reklama

Apple pie

Pridal/a SirKikina dňa 08. 09. 2012 - 15:11 - Recepty SirKikina
Apple pie, Koláče, recept, SirKikina

reklama

Rozprávkový jablkový koláčik :)

Ingrediencie
100 gramov maslo
80 gramov Palmarin
300 gramov múka
50 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
  štipka soľ
3 polievkové lyžice voda
6 kusov jablko
1 polievková lyžica citrónová šťava
50 gramov trstinový cukor
  trocha škorica
  štipka muškátový oriešok
  štipka klinčeky
1 polievková lyžica Zlatý klas
  trocha mlieko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Maslo s Palmarinom rozpustíme v hrnci. Zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, škoricu, pridáme rozpustené maslo (keď vychladne), vodu, a vymiesime cesto. Dáme aspoň na polhodinu do chladničky.

Medzitým olúpeme a očistíme jablká, nakrájame ich na mesiačiky alebo na kocky.

Vychladnuté cesto rozdelíme, dve tretiny cesta vyvaľkáme a položíme naspodok formy. Poukladáme naň jablká, medzitým už zmiešané s citrónovou šťavou (aby nezhnedli), cukrom (podľa kyslosti jabĺk), škoricou, a Zlatým Klasom.

Zvyšok cesta vyvaľkáme a položíme na jablká. Ak vám vyjde dosť cesta, kľudne to zakryte celé (nezabudnite však urobiť dierky vidličkou nech vám to v rúre nestrelí :) ) alebo to môžete urobiť ako mriežku, alebo povykrajovať tvary poďla fantázie, ja som robila srdiečka :)

Povrch potrieme mliekom a dáme piecť do rúry na 220°C prvých desať minút, a potom na 180°C ďalších 30 minút. Posypeme práškovým cukrom.

Doplňujúce poznámky

Najlepšie robiť v nízkej okrúhlej forme...a použila som žitnú múku (iná doma nebola), preto je taký tmavý :) ale neodporúčam skúšať, cesto sa dosť trhalo...

Výnos
8 kúskov
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Kamila, Št, 13. 09. 2012 - 22:14

Tento koláčik je ozaj božský, len tak sa za ním zaprášilo, napriek žitnej múke. (blush)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama