reklama

Tvarohovo-broskyňový zákusok

Pridal/a Kamila dňa 11. 09. 2012 - 09:12 - Recepty Kamila
Tvarohovo-broskyňový zákusok, Zákusky, recept, Kamila

Kamila | Tvarohovo-broskyňový zákusok


reklama

Veľmi jednoduchý broskyňový zákusok s tvarohovou plnkou, často ho zjeme skôr ako stihne stuhnúť. Úsmev

Ingrediencie
Korpus:
7 kusov vajce
7 polievkové lyžice trstinový cukor
1⁄2 kus prášok do pečiva
7 polievkové lyžice špaldová múka celozrnná
Tvarohová náplň:
1 liter mlieko
2 1⁄3 balíky Zlatý klas
2 kusov vanilkový cukor
2 polievkové lyžice cukor
500 gramov jemný tvaroh
100 gramov maslo
1 plechovka broskyňový kompót
100 gramov čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Upečieme piškótu, ja šľahám celé vajíčka s cukrom a na záver len zľahka primiešam celozrnnú múku s práškom do pečiva, asi aj kvôli tomu je moja piškóta menej urastená. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri teplote cca 180°C cca 30 minút.

Z mlieka zlatého klasu, cukru, vanilkového cukru uvarím hustý puding, potom v ňom nechám roztopiť maslo a pridám jemný tvaroch

Na korpus poukladám ovocie a zalejem ešte horúcou hmotou. Na vrch nastrúham čokoládu, len by hmota mohla chvíľu vychladnúť, aby sa čokoláda.

Doplňujúce poznámky

Ak máte miesto v chladničke a koláču odoláte nechajte stuhnúť cca 2 hod.

Výnos
1 plech
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

jamajka (bez overenia), Ut, 11. 09. 2012 - 09:19

:-) toto určite spravím , díky za pridaný recept . Len si upravím suroviny : špald. múka - výberová , trstinový cukor - kryštálový . Dúfam , že koláč nezmrvím :-D

fidorka, Ut, 11. 09. 2012 - 12:00

super (clap) ,dalsi dobry a hlavne overeny kolacik zo spaldovej muky.Pretoze tie co obcas najdem na nete,nie vzdy dobre dopadnu....

Kamila, Ut, 11. 09. 2012 - 12:04

Len musis ratat, ze cesto tak nevyrastie, a muku treba ozaj len rucne zlahka primiesat. Mozno ked budes robit klasiku zltka a bielka zvlast, co ja nerobim, (giggle) tak ten problem mat nebudes.

fidorka, Ut, 11. 09. 2012 - 12:09

s tym problem nemam,jasne ze zo spaldovej muky nemozem cakat take iste piskotove cesto,ako z bielej.Niektore sa mi uz aj pdarili (giggle) ,len neviem kde som zalozila recept :-D .....,ale niektore,no skoda hovorit B-]
Najlepsiu skusenost s inymi mukami,ako je biela,mam s kysnutym cestom,to ma este nesklamalo.Len to zase nevazim,sypem od oka,asi si niekedy dam tu namahu a dam to aj na papier :-)

Kamila, Ut, 11. 09. 2012 - 12:48

Piskotu peciem len takuto, stale cakam ze bude vyssia furt nic. Mohla by som aj vajick a delit, ale nestiham, nechce sa mi ... babovkove, ci bublaninove cesto tiez len zamenim muku, akurat vzdy len rucne primiesavam na zaver.

Lenka R, Ut, 11. 09. 2012 - 12:13

Jééj , Kamilka , vďaka za recept. Určite vyskúšam . Snažím sa tiež o zdravšie mlsaninky a nie vždy sa mi vydaria :-)

Kamila, Ut, 11. 09. 2012 - 12:37

Ale to dobrozdrustvo okolo toho. A ked doma mame len zitnu muku, vid recept mojej najstarsej pri jablkom kolaci z pred par dni, ta sa tak vytesovala. (giggle)

balalajka, Ut, 11. 09. 2012 - 13:37

A ty jaká šikovná :-O :-O :-O . Normálne že pečieš? Aramana a to jak? Kamila ti začína do tort fušovať.... Kukaj aj z gauča zliezla :-O :-O :-O .
(rofl) :-*

Kamila, Ut, 11. 09. 2012 - 13:51

joj moja, milujem ťa (heart) a keby si videla môj upletený metrový kusisko ... však ja aj artmama a moja záhrada, len kus dažďa by sa zišlo, som celá šikovná, keď konečne zleziem z toho gauča. (rofl) (giggle) :-D Čakám na foto tvojich chutných skvostov.

balalajka, Ut, 11. 09. 2012 - 14:00

Ale to ja nestíham fotiť!!! Ja len na stôl postavím a už sa vlci zliezajú a uchmatnú a pojedia šecko čo nezje ich.
Ale také obligátne lievance tu ešte nemáme, čo?
Žeby som ich urobila mimo víkend?
Ale "honí ma mlstná"... asi okrem pudingu a krupice niečo upečiem.

Kamila, Ut, 11. 09. 2012 - 14:03

moja to musis odfotit skor ako postavis na stol, take nevies?

balalajka, Ut, 11. 09. 2012 - 14:11

Nieeeeee ... u nás sa to vytrháva z rúk jako to z panvice vyťahujem :-D . Asi uvarím ovesnú kašu! Tú veru tak rýchlo nezjedia ... tú odfotím. Aj z dňa varenia, aj na druhý, tretí či štvrtý deň (rofl) (rofl) (rofl) .

Kamila, Po, 23. 09. 2019 - 11:56

Vraciam sa k starým dobrým receptom. Keď mám málo času, som obmedzená výberom ingrediencii, kvôli diétam a hlavne si najmladšia deva vypýtala. Samozrejme ona mala aj bez broskýň, aj bez čokolády ... Inak jeden krém a toľko možnosti ako sa hrať. Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama