reklama

Frittata s paprikami a hubami

Pridal/a georgina dňa 26. 10. 2012 - 13:59 - Recepty georgina
Frittata s paprikami a hubami, Zdravé recepty, recept, georgina

reklama

Ľahké, chutné a zdravé jedlo

Ingrediencie
2 polievkové lyžice olivový olej
3 kusov paprika
2 hrnčeky šampiňóny
5 kusov vajce
  trocha bazalka
  hrnček syr
  trocha soľ
  mleté korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Papriky (najlepšie červené, zelené a žlté, ono to potom na tanieri pekne vyzerá, ale nie je podmienkou) očistíme, vyberieme jaderníky a nakrájame na pásiky.

Očistené huby nakrájame na plátky. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a trochu opečieme papriky. Pridáme huby a opekáme ešte asi päť minút. Zmiernime oheň.

V miske vyšľaháme vajcia so soľou a mletým čiernym korením, nalejeme do panvice. Pražíme 3-4 minúty za stáleho miešania, kým vajcia nie sú pevné, ale stále ešte mäkké. Oheň zmiernime na minimum. Posypeme bazalkou a nastrúhaným syrom, počkáme asi päť minút.

Potom panvicu zakryjeme pokrievkou a pražíme, dokým nie je frittata úplne pevná a okraje hnedé (zvyčajne to trvá ďalších päť minút). Podávame so zeleninovým šalátom.

Doplňujúce poznámky

V pôvodnom recepte je osem vajec a parmazán. Vajec ale toľko netreba a syr môže byť akýkoľvek tvrdý, záleží na chuti, a/alebo na tom, co dům dal.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

fidorka, Pi, 26. 10. 2012 - 18:18

no teda,to je ozaj ake rychle a ja ze to musim piect v rure :-)
dakujem za dobry tip (y) (clap)

georgina, Pi, 26. 10. 2012 - 18:59

Rado sa stalo, ja som hlavne hrdá, že som konečne zvládla správny technologický postup - najprv nachystať foťák, až potom variť :-D :-D :-D.

fidorka, Pi, 26. 10. 2012 - 19:07

ano,ano,to ocenujem aj ja (y) ;-) (giggle)

georgina, Pi, 26. 10. 2012 - 19:16

V takomto stave je to zvyčajne tak dve minúty a (ako som opakovane zistila) pri opačnom postupe som nemala šancu urobiť fotku (giggle) (giggle) (giggle) (blush) ;-)

fidorka, Pi, 26. 10. 2012 - 19:34

odteraz bude tvoj pracovny postup v kazdom recepte zacinat:"Nachystame si fotoaparat....." (giggle) :-D :-D :-D :-D

georgina, Pi, 26. 10. 2012 - 19:57

(rofl) (rofl) (rofl) ;-) (y)

eva m, Pi, 26. 10. 2012 - 19:52

a to je taka omeletka vlastne, vsak?
sa mi to pozdava, toto mozem aj pri mojej sucasnej blaznivej diete, tak urcite vyskusam :-)
Eva (sun)

georgina, Pi, 26. 10. 2012 - 20:05

Hej, je to vlastne niečo medzi hrubou omeletou a slaným koláčom. Variánt prípravy je X a vlastnej invencii sa medze nekladú.
Originálna frittata je (vraj) zo Španielska.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama