reklama

Mám - 7 kg a o dve čísla menšiu konfekčnú veľkosť :-)

valery.c , 03. 11. 2012 - 20:57

reklama

Milé naničmamky, často sa tu objavujú témy o chudnutí.
Úplne súhlasím s dievčatami, ktoré píšu znížiť príjem, zvýšiť výdaj. Mám za sebou etapy, keď som bola tučná, plnoštíhla, dokonca pár rokov aj štíhla. Nič sa nedá robiť, patrím medzi ženy, ktoré si musia dávať pozor, aby nepribrali. Najradikálnejšie som schudla v mojej mladosti, keď som pravidelným cvičením dala dolu behom roka 30 kg. V tehotenstve zase išla váha hore a dolu len pomaly a skúsila som tukožrútsku polievku, Herbalife a ešte pár diét.
Po poslednom pôrode pred piatimi rokmi mi veru ostalo riadnych pár kilečiek navyše, úprimne, nebola som štíhla ani keď som otehotnela. Mala som už po štyridsiatke a nie a nie sa dokopať k aktívnemu pohybu. Pri mojej výške 170 cm ručička na váhe pod 80 nešla :-( .
Teraz som našla spôsob, ktorý mi vyhovuje. Podstatou je konzumovať potraviny, ktoré neobsahujú zdraviu škodlivý pridaný cukor. Majú nízky obsah uhľohydrátov a nízky glykemický index. Po ich konzumácii tak zostanete sýti dlhšie než po bežných potravinách.

Objednávam si hotovú stravu, je to trochu finančne náročnejšie, ale keďže sa dá platiť aj gastro lístkami, ktoré v práci dostávam, tak to zvládam.
Stravujem sa takto necelé dva mesiace a mám o 7 kg menej :-) . Netreba hladovať, porcie sú tak veľké, že mi často ostane z obeda aj na večeru, nevládzem to naraz zjesť.
Dala by sa takáto strava variť aj doma, no chce to naštudovať si ktoré potraviny sú vhodné, na toto v tejto chvíli nemám času ani chuti (blush) .
Chcela by som ešte pridať aj cvičenie, tento záväzok ešte čaká v poradí.
Chcela som sa s Vami o túto moju skúsenosť podeliť, možno sa niektorá z Vás naštartuje. Ja som sa naštartovala a cítim sa oveľa lepšie.


reklama


reklama

eva m, Ne, 04. 11. 2012 - 06:52

valery, blahozelaaaaam!!! (clap) (clap)
pekny uspech (y)
aj ja sa teraz stravujem na principe vylucenia sacharidov, toto, co mas oskusane, si urcite mrknem.
skvely pocit, kupit si o 2 cisla mensiu handricku, vsak? :-)
a co je dolezite, telo ma mensiu zataz, odlahcila si klby, srdce... (y)
Eva (sun)

valery.c, Ne, 04. 11. 2012 - 16:10

Veru, skvelý pocit siahnuť po menšej handričke :-) .
Mám odložené jedny krásne červené rifle z čias mojej štíhlosti. Tie keby som si tak raz vedela obliecť !!!

Fany1000, Ne, 04. 11. 2012 - 15:19

valery, super! (y)

ja ale nemôžem zísť o dve konfekčné veľkosti! Najmä nie z hrudníka...to by mi tam už fakt nič neostalo :-O (blush) ;-)

a neviem, či by mi ešte pomohlo prádlo z Vodičkovej! (giggle)

valery.c, Ne, 04. 11. 2012 - 16:12

Zvláštne je, že centimetríky išli dolu odtiaľ odkiaľ bolo najviac treba. Zadok, boky, brucho, stehná :-) .
Z hrudníka veľmi nepotrebujem ani ja :-)

Fany1000, Ne, 04. 11. 2012 - 21:56

tak to je potom super, ak to tak funguje ;-)

Ja som zatiaľ s každým zhodeným kilečkom išla dolu aj v obvode hrudníka...a to je naozaj zúfalé. Už aj môj partner mal smrť v očiach (giggle) a povedal, že hádam jedno kilko hore dole :-O

eva m, Ne, 04. 11. 2012 - 16:38

Fany (giggle) (giggle) (giggle)
Eva (sun)

Fany1000, Ne, 04. 11. 2012 - 21:59

Nuž, ja som asi stála dva razy v inom rade. Zmeškala som, keď rozdávali prednosti... (vtedy som bola asi niekde pri rezňoch!) (blush)

lienka, Ne, 04. 11. 2012 - 17:31

gratulujem a držím palce (y)

vyvyka, Ne, 04. 11. 2012 - 17:45

Toto update stravovanie je aj v našom meste. Mám známeho ktorý takto schudol 20 kg. ten ale tvrdil že na tie malé porcie sa ťažko zvykalo, osobne neviem, len keď sme to s manželom rátali, zdalo sa mi to moc drahé. Ale zase na druhej strane, aj ja by som chcela schudnúť, len keby to toľko nestálo. predsa len za tie peniaze pre jedného navarím pre štyroch. ;-(

valery.c, Ne, 04. 11. 2012 - 20:36

Áno, vyvyka, je to trochu drahé. Možno je to cena za pohodlie. Ja to takto vnímam, lebo ako som písala, nemusela by som si objednávať hotové jedlo, mohla by som si naštudovať veci, riadiť sa podľa toho a variť podľa toho. A mohla by som aj zdvihnúť zadok a začať sa viac hýbať. Neviem, asi je to výhovorka, no po práci sa ešte musím postarať o domácnosť a hlavne o jej najmladšieho člena a už mi veľa energie neostane.
Preto to zatiaľ riešim takto, uvidíme čo prinesie budúcnosť. :-)

mutko2, Št, 03. 01. 2013 - 13:33

Caute, ako tak čítam všetky rady, vidim,že všetky diety alebo akože diety sa uberaju jednou radou viackrat jesť.Ano ak to ale ide. Skuste viackrat denne jest ked mate pracu ako ja ciže nočne a to viackrat v týždni a na nočnej nie je možne cvičiť alebo nejakým sposobom riešiť cvičenie ked vedla vas v izbe spí pacient. Tak a teraz babo rad! kedy cvicit:nepovedzte ze cez den ano da sa, ale zasa idete na nočnu a potrebujete aj spat aby ste sa zregenerovali. Takže ako na to nepriberat pripadne co jest a hlavne kedy? Dik

Kamila, Št, 03. 01. 2013 - 13:49

Ked uz nevies riesit viac mensich davok, tak je predovsetkym dolezite, co jes, ked jes, aj ked je niekedy narocnejsie odolat vlciemu hladu. Dolezite je vyhybat sa bielej muke v cestovinach, pecive, nejest sladkosti. Sladké sa vraj dá nahradiť medom, sušeným ovocím ....Znížiť prijem sacharidov zemiaky, ryža ? Ovocie jest prevažne doobeda. Vraj nie je vhodne miešať ovocie s inou stravou.
Základ jedálnička by mala tvoriť zelenina, v surovom stave aj tepelne spracovana predovsetkym v zime, strukoviny, bielkoviny - biele jogurty, nizkotučné syry? Mäso skôr hydina, morčacie, ryby ...
A dôležité je piť veľa tekutín, predovšetkým čistej vody, nesladených čajov, riedených ovocných zeleninových alebo ovocných štiav, ale to je skôr jedlo ako nahrada denneho prijmu tekutin.
Teoriu ovladam, stale plati, ze treba znizit energeticky prijem. Sportovanie sa da nahradit aj prividelnou chodozv po schodoch, cetsou do prace ...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama