reklama

Bakterialna meningitida, potrebujem informacie o ockovani

Anonymný (bez overenia) , 11. 10. 2012 - 03:05

reklama

Chcem poprosit tie zienky, ktore maju prislusne vzdelanie alebo nazhromazdili informacie o ockovani proti bakterialnej meningitide. Ak mate linky na informacie za i proti, mozu byt aj v anglictine, budem rada, ak mi ich poskytnete, pokojne aj na mail. V Kanade ponukaju toto ockovanie pre ziakov deviatych rocnikov, je to pomerne nove, len od februara 2011.
Nemienim tymto po stopatdesiatykrat rozvirovat diskusiu ockovat, ci neockovat. Ide mi o informacie o vakcine Meningococcal conjugate quadrivalent (A, C, W-135, Y), resp. vobec o ucinnosti ockovania proti bakterialnej meningitide. Dakujem.


reklama


reklama

linda999, Št, 11. 10. 2012 - 09:24

Buba,
ak mas k dispozicii stiahnut si pribalovy letak v anglictine, urob tak a prestuduj ho - tam byva zlozenie (potom pogoogli zlozky, ci ich chces dat aplikovat dietatu) a takisto tam najdes ucinnost - aspon to, co uvadza vyrobca. Totiz zlozenia vakcin alebo povinnost uvadzat niektore zlozky je rozdielna v roznych krajinach, tak ty by si mala hladat u vas co zverejnuju.

tu je to celkom dobre vysvetlene:

Očkovanie proti meningokokom

Problém pri meningitíde spôsobenej meningokokmi pozostáva z rozmanitosti séroskupín a sérotypov. Ca. 20 rokov sú proti séroskupinám A a C k dispozícii očkovacie látky. Ochranné protilátky vzniknuté na základe očkovania žiaľ v priebehu mesiacov až niekoľkých rokov opäť zanikajú.

Úspech očkovania je preto žiaľ len malý. K tomu pribúda fakt, že tvorba protilátok je najhoršia práve v najviac ohrozenej skupine, a to u detí mladších než 2 roky a u detí žijúcich v biednych sociálnych pomeroch. Na druhej strane je produkcia protilátok najlepšia v skupine obyvateľstva, ktorá je ohrozená najmenej: mladí, zdraví dospelí ľudia. Všeobecné nasadenie očkovania proti meningokokom sa na rozdiel od očkovania proti haemophilus influenzae nemôže odporučiť. Očkovanie proti meningokokom by sa malo obmedzovať na obyvateľstvo v epidemických oblastiach a evtl. na cestujúcich do týchto krajín. Prichádza do úvahy aj ako profylaktické opatrenie pre rizikové skupiny, keď dôjde k prepuknutiu prípadov ochorenia, ktoré spolu časovo a miestne súvisia.

Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4117232/bakterialny-zapal-mozgovych-blan-meningi…

Buba (bez overenia), Št, 11. 10. 2012 - 15:25

Dakujem velmi pekne, ten pribalovy letak mi nenapadol, pohladam.

Buba (bez overenia), Št, 11. 10. 2012 - 15:26

Dakujem.

prevenarxy, Po, 22. 10. 2012 - 16:48

uzivatelia uz pridali vyborne zdroje ..za mna musim povedat ,ze deti po tomto ockovani akosi pricasto hned dostanu nejaku kokovu infekciu ^^

tu mas vybornu stranku - linky na relevantne stranky, videa a zaujimavosti zo sveta ockovania. najdes tam vsetko ak mas dost casu a chuti studovat.

http://vakcina.szm.com/

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama