Popis
Ešte som tu tento recept nevidela, tak kto nepozná, rada sa podelím :) Po týchto zemiakoch sa zaručene len tak zapráši :)
Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | tuším to raz dávno varil v telke Novotný |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
12 | kusy | stredne veľké zemiaky |
1 | kus | cibuľa |
250 | gramov | bryndza |
100 | gramov | šunková saláma |
150 | gramov | prerastaná slaninka |
trocha | mletá červená paprika, soľ, čierne mleté korenie |
Inštrukcie
Zemiaky uvaríme v šupke, musia byť polomäkké, aby sa vnútro dalo vydlabať (ja som dnes robila z nových zemiačikov a dosť mi popukali, našťastie sa pri plnení nerozpadli).
Pripravíme si plnku - zmiešame bryndzu, najemno posekanú cibuľku a šunkovú salámu, pridáme papriku a čierne korenie podľa chuti. Vnútro zemiakov vydlabeme (to nevyhadzujeme :) ) , mne to ide najlepšie škrabkou na zemiaky a plníme.
Prikryjeme plátkami slaninky, ktorú prichytíme špáradlom. Keď sa nám zvýši plnka, zmiešame ju s vydlabancami a šupneme do alobalu k zemiakom.
Nám chutia najviac bryndzové, ale môžeme plniť hocičím, čo chladnička dá ... nivou, šampiňónmi...
Zemiačky sú hotové, keď celý dom rozvoniava a slaninka je krásne uškvarená mňaaaaaaam. Dobrú chuť!!! :)
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
My plnievame surové vydlabané zemiaky.Potom pečieme v rúre.Podlejeme smotanou,alebo len mliekom.Podla toho čo mám doma.Najviac však mojim mäsožravcom chutia s mletým mäsom.Ale ani s inou náplnou nevyjdú nazmar.
Bombastický recept!! Ja milujem zemiaky na každý spôsob a toto bude moja obľúbená delikatesa..od dneska,ďakujem!

Píšeš čer.paprika samozrejme je to mletá?Dík.
ano, mleta
uz som aj upravila recept
nech vam chutia 