , je to obyčajná fašírka, bez cesnaku, bez cibule, bez majoránky (rofl) (rofl) (rofl)

jamajka (bez overenia), Po, 20. 08. 2012 - 19:45

:-) No , kočka naša , tentoraz si sa sekla (giggle) . Fašírka býva obyčajná , ale tento mletý rezeň je famózny . Ja robím len z mletého bravčového , doň pridám ešte vopred predpripravenú sójovú drť a véééľa strúhaného Eidamu . Skús ho pripraviť a dáš Fidorke za pravdu . :-P (giggle)

akalenkak67, Po, 20. 08. 2012 - 19:28

Včera robila dcéra.No dala tam véééla cesnaku a ja som dnes svoj stále nízky tlak mala až tak nízky,že do obeda MM chodil pozerať či ešte žijem. :-) Beriem to s humorom že len zabudla že cesnak znižuje tlak a nemala v úmysle zbaviť sa ma.Ved ja pažravá zjem totiž všetko. (rofl)

Erkočka, Ut, 21. 08. 2012 - 12:55

vitaj v klube nízky tlak 90/60 (sun)

akalenkak67, Ut, 21. 08. 2012 - 15:00

Tak to je u mna ešte ideálny tlak.Ja sa pohybujem ešte v ovela nižších.Už ma lekár odporučil na kompletné vyšetrenia.Straší ma,že môžem raz upadnúť do kómy,ak to budem brať stále na lahkú váhu.
Lenže ja som akosi zvyknutá na taký tlak a neviem ako zvládnu moje zúrivé dietko,keby som mala byť napr.hospitalizovaná. :-(

jana.j.wenning, Ut, 21. 08. 2012 - 12:43

ja som málomäsožravec ale keď mäso, tak najradšej mleté. to mám rada, takže (y) . nestačí výsledný produkt obaliť iba v prézlach? treba trojobal? to sa pýta iba moja lenivá duša. :-)

fidorka, Ut, 21. 08. 2012 - 14:16

jak je libo,kluuudne mozes obalit v prezlach,ved to nejde pred komisiu.ono sa to vola mlety rezen len preto,ze aj klasicky rezen obalujes v trojobale a tento je z mleteho masa,obaleny v trojobale tiez....ale ked sa ti nechce,nevidim problem,zjete,ako urobis B-]

Chobotnička, Ut, 21. 08. 2012 - 13:04

Díky Sonička, zajtra príde domov mm, tak túto ňamku si urobíme. (clap) (clap) (clap) (clap) (y) (sun)

fidorka, Ut, 21. 08. 2012 - 14:17

za malicko ;-) :-)

andula78, Pi, 24. 08. 2012 - 12:27

ja som to robila asi pred mesiacom, obaľovala som v strúhanke podľa receptu a keďže tá zmes je mäkká, šlo to dosť ťažko. neviem si predstaviť ako sa to obaľuje v trojobale :-O . Tebe to šlo ako pri klasických rezňoch?

fidorka, Pi, 24. 08. 2012 - 12:41

nemam s tym nikdy problem,aj ked to nie je ako klasicke rezne.tie staci vidlickou otocit a tak obalovat,ale tieto treba rukou.ved najskor do muky,zo spodu podoberiem rukou a prenesiem do vajicka a potom znova podoberiem vidlickou,rukou si pomozem a do struhanky.v rukach dotvarujem a je hotovo....

pelargonia3, Po, 28. 01. 2013 - 14:14

ono sa to asi preto obaľuje v trojobale, aby syr nevytiekol. Tak je to istejšie, aj ja tak robim, ked je priveľmi rietke, pridam maličko struhanky, alebo sojovú drť. ;-)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama