reklama

Vakcina "URCITE" nezabila Maroska..

prevenarxy , 28. 10. 2012 - 09:43

reklama

..tato pani to tvrdi. http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/predsednicka-epidemiologickej-vakc… cize smrt 3 mesacneho dietatka 3 dni po ockovani na zapal mozgovych blan je dalsia zo serie smutnych nahod ^^ ..este aj testy to potvrdili ^^

otazka je kto vymeni zivot svojho dietatka za taketo vysvetlenie? ..a ktore bude dalsie? ci staci, ze sa to "musi" a hned sa ide lahsie pod ihlu?

takze podla rady odbornicky "NEBOJTE SA OCKOVANIA !!! " skutocne na to nie ziaden dovod! tak vela stastia. (zide sa)


reklama


reklama

magic, Ne, 28. 10. 2012 - 10:12

prevenar - ked uz tomu venujes tolko energie - zisti mi prosim obete beznych liekov. su take, to je jasne, len sa o nich moc nepise. ty budes mat v tejto oblasti sirsi prehlad.

eniXelka, Ne, 28. 10. 2012 - 11:20

Ano, to by bolo zaujimave poznanie, kolko ich je, ake priznaky, dosledky a pod.

Polárka (bez overenia), Ne, 28. 10. 2012 - 20:07

Vidím v tom rozdiel. Nedávno som čítala o malom chlapčekovi, ktorý zomrel na pochybenie lekárky - zlé lieky, dávkovanie a tak. Potvrdila to aj pitva.
Ale očkovanie je veľká neznáma. Bolo dieťa choré už pred očkovaním ? Ak hej, ako to, že lekár nezistil príznaky ? Alebo aká je inkubačná doba pre chorobu na ktorú dieťa zomrelo ?
Každopádne myslím si, že keby skutočne chceli nájsť príčinu v dnešnej dobe nie je až tak náročné sa jej dopátrať.

magic, Po, 29. 10. 2012 - 10:28

podla mna je to v podstate rovnako. aj pri liekoch nie je vopred jasne, kto ako na ne zareaguje (hoci tisic dalsich pacietov ho znasa bez problemov). u koho spustia aku reakciu. nie hned. len predpisu mu ich raz - nebola ziadna reakcia. predpisu aj inokedy a inokedy a popripade organizmus mal nejaky problem s likvidaciou niektorej latky v nich, tak sa ukladala. a raz z toho vypuknu problemy.
asi malo preukazatelne, ale verim, ze sa moze stat.
ockovanie mozno vyvolava okamzite reakcie, tak sa daju viac hladat suvislosti.

inak rodicia tiez maju povinnost svoje dieta pred ockovanim sa snazit drzat tak, aby neochorelo. a rovnako aj po ockovani nejaku dobu. termin je vopred oznameny, takze vedia.

Polárka (bez overenia), Po, 29. 10. 2012 - 19:05

Nie je to celkom tak. Pretože skutočne život ohrozujúce lieky (teraz neriešim precitlivelosť na účinnú látku, alebo alergickú reakciu) sa len tak bežne nepoužívajú. Tj. bežne dostupné lieky majú kumulačný efekt (aspoň tak to vnímam, je iné si dať aspirín pri jesenných ochoreniach, a iné brať onko lieky), ako píšeš raz to určite prepukne, ale to vytrvalostný beh.

Čo sa týka dokazovania nežiadúcich vedľajších účinkov vakcín (napriek takmer okamžitým reakciám) - tam je to o inom. Vždy je možnosť vyhovoriť sa na to, že dieťa bolo choré skôr, ako sa očkovalo, len neboli badateľné príznaky. Potom sa po súvislostiach nepátra, a snaha tiež nie je.

mnnaaauuu, Ne, 28. 10. 2012 - 19:36

A čo ak to bola naozaj časová zhoda okolností? že Maroško bol už nakazený? Nejdem sa priklánať na jednu či druhú stranu, len ver tomu, že niečo také existuje... Pri oboch synoch sa mi to potvrdilo, že som zavolala lekárke, že nestíhame, prídeme na očkovanjie o týžden a za dva dni po tel. rozhovore dostal syn silný zápal priedušiek, skončili sme v nemocnici. Keby som očkovanie neodložila, tak by som ho zhodila na hnusnú vakcínu, však prečo nie... lenže my sme na to očkovanie nešli, takže nemám "výhovorku" (sun) (sun)

Polárka (bez overenia), Ne, 28. 10. 2012 - 20:02

Nechcem sa škriepiť, ale lekár je povinný pred očkovaním riadne skontrolovať zdravotný stav dieťaťa.

mnnaaauuu, Ne, 28. 10. 2012 - 22:33

áno, je lekár povinný riadne skontrolovať zdravotný stav, ale choroba sa prejaví aj po dvoch troch dnoch od nákazy :) akákoľvek choroba :) takže chlapček mohol vyzerať úplne fit :)

Polárka (bez overenia), Ne, 28. 10. 2012 - 23:17

Keď ja neviem, aké sú inkubačné doby, a príznaky, a či sa dá choroba s vymoženosťou dnešnej techniky detekovať aj v úplných počiatkoch. Veď ide o život, nie o fazuľky.

Ak si spomeniem na zdroj hodím sem, možno si bude pamätať niekto iný. Zdá sa mi však, že už sme sa aj na NM bavili o lekárke čo napísala knihu/článok kde popisovala za akých okolností je dieťa spôsobilé na zaočkovanie a vyšlo z toho, že až po troch rokoch. Ale musím prelustrovať zdroje. Nerada by som zavádzala. Samozrejme toto tu je len také dohadovanie a bolo by skvelé keby sa lekári postavili za pacienta, ako človeka, a nie ako za zdroj obživy.
Napríklad takto :
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6m-8gyL8aII#

georgina, Ne, 28. 10. 2012 - 23:34

Radka, takto sa ťa spýtam - ak lekár nie je schopný zodpovedne a na 100% posúdiť, či je dieťa skutočne úplne zdravé, ako môže očkovať?
Toto by ma vážne zaujímalo a ešte viac by ma zaujímalo, či si túto otázku kladú aj pediatri.

mnnaaauuu, Po, 29. 10. 2012 - 19:28

Uf, ťažká otázka... Je vlastne v silách a možnostiach lekára posúdiť stav na sto percent? Nie som lekár, neviem, či sa to dá...
ALe myslím, že túto otázku si lekári nekladú, teda, náš pediater určite nie, skôr očkuje "zaradom"

georgina, Po, 29. 10. 2012 - 19:49

Však toto - a tam niekde bude zrejme pes zakopaný...

Ariesa, Ne, 28. 10. 2012 - 21:22

toto je vyjadrenie odbornikov:
http://babetko.rodinka.sk/tlacove-spravy/spravy/pripad-umrtia-trojmesac…
"Vakcína, ktorou bol Maroško zaočkovaný nespôsobila ani infekciu – zápal mozgových blán, pretože testy potvrdili, že nebola kontaminovaná, ani opuch mozgu, pretože je to neživá očkovacia látka, ani pokles imunity, pretože očkovaním sa imunitný systém stimuluje, teda podporuje a nepotlačuje."

(uf, nepotlacuje imunitni system? ktora ste mali ockovane dieta, asi viete, ake je unavene a otupene po podani vakciny - a to je to najmenej. horucky trvajuce 1-2 dni po ockovani sa povazuju za "normalne". a lekar vzdy da pozor, aby ju dal zdravemu dietatu a neposkodil mu. toto nie je zavadzanie, ale klamstvo. to som si uz dost dovolila :-( )

toto je vyjadrenie laika:
http://www.slobodavockovani.sk/news/vodcovia-4-slovenskych-lekarskych-s…

Marosko bol ockovany naraz 3 vakcinami. tento clanok odhali dalsie - nie zavadzania, ale klamstva :-( , ktore vysli ako tlacova sprava od odbornikov. aj ohladom vyssie citovanych zivych a nezivych vakcin.

georgina, Ne, 28. 10. 2012 - 21:26

A vari si niekto myslí, že by sa na verejnosť dostala správa, ktorá by potvrdila, že príčinou chlapčekovej smrti bolo očkovanie?

Ariesa, Ne, 28. 10. 2012 - 21:47

a toto som chcela: http://www.stopmeningokok.sk/meningokok/

odhadom 15% obyvatelstva je nositelom meningokoka. kazdy siedmy clovek. ked som odmietala drobca dat ockovat, riesila som aj toto. mam mat strach z toho, ze dostane cierny kasel, alebo ze ockovanie moze mat neziaduce ucinky?

teraz "nevysetrujem" ci dieta malo, alebo sa po ockovani nakazilo (lebo ockovanim to asi fakt nebolo) ... ide prave o to, ze sa taketo zhody nahod deju ludom a nie v scenaroch hororovych filmov.

crystall, Po, 29. 10. 2012 - 10:03

toto je čistý bulvár!

Bola som nepriamo priamy účastník.

Berte do úvahy fakt, že zdravotná starostlivosť na Orave je iná, nechcem nikoho uraziť, ako v mestách. Dovoľujem si povedať, že vinní sú všetci, ktorí rodičov poslali z pohotovosti, ak si dobre pamätám minimálne 4x domov s brufenom, tak nejako, pritom boli všetkými možnými spôsobmi osobne aj telefonicky informovaní, že chlapček bol zaočkovaný. Tam je časové rozpätie po prvej reakcii 48 hodín. Nemôžem zverejňovať zdravotný stav a priebeh, ale môžem povedať na moje dieťa, s ktorým som jeden čas bezprostredne po zaočkovaní vycestovala na Oravu, v naivnej domnienke, že zdravotná starostlivosť je VŠADE rovnaká, ale nie je. Vedľa môjho zaočkovaného dieťaťa s horúčkami a oslabenou imunitou v čakárni, kde sme strávili 4 hodiny, bolo bezprostredne pri ňom bábätko s kiahňami. Žiadna karanténa, pýtam sa, čo je vášmu bábätku? Má kiahne, chachacha. Ako neposeremos... lekári, pacienti, však, čo už my? my sme zvyknutí.

Po tejto skúsenosti ak sa niečo s deťmi na Severe deje, okamžite sadám do auta a pálim do krajského mesta, kde som za prvé za hodinu a za druhé okamžite pomáhajú, či už stacionárom, injekciou alebo liekmi. To už dávam ako návod, ak by ste boli hore na dovolenke s deťmi, a niečo sa, nedajbože, stane, radšej sadnúť do auta a za hodinu ste v Martinskej detskej fakultnej, alebo v Zilinskej.

Tak keď si vyrátate, že s chlapčekom boli na pohotovosti v Námestove s malým dieťatom - obliecť, prezliecť 22 km - 30min, po dva krát a domov, potom Tvrdošín - ako najbližšia spádová, to je ďalších 35 km, z Tvrdošína, kým mu stanovili diagnózu, tak KONEČNE Martinská fakultná sanitkou to je ďalších 71 km = 1 hodina 20 min a to už bolo neskoro.

To ako hentam tie pohotovosti, to sa musí zažiť. Neobhajujem očkovanie a beriem na vedomie, že nemá každý takú vedomosť a možnosti, aby šiel inde k lekárovi, zvlášť po nociach, ale prvotná trasa Novoť - Martin (ZA) by mu mohla zachrániť život.

To sú fakty. Ľudia, ktorí s nimi boli v kontakte, ako som kdesi postrehla, odmietli zodpovednosť.

A či to bolo očkovaním, alebo oslabenou imunitou, to písať nechcem.

crystall, Po, 29. 10. 2012 - 18:49

Nerada sa k tomu vraciam, strašne mi to je ľúto, všetko to, čo sa stalo.
V kontexte toho, že to mohla byť akákoľvek iná životu nebezpečná choroba, alebo úraz a dieťa im zlyháva v Tvrdošíne a oni ho pošlú do MT pos...tou sanitkou. Sanitkou??? Prvá moja otázka bola, prečo neposlali helikoptéru, išlo o ľudský život. Priznám sa, neviem, či TS má heliport, ale pre moju 72 ročnú mamu dokázali poslať helikoptéru a pre trojmesačné dieťa nie??? Aká cenu má ľudský život? A takú, aby niekto začal uvažovať adekvátne situácii, zdravotnému stavu dieťaťa? Tí rodičia sa na zdravotníkov obrátili v dobrej viere, že dieťa vyliečia, celý čas, celý čas robili všetko preto, aby ho zachránili. Celé tie tri dni!
Sorry, ale ja to vnímam aj z pohľadu, že z toho balenia bolo zaočkovaných viac detí v tom období od jednej lekárky. Podľa mňa mal šancu, nikto ma o tom nepresvedčí, keby sa zasiahlo o 48 hodín skôr. Nie, keď v TS zomieral, ten Martin s tou sanitkou, to už je pre mňa čistý alibizmus, urobili sme všetko preto, aby žil, poslali sme ho do MT. Čisté svedomie.
Pred tým, ale bolo 48 hodín....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama